Vodné fajky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Fajcite vodne fajky?

Ano, v podniku
109
14%
Ano, doma/u kamarata/ked je moznost
399
50%
Nie
296
37%

Celkom hlasov: 804

wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vodne fajky

Príspevok od používateľa wladas »

@javatar
extra dry je lacnejsi nez ready
zaplatis si ako keby za premytie, takze niekto si to radsej spravi sam :)

@merco
patris uz medzi celebrity :) alebo celevriti ? :D
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ja sa nepytam aky zmysel ma pouzivat extra dry ale vlhcit ho a nasledne ho dat do povodneho stavu (akurat trosku vyluhovany)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

javatar: reguluješ tým obsah nikotínu a "silu" tabaku ... premývať nemusíš ak fakt nechceš
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

maki: to znamena, ze mozem zaliat extra dry rovno melasou a ta sa vpije rovnako kvalitne ako pri ready? mne nejde o premyvanie ale o nasledne SUSENIE ktore povazujem v tomto pripade za totalnu BLBOST a "odbornici" z nemenovanej stranky tak ucinili...

odkazujem na povodnu debatu:
http://www.hojko.com/post1714992.html#p1714992
http://www.hojko.com/post1715208.html#p1715208
http://www.hojko.com/post1717080.html#p1717080

ak mas nieco cim zmenis moj nazor tak sup sem s tym - ja som diskusii otvoreny...
Maki
Darca
Darca

čo ja viem... ja ho nesuším... premyjem, vyžmýkam, zalejem, odložím... práve teraz sa mi v brne pre zmenu pripravuje 2x narýchlo premytý elements s bisan blue magic melasou a kúsok s molamix kiwi.... elemenťácke melasy som už zavrhol... toto je asi posledná šanca čo vlastnej príprave tabaku dávam
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

ako vidim ani teba to ani nenapadlo susit - ale dost ludi to robi (aj tu na fore), v navodoch nie je o tom ani slovo ale istej skupine ludi tam ta voda z neznamych pricin vadi a tak pisem, ze tam ma byt a preco tam ma byt - zvlast ked niekto vytvara portal kde chce niekomu radit je toto dost fatalna chyba

problem s j7e sa da udajne rieist pouzitim ich tabaku a melasy od ineho vyrobcu
wladas
Redeemer
Redeemer

fatalna chyba to nieje urcite, skor mozno zbytocnost
ale chcelo by to otestovat lebo su dva logicke dovody preco vysusit a preco nie
vysusit - tabak ma v sebe ovela menej vody a tym padom ovela lepsie (viac) do seba vstrebe melasu
nesusis - porovnanie s kuchynskou handrov (taka umela rozne farby) -> ak je totalne sucha tak ovela tazsie vpije do seba vodu

co sa tyka miesania tak samozrejme ze sa da miesat aj s inymi melasami nez elements...melasa ako melasa
konkretne ja som naprv uplne zavrhol melasi od elementu, fuj kentus chemicky
bisan,waha a molamix sa mi zatial velice osvecil
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal:vysusit - tabak ma v sebe ovela menej vody a tym padom ovela lepsie (viac) do seba vstrebe melasu
uz sa len odcitujem
javatar napísal:Experiment cislo 1:
Mal otestovat nieco z mojej malej uvahy.

Zobral som 2 suche vacsie listky z extra dry. Na igelitovy podklad som kvapol kvapku vody a kvapku melasy. Nasledne som opatrne polozil listy na kvapky. Ten na vode ostal lezat na kvapke, ten na melase kvapku "rozpucil". Co ma priviedlo k myslienke ze moje myslienkove pochody su zle a vodu tam vobec netreba. Tak som teda aj jednemu aj druhemu listu "pomohol" a pritlacil ho tuhsie k ku kvapke. Kym melasovy sa len viac omelasoval, ten na vode vodu vpil. Ked som potom listy zdvihol z toho vodoveho voda nekvapkala, kdezto z melasoveho bolo mozne dat melasu pohodlne dolu.

Taktiez ked som kvapol na papierovu vreckovku vodu a melasu, voda sa dostala dalej a vytvorila rovnomernu vrstvu, zatial co melasa sa vpila len malo a na vrchu ostala nevpita.

Vysledok: voda je pri vpijani melasy nutna. Potvrdzuje sa teoria o nesuseni.
wladas
Redeemer
Redeemer

aha jasne, to mam od teba tu teoriu :)

dodam k tomu testu ze si nebral ohlad nad tym, ze zmiesany tabak sa neha odstat aspon dva tyzdne aby sa vpil
a to je podla mna dost dolezite

inac povedane, treba pockat kym tabak vpije maximum co dokaze a podla toho robit zaver
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas - pri najblizsej objednavke mozeme urobit viac experimentov

anyway - prajem vsetkym vodnofajkarom stastny novy rok
Prílohy
P1050484.JPG
Maki
Darca
Darca

týždeň odstáty elements + bisan blue magic melasa... oproti elements blue breeze vynikajúce... na prémiové značky sa to ale nechytá... nechám mu ešte týždeň a potom pôjde na pravidelné fajčenie...

setup: topmark heavy + saphire phunnel + scallis mod + 2x cocobrico + aladin tarbuš(pôvodne mal byť iba na rozbeh, no bez neho to nešlo... )

po 20 minútach mierne pripálenie => zhodenie uhlíkov, prefúknutie, ukľudnenie... po 40 minútach strata chuti a objavenie sa toho čo mi robili elementy s origo melasou - bolo cítiť čistú chuť tabaku... takže zasa zhodenie uhlíkov a ukľudnenie... návrat chuti, ale slabšej... po 90 minútach došli uhlíky a ďalšie som nedával...

zatiaľ nehodnotím, ale rozhodne som z toho viac nadšený ako z elements melás... možno teda na vlastné miešanie tabaku úplne ešte nezanevriem
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

V prvom rade zopár slov ku stránke preberanej na predchádzajúcej strane.
Iniciatívu hodnotím kladne, je dobré, že sa takáto komunita sformovala a snažia sa robiť "niečo viac" a evidentne to nerobia pre prachy. Teda resp. neverím, že sultana by mala nejako na rozhadzovanie.
Čo sa mi však nepáči je forma, akou je to robené. Je vidno, že videá sú robené "na prvú", text niekedy postráda náväznosť, účinkujúci sa snažia byť vtipní za každú cenu. Recenzie by mali mať jednotnú formu na základe ktorej by bolo robaná každá recenzia, alebo návod. A rozhodne rozsah do 2 minút, viac ma na to nebaví sa kukať. Pokiaľ chcem recenziu tabaku, tak od nej očakávam: postup výroby tabaku, ukážku rezu, ukážku drobenia tabaku, testovací setup, popis chute, dymu a to je všetko. Nepotrebujem sa pozerať 5 minút na niekoho, kto bafká a popritom žvásta niečo úplne zcestné a nepodstatné.

A teraz zopár riadkov o tom, čo sa mi podarilo medzi sviatkami otestovať - snáď to pre Vás bude užitočné.

Saphire FlatHead - Korunka špeciálne na overpack. Aj keď nie som veľkým fanúšikom tejto metódy, tak som si povedal prečo nie. FlatHead je v podstate plochý phunnel na ktorý naložíte tabak a utlačíte v tvare akéhosi prstenca tak, aby bol prieduch voľný. Prikryjeme alobalom, predierkujeme a škvaríme :D
Samozrejmosťou je, že sa musí používať suchý tabak, osobne som to testoval s Fruchtrauch - Honigmelon, ktorý bol pre mňa osobne veľkým sklamaním, no s použítím overpacku som z neho dostal aspoň trochu chute...

Saphire Phunnel - Vynikajúci Phunnel, s ktorým som dosahoval dobu fajčenia hrdo okolo 3 hodín. Má skvelú cirkuláciu, dobrú hĺbku, dokonca sa dá vystlať alobalom a scallis sadne perfektne. Vyžaduje však predhriatie pod tarbušom - cca. 10min

Saphire PowerBowl - Očakával som klasický bowl mod, no dostal som fakt veľkú korunku klasickej konštrukcie. Veľmi vhodná na mixovanie, alebo aj ako party-korunka. Diery sú všetky koncentrované v strede korunky v kruhu s priemerom približne 3cm hneď nad nasávaním. Prieduchy sú však dosť veľké a tabak mi cez ne prepadával.

Saphire No. 05
- Party Vortex!! :D Opäť vynikajúce továrenské spracovanie, prieduchy ako podľa pravítka, komín vysunutý nižšie, ako pri tradičných vortexoch. Práve vďaka tomu ponúka tabaku tento vortex neuveriteľnú dĺžku fajčenia a všetko jeho spotrebovanie.

Saphire Hot-Shot - Pre mňa sklamanie. Čakal som viac, ale pri suchých tabakoch som rozdiel oproti klasickému bowl-modu nespozoroval a vlhké tabaky mi pretekali jak divé. Neodporúčam.

Egeglas Phunnel - menší, ako Saphire a aj ho častejšie používam. Je ku nemu dodávaný aj vlastný sklenený mod. Ťah je vynikajúci, len mi mierne prekáža jeho veľká hĺbka, tabak na spodnu mi niekedy zostáva neprepálený, no to je otázka setupu.
Používam ho na sklenenej LaCoppe a tvoria dokonalý pár :)

Kaya LaCoppa - Múj sklenený milášek a.k.a. čakanie na Medusu :D Ako som spomínal používam ju so skleneným phunnelom a mám na neja nahodený ešte medzikus KAYA Wawe. Kompletná výška je teda niekde nad 70cm bez korunky. Váza má objem asi 3l. Na ňu sa nasadzuje srdce z ktorého idú dva vývody na šlauch opatrené spätným ventilom so sklenenou guľôčkou. Tu by som sa na chvíľu zastavil - tieto ventily ma sklamali, guličku tam držali gumené krúžky, ktoré ju však úplne tesne neobopínali, preto bola tesnosť všakovaká. Toto som jednoducho odstránil transparentným silikónom. Vývody som vyplnil silikónom, zatlačil som do neho guľôčku kým bol ešte mäkký, keď to celé vytvrdlo, tak som to odtiaľ vytiahol do silikónového valca spravil dostatočne veľký otvor a guľôčka tam teraz sedí na milimeter. Ďalej sa na srdce nasúva stredová tyč, ktorá ide až pod vodu a do nej sa dá akýkoľvek nadstavec (v mojom prípade Wave) a potom adaptér na korunku. Na koniec ide tanierik (žiaľ kovový).
Ťah je skoro bezbariérový, tyč pod vodou má v sebe vstavaný difúzor, spoje sú robené zábrusom a dokonale tesnia. Jediné, čo by som vytkol sú spomínané ventily, no opraviť si to homemade nie je až tak ťažké :)

Fumari Poker - Must have príslušenstvo! V podstate je to len hrubšia ihla s držiakom, no robí sa s ňou fakt pohodlne a je fajn aj na prehrabávanie tabaku v korunke.

Tabaky nabudúce :wink:
Maki
Darca
Darca

doplním svoj pohľad na vec ešte

Saphire Phunnel + Scallis - bestest evur... fajčím s tým stále... nakladám do toho síce málo tabaku a dávam iba jedno kolo kokosákov, ale vynikajúca korunka... akurátna šírka aj hĺbka + možnosť vystlať alobalom... a ten krásny ťah.. nie je čo riešiť... akurát mi vadí to zanášanie vnútra ak ju nečistíte pravidelne... a nechápem čo má za problém s tým môj spolubydlo... stále tvrdí, že ho s tou korunkou škriabe tabak... pritom on je fajčiar a ešte keď nakladá vodnicu on, tak to fajčiť nemôžem ja, lebo to má vkuse prepálené a pritom to necíti...

Saphire HotShot - skúšal som ju iba raz s tým, že naložené bolo iba do výšky dierok... vtedy je ale vzdialenosť medzi alobalom a tabakom veľmi veľká a nepomohlo ani pridanie druhého uhlíku, ani tarbuš... stále to šlo veľmi slabo... dnes bude zrejme test s plne naloženou korunkou...

Saphire Screen v1.0 - bullshit... ešte že to bolo za 5€ v akcii... idea pekná, ale tabak sa mi nepodarilo rozkúriť poriadne ani s 3 žeravými kokosákmi a domácim jinovým speedtarbušom

Fumari Poker - ako napísal jin - must have... dobre sa to drží, skvele sa s tým dierkuje...

akonáhle tá lama lenivá zelená pošle do brna objednávku, tak napíšem dojmy z S-force phunnelu, kaya ST480 a panvice na uhlíky
čo sa týka recenzií tabakov - chcel som prepísať komplet všetky svoje cez vianoce... ale nejak som sa k tomu nevedel dostať... tak možno časom

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2012 12:20)
ad shishaking: presne tak... rozsah do 2 minút, relevantné info o tabaku + vlastný názor.... nie baf... kec....baf...kec...
wladas
Redeemer
Redeemer

domaci jinov speedtarbus? co to je za vynalez? :)
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Najlepší tarbuš je z alobalu :) sám si reguluješ teplotu.

//ale zas nevyzerá to najkrajšie :D
Maki
Darca
Darca

nič zvláštne - ono ide skôr o interný humor.... z alobalu vyskladaný valec o niečo širší ako korunka, takže pekne padne až na tácku a hreje rovnomerne celú korunku...
wladas
Redeemer
Redeemer

len valec? hore nieje zuzenie?
Maki
Darca
Darca

ee... resp. nebola s ním potreba ešte zužovať... ale ako ja to využívam iba na myu bambino, kde je táčka príliš malá a normálny aladin tarbuš mi z nej teda padá...
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Podľa potreby zúžiš. Ja ho tam mám skoro celé fajčenie a pri konci keď sú už uhlíky ako lentilky to zúžim úplne a potom to dá kludne aj o 20 min viac.
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

bude sa robit nejaka objednavka v najblizsiej dobe? :)
Napísať odpoveď