Problém s notebookom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Sp!rit
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Problém s notebookom

Príspevok od používateľa Sp!rit »

Zdravím, včera mi došiel notebook z Alzy...myslím, že som započul nejaké nepekné zvuky keď mi inštalovalo hru a robil som popri tom iné veci, bolo to niečo ako vŕzganie. (Asi RAM??) Dnes sa to nevyskytlo.
Dnes som si nainštaloval Mafiu 2 a keď vypnem hru, tak mi úplne zružovie obrazovka a obnoví sa to do normálu keď zavriem a znovu otvorím notebook.
Taktiež mi nefunguje touchpad a ani tlačidlá na ňom (neviem, či som niečo deaktivoval alebo čo, ale proste len svieti na oranžovo).
Vopred ďakujem za pomoc.
Prílohy
Obrazovka
Obrazovka
Touchpad
Touchpad
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s notebookom

Príspevok od používateľa Thommas »

NA úvod preinštaluj Windows, nahoď všetky aktualizácie a potom sa pozri na stránke výrobcu na utility pre ATK, touchpad a podobne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

touchpad sa da vypnut stlacenim tlacidla Fn + nieco z F-kovych klaves hore, kazdy notas to ma inak, skus
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Ružovú obrazovku ti hodí aj pri iných hrách? Touchpad skús zapať ako spomínal beardie, ak by nešlo, skontroluj Správcu zariadení, či tam nemáš pri touchpade nejakú chybu (klik pravým na Počítač » Spravovať » Správca zariadení).
Btw, RAMka určite nemohla "vŕzgať" :roll:
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

skor si pocul hdd, vetracik...
Sp!rit
Star
Star

Mám tento ntb: http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv6-6b90 ... 275295.htm
Neviem ktorá skratka to môže byť, vyskúšal som, neprišiel som na to, neviem touchpad ani nájsť v ntb :/. Keď som reštartoval ntb, touchpad normálne nabehol.

Ono začali sa brzdiť programy keď som ich viac otvoril a počul som to tzv. škrípanie, neviem, ako to nazvať.

Idem stiahnuť tie aktualizácie pre grafiku, aktualizácie pre Win. sú všetky nainštalované.

Teraz som napojil môj mobil Samsung cez Nokia kábel, nainštaluje softvér zariadenia, všetko v poriadku, avšak keď chcem prehľadávať súbory v mobile/pamäťovej karte tak mi žiadne neukáže, nechápačka :/. Nemalo by vadiť, že je to Nokia kábel, normálne pasuje, aj na mobile mi vybehne menu keď ho pripojím k ntb týmto káblom.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

fn+F4 by to malo byt 8)
este si nainstaluj hd tune + furmark a daj otestovat grafiku
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nuz podla klavesnice by to mohlo byt jedine fn+F4 ak nie, tak tu skratku pre touch potom nemas (aspon ju tam nevidim)
skus sa pozriet ci mas zapute v tray menu(dole pri case) program synaptics..mne na asuse jeden cas nesiel touch a spomenul som si ze den predtym som si cez ccleaner vypinal spustanie nepotrebnych programov pri starte os a nechtiac som zakazal aj synaptics (touchpad)

a to čo si pocul bol zrejme disk
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ten problém pri vypnuti mafii 2 mam aj ja. Len nemám obrazovku ružovú ale tmavú akoby bol jas úplne na minime. A keď notebook zatvorím a otvorím tak už to je v poriadku.
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Mafia 2 a tmavá obrazovka - to mal problém aj brat, keď vypneš Mafiu, tak stlač Alt + Ctrl + Del a potom klikni na Zrušiť a malo by sa to vrátiť. Možno to pomôže aj Sp!ritovi.
Sp!rit
Star
Star

Ten istý "hnusný" zvuk som počul aj keď som mal vadnú ramku na pc...sakra prečo sa to práve mne muselo stať :(. Nový ntb a hneď starosti....práve ja som musel naraziť na chybný kus.

Teraz neviem, či treba aj súbory vymazať a hry odinštalovať ak ho chcem zaniesť do autorizovaného centra HP...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

pochybujem ze to bude prave chybny kus ,pozri sa lepsie este raz radsej :)
Sp!rit
Star
Star

Chcel som nainštalovať ovládače na grafiku ale vypísalo mi, že môj grafický adaptér nie je podporovaný :/. Nechápačka.

Naozaj, keď robím viacej operácií tak je ntb dosť spomalený ako keby mal ram 1 GB a nie 8 GB. A občas sa vyskytne ten nepríjemný zvuk.
detrox
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa detrox »

skús s ním ešte niečo porobyť a ked nepomože daj ho reklamovat
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

vy co tu fetujete ? inak muf par prispevkov hore mas link na neho :lol:
detrox
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa detrox »

MuF napísal:boooze asi 4x som prescrolloval tuto temu zhora zdola aby som nasiel nejaky link a nikde nic, tak ok - spytam sa :D achjo. STASTNE A VESELE! :D
:D 4x prescrollovat jednu temu a nenajst jeden link :D
Sp!rit
Star
Star

Poradíte prosím vás ako získať tie ovládače? A neviem nájsť nastavenia touchpadu v ntb :/. Teda touchpad vôbec. Ale funguje normálne, neviem, čo som vtedy stlačil alebo čo sa stalo...
Sp!rit
Star
Star

Problémy s notebookom

No tá ružová obrazovka bola len pri Mafii, a problém s touchpadom je vyriešený, problém bol v tom, že som ho nechtiac vypol a ani som o tom nevedel. :D

->>>>>>
Teraz riešim ďalšie problémy a neviem, či je chyba v hardvéri alebo či treba preinštalovať Windows.

Problém je v tom, že notebook sa niekedy nechce vypnúť. Vypnem ho normálne cez Windows, na obrazovke je napísané, že sa odhlasuje/vypína a robí to niekedy aj 10 minút, a to normálne nie je, vtedy ho vypnem tlačidlom na vypnutie, lebo sa vtedy väčšinou chystám do postele a chcem v kľude zaspať.
Taktiež, keď si nastavím automatické vypnutie, cez program Vypínač na dobrou noc, tak sa notebook nevypne, ale vyhodí sa mi modrá obrazovka a vypíše mi, že došlo k neočakávanému vypnutiu, potom ho tiež musím vypnúť cez to tlačidlo.
Taktiež, ako som už vyššie spomínal, keď niečo inštalujem a pracujem v nejakom programe popri inštalácii, tak notebook mrzne, čo by robiť nemal.
Ďalším problémom je, že sa mi niekedy objavuje na obrazovke (v pravom dolnom rohu) taká biela škvrna, či čo to je.
A ešte jedna vec. Keď sa mi inštalovali aktualizácie pred vypnutím, tak aktualizácie sa nainštalovali, ale notebook sa už nevypol. A keďže som ho predtým zavrel, tak niekedy sa aj stalo, že keď som ho opäť otvoril (vyklopil) tak bol display len čierny, skoro ako keby bol už vypnutý, a zjavovala sa tam spomínaná biela škvrna. Teraz inštalujem aktualizácie ešte predtým, než notebook cez Windows vypnem, aby sa toto nestávalo.
Ešte som zabudol na jednu vec. Často sa mi stáva, že prestane reagovať nejaký program...najčastejšie to býva Windows prieskumník...

Poraďte prosím, už pomaly ale isto strácam nervy...

NOTEBOOK: http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv6-6b90 ... 275295.htm
Martin11
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Martin11 »

zdravim nejdem zakladat novu temu tak sa spytam sem, nevedel by niekto ako dat aby mi sla hra na celu obrazovku ked hram cs tak mam to nejak orezane tu plochu z okrajov mam lenovo ideapad z580, neviem ci je to normalne alebo sa to da niekde nastavit to iste robi aj ked hram gta ....
Link na ten ntb:http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z580- ... 330066.htm
Vďaka za poradenie :D
shadow1310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa shadow1310 »

neviem ako u CS ale vo vseobecnosti plati ze ak to chces roztiahnut na celu obrazovku mal by si pouzit klavesovu skratku Ctrl+Enter (alebo Alt+Enter), pripadne sa mrkni v nastaveniach hry a hladaj full screen mode alebo nieco na ten sposob
Napísať odpoveď