Alternativ je mnoho, ci je to Galaxy Tab od Samsungu, z tych lacnejsich je tam Huawei Mediapad, Motorola Xoom alebo Asus EEE Pad Transoformer. Mnoho z nich recenzovala alebo co to pisala k nim mobilmania.sk, urcite nieco padlo aj na stranke mojandroid.sk a taktiez na ceskych weboch. iPad 2 je podla mna predrazena hracka, kedze za skoro polovicnu cenu dostavas takmer totozny kusok, miesto sa da riesit pamatovou kartou.
Nechcem obhajovat to co mam ja, mam Huawei Mediapad, ktory som vzal z Orange za 90 eur, predajna cena je okolo 370 eur, na nete sa da zohnat za dakych 220 eur. Ma to dualcore 1,2GHz procak, 1GB RAM a k tomu 8GB miesta, navyse sa do vlozit az 32GB pamatova karta. Ja som si kupil len 8GB kartu, takze 16GB miesta mi bohato staci. Tablet je 7 palcovy, co je idealne do ruky, pretoze pisat na 10 palcovom tablete by bolo asi dost komplikovane, jedine ak tak s dlhymi pristami, ktore ja nemam. Preto sa mi zda 7 palcov lepsie riesenie, je to spratnejsie a lahne, napokon vaha zavisi od konstrukcie, tento ma kovovo-plastove telo. Displej je vyborny, kvalita je super, taky Samsung Galaxy S2 s tym ich OLED displejom sa moze strcit, nakolko podanie farieb v pripade S2 je katastrofalne. Vyhodou je Android vo verzii 3.2, na nete su navody na ICS 4.0.1 ci 4.0.3, nepamatam si presnu verziu, ale verim tomu, ze casom bude ICS oficialne dostupny. Prehliadac obsahuje Chrome s moznostou synchronizacie zaloziek s PC, avsak ja ako pouzivatel Firefoxu na PC to neriesim, aj ked nejaky ten plugin co konvertor by sa urcite nasiel. Prehravanie filmov je v pohode, po instalacii BSPlayer (moj oblubeny na PC) prehra vsetko, dokaze screenovat video, nacita si automaticky titulky z netu..., proste ako na PC. Hudbu som neskusal, ale repro na tablete nie je moc kvalitne, no na pozeranie filmov ci hranie hier to staci, da sa to vsak riesit sluchadlami pre lepsi zvuk. Hry som skusal, Pro Evolution Soccer 2012 je krasa, nenormalna vec, Need for Speedy nechceli stahovat datove balicky, FIFA 20121 ma sice 1,7GB, ale ostane stat v menu a nejde hrat, zrejme mam daku chybnu verziu. Skusal som este lyzovanie, co vyzera vyborne, skusal som Asphalt HD, co ma grafiku lepsiu ako polovica dnesnych notebookov, klasika Angry Birds musi byt a kadeco ine, GTA3 vsak robi problemy a tak cakam na opravenu verziu, momentalne verzia 1.1 nie je este doladena podla mna. Vyhodou tabletu je Android, takze bez problemov si potahas co potrebujes a to co je platene, tak si najdes na nete a stiahnes zadarmo. Ked si porovnam cenu v porovnani s iPad 2 a vyuzitim, tak neni o com. Co ma rozculuje, tak to je nabijanie na bocnej strane, takze ked ho clovek chyti do ruky a zaroven nabija, tak to trosku obmedzuje, ale da na to zvyknut. 3G kartu tam nemam, pouzivam to len s wifi, wifi ma vsak velmi dobry signal a cely proces pripajania a DHCP je rychly, podstatne rychlejsi ako na mobile Xperia X8. GPS som skusal len na balkone, Google Maps ci Sygic hravo bezali, ale neviem si predstavit mat tablet nalepeny na celkom skle v aute
Otazna je pozicia Galaxy Tabu, kedze je oznacovany ako top z tablteov a priamo konkurencia pre iPad 2, no odradza hlavne jeho cena. Clovek by mal podla mna v prvom rade zvazit, ci tie peniaze skutocne stoja za to a ci ten tablet bude natolko vyuzivat, kolko za to zaplati. Osobne by som 500 ci az 700 eur za tablet nedal, pri takomto rozpocte by som radsej kupil nadpriemerny notebook.
Recenzii na iPad 2 mas na nete plno, tu je spomenuty moj Huawei:
http://www.zive.sk/test-huawei-mediapad ... fault.aspx