T-com optika nefunguje pripojenie na Win7

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

T-com optika nefunguje pripojenie na Win7

Príspevok od používateľa rochedo »

Potreboval by som poradit ohladom problemu s pripojenim. Kamos ma poprosil aby som sa podelil o problem. Mozno tu ma niekto podobne pripojenie a bude vediet poradit, ze ako postupovat s nastavenim.

Takze dany problem:
Provider je T-com, ide o opticky internet... pouzivam echolife HG580a (co je asi modem-vraveli mi na linke tech. podpory ze opticky prevodnik). jedna sa o cistu instalacku win 7 ultimate, postupoval som ako pri XP, kde som si vytvoril PPPoE sirokopasmove pripojenie, zapisal si meno a heso, ale zakazdym mi hadze chybu 691 - co je zle zadane meno alebo heslo... toto v kazdom pripade nehrozi, kedze udaje su spravne, tak isto zariadenia a kbelaz je v poriadku... na tom istom stroji mam aj XP a na tomto OS mi ide net v pohode... samozrejme ten modem je zapojeny do PC cez LAN, drivery mam najnovsie, nainstalvoane... firewall atd som pre istotu vypol.... mam dojdem ze problem bude pri komunikacii LAN a OS. V sietovych nastaveniach mam nastavenu domacu siet... je tam taky diagram toto PC ---!---- unidentified network ----- x ----- internet. Az kliknem na ten "!" diagnostikuje mi problem "local area conncetion" nema platnu konfiguraciu protokolu IP... po dvoch dnoch snazenia uznavam ze nemam sancu sam toto nejako sprevadzkovat...
Je to dost surne, za kazdu radu vdaka dopredu. :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: T-com optika nefunguje pripojenie na Win7

Príspevok od používateľa beardie »

kde som si vytvoril PPPoE sirokopasmove pripojenie
a toto si robil preco?

nevytvaraj ziadne pripojenie, vsetko nechaj default, router predpokladam ma DHCP server, takze len pichnes sietovy kabel do kompu a vybavene, ziadne nastavenia, nic
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Vravi ze preto to ma tak, lebo mu to vraveli na linke tech. podpory.
// A to neni router, ale modem.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Tak povec kamarátovi že tie údaje čo ma od telekomu meno a heslo musí zadať do toho modemu nie vytvárat pripojejnie vo Windowse.

Pripojiť modem sieťovým káblom k PC v prehliadači zadať IP adresu modemu.
Otvoriť manual všetko je tam napísane aj IP adresa aj meno a heslo na vstup do modemu.
Pozri sem aby si videl asi o čom hovorím toto je na model Huawei EchoLife HG520b ale aby si pochopil to stačí.
http://help.talktalk.co.uk/app/answers/ ... ife-hg520b

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2011, 12:15)
A momentalne som v kosiciach takže ak by bol problém tak mu to možem dojsť nastaviť.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Dik uz sa to vyriesilo. Zadali sme tie udaje do modemu a ono to uz pekne naskocilo.
Napísať odpoveď