Apple iPad 2 xxGB Wi-Fi 3G

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xjojox2246
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Apple iPad 2 xxGB Wi-Fi 3G

Príspevok od používateľa xjojox2246 »

Nazdar,

zvazujem nad kupou

Apple iPad 2 16GB Wi-Fi 3G - 527EUR
Apple iPad 2 32GB Wi-Fi 3G - 627EUR
Apple iPad 2 64GB Wi-Fi 3G - 710EUR

ale neviem ktorý.
- ktorý sa podľa vás najviac oplatí? aj cenovo!!

A ešte jedna otázka, ako sa dá riešiť aby som mal z iPadom, internet všade?? :)

Ďakujem za odpovede. Jožo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Apple iPad 2 xxGB Wi-Fi 3G

Príspevok od používateľa hojko »

Preco prave drahy iPad 2, ked su aj ine moznosti??? V com je iPad 2 taky vynimocny a nepozries sa po tabletoch inych znaciek???
xjojox2246
Star
Star

a aky iny tablet, je taky tenky, dobry, kvalitna wifi ... ?
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Pozera sa spravne. Nic lepsie nie je. Ale kupovat to teraz, ked o 2 mesiace bude vydany iPad 3 s Retinou je trosku opovazlive.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja zas poriadne nerozumiem preco sa pytas na to na co sa pytas. Ved ty sam musis vediet co s nim budes robit a kolko miesta ti na to bude treba. Ked ho budes chciet iba na hudbu a internet, tak ti postaci 16 GB verzia, ked budes chciet pozerat aj filmy a serialy, tak bude lepsie ist do vacsej kapacity.
K druhej otazke: ma 3G modul, takze budes potrebovat SIM kartu s predplatenym internetom.
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

Logicky je cenovo je najvyhodnejsi Apple iPad 2 64GB, ale to sa musis rozhodnu ty, my nevieme jak hlboku mas penazenku....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Alternativ je mnoho, ci je to Galaxy Tab od Samsungu, z tych lacnejsich je tam Huawei Mediapad, Motorola Xoom alebo Asus EEE Pad Transoformer. Mnoho z nich recenzovala alebo co to pisala k nim mobilmania.sk, urcite nieco padlo aj na stranke mojandroid.sk a taktiez na ceskych weboch. iPad 2 je podla mna predrazena hracka, kedze za skoro polovicnu cenu dostavas takmer totozny kusok, miesto sa da riesit pamatovou kartou.

Nechcem obhajovat to co mam ja, mam Huawei Mediapad, ktory som vzal z Orange za 90 eur, predajna cena je okolo 370 eur, na nete sa da zohnat za dakych 220 eur. Ma to dualcore 1,2GHz procak, 1GB RAM a k tomu 8GB miesta, navyse sa do vlozit az 32GB pamatova karta. Ja som si kupil len 8GB kartu, takze 16GB miesta mi bohato staci. Tablet je 7 palcovy, co je idealne do ruky, pretoze pisat na 10 palcovom tablete by bolo asi dost komplikovane, jedine ak tak s dlhymi pristami, ktore ja nemam. Preto sa mi zda 7 palcov lepsie riesenie, je to spratnejsie a lahne, napokon vaha zavisi od konstrukcie, tento ma kovovo-plastove telo. Displej je vyborny, kvalita je super, taky Samsung Galaxy S2 s tym ich OLED displejom sa moze strcit, nakolko podanie farieb v pripade S2 je katastrofalne. Vyhodou je Android vo verzii 3.2, na nete su navody na ICS 4.0.1 ci 4.0.3, nepamatam si presnu verziu, ale verim tomu, ze casom bude ICS oficialne dostupny. Prehliadac obsahuje Chrome s moznostou synchronizacie zaloziek s PC, avsak ja ako pouzivatel Firefoxu na PC to neriesim, aj ked nejaky ten plugin co konvertor by sa urcite nasiel. Prehravanie filmov je v pohode, po instalacii BSPlayer (moj oblubeny na PC) prehra vsetko, dokaze screenovat video, nacita si automaticky titulky z netu..., proste ako na PC. Hudbu som neskusal, ale repro na tablete nie je moc kvalitne, no na pozeranie filmov ci hranie hier to staci, da sa to vsak riesit sluchadlami pre lepsi zvuk. Hry som skusal, Pro Evolution Soccer 2012 je krasa, nenormalna vec, Need for Speedy nechceli stahovat datove balicky, FIFA 20121 ma sice 1,7GB, ale ostane stat v menu a nejde hrat, zrejme mam daku chybnu verziu. Skusal som este lyzovanie, co vyzera vyborne, skusal som Asphalt HD, co ma grafiku lepsiu ako polovica dnesnych notebookov, klasika Angry Birds musi byt a kadeco ine, GTA3 vsak robi problemy a tak cakam na opravenu verziu, momentalne verzia 1.1 nie je este doladena podla mna. Vyhodou tabletu je Android, takze bez problemov si potahas co potrebujes a to co je platene, tak si najdes na nete a stiahnes zadarmo. Ked si porovnam cenu v porovnani s iPad 2 a vyuzitim, tak neni o com. Co ma rozculuje, tak to je nabijanie na bocnej strane, takze ked ho clovek chyti do ruky a zaroven nabija, tak to trosku obmedzuje, ale da na to zvyknut. 3G kartu tam nemam, pouzivam to len s wifi, wifi ma vsak velmi dobry signal a cely proces pripajania a DHCP je rychly, podstatne rychlejsi ako na mobile Xperia X8. GPS som skusal len na balkone, Google Maps ci Sygic hravo bezali, ale neviem si predstavit mat tablet nalepeny na celkom skle v aute :D

Otazna je pozicia Galaxy Tabu, kedze je oznacovany ako top z tablteov a priamo konkurencia pre iPad 2, no odradza hlavne jeho cena. Clovek by mal podla mna v prvom rade zvazit, ci tie peniaze skutocne stoja za to a ci ten tablet bude natolko vyuzivat, kolko za to zaplati. Osobne by som 500 ci az 700 eur za tablet nedal, pri takomto rozpocte by som radsej kupil nadpriemerny notebook.

Recenzii na iPad 2 mas na nete plno, tu je spomenuty moj Huawei: http://www.zive.sk/test-huawei-mediapad ... fault.aspx
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

No hojko, to co si napisal znie velmi pekne, hlavne displej. Je tam vymenitelna bateria? Ten Chrome ma vazne potesil, velmi handy, i ked podla mna Safari a jeho ebook rezim alebo automaticke zalozky na precitanie su asi stale viac handy. Co sa tyka Androidu, neviem, mna by nebavilo nieco nahadzovat stale.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

icefiresr: O bateriu som sa nezaujimal, ale tablet bol zlozeny a tak sa zda, ze je ta bateria zabudovana. Myslim, ze keby sa zhodil zadny kryt dole, tak by bola mozna vymena. Trebalo mi pogooglit, ze ako to je, lebo nad tymto som vobec nerozmyslal. Oficialne sa vola prehliadac len ako Prehliadac, ale je to Chrome, je tam synchro cez Chrome, cely cas si lognuty na Google ucet v pravom hornom rohu (ako na Chrome)..., ale mam tiez nainstalovany Dolphin HD a samozrejme doinstalovany Flash. S Flashom nie je ziadny problem, len ked je moc vela reklamy vo Flashi, tak to uz citit trochu, no na to treba doinstalovat AdBlock, ktory je na Markete dostupny. Videa z YouTube alebo archiv z Jojky/Huste.tv nerobi problem, Skusal som Televizne noviny a Panelak, vsetko v pohode prehralo...

Co mas na mysli, ze by ta v Androide nebavilo stale nieco nahadzovat??? Proste si nahodis novu verziu po kupe (Huawei ma novu verziu, ina k dispozicii este oficialne nie je) a ked vyjde prechod na dakych ICS, tak mozno potom to bude treba o pol roka spravit, za ten cas v pohode fungujes. Zalohovanie atd..., to vsetko je poriesene, ibaze aplikacie bude treba nanovo potahat a poinstalovat, co je vsak robota mozno na hodinu, ved data na pamatovej karte ostavaju zachovane (napriklad pre hry, pretoze instalacka hry ma par mega, avsak data (grafika, hudba, animacie) sa tahaju z internetu). Ak nemas pamatovku, tak to uklada do pamate mobilu.
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

Ja nvm skusal som mnoho tabletov a tomu ipadu sa teda nic nevyrovna. V nicom ma neobmedzuje ako by sa niekomu mohlo zdat, pretoze system je ios uzavrety. Ja by som uz do ineho ako ipadu2 teda nesiel. Samzrejme ak nikto nie je ochotny dat za tablet viac tak nie je o com, ale dotycny sa pyta priamo na ipad2, to znamena, ze mu nebude luto urcitu ciastku na to vynalozit.
Povedz na co chces ten ipad vyuzivat, kde ho chces hlavne vyuzivat a podobne a skusim ti povedat kolko GB verziu by si priblizne potreboval. Keby si vsetky svoje medi spravoval cez itunes, co je naozaj dobra vec, tak by ti stacila v poho aj 16GB verzia.
xjojox2246
Star
Star

Ďakujem všetkým za odpoveďe.
Stojím si stále za tým že chcem iPad2.
Chcem to hlavne na internet a filmy.
Takže sa rozhodnem nad 32gb a 64gb.

A kde by ste mi odporučili tu kartu s internetom?
Najlepšie by bol neobmedzený internet. Ale ak su drahé alebo sú tam nejaké nevýhody tak radšej aj dátovo obmedzený. :(
Potom by som poprosil dodať cenu. Koľko sa za ten internet platí.
Rýchlosť internetu (aby sa v kľude načítali weby ako google,hojko,azet,gmail,facebook,travian ... a podobné)

Ešte raz ďakujem.
Jožo
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Internet vyberaj podla miesta bydliska alebo miesta kde ho budes najviac pouzivat a pokrytia 3G signalom. Ale samozrejme ber ohlad aj na obmedzenia a cenu.
xjojox2246
Star
Star

GothaR napísal:Internet vyberaj podla miesta bydliska alebo miesta kde ho budes najviac pouzivat a pokrytia 3G signalom. Ale samozrejme ber ohlad aj na obmedzenia a cenu.
Takže Šenkvice - Pezinok - Bratislava (Rača)
hlavne Šenkvice (tam bývam) - a školu mám v Bratislave.

čo by si mi odporučil?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Asus Transformer Prime ;) Neviem ale či už vyšiel no cenu som naň už videl. A výkonovo je na úrovni iPad-u 2 (niekde tesne vedie, niekde je tesne pozadu ale v celkovom hodnotení je lepší + rátaj že na iOS sa aplikácie vyvíjajú jednoduchšie keď máš 2 tablety 5 mobilov a 2 iPody).
Máš k nemu dock aj s klávesnicou. Viac nižšie:
http://www.nvidia.com/object/tegra-asus.html
http://www.asus.com/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad ... ime_TF201/

A internet mám od T-mobile/Telekom. Je to net pre notebook ale mám ho zdieľaný s mobilom a rýchlosť cez mobil je 250KB/s čo je horná hranica mojej rýchlosti (viac ma program nepustí, je to obmedzené na tých 250KB/s). Mám tam 10 GB dát takže som spokojný.
Rýchly, nepadá, chytím ho všade a 3.5G je rýchlejšia sieť ako 3G od Orangeu.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Hojko nezober to zle, ale skús mesiac používať ipad a android tablet, a uvidíš prečo je ipad výnimočným :-)
Samozrejme sú ľudia, ktorým ajtak lepšie padne android, ale to už je na prioritách daného človeka :-)
Sám mám tiež android tablet, a hneď ako budem mať možnosť, nahradí ho ipad :-) ja mám proste rád stabilitu OS :-) a pri jailbreaknutom iOS sa nevyrovná žiadny "warez" instalousu :-) plus u apple sa tinestane to, čo teraz koluje po markete, brick telefónu do minutky zamaskovany do bohvie akej app :-)
xjojox2246
Star
Star

Michaelo napísal:A internet mám od T-mobile/Telekom. Je to net pre notebook ale mám ho zdieľaný s mobilom a rýchlosť cez mobil je 250KB/s čo je horná hranica mojej rýchlosti (viac ma program nepustí, je to obmedzené na tých 250KB/s). Mám tam 10 GB dát takže som spokojný.
Rýchly, nepadá, chytím ho všade a 3.5G je rýchlejšia sieť ako 3G od Orangeu.
kolko zaneho platis?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Internet a filmy zvladne podla mna aj tablet za 250 eur, nie tablet za 700 eur. Podla mna su to pri tomto vyuziti vyhodene peniaze, ale nebudem niekoho presviedcat o opaku.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No je tam cena 20€ ale ak ho zoberieš s viazanosťou tak platíš rok 10€ alebo nejak tak. Ja som si ale viazanosť už nepredĺžil a môžem kedykoľvek zrušiť ak by náhodou ;)
xjojox2246
Star
Star

ok, tak zatial ten... mohol by si povedat presny nazov toho netu?

pockam na dalsie navrhy..
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

http://www.telekom.sk/osobne/internet/m ... lne-akcie/
Mobilný internet 10 000

prvých 6 mesiacov platíš 6.99 € čo je dosť málo za taký net.
Napísať odpoveď