reklamacia NAY ELEKTRODOM

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

reklamacia NAY ELEKTRODOM

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

caute
takyto problem sa naskytol.

reklamoval som reproduktory pred mesiacom dnes o pol noci by bolo presne 30 dni co by od toho ubehlo. o 22:10 mi prisla sprava z nayka v takomto zneni:

vasu reklamaciu uznavame a vyzyvame vas na prevzatie plnenia, odovzdanie dokladu o kupe a zvysneho prislusenstva NAY ELEKTRODOM

tak sa teda pytam naco mam im tam doniest ostatne prislusenstvo od reproduktorov ked relamaciu uznali?

vie mi to niekto vysvetlit ?
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

podla toho co ti napisali by som povedal ze ti chcu vratit peniaze
a preto chcu vratit vsetko prislusenstvo a doklad o kupe
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

no myslim sii to aj ja ale zbalim vsetko pridem tam a nakoniec zbytocne tak ma trafii.. preto som radsej chcel vediet aj nazor druhych ako to chapu..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja to chapem tak, ze bud ti vratia peniaze alebo ti to vymenia za nove balenie reproduktorov.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Mne na 31 den z nay prisla sms v tvare ze moja reklamacia nebola vyriesena a preto si mam vyzdvihnut plnu sumu ceny vyrobku. :)
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Práve dnes som si odtiaľ išiel zobrať vybavenú reklamáciu na mobil.. Tiež som si prial, aby mi ho neopravovali a dali mi peniaze (kedže pred rokom ten phone stál 13 tisíc a včul by som si za tie peniažky kúpil niečo novšie), ale bohužiaľ tí pilní hajzlíci sa činili a opravili mi ho :roll:
jana1974
Novice
Novice

Re: reklamacia NAY ELEKTRODOM

Príspevok od používateľa jana1974 »

Dobry den chcela by som sa spytat?Kupila som si notebuk v prievidzy v nay dome 5.3.2010.v case 10.10.2011 sa mi zacal kazit.Zacal mi vypinat a nabiehat pomali obraz a pisalo mi tam nieco ze graficka karta.notebuk som dalana reklamaciu v servise mi odpisali ze analiza uvedenej vady vyrobku,bios update precistenie chladiaceho systemu,oprava zariadenia vymenou vadnych komponentov,test touchpadu ok.dna 12.12.2011 som ho zaniesla na reklamaciu zase stou istou chybou.odpoved servisu zase bola analyza uvedenej vady vyrobku,oprava zariadenia vymenou vadneho komponentu zakladna doska,test ok.dnes je 29.12.2011 a notebuk je zase na reklamacii.dovod zase vypina a nabiehal pomali nakoniec napisalo vypnite je zly chladiaci system.vypol sa sam a viac nic som zvedava co napisu lebo som ziadala ze chcem vratit peniaze nakolko sa jedna o tu istu chybu ale ze to zalezi co napise servis.oni si napisu co chcu.notebook som kupila za 1000
eur a stale je v oprave ak mi nevratia peniaze a pokazi sa mi po zaruke zbytocne vyhodene peniaze.toto su nase zakony.mam narok na vratenie penazi?
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

1. Najprv by som skusil nieco spravit so slovencinou
2. ak je vyrobok 3x na reklamacii kvoli tej istej chybe, alebo 4x kvoli roznym tak mas narok na VYMENU za ten isty model/model v tejto cene. Samozrjeme obchod castokrat vrati peniaze alebo poukazky.
3. O aky notebook ide?
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

4x kvôli rôznym? O tom počujem prvýkrát. Daj link, kde si sa to dočítal.
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

4x sa nikde nepíše, podľa zákona platí len slovné spojenie "väčší počet vád". Ináč máš právo na vrátenie peňazí, teda odstúpenie od zmluvy po 3x, teda opätovnom vyskytnutí vady po oprave.
§623 ods. 1 Občianskeho zákonníka napísal:Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať.
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
btw. pravdepodobne sa pod slovným spojením "väčší počet vád" rozumejú aspoň 3 vady. Teda, tak to vraj v praxi berú súdy.
http://www.poradca.sk/SubPages/OtvorDok ... lanok=5545
V praxi vznikla otázka, aký počet reklamovaných vád možno považovať za väčší počet vád. Súdy vyvodili, že za väčší počet vád veci predanej v obchode možno spravidla považovať aspoň tri vady veci. V jednom konkrétnom spore, v ktorom kupujúci požadoval výmenu vadného motorového vozidla, súd konštatoval, že tri vady motorového vozidla predaného v obchode (konkrétne išlo o únik oleja z motora, únik chladiacej kvapaliny a únik brzdovej kvapaliny) predstavujú väčší počet vád.
Nie je to síce striktne dané, ale obvykle platí pravidlo, že pokiaľ už v tejto veci nejaký sudca rozhodol, mal by to v podobnom prípade brať ďalší sudca do úvahy.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Mne v servise povedali tak, ze 4x asi to tak bral servis. Prepacte.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

U niektorých servisov je to tak zaužívané - 3x rovnaká alebo 4x rôzna závada.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To nebude zauzivanim, tam na to musi bur opora v zakone, vyhasky alebo nariadenim.
jana1974
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jana1974 »

110mat110 napísal:1. Najprv by som skusil nieco spravit so slovencinou
2. ak je vyrobok 3x na reklamacii kvoli tej istej chybe, alebo 4x kvoli roznym tak mas narok na VYMENU za ten isty model/model v tejto cene. Samozrjeme obchod castokrat vrati peniaze alebo poukazky.
3. O aky notebook ide?
notebook ::Toshiba satellite a 500-ie4
Napísať odpoveď