Pokroky v sociálnom živote
-
Janio
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomoc! Mám strach z dievčat! (A už aj viem prečo)
Henky nič z neho nerob qwerty je falat chu*a !
tu si ho presne charakterizoval... a on bude darmo hovorit ze to nieje tak ale v tychto vetach je presne jeho diagnoza nech sa pod zem prepadnempinco napísal:nechcel som to napísať, ale nedá mi...
Toto je presne to, čo ty potrebuješ. Aby ti každý jeden napísal, že s tebou súcití, že aký si chudáčik utrápený namiesto toho, aby si sa konečne postavil proti svojmu problému. Jediný problém si ty sám a to tvoje doslova ľutovanie, že ostaneš do konca života sám. Síce si to nenapísal priamo, ale každá tvoja veta k tomu smeruje. Tvoja definícia o sociálnej fóbií, ktorú si mi dal, je ako návod k spotrebiču: "Tu je tlačítko on/off". To bohužial platí pre takmer každý spotrebič a kto chce, tak sa v ňom nájde. Škoda len, že si sa ty v tom našiel. Keby ti ten tvoj odborník povedal, že si celkom zdravý, tak by ťa to nieže potešilo, teba by to skôr sklamalo, lebo ty podvedome dúfaš a čakáš na to, aby ten tvoj problém niekto pomenoval.
(verím, že máš problém, nechcem žiadny flame, len ťa chcem vyprovokovať k tomu, aby si si uvedomil, že ti nič nie je a začal žiť, nie sa trápiť a "uzdravovať sa" z niečoho, keď ti nič nie je)
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2010, 23:13)
Podla mna si frenky mysli o sebe ze je priam dokonaly clovek
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2010, 23:20)
a este som zabudol ze by si mohol prestat pouzivat tie tvoje odborne slova ktore su v kazdom prispevku neurekom toto keby si zacal hovorit pred dievcatom tak ......
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2010, 23:23)
a snazis sa byt v kazdej situacii dokonali
1. Som človek s veľmi nízkym sebavedomím. Keby si si dal aspoň tú námahu ísť o dve strany späť (http://www.hojko.com/post1428510.html#p1428510), bol by si to vedel.
2. Strach dievčat je len podmnožinu zo strachu ľudí a je umocneným faktom, že môj kontakt s nimi sa po základnej škole scvrkol na minimum. Inými slovami, u nich nemám ani len základy spoločenského aspektu - s dievčaťom sa nedá rozprávať v rovnakom štýle ako s chlapcom. A môj neuveriteľný talent nesprávne sa vyjadrovať je čerešnička na torte.
3. S tým posledným ale súhlasím a mám na to aj svoj dôvod, ktorý pramení z mojich niekoľkoročných skúseností.
2. Strach dievčat je len podmnožinu zo strachu ľudí a je umocneným faktom, že môj kontakt s nimi sa po základnej škole scvrkol na minimum. Inými slovami, u nich nemám ani len základy spoločenského aspektu - s dievčaťom sa nedá rozprávať v rovnakom štýle ako s chlapcom. A môj neuveriteľný talent nesprávne sa vyjadrovať je čerešnička na torte.
3. S tým posledným ale súhlasím a mám na to aj svoj dôvod, ktorý pramení z mojich niekoľkoročných skúseností.
Uvazujem nad zamknutim tejto temy...Henky co vlastne chces? Uz ti tu x ludi povedalo, ze s tym musis nieco robit (ked sa to za 2 roky vobec nepohlo), niekde si spominal, ze uz chodis ku odbornicke, tak to je spravny krok. Svoj problem si pomenoval, riesis ho tak ako treba a co viac sa tu ma diat? Ako pozeram, tak sa tu uz periodicky opakuju prispevky tykajuce sa toho, ze bud stebou niekto suhlasi a lutuje ta, alebo ti hovori, ze si to namyslas. Podla mna by si mal chodit k psychologovi a ten ti najlepsie poradi, kedze ma s psychikou ludi vacsie skusenosti ako samozvani odbornici z tejto temy.
Kľudne môžeš zamknúť. Čo som chcel povedať som povedal, niektoré dobré rady som dostal, nateraz je to všetko.
Akurát potom, keď nastanú nejaké drastickejšie zmeny, by som tu o nich rád napísal.
Ďakujem za rady!
//autoeditácia príspevku (24 Dec 2011, 22:48)
Takže už som začal chodiť aj k psychologičke, tak hádam sa z toho aspoň čiastočne dostanem.
Avšak chcel som hovoriť hlavne o tom, čo sa mi tento rok stalo. Začalo sa to totálne nevinne toto leto, keď som pozval svojich kamarátov na opekačku. Oni navrholi, že pozvú aj svojich kamarátov. Súhlasil som. No doviedli aj kamarátku, ktorá ma nesmierne zaujala. A keďže som sa snažil zmeniť, tak som sa opýtal kamaráta, či je voľná. Odpoveďou mi bolo, že už má vyhliadnutého niekoho iného. Neskôr som zistil, že to v skutočnosti on mal vyhliadnutú ju. A aby toho nebolo málo, naozaj si vyhliadla kamaráta, ktorého som doviedol ja. Čiže sme odišli naprázdno všetci traja.
To ma ale neodradilo a po pol roku som to chcel skúsiť znovu. Kamarátka, o ktorej som pred chvíľou písal, ma presvedčila, aby som začal chodiť s nimi von do mesta. Súhlasil som. Hneď na prvom stretnutí som sa spoznal s dievčaťom, ktoré bolo do posledného puntíku môj typ. Bol som ňou očarený. Avšak bola zadaná. Prešiel necelý mesiac a rozišla sa so svojím bývalým. Povedal som si, že teraz alebo nikdy. Po troch dňoch krvopotnej snahy chytiť sa teoretickej šance ma zmietla zo stolu ako smietku prachu. Výsledkom bola depresia s tabletkou na jej konci. Teraz bude trvať aspoň mesiac, kým budem schopný vydržať v jej spoločnosti bez emočného zdecimovania.
Na tretie dievča v kolektíve som sa radšej rovno vykašľal.
Keď som sa rozišiel so svojou prvou (a zatiaľ jedinou) priateľkou po mesačnom randení, trvalo mi viac ako 9 rokov, kým som našiel odvahu zbaliť nejaké dievča. Som zvedavý, či ten rekord tromfnem.
Akurát potom, keď nastanú nejaké drastickejšie zmeny, by som tu o nich rád napísal.
Ďakujem za rady!
//autoeditácia príspevku (24 Dec 2011, 22:48)
Takže už som začal chodiť aj k psychologičke, tak hádam sa z toho aspoň čiastočne dostanem.
Avšak chcel som hovoriť hlavne o tom, čo sa mi tento rok stalo. Začalo sa to totálne nevinne toto leto, keď som pozval svojich kamarátov na opekačku. Oni navrholi, že pozvú aj svojich kamarátov. Súhlasil som. No doviedli aj kamarátku, ktorá ma nesmierne zaujala. A keďže som sa snažil zmeniť, tak som sa opýtal kamaráta, či je voľná. Odpoveďou mi bolo, že už má vyhliadnutého niekoho iného. Neskôr som zistil, že to v skutočnosti on mal vyhliadnutú ju. A aby toho nebolo málo, naozaj si vyhliadla kamaráta, ktorého som doviedol ja. Čiže sme odišli naprázdno všetci traja.
To ma ale neodradilo a po pol roku som to chcel skúsiť znovu. Kamarátka, o ktorej som pred chvíľou písal, ma presvedčila, aby som začal chodiť s nimi von do mesta. Súhlasil som. Hneď na prvom stretnutí som sa spoznal s dievčaťom, ktoré bolo do posledného puntíku môj typ. Bol som ňou očarený. Avšak bola zadaná. Prešiel necelý mesiac a rozišla sa so svojím bývalým. Povedal som si, že teraz alebo nikdy. Po troch dňoch krvopotnej snahy chytiť sa teoretickej šance ma zmietla zo stolu ako smietku prachu. Výsledkom bola depresia s tabletkou na jej konci. Teraz bude trvať aspoň mesiac, kým budem schopný vydržať v jej spoločnosti bez emočného zdecimovania.
Na tretie dievča v kolektíve som sa radšej rovno vykašľal.
Keď som sa rozišiel so svojou prvou (a zatiaľ jedinou) priateľkou po mesačnom randení, trvalo mi viac ako 9 rokov, kým som našiel odvahu zbaliť nejaké dievča. Som zvedavý, či ten rekord tromfnem.
qwerty-xyz napísal:zle si ma citoval, nepochopili sme sa, cakal som. V pohode. Kamarati a cinnosti ti vedia pomoct, pretoze ti zaberaju cas a mas aj cinnosti ktore ti totalne zblkonu myslenie na dievcata. Aj nato ze ti nejaka chyba. Najde sa par takych, vacsina hranici s adrenalinom ... Ale v zasade suhlasim. Pocit ze ti niekto chyba,a ze holka proste len tak lahko nedostanes prec.
Ale! k intimnemu aspektu sa vacsinou dostavas AZ PO prekonani spolocenskeho, to je jedna vec a ta druha,ze sa zamysli ci TVOJ ideal rozmysla o TEBE ako o svojom ideale. lebo len vtedy to moze fungovat na takej urovni ako si ty predstavujes. Vravel si ze nepotrebujes holku aby si bol pod papucou, tu sme sa velmi nepochopili co ma mrzi lebo sa mi to extremne debilne vysvetluje takto v texte. (znova by hrozilo ze napisem toto iste, holka ktora ta taha z depky ta nevedie za rucicku, ani nie si pod papucou, holka ktora ta sama rozhovori, a ukludni tak aby si sa s nou mohol rozpravat a byt pri nej uplne happy ze wau ja kecam s holkou o hocicom, atd . . . )
Potom by ostavalo len dievca, ktore by bolo tiche, plache, s nizkym sebavedomim, a nesmierne krasne, a zranitelne ktore by si oslovil ty alebo nahodou ste na seba narazili a dali sa do reci, a ona by sa desne zamilovala a bola rada ze takeho ma,.... neviem snazim sa pomoct, skus ma navigovat, . . .
Súhlasím s Tebou qwerty-xyz , s tým dievčaťom máš pravdu, Henky by nebol pod papučou ale to druhé, tiché plaché a krásne by ho nedokázalo tak upokojiť si myslím, lebo neskôr by si našla niekoho lepšieho( narážam na jej vzhľad ak by boal veľmi krásna) K tomu adrenalínu to je podľa mňa veľmi dobrý nápad zabudnúť úplne nato že Ti niekto chýba, ja som to chcela objaviť už dávno, akurát že nie sú financie na ten šport ktorý mám záujem....
Henky je kopec takých dievčať,ktoré človeka vedia rozhovoriť a pomôcť mu a keď sa nedá tak aspoň vypočuť si ho, a Ty práve toto potrebuješ, niekoho kto ťa vypočuje pretože ja keď sa snažím nemyslieť na to že nikoho nemám, tak sa snažím robiť čokoľvek čo mám rada... bikujem,čítam knihy v ktorých sa nepíše o láske, pozerám filmy v ktorých nie je žiadna láska .. Henky Tebe radím to isté : rob to čo ťa baví a daj si na chvíľu pauzu zo všetkým čo sa týka lásky a svojm myšlienkam vytvor blokádu a rob niečo zaujímavejšie čo máš rád...
Ďalšia vec je že: dávaš na seba prilíš mnoho, všetko si berieš príliš k srdcu ako ja a to nie je dobré, i keď už ten strach z nás až taký nemáš, nemôžeš siahať až tak vysoko len preto že si sám. Viem, je to už mnoho rokov, no ako Ti tu už všetci radili po minulé roky, stačí chodiť do spoločnosti s kamarátmi kde je veľa žien a nesnažiť sa silou mocou nadviazať s nimi hlbší kontakt len preto že si sám... úplne postačí ak sa s nimi porozprávaš a časom uvidíš či tá žena záujem má alebo nie....
Ale ja som si blokádu už vytvoril: sedím doma za notebookom a robím to, čo ma baví. Efektívnejšia blokáda hádam ani neexistuje.
A máš pravdu. Kašľať na kontakt. Budem robiť to, v čom som dobrý, a čo mi doteraz pomáhalo: ak už budem vonku s partiou, stiahnem a uzavriem sa a dokonale zapadnem do davu. Budem sivou myškou, čo príde, posedí a odíde. Tým nič nemôžem pokaziť. Čo sa nedá povedať o situácii, keď sa pokúsim vyjsť zo svojej ulity a svet zhrozený, čo za hovädo to vylieza von, mi dal facku a poslal ma naspäť dnu. Načo riskovať? Prečo prejavovať akékoľvek city, myšlienky a názory, keď o nich aj tak nikto nestojí? To mám zo seba robiť debila? Mal som sakra dobrý dôvod, že som sa utiahol sám do seba, a ten dôvod mi ona pripomenula.
Inými slovami: mal som pravdu. Opäť.
A máš pravdu. Kašľať na kontakt. Budem robiť to, v čom som dobrý, a čo mi doteraz pomáhalo: ak už budem vonku s partiou, stiahnem a uzavriem sa a dokonale zapadnem do davu. Budem sivou myškou, čo príde, posedí a odíde. Tým nič nemôžem pokaziť. Čo sa nedá povedať o situácii, keď sa pokúsim vyjsť zo svojej ulity a svet zhrozený, čo za hovädo to vylieza von, mi dal facku a poslal ma naspäť dnu. Načo riskovať? Prečo prejavovať akékoľvek city, myšlienky a názory, keď o nich aj tak nikto nestojí? To mám zo seba robiť debila? Mal som sakra dobrý dôvod, že som sa utiahol sám do seba, a ten dôvod mi ona pripomenula.
Terepin napísal:Ale ja som si blokádu už vytvoril: sedím doma za notebookom a robím to, čo ma baví. Efektívnejšia blokáda hádam ani neexistuje.
NIE!! Toto som tým nemyslela ! Neexistuje len notebook, pri ňom dokážeš aj myslieť ... Ak už budeš s partiou von tak sa nestiahneš a budeš rozprávať ako som Ti to napísala, len nebudeš očakávať od danej osoby veľa! Takou sivou myškou môžeš byť aj doma, neviditeľný vonku, ani nemusíš prísť ak to chceš takto... Ty riskovať môžeš , ale nemáš prejavovať ihneď svoje city a svet ti facku nedá, veď ako si si dobre pokecal s tým novým kamarátom v piatok, a ani si nebol považovaný za debila! Veľa ľudí stoji o Tvoje myšlienky, len si to nechceš pripustiť, necháš si nabudúce telefón vo vrecku alebo doma a budeš sa rozprávať s hocikým....Stačí takéto piatky zažiť viac, ísť aj niekam inam do podniku a príležitosti sa len budú kopiť, nie sklamania, lebo to Ti nedovolíme a nesmieš si to hlavne dovoliť Ty sám....
Už od nikoho nemienim očakávať absolútne nič! Ak si mám vybrať medzi samotou a nezmysleným naháňaním dúhy, tak si radšej vyberiem to prvé. To, že som vytiahol päty z doma mi NIJAKO nepomohla, práve naopak! A o to ja nestojím.
Terepin napísal:Už od nikoho nemienim očakávať absolútne nič! Ak si mám vybrať medzi samotou a nezmysleným naháňaním dúhy, tak si radšej vyberiem to prvé. To, že som vytiahol päty z doma mi NIJAKO nepomohla, práve naopak! A o to ja nestojím.
Toľko cudzích ľudí Ti tu radilo a Ty si s tým neurobil takmer nič ! Ani si nenecháš poradiť od človeka ktorý ťa už 3 mesiace pozná ... Nehovor že Ti to nepomohlo, nemusel si premýšľať aspoň doma a utápať sa v žiali doma... nebuď vonku vo svojom vnútornom svete a bude to lepšie ! Už neviem ako viac Ti pomôcť....
Ale urobil. Či to, že som začal chodiť von a pokúsil sa zbaliť dve dievčatá (s bonusom navrch) sa neráta? A doma som sa neutápal v žiali, mal som predsa svoj notebook.
toto je uplne beznadejny pripad.. az 2 holky ta poslali do riti to je neco strasne! kamo, ty fakt len sed za svojim notasom, chuda zena ktora teba dostane...
brainwirm napísal:toto je uplne beznadejny pripad.. az 2 holky ta poslali do riti to je neco strasne! kamo, ty fakt len sed za svojim notasom, chuda zena ktora teba dostane...
Toto mu nepomôže, ešte viac sa dostane do svojho sveta a potom ho s tamat nevytiahne už nikto, ak si to ovšem nemyslel ironicky...
Pozri:brainwirm napísal:toto je uplne beznadejny pripad.. az 2 holky ta poslali do riti to je neco strasne! kamo, ty fakt len sed za svojim notasom, chuda zena ktora teba dostane...
1. nerobil som nič - zle bolo.
2. robím niečo - zle bolo.
Existuje aj tretia magická možnosť, u ktorej to funguje? Prezraď mi ju, rád sa nechám poučiť.
on sa snazil zbalit 2 zeny, a mysli si kolko toho urobil so svojim zivotom.. 2 odmietnutia a on to vzda.. je to skratka maximalne lenivy jedinec, ktoreho cely svet je jeho notas, a aj chaby pokus robit nieco so svojim zivotom zlyhal este v uplnych zaciatkoch... na toto nemam slov.
// tak nieco rob omfg, tretia moznost je ta ze to budes robit nieco aj dalej dokym nebude dobre... lebo pokial nebudes robit nic, nikdy dobre nebude
// tak nieco rob omfg, tretia moznost je ta ze to budes robit nieco aj dalej dokym nebude dobre... lebo pokial nebudes robit nic, nikdy dobre nebude
Kto povedal, že to vzdám? Ja som na zlyhania zvyknutý, takže to môžem opakovať do zblbnutia, až to budem robiť len zo zvyku. To je to najmenej pozvať každé dievča, čo sa mi páči, niekam von. Otázne však je, čo okrem odmietnutí z toho budem mať.
brainwirm napísal:on sa snazil zbalit 2 zeny, a mysli si kolko toho urobil so svojim zivotom.. 2 odmietnutia a on to vzda.. je to skratka maximalne lenivy jedinec, ktoreho cely svet je jeho notas, a aj chaby pokus robit nieco so svojim zivotom zlyhal este v uplnych zaciatkoch... na toto nemam slov.
Čítal si všetky stránky ? Veď on to vie , že by mal niečo robiť, ale radšej nebude ako sa má zasa sklamať, práve preto mu radím, nech zatiaľ len nadviaže nezáväzný kontakt s dievčaťom a nech sa nespráva hneĎ ako lovec...
melani.. a preco mas potrebu niekoho odniekial tahat?
.
presviedcala by si homosexuala, aby si nasiel dievca?
presviedcala by si asexuala, aby si isiel s niekym rychlo zatrtkat?
Terepin - hlavne je ustat tlak okolia. Lebo vsetko, co sa vymyka sedemu priemeru/normalu, je odsudeniahodne. Najdolezitejsie je, aby si bol TY so svojim zivotom spokojny. Aj ked by si ho mal cely stravit za ntb.
.
Terepin - hlavne je ustat tlak okolia. Lebo vsetko, co sa vymyka sedemu priemeru/normalu, je odsudeniahodne. Najdolezitejsie je, aby si bol TY so svojim zivotom spokojny. Aj ked by si ho mal cely stravit za ntb.
Lenže ja nie som stroj a som nesmierne citovo založený človek. Čím viac a čím častejšie ma budú odkopávať ako kus hnoja, tým viac budem presvedčený, že tým hnojom aj som a že nikdy nebudem mať šancu.brainwirm napísal:// tak nieco rob omfg, tretia moznost je ta ze to budes robit nieco aj dalej dokym nebude dobre... lebo pokial nebudes robit nic, nikdy dobre nebude
lumir napísal:melani.. a preco mas potrebu niekoho odniekial tahat?
.
Vidíš práve preto, aby sa necitíl ako kus hnoja, lebo som kamarátka a chcem mu pomôcť a poradiť, samozrejme že tamtie osoby by som otom nepresviedčala, keby som vedela že je to už tak dané a že si je 100% istý že je gax, ja nechcem nikoho presviedčať len pomôcť to je rozdiel ...