Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa hughito »

seth prečítaj si ešte raz to, čo sa nachádzalo u Kotlebovcov a bezprostrednú reakciu na to v prvom bode. :arrow:

Kód: Vybrať všetko

Správa uvádza, že rozpočet platí pre 4-člennú rodinu, a že takejto rodine prináleží dávka v hmotnej núdzi vo výške 212,30-eur. Autor však uviedol sumu, ktorá patrí dvojici minimálne s piatimi (a viac) deťmi. Dvojici s 1 až 4 deťmi prislúcha dávka v hmotnej núdzi vo výške 157,60 €, t.j. o 54,70-eur menej, ako sa tvrdí v správe.
Ide o to, že kotlebovci používali pre rodinu so 4 deckami čísla pre 5 a viac deciek, čo robí rozdiel cca 50€. Čiže tá otázka "chyba alebo zámer?" je položená legitímne.

Pozrime sa na stránky ministerstva:

Výška dávky v hmotnej núdzi

Dávka predstavuje od 1. septembra 2009 sumu

u jednotlivca 60,50 € ( 1 822,62 Sk ) mesačne,
u jednotlivca s dieťaťom alebo najviac so 4 deťmi 115,10 € ( 3 467,50 Sk ) mesačne,
u jednotlivca s viac ako 4 deťmi 168,20 € ( 5 067,19 Sk) mesačne,
u dvojice bez detí 105,20 € ( 3 169 Sk ) mesačne,
u dvojice s dieťaťom alebo najviac so 4 deťmi 157,60 € ( 4 747,86 Sk ) mesačne,
u dvojice s viac ako štyrmi deťmi 212,30 € ( 6 395,75 Sk ) mesačne.

+ tie ďalšie výhrady na LPR ako: nejde o žiadne rómske dávky, ale dávky pre občanov SR, ktoré platia rovnako pre všetkých či iné záležitosti (pochybné analógie), považujem takisto za legitímne.

Článok zo SME takisto nijak nevyvracia to, čo sa píše na LPR, ba naopak to potvrdzuje a to preto, lebo narába s rodinou s 5 deťmi.

Toto však nijako pre mňa nevyvracia to, že systém je úplne zle nastavený a treba ho zmeniť. Musí to byť tak, aby bolo výhodnejšie pre ľudí pracovať a nie nepracovať.
Prílohy
status-Kotlebu-na-FB-440x173.png
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Slovíčkarenie a detaily. Kotleba tvrdil, že rodina so 4 deťmi dostane 676,48, pričom podľa SME rodina s piatimi deťmi dostane 690,21. Je mi úplne jedno, s akými číslami operoval, dôležité je, že bol blízko pravdy a hlavne to, že šašci z ĽPR samozrejme nič nespomenuli o úľavách a podobne. Kotlebu vôbec nemusím a o tom dobre vieš, ale v tomto prípade to morálne vyhral, nech sa už hral s časťami výpočtu, alebo nie, jednoducho mal pravdu a to aj v tom prípade, že nezamestnaní dostávajú často viac, ako zamestnaní. A v drvivej väčšine prípadov ide o cigánov, aspoň v Krompachoch a vieme aj kde inde.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

http://korzar.sme.sk/c/6196088/osada-pr ... -rady.html

no, okupantov cudzích pozemkov tvrdo pozatvárať do basy, a rovnako aj úradníkov, ktorí toto zadupávanie práva do zeme neriešia.... A pre paničky zo sociálky by som navrhoval preskúmať ich príčetnosť, keďže toto asi považujú za normálne prostredie pre deti....
hughito
Redeemer
Redeemer

seth: Ešte raz. O tomto:
že nezamestnaní dostávajú často viac, ako zamestnaní.
..sa nebavím, to je do určitej miery pravda, resp. tu zlú nastavenosť systému tu neustále zdôrazňujem/e, na tom sa všetci zhodneme. Jednoducho je to zlé, ak je pre ľudí výhodnejšie nerobiť ako robiť. Niekde nastala chyba.

Ale k tomuto sa vrátim, lebo Kotleba jednoducho zavádzal, buď zámerne, alebo ja by som to skôr odhadol na nevedomosť:
Kotleba tvrdil, že rodina so 4 deťmi dostane 676,48, pričom podľa SME rodina s piatimi deťmi dostane 690,21.
Problém je v tom, že uviedol pre rodinu so štyrmi deťmi čísla pre rodinu s piatimi a viac deťmi, to je celé, na čo poukazoval ten prvý bod v článku na LPR. To je celé. Ten rozdiel je tam niečo málo cez 50 €. A v tom malo LPR pravdu.

Takisto ma zaujali v tom článku tieto podmienky, lebo to už som počul, že tie dávky človek jednoducho nedostane len-tak - musí spĺňať nejaké podmienky.

Kód: Vybrať všetko

3. Podmienky priznania dávky

Autor neberie do úvahy, aká je v skutočnosti právna dostupnosťtej ktorej dávky pre obyvateľov osád. Na niektoré ním uvádzané dávky totiž zákon vyžaduje splnenie takých podmienok, ktoré sú v zásade mimo reality “osadníka”.

Napríklad:

a) príspevok na bývanie – na jeho priznanie sa o.i. vyžaduje, aby žiadateľ predložil list vlastníctva nehnuteľnosti, ktorú obýva alebo platnú nájomnú zmluvu s prenájimateľom (čo je v prípade obyvateľov chatrčí postavených z dreva a plechu, bez potrebných povolení a legálneho vlastníctva, právne nereálne)

b) aktivačný príspevok – nepatrí osobne automaticky, len preto, že je v hmotnej núdzi. Naopak, poskytuje sa len zamestnanej osobe alebo osobe v evidencii uchádzačov o zamestnanie, a to len vtedy, ak

sa osoba aktívne pripravuje na zamestnanie (t.j. vykonáva rekvalifikačné kurzy zadané MPSVaR) alebo
    je zamestnaná a študuje popri práci, alebo
    osoba vykonáva rôzne “pracovné služby” v prospech obce, teda príspevok funguje ako kvázi odmena za vykonanú prácu pre obec či VÚC.
Čiže z toho vyplýva to, že určite nie všetci cigáni poberajú tie dávky v takých počtoch, ako sa uvádzalo.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Najlepsie je na tom to, ze casto vidime roznych zastancov romov, ktori silno obhajuju ich prava a sami s nimi, resp. pri nich neziju, nebyvaju! Aj ti vyssie postaveni, nemaju stipku sucitu s normalnymi ludmi? ved aj mne by sa zilo, keby poviem, ved ja nejdem robit, ved stat mi da peniaze, ved stat mi da byt ... A casto tito "vyssie postaveni" ani nekracali ulicami romov a nie to sa rozpravali s ich normalnymi susedmi. Mali by tam byt obycajni ludia z davu, ktori v takom prostredi ziju a vedia o com to cele je.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hughito: Viem na čo myslíš, ale pre mňa je to irelevantné - rozdiel v tom, čo nadrístal Kotleba a v tom, čo cigáni ozaj dostávajú, je minimálny, pričom OK, ĽPR zistilo, že Kotleba zavádzal, pričom išlo iba o malý detail. Čo sa týka podmienok - hádam si nerobíš srandy, podmienky na priznanie dávok sú taký bullshit, že to až pekné nie je - ak by FAKT platili, tak 90 percent cigánov dávku nedostane, pretože podľa všetkého, čo ja vidím, keď som doma, tak nie sú v hmotnej núdzi - teda určite k životu nepotrebujú auto, mobily, televízor, DigiTV, dvd prehrávač, rádio a podobne. Ak by mal biely takéto veci vo vlastníctve, podporu by určite nedostal, cigáni ju dostávajú aj naďalej, pretože by to bolo ináč "rasistické". A o tom príspevku na bývanie - čistý ROFL...
hughito
Redeemer
Redeemer

seth: No som rád, že je to vyjasnené.

No tak vidíš - sú nadstavené pravidlá a prečo sa nedodržiavajú ? Potom sú načo ? Kto za to môže, že sa nedodržiavajú ?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No kto asi - naše "orgány" - presne tie, ktoré tie pravidlá vymysleli a ktoré sú žiaľ vo všeobecnosti platné iba pre majoritu...Ale to sa dostaneme oblúkom znovu k tej istej diskusii...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

A Europska unia to berie ako rasizmus, ked nie je nieco vyhovene romom. Nech skusia oni s nimi zit! Potom by si rozmysleli, ci im vyhoveju alebo nie. Je vela inych NORMALNYCH rodin, co tie iste peniaze tiez potrebuju a mozno ovela viacej a viac si ich zasluzia urcite! Ale nie, takto to je pre cely narod "lepsie" ... Ved nech robime na nich nech sa maju len oni lepsie, nech nic nerobia, ved naco by oni robili na nas ...?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/6198228/lunik-ix ... zvody.html Zver je proste zver, tupé stvorenia, ktoré si nevedia spočítať a+b, ešte aj zvieratá majú nejaké tie inštinkty a samé by si vlastný brloh nepoškodzovali.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Zničili nové zámky, hmm... My im dáme elektriku a oni nie žeby boli radi, že môžu spokojne žiť ale rozbijú si to. Keby tak napojili celé tie železné rozvodné skrine na prúd, možno aj tak by to vedeli rozbiť :?
frajerik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa frajerik »

V pohode. Sak my to zaplatime, oni im to zapoja a ide sa dalej nie? Preco sa rozculujete?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

http://korzar.sme.sk/c/6200167/pri-poza ... ludia.html "Pri zásahu museli pomáhať policajti, ktorí tíšili emócie." - tak toto je ťažko v prdeli. Pričmudení sa škvaria, dôjdu hasiči, na ktorých oni nedávajú ANI CENT, chcú im pomôcť a na ich ochranu, aby zachránili ich skvelé potomstvo, musia brať policajtov, lebo "museli tíšiť emócie". ANI BOHOVI by ma nehlo, až by raz jediný cigán niečo zabľačal, otočil by som mašinu a šiel by som odtiaľ do prdele, nech sa uškvarí celá osada. Debili. A všimnite si, že SME "demokraticky" nepovolilo diskusiu.

//autoeditácia príspevku (02 Jan 2012, 11:50)
http://korzar.sme.sk/c/6200652/prvy-kos ... -doma.html Ahahahaah, diskusia je skvelá (teda, pokiaľ ju SME už tradične nezakáže), "4 v dvadsiatke? Pogratulujme jej" - nehovoriac o tom, že už mala byť dávno v base, keď rodila ako neplnoletá, ale to v prípade cigánov samozrejme nikoho nezaujíma.

Ďalej, cigán Pollák zasa raz prejavil svoju "inteligenciu" naplno: http://www.sme.sk/c/6201001/pollak-chyb ... romov.html

LOL BONUS http://www.topky.sk/cl/100370/1294893/P ... i-mu-auto- Cigánčatá rabujú už aj vodičov. Viete kam toto smeruje?
Pinhead
King
King

http://www.topky.sk/cl/10/1294994/V-Z-- ... a-neskoro- .... to je jedna verzia udalosti.... ale dá sa nájsť aj taká hard-core verzia.... http://pospolitost.wordpress.com/2012/0 ... -obuskami/
Teraz je otázka, ktorá verzia je bližšia pravde.....
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

PINHEAD ty sam vies ako by sa tato situacia mala riesit definitivne, .... a sam vies ze davky, basa, a podobne to nie je riesenim.
bojis sa to sem rovnako napisat ako ja, lebo by z toho mohli byt dozvuky v buducnosti lebo forum nie je anonymne. Kazdopadne je to utok na verejnost, utok na nevinnych ludi, utok s rasovym podtonom, utok ktory ma charakteristiku teroristickeho aktu, podla niektorych definicii..... a ty sam vies co s takymito "ludmi" treba robit, a basa to nie je ....

pinhead? existuje iba JEDNO ultimatne a konecne riesenie, vsetci vieme ake, vsetci vieme jeho ucinnost .... ale kazdy sa toho boji. lebo by bol pruser . . . porozmyslaj nad tym, hladisk je vela PRE, proti len jedno, ---- moralne. nic ineho.....

/// myslel som vystahovanie ich prec, alebooo vytvorenie im vlastneho statu samozrejme . . . :twisted: :twisted: :twisted:
/// edit 2, ... prisam bohu, ... ciganske utoky sa naozaj podla definicii daju brat za formu terorizmu. Odkial to mam a preco to viem, pisat nebudem, ... kto vie ten vie .... :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Qwerty - nože sa podeľ (prípadne aj skrze PM), prečo cigánske útoky spĺňajú definíciu terorizmu. Prípadne - mohol by si mi dať aj definíciu pojmu "teroristický čin" na základe našich zákonov? Každopádne - vážne si tu niekto myslí, že aj keby skutky páchané cigánmi napĺňali obsah pojmu "genocída," tak by štátna moc niečo aj REÁLNE robila? To je tu niekto fakt tak naivný? Skôr je podstatnejšia otázka: KEDY pretečie bežným ľuďom pohár trpezlivosti a KTO VŠETKO si to odskáče spolu s osadníkmi.
qwerty-xyz

mas v sukromnej sprave, snad sme sa stoporko pochopili. :)

:wink: hughito neposielaj mi ze lool, ... precitaj si co poslal pinhead. uzas nie ? ked si tak predstavim ze idem s kočkou vonku a 150 ciganov dokope mna aj ju tak je to taky uzasny zazitok ze neviem ci si viem predstavit lepsi, a bude len horsie.
Nebude horsie len vtedy pokial sa uplatnia ine riesenia ....

Cigani uplatnuju metodu zastrasovania bieleho obyvatelstva, a proti takejto metode plati len jedno, kto do teba kamenom, ty do nho tatrovkou s kamenim . . .
hughito
Redeemer
Redeemer

Mňa zaujíma jedno: v topkách sa píše.
Nikto z aktérov najprv nechcel podávať trestné oznámenia.
Ako je to možné ? Ak napadne obyčajných 15 ľudí nejaká veľká skupina, tak zvyčajne to skončí podaním trestného oznámenia. Prečo musela prísť SP a až na jej podnet sa teda dvaja ľudia rozhodli podať TO ?
Pinhead
King
King

Treba sa trochu vcítiť do situácie tých ľudí priamo tam na mieste.... ako som z obidvoch článkov pochopil, tak tam bolo celkom horúco.... Bežní ľudia sú v takejto chvíli vystresovaní a nevedia, kde im hlava stojí.... Takže ma nejaké nepodanie trestného oznámenia priamo na mieste vôbec neprekvapuje.... Plus aj to, že bitka zrejme krátko pokračovala aj po príchode policajtov a tí zbití úplne kľudne mohli mať strach, nakoľko Cigánov tam bolo plno a chceli sa vyhnúť lynčovaniu, takže žiadne takéto kroky nepodnikali.... Potom už doma v kľude a bezpečí si to v hlave zrovnali (možno sa im ozval niekto z Pospolitosti - pre napadnutých dôležitá morálna podpora, toto treba zobrať do úvahy) a rozhodli sa podať TO až dodatočne....

a ešte aby som nezabudol....
http://zpravy.idnes.cz/v-tanvaldu-byl-z ... zpravy_jog

toto sa týka viacerých tém, ale dávam to sem.... Prečítal som si o tom skoro všetky články (na českých sprav. serveroch je toho celkom dosť o tom) a časti diskusií... takže v krátkosti - zrejme traja Cigáni išli kradnúť do cudzej garáže, chlapík (63 rokov - žiadny nevybúrený mladík) mal na bráne GSM alarm, tak to prišiel skontrolovať.... Napadli ho, zranili nožom na hlave, strieľalo sa.... výsledok je jeden mŕtvy (tomu zavolal záchranku spomínaný majiteľ), jeden s dierou v hrudníku (ten ušiel domov a jeho rodinka mu po čase zavolala záchranku) a jeden ušiel.... Muž zatiaľ obvinený nebol a je na slobode.... Podľa mňa jasná nutná obrana.... uvidíme čo vyšetria českí policajti....
No a Cigáni zase rozprávajú o chladnokrvnej poprave, vražde, žiadajú zaplatenie pohrebu a možno budú demonštrovať..... tak som zvedavý jak sa to vyvinie....
qwerty-xyz

pinhead, odpovedz na moju otazku ci si vedel co svojim postom myslim, staci len ano/nie, .... kludne do toho zahrn aj svoju vedomost o tom ci by moje riesenie malo ucinnost urcite si aj z textu pochopil co mam na mysli. . . .

inak k pinheadovmu clanku .... extra komentar . . . "Byli to totiž hodní kluci. A i kdyby například kradli, nemůže je někdo jen tak zastřelit" WTF ???? :lol: :lol: :lol:

:wink:

HUGHITO, mna nezaraza nepodanie trestnych oznameni, to pinhead vysvetlil skor ako ja. Mna skor zaraza celkova necinnost policie, lebo to pri stipke rozumu naviac znamena ze policia dostala bud rozkaz, alebo upozornenie na neprevedenie zasahu alebo dorazenie na miesto neskoro, a ked to je tak, tak to znamena ze niekto chce zamerne vyprovokovat STAT a ludi k tomu aby sa ciganov bali s tym ze podporu od statnych bezpecnostnych zloziek nemaju a to povedie k obianskym nepokojom na trocha inej urovni, kedy cloveku dojde ze policia mu krk nezachrani, tak sa zacne branit sam, v tomto pripade to bude znamenat echt pruser. Mna skor zaujima KTO a preco chce aby policia nekonala poriadok, .... a nezasahovala proti takymto utokom.
Napísať odpoveď