Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Autoškola - zážitky, skúšky, policajti a všeličo

Príspevok od používateľa CheZteR »

aha, takze rodziel medzi 01.01 a 01.06 je ten, ze 01.01 musi okuliare pouzivat iba pri prevadzke mot. vozidla a 01.06 ich pouziva zo zdravotnych dovod stale, ci?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nie, rozdiel je, ze kym pri 01.01 musis mat okuliare, pri 01.06 si mozes vybrat pouzitie bud okuliarov alebo sosoviek...

ak by to niekoho zaujimalo, tu su zvysne kody uprav kvoli zdravotnym dovodom:

02. Načúvacia pomôcka/komunikačná pomôcka

02.01 Načúvacia pomôcka na jedno ucho
02.02 Načúvacia pomôcka na obe uši

03. Protéza/ortéza pre končatiny

03.01 Protéza/ortéza hornej končatiny
03.02 Protéza/ortéza dolnej končatiny

05. Obmedzené použitie (povinné použitie podkódu, riadenie podlieha obmedzeniam zo zdravotných dôvodov)

05.01 Obmedzené na jazdy počas dňa (napríklad: jedna hodina po východe slnka a jedna
hodina pred západom slnka)
05.02 Obmedzené na jazdy v rámci polomeru … km od miesta bydliska držiteľa alebo
iba v rámci mesta/regiónu …
05.03 Riadenie bez cestujúcich
05.04 Obmedzené na jazdy rýchlosťou najviac … km/h
05.05 Riadenie povolené výlučne v sprievode držiteľa vodičského preukazu
05.06 Bez prívesu
05.07 Zákaz riadenia na diaľnicach
05.08 Bez alkoholu
James13579
Star
Star

Príspevok od používateľa James13579 »

sice ked tam nic nemam napisane a nosim trvale okuliare a na fotke ich mam, bude to vadit policajtovi?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nie
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Tak o týždeň v piatok to už čaká aj mňa, mám skúšky na vodičák Béčko. Ale je tu taký problém. Nie sú to testy, tie píšem na 55, 53 bodov stále, to nehrozí... Nie je to ani parkovisko, to zvládam podľa speťákov skoro spamäti :D Ale čo ma trápi- cestná premávka. Už od 12 rokov viem auto odparkovať auto 150 metrov do garáže (tak 2-3 krát do týždňa) takže veci ako spojka-plyn, bez problémov sa rozbehnem. Problémy sú hlavne že ako keby som nevnímal ostatné autá. Normálne vám idem 100 po výpadovke, koľko je dovolené.. a predomnou auto s vozíkom, išlo max 60-65. Keby mi nebol inštruktor povedal, že ho mám predbehnúť, normálne by som doň vrazil. Ja nechápem. Idem z pruhu do pruhu v meste, napadne ma dať smerovku? Napadne ma pozrieť sa do speťáka? Len len že som nevrazil do jedného BMWčka. Na križovatke- klasický trojuholník daj prednosť v jazde. Ja som šiel rovno. Samozrejme, že som nezastavil, nejako som proste mal pocit, že idem rovno, mám prednosť. Našťastie inštruktor dával pozor.
Bojím sa, že zo skúšok vyletím. Nejaké nápady? Ostávajú mi ešte 3 hodiny jazdy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

vždy si hovor v duchu čo robíš a čo ideš urobiť, je to ťažké na sústredenie ale 10 minut zvladnes
napr. idem 60, je dovolené 70 je to v poho....blíži sa kruhový, mám prednosť?..hľadáš značku...aha, hlavná..som na hlavnej..mám prednosť.....proste skús to

// btw ak mas s tymto problem, nechcem byt kruty ale mozno nepatris na cestu ;)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Nad čím rozmýšľaš, keď šoféruješ? Sústredíš sa na premávku okolo seba alebo máš tendenciu sa duchom preniesť na Slovakia Ring a keď sa ozve inštruktor, tak zrazu precitneš? Pozeráš doblba pred seba alebo v čom to je? Nemôžeš len tak, že nevnímať. To by si inštruktor všimol už na prvej či druhej jazde, že nie si duchom prítomný...
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Mám tu zvukový záznam jedného "prešľapu". Odbočoval som do ľava na autoškolácke cvičisko. A v protismere som sa ako taký pako rozhodoval, či tam dám jednotku, či nechám dvojku :? :? :? Proste som zastavil v protismere, autá idú... Asi fakt ešte nemám na to byť vodičom. Ako rozbehovanie sa na križovatke a tak zvládam výborne, rýchlosti hádžem tiež presne podľa zvuku/otáčok. No ale dostávam sa do takých situácií, že dovidenia...
Prílohy
nahrávka.wma
zastavenie v protismere
(259.17 KiB) 320 stiahnutí
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Porozprávaj sa s inštruktorom predtým, než pôjdeš na skúšky. Ak by v Tebe videl potencionálnu hrozbu, asi by Ťa do premávky nepustil. Možno je to len dáka prkotina v Tvojej hlave, ktorú musíš objaviť a odstrániť. Ťažko budeme hádať, čo sa Ti deje v hlave, keď Ťa nepoznáme, či máš problémy so sústredením, alebo si len proste snílek, zapozeráš sa na jednu vec a ostaneš na ňu sústredený... :)
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Asi ti moc nepomôžem, ale skús sa sústrediť na 90% na premávku okolo a na iné veci len minimálne. Musíš si vždy povedať "za každú cenu čo najrýchlejšie tam, kam patrím", teda na miesto, kde neohrozuješ iných účastníkov (preč z križovatky, preč z protismeru apod.). Problém jednotky a dvojky by som vôbec neriešil, na dvojke sa rozbehneš aj so zastaveným autom bez väčších problémov. Jednotka ide iba keď sa rozbiehaš, akonáhle sú kolesá v pohybe nerozmýšľaj nad jednotkou.

Ja som na prvých jazdách tiež mal celkom problémy vnímať všetky značky a ostatné autá okolo seba plus ešte nenatrénované predvídanie dopravnej situácie to komplikovalo. Ale časom to všetko príde, dnes sa už kľudne rozprávam s ľuďmi v aute, rýchlosti hádžem automaticky, vôbec nad tým neuvažujem a stíham si všetko potrebné všímať. Ale ak ti to robí problémy sa sústrediť na jazdu, tak hoď všetko ostatné za hlavu a sústreď sa len na situáciu pred tebou, pedále a radiacu páku. :wink:
Esence
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Esence »

Jakub140 napísal:Mám tu zvukový záznam jedného "prešľapu". Odbočoval som do ľava na autoškolácke cvičisko. A v protismere som sa ako taký pako rozhodoval, či tam dám jednotku, či nechám dvojku :? :? :? Proste som zastavil v protismere, autá idú... Asi fakt ešte nemám na to byť vodičom. Ako rozbehovanie sa na križovatke a tak zvládam výborne, rýchlosti hádžem tiež presne podľa zvuku/otáčok. No ale dostávam sa do takých situácií, že dovidenia...

Ja ti neviem, ale poviem to takto. AD1 k inštruktorovi, ak bola jeho reakcia na tebou opísanú vec taká ako som počul má môj obdiv ! A mal by si byť aj TY spokojný, že s takým kľudom ti predniesol o čo práve v tej danej situácii šlo ... AD2 k tebe, NIČ si s toho nerob nikto nebol v autoškole pilot F1 a každý mal minimálne jeden kiks, kde ohrozil seba a svoje okolie. Kto povie, že nie tak nech si dá ruku na srdce a zauvažuje. Ja si myslím, že treba hlavne chladnú hlavu a brať to ako koníček ktorému sa venuješ a tešíš sa na neho a nie ako povinnosť odjazdiť 2 hodiny po 45 minút v strese a vyliezť z auta spotený ako myš ... Apropo KĽUD a držím palce :wink:
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Takže dnes to mám za sebou :D :D
Parkovanie ma dostalo, štyria čakáme dokým príde policajt. Inštruktori pripravujú autá a jeden z nich zaparkoval do garáže a že môžem si urobiť cvičisko. To tam ešte nebol policajt, takže som len narýchlo poparkoval, ani na kužeľky som sa nepozeral :D Výjdem z auta a inštruktor s policajtom: cvičisko si zvládol :D :D Posledná ešte len vyšla z garáže a policajt si už sadol do auta a išiel na jazdu :D Proste som z toho nemohol :D
Z konštrukcie nebolo ani slovo.
Jazda v poriadku, inštruktor mi celý čas ukazoval, čo treba (smerovky, prednosť, spomaľovanie) aj keď to nebolo nutné, ani som si to veľmi nevšímal.... Policajt buď pozeral von oknom alebo si niečo zapisoval :)
Takže na budúci týždeň sa už len sfotiť.
BTW: u nás som jeden z prvých 17-ročných vodičov podľa nového zákona :)
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Teraz musis rok jazdit s tou osobou co ma 10-rocnu prax? Nebolo by lepsie keby pockas a spravis ako 18 rocny?
Jakub140
Medium Star
Medium Star

To kde si vyčítal že rok? Len do dovŕšenia 18stky. Potom už môžem sám
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Mas pravdu, zle som to precital. Je to takto:
Títo však budú môcť do dovŕšenia dospelosti – najmenej však tri mesiace – šoférovať len v prítomnosti spolujazdca, ktorý má oprávnenie skupiny B najmenej 10 rokov.
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

Dneska som spravil skúšky. Joj ale aké nervy :D na tom slalome mi noha na spojke skákala jak šijací stroj z toho sttresu :D Premávka veľmo zaujímavá :D jazdil som pár minút , výmoľ som trafil, smerovku som zabudol a aj rýchlosť som prešvihol (54km/h) :D A o tom som ani nevedel :D to mi až potom policajt povedal "ale že videl som že som spomalil tak to až tak nevadí." A pritom ja som spomalil vlastne omylom lebo v tom strese som namiesto z 3st. išiel na 2 a nie na 4 :D keby to dám na 4 tak by som išiel aspoň 60 kou :D
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Hh zaujímalo by ma ako sa dá zaradiť dvojka namiesto štvorky :D Ale tak v strese je možné všetko... Ja som raz dokázal z dvojky namiesto trojky ísť do jednotky :D Chvalabohu že som bol na nízkych otáčkach a všimol som si to skôr ako som úplne pustil spojku. Ale to som bol vtedy dosť vytočený tak som bol trocha mimo...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Fuha to sa este da ? Vacsina novych aut ma jednotku zablokovanu a pokym nestojis tak ju tam proste nedas...
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Akým spôsobom by mala tá blokácia akože fungovať ak sa môžem spýtať
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

FR33RIDER napísal:Fuha to sa este da ? Vacsina novych aut ma jednotku zablokovanu a pokym nestojis tak ju tam proste nedas...

toto by ma tiez zaujimalo, ze ako funguje to blokovanie, ked si to uz pustil do eteru :D
Napísať odpoveď