USA - Work and Travel

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Rammer
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: USA Work and Travel 2012

Príspevok od používateľa Rammer »

Kolko su vstupne naklady, ked agentura najde pracu? Vsetko dokopy, nazvem to pociatocna investicia: poplatky, letenky (spiatocna), poistenie...? (napr. CCUSA)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

kazda agentura to ma na nete. Letenka zavisi samozrejme od lokality a kedy si ju zabookujes. Rataj poplatok za viza(cca 100 euro) a minimalne 400 usd v hotovosti, ktore musis mat pri vstupe na uzemie USA.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Tak ja ti to poviem konkrétne... okolo 1800EUR.
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

1800€ je realna suma, zavisi aj od toho, ako rychlo sa rozhybes. Velmi zavisi od ceny letenky, ja som kupoval koncom aprila na jun, za cca 600€, ti co kupovali v maji to mali za cca 400 aj nejake drobne a odbornici co si to nechali na 5 dni pred odletom dali aj 900€, takze odporucam vybavovat cim skor :)

Btw prakticka skusenost: Predtym, ako si vyberies pracu, je velmi dobre overit si, ake mas moznosti stravovania v okoli (obchody, lacne fastfoody). Poznam, ludi, co ak chceli usetrit tym, ze sa nestravovali v "zamesntaneckej kantine" ale varit si sami, museli na dochadzanie do obchodu kupit auto, iny v mestach zasa chodili do potravin a k cinanom z ubytovne v papuciach
dundeeseek
Novice
Novice

Príspevok od používateľa dundeeseek »

Možno naivná otázka, ale nemám skúsenosť, preto sa pýtam - naozaj sa dá zarobiť toľko, že sa vrátia náklady a ešte zostane aj na cestovanie??? Stačí na to jeden job?
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

toto su take hypoteticke otazky. Zalezi od toho, kolko mas na hodinu, ci mas tipsy, kolko dni robis,...atd...plus samozrejme niekde musis byvat, nieco musis jest, platis dane. Ja som necestoval, ale ak by som mal len jednu robotu a chcel ist cestovat, tak by to bolo dost natesno.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dundeeseek dá sa, ale musel by si šetriť, čo je - aspon pre mňa - priamy opak prečo som tam išiel. kúpil som si ntb, kopu som cestoval a nešetril som vôbec - náklady sa mi nevrátili, ale zas nič hrozné.
dundeeseek
Novice
Novice

Vďaka za odpoveď. Ehm - že šetriť :D . Zas len šetriť a nič si tam neužiť, nič nevidieť... je asi zbytočná cesta do USA. Teda - uznávam tvoj prístup 8) Už len našetriť tu doma na tie náklady :lol:

A btw - je tu niekto taký, čo má skúsenosť - šiel sám 1x, nikdy predtým nebol v anglicky hovoriacej krajine, nikdy predtým neletel a .... nepo.... sa na americkom letisku a v poho prežil a trafil tam, kde treba? Lebo toho, že ak pojdem sama a budem tam jak bludná ovca sa asi najváááác bojím :lol:

vopred diki za inšpiratívne príspevky a povzbudenia :wink:
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak ja ti odpoviem znova ak ti to nevadí :D My sme išli dvaja, ale obaja sme mali naše "poprvé" tak možno sa ti to zíde :) Ak môžeš, určite leť priamo - my sme prestupovali v katastrofickom MXP v Miláne a naozaj chaos, ako tam tak aj cestou späť - žiadne inštrukcie, neochota poradiť a predovšetkým ak letíš prvýkrát, tak... Zas možno to bol len môj prípad a inde to je lepšie vyriešené. Samotný let pohoda, z Milána sme leteli Deltou čo bola lahoda - kopa jedla a pitia, filmy, let bol poloprázdny, sme tam mohli rozvalovať :D No a prílet... leteli sme na JFK tak sme si už predtým naplánovali cestu do našej destinácie takže pohoda... Ináč tie americké letiská sú veľmi dobre spravené, minimálna šanca, že sa stratíš.... Všetko závisí od toho ale kam letíš a ako ďaleko to je od tvojej finálnej destinácie a podobne... Máš už konkrétne plány kam pôjdeš?
dundeeseek
Novice
Novice

Konkrétne plány ešte nie... agentúra asi CCUSA a camp - support staff - sa mi to zdá "na začiatok" celkom také, že celkom fajn. Ale ešte to nie je isté, do konca januára by som to chcela aj s kamoškou doriešiť. Asi sa vyberieme na nejaký ten Campfair - aby sme sa dohodli poprípade s jedným zamestnávateľom - vyššia šanca, že by nás umiestnili na rovnakom fleku... holka - koordinátorka vravela, že do marca keď sa prihlásime, že ešte je to v poho... že sa dá všetko stihnúť. No, uvidím ešte. Ale každopádne vďaka za odpoveď... keby niečo... ozvem sa ešte, ak nevadí :wink:
Bronka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Bronka »

Stalo sa niekomu, že nedostal na WAT víza?
beckynka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa beckynka »

Ahoojte, ja sa chystam cez CCUSA ... neviete niekto poradit , ci si vybrat Jenkinson park alebo Dorney? piste, ak mate nejake skusenosti.dikes
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

precitaj si thread aspon par stran dozadu. to je tvoja odpoved.
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chipp12 »

Tak ako teda ?:) planuje tento rok niekto ist ? ja nad tym rozmyslam ale nejak nemam s kym vyrazit , keby bolo mozno s kym tak by som aj siel , vyzera to zaujimavo a lepsia sanca na cestovanie asi nebude no ..
Bronka
Amateur
Amateur

Ja idem na 100% so spolužiačkou a ešte jeden chalan sa k nám pridal...kľudne môžte aj ďaľší ;D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Je tu aj niekto taky, kto si na vstupne naklady peniaze poziciaval? Je to dost penazi a odradza ma moznost ze sa mi to nevrati.. :-/
Bronka
Amateur
Amateur

Áno a verím, že to splatím po návrate...
Petto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Petto »

No tak ja idem nie na Work and Travel ale do Campu, kazdopadne po skonceni planujem troska pocestovat. Ak je tu nejaka skupinka cestovatelov, od 20.8. som k dispo :P.
marko1988
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marko1988 »

Ahojte! tato diskusia vyzera zaujimavo..:) kazdopadne, tiez sa chystam na leto ist pracovat a to do NYC robit plavcika pre high sierra pools. ale zatial som v tom sam, asi preto mi aj povedali v agenture ze NY si vyberaju len crazy guys :D
naozaj by som bol rad keby tu bol niekdo kdo ma podobne plany, alebo aspon spoznat par ludi s ktorymi by som na konci leta pocestoval..ozvite sa :)
skola
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa skola »

Hladam partnera, spolocnika, dalsieho kto sa ku mne prida :)
...Praca: lifeguard,(plavcik) .....lokalita NY,
...mzda od 550 doll. do 850 doll. tyzden
...trvanie: od 1.7 - 8.9 praca, moznost pracovat az do 30.9 ale podla mna by stacilo do toho 8.9 + tyzden mozno..
...certifikat budeme robit na mieste, kto ho nezvladne bude automaticky robit cistica bazenov, = plat taky isty
...moznost rovno poziadat o pracu cistenie bazenov

.... bude to plavcikovanie na sukromnych bazenoch (vacsina ma hlbku do 1.5m)
..ubytko je povinne cez zamestnavatela... 100 doll. tyzdenne ( velky 5 izbovy dom, aj s vlastnym bazenom, plne zariadeny)

piste rychlo rychlo :)
Napísať odpoveď