V prvom rade zopár slov ku stránke preberanej na predchádzajúcej strane.
Iniciatívu hodnotím kladne, je dobré, že sa takáto komunita sformovala a snažia sa robiť "niečo viac" a evidentne to nerobia pre prachy. Teda resp. neverím, že sultana by mala nejako na rozhadzovanie.
Čo sa mi však nepáči je forma, akou je to robené. Je vidno, že videá sú robené "na prvú", text niekedy postráda náväznosť, účinkujúci sa snažia byť vtipní za každú cenu. Recenzie by mali mať jednotnú formu na základe ktorej by bolo robaná každá recenzia, alebo návod. A rozhodne rozsah do 2 minút, viac ma na to nebaví sa kukať. Pokiaľ chcem recenziu tabaku, tak od nej očakávam: postup výroby tabaku, ukážku rezu, ukážku drobenia tabaku, testovací setup, popis chute, dymu a to je všetko. Nepotrebujem sa pozerať 5 minút na niekoho, kto bafká a popritom žvásta niečo úplne zcestné a nepodstatné.
A teraz zopár riadkov o tom, čo sa mi podarilo medzi sviatkami otestovať - snáď to pre Vás bude užitočné.
Saphire FlatHead - Korunka špeciálne na overpack. Aj keď nie som veľkým fanúšikom tejto metódy, tak som si povedal prečo nie. FlatHead je v podstate plochý phunnel na ktorý naložíte tabak a utlačíte v tvare akéhosi prstenca tak, aby bol prieduch voľný. Prikryjeme alobalom, predierkujeme a škvaríme

Samozrejmosťou je, že sa musí používať suchý tabak, osobne som to testoval s Fruchtrauch - Honigmelon, ktorý bol pre mňa osobne veľkým sklamaním, no s použítím overpacku som z neho dostal aspoň trochu chute...
Saphire Phunnel - Vynikajúci Phunnel, s ktorým som dosahoval dobu fajčenia hrdo okolo 3 hodín. Má skvelú cirkuláciu, dobrú hĺbku, dokonca sa dá vystlať alobalom a scallis sadne perfektne. Vyžaduje však predhriatie pod tarbušom - cca. 10min
Saphire PowerBowl - Očakával som klasický bowl mod, no dostal som fakt veľkú korunku klasickej konštrukcie. Veľmi vhodná na mixovanie, alebo aj ako party-korunka. Diery sú všetky koncentrované v strede korunky v kruhu s priemerom približne 3cm hneď nad nasávaním. Prieduchy sú však dosť veľké a tabak mi cez ne prepadával.
Saphire No. 05 - Party Vortex!!

Opäť vynikajúce továrenské spracovanie, prieduchy ako podľa pravítka, komín vysunutý nižšie, ako pri tradičných vortexoch. Práve vďaka tomu ponúka tabaku tento vortex neuveriteľnú dĺžku fajčenia a všetko jeho spotrebovanie.
Saphire Hot-Shot - Pre mňa sklamanie. Čakal som viac, ale pri suchých tabakoch som rozdiel oproti klasickému bowl-modu nespozoroval a vlhké tabaky mi pretekali jak divé. Neodporúčam.
Egeglas Phunnel - menší, ako Saphire a aj ho častejšie používam. Je ku nemu dodávaný aj vlastný sklenený mod. Ťah je vynikajúci, len mi mierne prekáža jeho veľká hĺbka, tabak na spodnu mi niekedy zostáva neprepálený, no to je otázka setupu.
Používam ho na sklenenej LaCoppe a tvoria dokonalý pár
Kaya LaCoppa - Múj sklenený milášek a.k.a. čakanie na Medusu

Ako som spomínal používam ju so skleneným phunnelom a mám na neja nahodený ešte medzikus KAYA Wawe. Kompletná výška je teda niekde nad 70cm bez korunky. Váza má objem asi 3l. Na ňu sa nasadzuje srdce z ktorého idú dva vývody na šlauch opatrené spätným ventilom so sklenenou guľôčkou. Tu by som sa na chvíľu zastavil - tieto ventily ma sklamali, guličku tam držali gumené krúžky, ktoré ju však úplne tesne neobopínali, preto bola tesnosť všakovaká. Toto som jednoducho odstránil transparentným silikónom. Vývody som vyplnil silikónom, zatlačil som do neho guľôčku kým bol ešte mäkký, keď to celé vytvrdlo, tak som to odtiaľ vytiahol do silikónového valca spravil dostatočne veľký otvor a guľôčka tam teraz sedí na milimeter. Ďalej sa na srdce nasúva stredová tyč, ktorá ide až pod vodu a do nej sa dá akýkoľvek nadstavec (v mojom prípade Wave) a potom adaptér na korunku. Na koniec ide tanierik (žiaľ kovový).
Ťah je skoro bezbariérový, tyč pod vodou má v sebe vstavaný difúzor, spoje sú robené zábrusom a dokonale tesnia. Jediné, čo by som vytkol sú spomínané ventily, no opraviť si to homemade nie je až tak ťažké
Fumari Poker - Must have príslušenstvo! V podstate je to len hrubšia ihla s držiakom, no robí sa s ňou fakt pohodlne a je fajn aj na prehrabávanie tabaku v korunke.
Tabaky nabudúce