kupa auta- info

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
smejo
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: kupa auta- info

Príspevok od používateľa smejo »

na zimnych gumach moze byt aj trosku vyssia spotreba, v lete nemaju take vlastnosti ako letna guma a taktiez po zahriati moze guma stvrdnut, cim sa zase zmenia jej vlastnosti v zime v negativnom slova zmysle

... proste v lete na zimnych = cele zle :D

// hojko - ale to uz su dosledky vyplyvajuce z inych atributov [sirka; valivy odpor v suvislosti s tou sirkou; dajme tomu, ze aj hmotnost kolesa...] ako tvrdosti zmesi gumy
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

smejo: Pokial mas letne na elektronoch, trebars nejake v rozmere 235 a potom nahodis zimne disky s rozmerom 195, tak je zrejme, ze v zime spotreba klesne. Rovnako tak, keby si v lete jazdil na zimnych gumach v takomto rozmere, avsak tam by doslo k velkemu opotrebovaniu zimnej pneu.
gogi2523
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gogi2523 »

vsetky feldy vyrobene po roku 1998 maju facelift podla octavie?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

modernizacia niektorych prvkov prebiehala uz od r. 1996, ale facelift samotny bol uvedeny do predaja vo februari 1998...
gogi2523
Light Expert
Light Expert

ano ano, cital som trochu wikipediu :D ale len to sa chcem spytat ci radovo vsetky felicie po roku 98 mali ten facelift
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, tie, co boli po tom roku vyrobene, boli faceliftovane... spoznas to jednoducho podla prednej masky :)
gogi2523
Light Expert
Light Expert

ok, diki, zajtra sa chystam uz poobzerat po autach, uz mam vybrane nejake inzeraty
zatial diki moc za rady :wink:
sak ja sa urcite este ozvem, zachvilu mi uz nebude nieco jasne :D :D :lol:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

posli inzeraty, pozrieme, co si vybral :)
gogi2523
Light Expert
Light Expert

no takze neni ich moc, dufam ze z toho volaco bude:

http://www.autobazar.sk/inzerat/295403/ ... a-1-3-mpi/
http://autobazar.slovenskainzercia.sk/s ... ia-ponuka/
http://auto.bazos.sk/inzerat/12147257/P ... OKV-99.php
http://www.autobazar.sk/inzerat/4069302/skoda-felicia/
http://www.autobazar.sk/inzerat/4050806 ... a-1-3-lxi/
http://www.autobazar.sk/inzerat/4050695 ... -1-3-glxi/

tie posledne 2 stoja iba 300 eur, neni tam pisane v com je hacik, ale velku nadej tomu nedavam...
ten prvy a treti inzerat vyzera asi najlepsie.
len financna hranica mi troska klesla, za tych povodnych 1000 eur je lepsi vyber...
tych inzeratov som mal trosku viac, lenze uz asi 4 ponuky boli stiahnute a to v priebehu 2 dni...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

gogi2523, posledné dve sú od rovnakého predajcu a aj keď dal pri jednom inzeráte fotky veľkosti avataru tu na fóre, je z nich jasne vidno, že tá Felda je hnilá a deravá ako rešeto, druhá asi bude vo veľmi podobnom stave...

Prvý inzerát je na auto, ktoré má nalietané len podľa budíkov 214 tisíc, nemá STK ani EK, takže tá cena je úplne mimo misu... Navyše nemá pôvodný nárazník a teta hrdza už chodí okolo... Ani mu nemusíš volať, hneď od začiatku by si s tým mal iba starosti, nie je isté, že to STK a EK prejde, aj keď kasňa nevyzerá najhoršie, len by som chcel vidieť piate dvere, budú asi chrumkavé...

Druhý inzerát sa ťažko hodnotí, keď tam nie sú fotky, údaje Ti nič nenapovedia o stave auta...

Tretí inzerát, PP blatník je ťuknutý, EK a STK je platná do 2012, ale či do februára alebo septembra už predajca radšej nenapíše, nie sú uvedené najazdené kilometre, výkon,... Ale má rádio, tónované okná, hmlovky,... Nevyzerá úplne najhoršie v porovnaní s ostatnými inzerátmi, ktoré som teraz pozeral. Za zavolanie stojí.

Posledný kúsok je asi po peknej čelovke (búrané), celé je to pozliepané, kapota je nastriekaná len sprejom a aj to sa mu v polovičke minul :D Celý predok je zo starého modelu, aj keď podľa roku výroby to už má byť facelift... Celé zle toto auto... Tu som ho zas našiel ako ročník 98, čo podľa ďalších fotiek sedí... :aasmile2: Nevoní mi to auto...

Pozeral som teraz Feldy na predaj a teda nič moc ponuka, buď sú zachovalé, ale hnilé, alebo majú nalietané 200 tisíc, interiér ako medvedí brloh, ale kasňu OK... Určite sa s tým neunáhli.
gogi2523
Light Expert
Light Expert

Tak to si ma "potesil" :o to si dost vycital z tych obrazkov :shock:
to aby som presiel vsetky inzeraty este raz :smt017 , hadam najdem daco lepsie
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Hold, profesionálna deformácia :oops:

Povedz, aký máš presný rozpočet, aby sme vedeli s čím rátať, nech sa do tej sumy zmestíš aj s prepisom aj prihlásením :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

gogi s tym rozpoctom 500-600€ budes dlho hladat lepsi kusok, su to iba feldy ale stale si drzia "ako taku" cenu. byt tebou skusim dosporit dake 3 stovky a obzriet sa po dacom zachovalejsom ako hladat taketo vraky. to co si pisal na predoslej strane ze
potrebujem zaplatit poistku, prepis auta, pripadne STK, EK ak by uz auto nemalo platne... dufam ze na zaciatok nebude do toho treba vrazit viacej
musis ratat ze ked kupujes auto za 5kil isto nebude bezporuchove, neviem o nikom kto by predaval dobre auto za 500-600€. to uz fakt si ho kazdy radsej neha ako predavat spolahlive auto za jednu mesacnu vyplatu.
gogi2523
Light Expert
Light Expert

ok, no aktualny rozpocet mam 700e viacej nenaskriabem teraz.
este ma napadla taka vec ze by som zvysil limit do 1000e (nie 1000, DO 1000 :D ), s tym ze by som sa s majitelom auta dohodol tak ze mu dam 500e na ruku, a zvysok doplatim za par mesiacov, teda ak by na to pristupil, lebo tych 600e je ozaj asi ta najspodnejsia hranica... mozno by sa zohnalo nieco lepsie
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Je to síce fajn predstava, ale nikto Ti na to nepristúpi. To si radšej požičaj chýbajúce peniaze od rodičov alebo príbuzných a splácaj to im, to je reálnejšie. Ale ak nemáš teraz na auto, budeš mať na jeho prevádzku a údržbu, ak budeš ešte musieť splácať pôžičku? To si treba dobre zvážiť :wink:

Dačo sa Ti pri kúpe podarí aj zjednať, ale pri 700€ budeš vysmiaty ako lečo, ak vyhádaš zľavu 100€...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

myslim ze na to asi ziadny majitel nepristupi, pri takej nizkej sume je doplacanie par stovak eur rozlozenych na par miesiacov zbytocnost, urcite bude mat dalsie ponuky, pri ktorych dostane € na ruku :? (jedine kúpa po známosti)
musis si uvedomit ze mas velmi nizky rozpocet, za tu sumu sa sice da najst dobra felda, ale treba hladat a netreba sa unahlit, z tych inzeratov by som si nevybral ziadne, ak by som MUSEL, tak asi to tretie (s prihliadnutim na to, ze majitel ma znacne problemy s gramatikou)
takze rada: hladaj, hladaj a hladaj
gogi2523
Light Expert
Light Expert

no tak to bude chciet asi trocha viacej financnych prostriedkov :D
volaco musim vymysliet, za tu nejaku 1000-ku sa da aj lepsia feldicka kupit

//pocujte este par otazok na vecer :)
ten od koho kupim auto ho musi odhlasit, a ja prihlasit. ale ja ho musim prihlasit hned alebo to mozem spravit aj po mesiaci???
a potom pri prihlasovani vozidla musim mat uz poistku uzatvorenu? je mi jasne ze bez poistky jazdit nemozem.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Máš na to dva týždne, vieš podať žiadosť o predĺženie na 30 dní. Poistku už musíš mať pri prepise uzavretú.

Všetko podstatné nájdeš tu: http://www.minv.sk/?prihlasenie-vozidla-z-ineho-okresu :)
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

gogi skus sa popozerat po feldach v okoli, u nas poznam 3 feldy co by ich majitelia predali za 800 ale na nete ich nemaju a su to zachovale kusy. neoplati sa ti ist pre feldu niekde na koniec republiky lebo ak pojdes autom tak benzin do 2 aut, nejaka ta dialnicna. ak najdes v okrese zaplatis iba 36€ namiesto 69€, usetris na ceste, takze si to vsetko zvaz.

http://skoda-felicia.autobazar.eu/13-mpi-id3019033.html ak by sme teda uz ratali kazde € tak by si mohol z neho predat radio, koncovku vyfuku a dakych 80€ by si mohol zato dostat
gogi2523
Light Expert
Light Expert

no takze toto auto co poslal MULATT:
http://skoda-felicia.autobazar.eu/13-mpi-id3019033.html
vyzera pekne, ale je pisane ze je rok 1996 a ma to uz facelift, preco? bol dodatocne robeny? a potom tam kde je to radio tak je nad nim diera, dufam ze to neni nejak vypilene? ked tam dam mensie radio aby som tam nemal dieru. do tej diery by mal prist zapalovac a popolnik ak sa nemylim.

a mam tu este zopar inzeratov, co na ne hovorite?
http://skoda-felicia.autobazar.eu/16-lx-id3022443.html je tam pisane ze auto je dovezene a treba ho prihlasit... to prihlasenie stoji 66e?
http://auto.bazos.sk/inzerat/12191628/skoda-felicia.php toto mam tak do zalohy, este by som mu napisal, aby mi dal viac info a nejake foto
Napísať odpoveď