reklamacia NAY ELEKTRODOM
reklamacia NAY ELEKTRODOM
caute
takyto problem sa naskytol.
reklamoval som reproduktory pred mesiacom dnes o pol noci by bolo presne 30 dni co by od toho ubehlo. o 22:10 mi prisla sprava z nayka v takomto zneni:
vasu reklamaciu uznavame a vyzyvame vas na prevzatie plnenia, odovzdanie dokladu o kupe a zvysneho prislusenstva NAY ELEKTRODOM
tak sa teda pytam naco mam im tam doniest ostatne prislusenstvo od reproduktorov ked relamaciu uznali?
vie mi to niekto vysvetlit ?
takyto problem sa naskytol.
reklamoval som reproduktory pred mesiacom dnes o pol noci by bolo presne 30 dni co by od toho ubehlo. o 22:10 mi prisla sprava z nayka v takomto zneni:
vasu reklamaciu uznavame a vyzyvame vas na prevzatie plnenia, odovzdanie dokladu o kupe a zvysneho prislusenstva NAY ELEKTRODOM
tak sa teda pytam naco mam im tam doniest ostatne prislusenstvo od reproduktorov ked relamaciu uznali?
vie mi to niekto vysvetlit ?
Re: reklamacia NAY ELEKTRODOM
Dobry den chcela by som sa spytat?Kupila som si notebuk v prievidzy v nay dome 5.3.2010.v case 10.10.2011 sa mi zacal kazit.Zacal mi vypinat a nabiehat pomali obraz a pisalo mi tam nieco ze graficka karta.notebuk som dalana reklamaciu v servise mi odpisali ze analiza uvedenej vady vyrobku,bios update precistenie chladiaceho systemu,oprava zariadenia vymenou vadnych komponentov,test touchpadu ok.dna 12.12.2011 som ho zaniesla na reklamaciu zase stou istou chybou.odpoved servisu zase bola analyza uvedenej vady vyrobku,oprava zariadenia vymenou vadneho komponentu zakladna doska,test ok.dnes je 29.12.2011 a notebuk je zase na reklamacii.dovod zase vypina a nabiehal pomali nakoniec napisalo vypnite je zly chladiaci system.vypol sa sam a viac nic som zvedava co napisu lebo som ziadala ze chcem vratit peniaze nakolko sa jedna o tu istu chybu ale ze to zalezi co napise servis.oni si napisu co chcu.notebook som kupila za 1000
eur a stale je v oprave ak mi nevratia peniaze a pokazi sa mi po zaruke zbytocne vyhodene peniaze.toto su nase zakony.mam narok na vratenie penazi?
eur a stale je v oprave ak mi nevratia peniaze a pokazi sa mi po zaruke zbytocne vyhodene peniaze.toto su nase zakony.mam narok na vratenie penazi?
1. Najprv by som skusil nieco spravit so slovencinou
2. ak je vyrobok 3x na reklamacii kvoli tej istej chybe, alebo 4x kvoli roznym tak mas narok na VYMENU za ten isty model/model v tejto cene. Samozrjeme obchod castokrat vrati peniaze alebo poukazky.
3. O aky notebook ide?
2. ak je vyrobok 3x na reklamacii kvoli tej istej chybe, alebo 4x kvoli roznym tak mas narok na VYMENU za ten isty model/model v tejto cene. Samozrjeme obchod castokrat vrati peniaze alebo poukazky.
3. O aky notebook ide?
4x kvôli rôznym? O tom počujem prvýkrát. Daj link, kde si sa to dočítal.
4x sa nikde nepíše, podľa zákona platí len slovné spojenie "väčší počet vád". Ináč máš právo na vrátenie peňazí, teda odstúpenie od zmluvy po 3x, teda opätovnom vyskytnutí vady po oprave.
btw. pravdepodobne sa pod slovným spojením "väčší počet vád" rozumejú aspoň 3 vady. Teda, tak to vraj v praxi berú súdy.
http://www.poradca.sk/SubPages/OtvorDok ... lanok=5545
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)§623 ods. 1 Občianskeho zákonníka napísal:Ak ide o vadu, ktorú nemožno odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa vec mohla riadne užívať ako vec bez vady, má kupujúci právo na výmenu veci alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Tie isté práva prislúchajú kupujúcemu, ak ide síce o odstrániteľné vady, ak však kupujúci nemôže pre opätovné vyskytnutie sa vady po oprave alebo pre väčší počet vád vec riadne užívať.
btw. pravdepodobne sa pod slovným spojením "väčší počet vád" rozumejú aspoň 3 vady. Teda, tak to vraj v praxi berú súdy.
http://www.poradca.sk/SubPages/OtvorDok ... lanok=5545
Nie je to síce striktne dané, ale obvykle platí pravidlo, že pokiaľ už v tejto veci nejaký sudca rozhodol, mal by to v podobnom prípade brať ďalší sudca do úvahy.V praxi vznikla otázka, aký počet reklamovaných vád možno považovať za väčší počet vád. Súdy vyvodili, že za väčší počet vád veci predanej v obchode možno spravidla považovať aspoň tri vady veci. V jednom konkrétnom spore, v ktorom kupujúci požadoval výmenu vadného motorového vozidla, súd konštatoval, že tri vady motorového vozidla predaného v obchode (konkrétne išlo o únik oleja z motora, únik chladiacej kvapaliny a únik brzdovej kvapaliny) predstavujú väčší počet vád.
Mne v servise povedali tak, ze 4x asi to tak bral servis. Prepacte.
U niektorých servisov je to tak zaužívané - 3x rovnaká alebo 4x rôzna závada.
To nebude zauzivanim, tam na to musi bur opora v zakone, vyhasky alebo nariadenim.
notebook ::Toshiba satellite a 500-ie4110mat110 napísal:1. Najprv by som skusil nieco spravit so slovencinou
3. O aky notebook ide?