Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa kali520 »

No tak ja si dam znova namahu aby si urobili nazor aj ostatni o tej akademickosti.

To prve video ma zdroje:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11586501
http://theunsilencedscience.blogspot.co ... ology.html
http://icmr.nic.in/pinstitute/iop.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Carleton_S._Coon
a ine patologicke institucie ktore sa mi tu nechce uvadzat a hladat
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence
http://www.google.sk/#hl=sk&cp=6&gs_id= ... 00&bih=735

a mozem este uviest plno knih a publikacii na temu rasa, ako aj Davida Dukeho Moje prebudenie, Race Differences in Intelligence od Richarda Lynna, Pochod Titanov od Arthura Kempa, Why Race Matters, Michaela Levina atd atd.

Videa ohladom kriminality, v britanii cerpali od tamojsich dennikov ako je napr sunday telegraf a nezavislich novinarov, a USA uz som tu nie raz uvadzal zazanami zverejnene FBI, snad nebude treba znova.

Dost si mozes pozret aj tu http://sk.metapedia.org/wiki/Rasa_a_kriminalita s referenciami

Posledne video vychadza cisto z logiky a prirodnych zakonov, k tomu nic viac netreba povedat.

Dalej, co sa tyka tej behaviorálnej genetiky davalo som to sem koli tomu ze existuje vobec tetno pojem, je to veda a ma svoje zavery, kto ju zalozil a v ktorom roku je irelevantne. Elektromagnetizmus bol tiez objaveny niekedy v 19 storoci a co teraz akoze z toho mam vyvodit?
Dnešná moderná psychológia ten vplyv dedičnosť-prostredie berie vo všebecnosti cca 50:50, aj keď samozrejme nájdeš autorov, ktorí sa viac prikláňajú k tomu či onomu
Stav 50:50 neni presny, povedal by som skor 60:40 v prospech dedicnosti a to som este mierny. Vid toto http://is.cuni.cz/studium/predmety/inde ... &did=15270 najma ta tabulka na strane 17 je obvzlast dolezita kde je to 6:3 prospech genov.

Ale aj napriek tomu pomer 50:50 vyzera sice ze je rovnomerny ale aj napriek tomu je to v tejto nasej debate pre teba ohromne malo a pre mna ohormne vela. 50% dedicnosti je vcelku dost ked vezmeme v potaz ze sa to tyka niekoho kto este civilizacne sa nedostal ani k vymyslu kolesa a ohna, dedicnost z polovice ostava. Tento fakt by bol pre mna vyhodny aj keby to bol pomer 80:20 v prospech prostredia. Hladinu hormonov, temperament, naislnicke geny ako je MAOA gen, predpoklad pre tvorbu intelektu, mozog, schopnost zvladat emocie a pudy atd atd su veci na ktore ma prostredie zanedbatelny ba priam ziadny efekt. V praxi to vyzera tak ze par cernochov sice zmenis, ktori aj mozno zacnu zit nas biely zivot ale pokial nebudu pod neustalim dohladom generacne sa pomaly opat vratia spat k svojej zaostalosti + vplyv cernochov ktorych zmena az tak uspesna nebola. A ak by som aj prijal myslienku ze rozdiely medzi rasami nie su (co musis sam uznat ze tato myslienka je absurdna) ich prevychova resp zaclenenie by bolo priam nerealna cinnost a skor kontraproduktivna ktora by mala za nasledok utlak a tazke zaobchadzanie ciernych a nebielej mensiny co by sa samozrejme nezaobislo bez ich reakcie.

Rasovej segregacii su v podstate spokojny vseci, v integracii nadavju nebiele rasy ze su utlacane a biela rasa zase ze nebiela rasa sa nevie prisposobit, teda su nespokojnosti. Tak sa pytam preco integracia? Preco nicit tu rozmanitost?

Ale ked aj upustime od vseliakych tychto vedeckych dohadov, tak sa podme pozret na samotne empiricke metody a sledovat svet. Snad staci len ked poviem porovnaj si Severnu a Juznu Ameriku, a nemusim to rozoberat do hlbky.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To, že jedna rasa môže mať v priemere väčšie IQ ako iná - to tak môže byť. Treba však dokázať kauzalitu medzi nižším IQ a kriminalitou, prípadne tým, že viac testosterónu sa rovná väčšia kriminalita.

Autori ako Duke, Lynn a pod. sú, nazvime to, kontroverzný. Ja nepoznám ich diela a štúdia do detailov, ani nie som odborník na psychológiu a pod. Z toho vyplýva, že táto problematika je určite hlboká a takisto je x autorov, ktorí by tvrdili opak. To máš ako s tým SNP - takisto sú dva tábory, resp. ich je ešte viac a sám viem, koľko treba mať naštudovaného, aby sa v tom človek vedel orientovať. A aj to nie je stále 100%. Čiže toto je veľmi ošemetné a som si istý, že sa dá spraviť selekcia, niečo "dokázať" a zaobaliť to aj do vedeckého hábu s tým, že použijem nejakých 3-4 autorov a budem ich citovať. Toto robia napr. kresťania keď dokazujú to, že evolúcia je nezmysel. Vyberú to absolútne minimum odborníkov, ktorí takéto niečo tvrdia a samozrejme, že to tým článkom dodá punc dôveryhodnosti, keď tam je nejaké PhD.

Čo sa týka tej samotnej empírie, tak to určite nestačí. Áno, je ľahké a dá sa poukázať, aha, černosi v USA podľa štatistiky páchajú viac zločinov ako bieli. Pre niekoho to je ako sväté písmo a bude sa tým všade oháňať, ale človeku, ktorý ide do hĺbky (a neverí na nejaké rasové predurčenia či lepšie a horšie rasy) to určite stačiť nebude, lebo na tú výslednú štatistiku má vplyv x iných faktorov, priamych či nepriamych.
kali520
Darca
Darca

To, že jedna rasa môže mať v priemere väčšie IQ ako iná - to tak môže byť. Treba však dokázať kauzalitu medzi nižším IQ a kriminalitou, prípadne tým, že viac testosterónu sa rovná väčšia kriminalita.
Tu klauzalitu som dokazal v predoslom prispevku.
Autori ako Duke, Lynn a pod. sú, nazvime to, kontroverzný. Ja nepoznám ich diela a štúdia do detailov, ani nie som odborník na psychológiu a pod. Z toho vyplýva, že táto problematika je určite hlboká a takisto je x autorov, ktorí by tvrdili opak. To máš ako s tým SNP - takisto sú dva tábory, resp. ich je ešte viac a sám viem, koľko treba mať naštudovaného, aby sa v tom človek vedel orientovať. A aj to nie je stále 100%. Čiže toto je veľmi ošemetné a som si istý, že sa dá spraviť selekcia, niečo "dokázať" a zaobaliť to aj do vedeckého hábu s tým, že použijem nejakých 3-4 autorov a budem ich citovať. Toto robia napr. kresťania keď dokazujú to, že evolúcia je nezmysel. Vyberú to absolútne minimum odborníkov, ktorí takéto niečo tvrdia a samozrejme, že to tým článkom dodá punc dôveryhodnosti, keď tam je nejaké PhD.
Bavime sa tu v ramci nasich sil, co viem vyvratit to vyvratim, co nevime vyvratit to necham tak a mozno sa nad tym zamyslim a overim to.
Pre niekoho to je ako sväté písmo a bude sa tým všade oháňať, ale človeku, ktorý ide do hĺbky (a neverí na nejaké rasové predurčenia či lepšie a horšie rasy) to určite stačiť nebude, lebo na tú výslednú štatistiku má vplyv x iných faktorov, priamych či nepriamych.
Tym ze neveris, tak zrejme ty sam tam chces mat x inych faktorov resp prikldas im az moc velku dolezitost, ktora tam neni.

Nechce sa mi v tom uz vrtat este do vacsej hlbky a zrejme to asi ani nema vyznam, takze to uzavrem takto:

Ja tvrdim ze miesanie ras neni dobre pre spolocnost, lebo to co pisem vyzsie a uz asi cez 6 rokov na tomto fore, bodka. Mozes s tym nesuhlasit ale stale to znamena ze nic ma nepresvedcilo o opaku ci uz to boli vedecke clanky, knihy, nazory inych ludi alebo samotne moje vlastne skusenosti zo zivota.

A posledna vec, moj nazor neni zalozeny na viere a ty ako ateista by si tiez mal vediet ze ani tvoj by nemal byt a ratat s tym ze sa mozno mylis.
semhamforas
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa semhamforas »

javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 - ja rasove rozdiely aj mimo farby pleti nepopieram, na zaklade coho ale urcujes bielu rasu ako nadradenu?
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:) Javatar, ....
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

:) qwerty, ....

ja nie som priaznivcom multi-kulti, v podstate neverim na rovnost ludi ako takych, ale nadradzovat rasu?! to mi fakt nesedi...
kali520
Darca
Darca

javatar napísal:kali520 - ja rasove rozdiely aj mimo farby pleti nepopieram, na zaklade coho ale urcujes bielu rasu ako nadradenu?
Takže, čo by ste mali povedať, keby sa vás niekto spýtal, či veríte v rasovú nadradenosť? Spýtajte sa ho, čo on myslí „nadradenosťou“, aké štandardy má na mysli. Ak nemôže alebo neodpovie, pripomeňte mu, že sa pýtal on. Ak nevie, čo znamená „nadradenosť“, potom priznáva, že nevie, o čom rozpráva – a ak nevie, prečo vôbec začínal tento rozhovor?

Ak obviňujúco povie: „Viete veľmi dobre, čo myslím,“ uzemnite ho: povedzte mu, že viete, čo vy myslíte, no neviete, čo myslí on. Ak z neho nakoniec vytiahnete konkrétne kritérium, použite ho, ale upovedomte ho o tom, že akékoľvek závery sú jeho zhodnotením. Napríklad, ak povie, že vytváranie materiálnych hodnôt je merítkoum nadradenosti, poukážte na to, že áno, biele spoločnosti sú bohatšie ako iné a teda lepšie podľa jeho kritéria, teda on, nie vy, tvrdí, že bohatstvo má hodnotu.

http://beo.sk/mudre-slovo/716-existuje-nadradena-rasa
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

javatar ja som tam tie styri bodky napisal lebo som vedel ze to tuna niekto vysvetli za mna, a stalo sa ... :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

A clanok bol presne o tom o com som cakal - o neschopnosti ciernych. Pekne. Keby bol svet len cierny a biely tak sem samozrejme ani nepisem. Lenze ono nam to trosku komplikuju zlty. Autor tam pise, ze bez aziatov by svet vyzeral len trochu inak ale s tym totalne nesuhlasim. Dali bielym pekne vela veci z ktorych cerpali a obe strany zefektivnili niektore z veci tyh druhych. A potom to komplikuje este ista nemoznost oznacit egyptanov za bielu rasu. Vyzera, ze egyptania boli pekny a efektivny mix.

Ideme teda podla tych 4 kriterii:
1.Vplyv:
a) historicky:
Kazdy na svojom uzemi. Pismo mali kusok po egyptanoch. Matematiku detto. A az sa to zacalo miesat (obchodne cesty) tak kazda strana mala co ponuknut. Viem, ze sa z azie dovazalo vela od platna cez koreniny, zbrane a vedomosti. Co sa tam vyvazalo to netusim. Urcite drahe kovy ako platidlo. Tu by mi mohol pomoct hughito, ten historiu ovlada ovela lepsie nez ja. Tazko povedat ako by to vyzeralo ak by bola izolacia dodnes. Vela bielych ucencov by nedostalo informacie z ktorych potom urobili to co urobili.
b) sucastny:
Bod pre aziu. Lacna vyroba, minimalne dlhy, vysoka pracovna moralka, vyskum na dostatocnej urovni. Nepochybujem, ze na indickych programatorov budem este niekedy v buducnosti nadavat. Je pravda, ze to vybudovali na systeme pre bielych. Ale nie je vina ani cernochov ani indianov ani aziatov, ze system bielych je (v systeme akom vytvorili) dlhodobo neudrzatelny.

2.Vzorovost:
Tento bod je zvlastny. Azijati podporuju zapadnu kulturu lebo biely za to platia. A produkuju. Ked si pozries rebricek najbohatsich spolocnosti na svete tak tam dominuju financne spolocnosti. Lenze az sa peniaze kruto zdevalvuju (a to je kvoli ich mnozstvu v obehu otazka casu), tieto spolocnosti v rukach fyzicky nic mat nebudu. Budu mat obrovske (ale naozaj obrovske) kopy bezcennych penazi. Zivotny styl zapadu je kopirovany kvoli "ceste najmensieho odporu" - teda je prezentovany ako lahky. Co je najviac sympaticke asi ciernym ale biely tiez nezaostavaju. Aziu postihol tiez.

3.Efektivnost:
Z dlhodobeho hladiska remiza. My sme vylepsili to ich a naopak. Velmi tazko povedat ako by to dopadlo keby sme boli cele tie tisicrocia izolovany. Napr. ku geometrii sa cina dostala o cca 1500 rokov neskor ako egypt ale uz v 13. storoci mozme vidiet posuny v algebre ktore sa v europe stali az v koncom 17teho. Dalej mozme vidiet spravanie ludu v obdobiach absolutizmu a utlacania ludi. Kym v europe ludia brali vidly a motyky a isli slachtu tlct v cine vzniklo vela skol karate. Bolo to urcite aj preto lebo v danych obdobiach bol v cine zakaz nosit akukolvek zbran (pre radoveho "obcana"). Neviem ci si niekedy nieco zacal s karate (a je dost rozdiel aj ktora skola - ja velmi malo aj to len teoreticky) ale to je efektivnost sama o sebe. V technickych zalezitostiach mozme najst (ako v historii tak aj v sucasnosti) vela azijskych veci kvalitnejsie prepracovanych bielou rasou a naopak (prve tlacene veci boli opat v cine ale asi nevedeli tlacit tak dobre ako Gutenbergov stroj (aj ked vznikol skoro o 1000 rokov neskor)).

4.Sila:
Velmi suvisi s efektivnostou. A tiez by bolo tazke urcit ako by to vyzeralo keby sme boli izolovany. Strelne zbrane su totiz cinsky vymysel (aj ked skutocne efektivne formy ma na svedomi uz biela rasa). Disciplina a moralka je na porovnatelnej urovni. Taktiku v jednotlivych historickych obdobiach komentovat nebudem, lebo o nej vela neviem. Schopnost boja muz na muza by asi tiez bielych velmi nepotesila (ani v sucastnosti). Skutocnost, ze na vyspelu bojovu techniku netreba vela aby bola vyradena tiez nenahrava nikomu. Skratka - velmi tazko si viem predstavit co by mali biely za zbrane ked podla podmienky v clanku (len s vlastnymi zbranami) by sme nemohli mat strelne zbrane, rakety a bomby. Urcite by sme mali nieco ine. Ale dobra otazka znie, co by to bolo.

Zhrnutie:
So zltou rasou sme si v najlepsom pripade rovny. Priemerne IQ maju vyssie, v praci su schopnejsi, technicky nezaostavaju, inovacie tiez nie su ich slaba stranka. Posunuli vyssie aj bielu rasu a biela rasa posunula vyssie zase ich (co je sposobene ochotou spolupracovat, co u ciernych velmi nie je silna stranka). Celosvetovo produkuju viac schopnych ludi co do kvantity aj do kvality (priemerne). Stale su schopny udrzat peknu demograficku krivku, kdezto bielych uz zapadny styl zivota dobehol natolko, ze nemaju ani vela deti a nemaju ani cas vychovavat kvalitne. Ak existuje nadradena rasa tak je to zlta. A paradoxne je, ze rasizmus (voci bielym) je u nich na ovela silnejsej urovni ako u bielych.

Preco som proti multi-kulti (este toto mam zapotrebu napisat):
1. Hlasa rovnopravnost ludi nezavisle od schopnosti a prostredia - ludia v roznych prostrediach dokazu vyuzit ine svoje prednosti a brzdia ich ine. Clovek ktory nie je schopny sa prisposobit prostrediu sa v danom prostredi dlhodobo vyskytovat nema. Nepojdem teraz do afriky (aj ked sunky valat by som dokazal asi rovnako kvalitne ako miestny zahalajuci) ked nie som schopny (ani ochotny) zit ich zivotny styl. Takisto sa nebudem hrnut do japonska ked neudrzim ich pracovne tempo. Nie som si rovny s hughitom v posilovni a on so mnou v technickych smeroch. Cela myslienka o rovnosti ludi potom nabadza k myslienke "preco on ma viac ked sme vlastne na tom rovnako" a odvadza od vyuzivania a vytvarania prilezitosti.
2. Narusa kulturnu identitu a integritu jednotlivych kultur. Kto chce z vlkmi zit, musi s nimi vyt. Ak niekam chcem ist tak sa mam prisposobit ja. Davam australiu za vzor.

Pouzite zdroje:
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_writing
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_mathematics
http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Eg ... ontroversy
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_gunpowder
http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja k tomu nemám čo extra dodať a čo rozoberať.

Svet sa vyvíja, mieša sa, miešajú sa národy, kultúry, všetko sa navzájom ovplyvňuje. Akákoľvek izolácia vedie k degradácii, zaostalosti a zániku.

Koncept 3 rás je už dnes úplne smiešny, je to zastaralá koncepcia Gobineaua z 19. storočia.

Multikulturalizmus by nemal byť o rovnosť mňa a teba v oblasti techniky, ale o rovnosti mňa a teba vo sfére práv a povinností, možností, uplatnenia a pod. bez ohľadu na farbu pleti, vierovyznania a pod.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Prav a povinnosti suhlasim, ale moznosti a uplatnenie vzdy cloveku otvaraju jeho schopnosti a ochota. Ale to by sme si asi mali obnovit nasu staru debatu vo vlakne anarchia.

Izolacia by isto viedla k neefektivnosti, multi-kulti ako ho teraz mame v praxi vsak robi vela skody. Kultura by mala byt viazana na uzemie, nie znevazovana ako "rovna" a nasledne nasilu menena lebo je "moja" (vid priklad moslimovia v londyne). V globale je pit borovicku rovnako (ne)kulturne ako pit gin ale nebudem nutit brita nasavat borovicku v mene "multi-kulti".
kali520
Darca
Darca

Javatar, neberes do uvahy iste fakty ktore su obsiahnute v knihe Arthura Kepma Pochod titanov historia bielej rasy http://beo.sk/pochod-titanov

Nebudem tu teraz do podrobna reagovat na vsetko co pises zabralo by mi to ozaj vela casu, ale vacsina veci je obsiahnuta v tej knihe, takze to zhrniem len do par viet.

Azijska rasa je inteligentna, dokonca viac jak biela rasa (Hitler napr v Mein Kampf povazoval Japoncov za rovnych napr Rusom a Slovanom dokonca ich aj miestami nadradzoval nad nimi) v niektorych veciach vie byt aj tvoriva, lenze menej jak rasa biela. Problem azijskej rasy nastava a to je aj obsiahnute v Kempovej knihe ze potrebuje isty stimul, nakopnutie a ten tam zaviedla rasa biela, jak napr v Indii, v Cine a neskor aj v Japonsku. Dalsi problem vidim v tom ze azijska rasa ma menej vyvnuty zmysel pre cit a emocie (zabijanie zvierat krutym sposobom je tam uplne bezne dokonca aj v takej krajine ako je Japonsko).

Dalej by som rad upozornil na par nezrovnalosti ktore tam mas a to napr ten Egypt ktory v dobach najvacsej slavy mal bielych obyvatelov a ciernych otrokov. Obdobie upadku Egypta je sposobene prave premiesanim Egyptskej krvy s ciernymi otrokmi, takze tu trochu zavadzas.

Potom tu vytahujes obdobie ked biela rasa preberala nieco od azijskej (v skutocnosti to vacsinou bolo od arabskej co boli miesanci prevazne bielej krvy teda vytlacene narody z europy z obdobia velkeho stahovania atd atd ktory sa pomiesali s tam zijucim semitskym obyvatelstvom), lenze toto obdobie bolo charakterisiticke pre bielu rasu ako oobdobie temna ktore bolo pod silnym vplyvom krestanstva a feudalizmu (krestanstvo je vynalez zidov a toto je rasa ktora je tak specificka ze si zasluzi obvzlvast samostatnu temu, takze otom tu teraz nebudem). Preco neporovnavas azijsku rasu prave s obdobimi Velkeho Rima alebo Alexandrovou Macedoniou ked to bolo ovela skor? Lebo faktom je ze to co azijska rasa priniesla do europy v obdobi temna bol len vysledok toho co do azii prineisla skor rasa biela.

Takze preco povazovat bielu rasu o trosicku viac nadradenu ako rasu azijsku? Lebo bola to rasa biela ktora dosla prva do azii a nie azijska rasa ktora by dosla do Europy. Civilizacie ako bola zaciatky Egyptskej rise, Grecka risa, Rimska risa su jedny z najvacsich v dejinych ludstva a polozili zaklady pre dneske vnimanie spolocnosti, politiky, ekonomiky, vedy, etiky a moralky. Po nastupe stredoveku dosiel utlm a stagnacia a pricina bolo krestanstvo (ktore nema povod v Europe a medzi Arijcami) a z neho vychadzajuci prehnity system ako je feudalizmus. A aj napriek tomuto slaboskemu systemu sa sem nepodarilo preniknut takej velkej armade ako bola Dzingischanova zlata horda alebo Turci, len na jej okraj.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Menej tvoriva - ani by som nepovedal, skor ten stimul. V kazdom pripade ak mas v niecom z uznavanych kriterii naviac a v niecom menej tak sa nemozeme bavit o nadradenosti. A to "dnesne vnimanie spolocnosti" plati hlavne pre Europu a Ameriku ktora z nej vzisla.

Europania skor v azii ako naopak? Lebo cina to nepotrebovala. Nutne ani europa ale mas pravdu, ze biely asi radsej cestovali a obchodovali s tovarmi ktore v europe velmi neboli.

Preco neporovnavat v casoch rannych civilizacii? Mali ine podmienky. Ja z nich nerobim bohov, len hovorim ze vzajomna spolopraca je vyhodnejsia ako rasova izolacia. To ze boli zo zaciatku pomalsi, nic neznamena. Su iny, v niecom efekticnejsi, v niecom menej ale stale nevidim nic v com by sme ich tak velmi prekonali aby som bielu rasu nadradzoval. Skor naopak, ich system je pomalsi ale za to stabilnejsi.

Celkovo porovnavat rasy a z toho vyvodzoval absolutne zavery mi pride chore. Aj cierneho inteligenta si budem vazit viac ako bieleho idiota. Nepopieram, ze v rovnako velkej nahodne skupine ludi najdem menej ciernych inteligentov ako bielych. Stale ma to vsak nuti rozdelovat ludi na schopnych a neschopnych. A to ze nie su rovnomerne rozdeleny podla ras mi nedava pravo nadradzovat sa nad celu skupinu ludi len preto, ze moja rasa ma v priemere vacsi potencial a historicky dosiahla viac. Celkovo odvolavat sa na cudzie schopnosti a preto sa vyvysovat mi pride chore.
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Do tejto témy som sa doteraz nechcel zapájať(poučeniez témy o náboženstve) no toto mi nedá.
niektorych veciach vie byt aj tvoriva, lenze menej jak rasa biela.
1. Chcel by som vedieť odkiaľ ovládaš myslenie celej rasy.
2. Ako si prišiel na to že je menej tvorivá. Ako už písal javatar, v dobách keď sme si my brali na obranu vidly poprípade sme sa nebránili vôbec lebo sme sa báli, oni mali bojové umenia. Spraviť s boja umenie je aspoň podľa mňa práve otázka tvorivosti.
ze potrebuje isty stimul
Hlúposť. Ázia bola kultúrne na oveľa vyšších stupňoch už v dobách keď na blízkom východe vznikalo náboženstvo. O tom aké to bolo v Európe ani nemusím rozprávať.
Dalsi problem vidim v tom ze azijska rasa ma menej vyvnuty zmysel pre cit a emocie
Z citu a emócií vychádza morálka. Morálka je základ filozofie. Ak vieš niečo o taoizme alebo konfucionizme, tak si myslím stačí.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

Preco neporovnavas azijsku rasu prave s obdobimi Velkeho Rima alebo Alexandrovou Macedoniou ked to bolo ovela skor? Lebo faktom je ze to co azijska rasa priniesla do europy v obdobi temna bol len vysledok toho co do azii prineisla skor rasa biela.
V období rímskej ríše už Čína od západu nechcela v podstate nič. Rím vyvážal sklenené výrobky, za to dovážali z Číny hodváb. To je celé. To, že sa západniari trtkali do Ázie možno považovať skôr za dôsledok ich vlastných deficitov. Ak nejakej kultúre nič nechýba, tak sa nikam netrepe - príklad izolacionistická Čína a pod. Ak máš na mysli napríklad grécku filozofiu, tak tá bola ťažko ovplyvnená stretom s ázijskými kultúrami, to my sme zjavne v tej dobe potrebovali nejaký impulz. Ázijské kultúry v tej dobe neboli príliš ovplyvnené západom. V Ríme sa preberali kulty Ištar a iné kulty, na východe sa možno trochu tvárili ľudia, že ich zaujímajú zbožštení rímski cisári a podobné srandy, ale tiež im to bolo u paže a nemalo tu dlhodobý dopad. Po Alexandrovi možno zostali nejaké skomolené príbehy, hovorilo sa o Iskandrovi, nič moc.
Obdobie upadku Egypta je sposobene prave premiesanim Egyptskej krvy s ciernymi otrokmi, takze tu trochu zavadzas.
Egypt zanikol v období rímskej nadvlády. Už predtým tam vládli Ptolemajovci, teda Gréci. Hyksósi tiež neboli černosi. Egypt dosiahol mnohé veci, ktoré boli v tej dobe nevídané, ale zamrzol, nevyvíjal sa...a to po veľmi dlhú dobu, to je skôr vina tradicionalizmu. Núbijci na juhu preberali egyptské spôsoby, nie naopak.
Dalsi problem vidim v tom ze azijska rasa ma menej vyvnuty zmysel pre cit a emocie (zabijanie zvierat krutym sposobom je tam uplne bezne dokonca aj v takej krajine ako je Japonsko).
Blbosť. Kolektivistické ázijské kultúry sú rovnako citlivé, len to neprejavujú, lebo sa prejavy individuálnych citov považujú za egoizmus. Ak neboli Japonci vystavení sociálnemu porovnávaniu, tak prejavovali rovnaké množstvo citov ako Amíci. To už sú pomerne staré výsledky výskumov, takže si zaspal dobu. To, že sa správajú kruto ku zvieratám...nejaké zákony proti týraniu zvierat a podobné veci boli u nás zavedené v 19. storočí ak nie neskôr, takže nejaká sentimentalita voči zvieratám u nás nemôže mať nič spoločná s genetickými základmi. Okrem toho farmy na chov brojlerov sú podľa teba ok? Dnes možno panuje odpor voči týraniu zvierat (a väčšinou sa týka len špecifických druhov zvierat - domáci mazlíčkovia), ale podmienky chovu aj tak nie sú lepšie než pred 100 rokmi, skôr naopak. Len sa to menej vystavuje na verejnosti.
A ešte dodatok, Arthur Kemp je ako sa zdá iba politický aktivista, nie je biológ, antropológ, nie je historik, nevenuje sa medzikultúrnym štúdiám. Jeho názory sú teda asi tak zaujímavé ako keď sem niekto niečo napíše, takže prečo ho mám čítať?
kali520
Darca
Darca

Zacnem od konca takze
MIRV napísal:A ešte dodatok, Arthur Kemp je ako sa zdá iba politický aktivista, nie je biológ, antropológ, nie je historik, nevenuje sa medzikultúrnym štúdiám. Jeho názory sú teda asi tak zaujímavé ako keď sem niekto niečo napíše, takže prečo ho mám čítať?
Cim je je irelevantne, vyuziva jak biologicke tak aj antropologicke metody.
Blbosť. Kolektivistické áziské kultúry sú rovnako citlivé, len to neprejavujú, lebo sa prejavy individuálnych citov považujú za egoizmus. Ak neboli Japonci vystavení sociálnemu porovnávaniu, tak prejavovali rovnaké množstvo citov ako Amíci. To už sú pomerne staré výsledky výskumov, takže si zaspal dobu. To, že sa správajú kruto ku zvieratám...nejaké zákony proti týraniu zvierat a podobné veci boli u nás zavedené v 19. storočí ak nie neskôr, takže nejaká sentimentalita voči zvieratám u nás nemôže mať nič spoločná s genetickými základmi. Okrem toho farmy na chov brojlerov sú podľa teba ok? Dnes možno panuje odpor voči týraniu zvierat (a väčšinou sa týka len špecifických druhov zvierat - domáci mazlíčkovia), ale podmienky chovu aj tak nie sú lepšie než pred 100 rokmi, skôr naopak. Len sa to menej vystavuje na verejnosti.
Z emocionalneho hladiska su vzadu, k zviim tvorom nechovaju az taky cit, ak si videl chovanie nasich Vietnamcov musis vediet o com hovorim. Nehovorim ci je to zle alebo dobre pre celkovy vyvoj v spolocnosti ako napr v Japonsku, ale faktom ostava ze su ovela krutejsi, samozrejme v priemere co mnohkrat dokazala aj historia (napr porovnanie zajateckych taborov pocas 2ww medzi Nemcami a Japoncami, kde boli velmi podobne rezimi co je v tychto porovnavaniach velmi dolezite). A ironiou je ze prave ta ich krutost je im v konecnom dosledku viac ku prospechu.
Egypt zanikol v období rímskej nadvlády. Už predtým tam vládli Ptolemajovci, teda Gréci. Hyksósi tiež neboli černosi. Egypt dosiahol mnohé veci, ktoré boli v tej dobe nevídané, ale zamrzol, nevyvíjal sa...a to po veľmi dlhú dobu, to je skôr vina tradicionalizmu. Núbijci na juhu preberali egyptské spôsoby, nie naopak.
Ja tu ale nehovorim o zaniku, ale o stagnacii. Egypt mal svoju slavu, utlm a pad, pricin mohlo byt niekolko ale ako hlavnu vidim miesanie krvy prave so spominanymi Nubijcami http://beo.sk/pochod-titanov/468-08-egy ... sa?start=4
V období rímskej ríše už Čína od západu nechcela v podstate nič. Rím vyvážal sklenené výrobky, za to dovážali z Číny hodváb. To je celé. To, že sa západniari trtkali do Ázie možno považovať skôr za dôsledok ich vlastných deficitov. Ak nejakej kultúre nič nechýba, tak sa nikam netrepe - príklad izolacionistická Čína a pod. Ak máš na mysli napríklad grécku filozofiu, tak tá bola ťažko ovplyvnená stretom s ázijskými kultúrami, to my sme zjavne v tej dobe potrebovali nejaký impulz. Ázijské kultúry v tej dobe neboli príliš ovplyvnené západom. V Ríme sa preberali kulty Ištar a iné kulty, na východe sa možno trochu tvárili ľudia, že ich zaujímajú zbožštení rímski cisári a podobné srandy, ale tiež im to bolo u paže a nemalo tu dlhodobý dopad. Po Alexandrovi možno zostali nejaké skomolené príbehy, hovorilo sa o Iskandrovi, nič moc.
To ze sa niekto trepal do Azie znamenalo skor klaiscku migraciu este kmenov kedy ziadna civilizacia nejestvovala, cize ziadne deficity. Ak to mam parafrazovat tak nejaky kmen Krovakov tym ze nerobi migraciu nema vlastne deficity a ma byt akoze nejak zvlast vyspeli? Bieli tam dosli skor, usadili sa a zacali vytvarat predpoklady pre vznik civilizacii http://beo.sk/pochod-titanov/466-06-na- ... e-migracie (tymto zaroven reagujem aj na prispevky od uzivatelov senator a javatar)
senator8008 napísal:1. Chcel by som vedieť odkiaľ ovládaš myslenie celej rasy.
Mam oci a viem ich otvorit.
senator8008 napísal:2. Ako si prišiel na to že je menej tvorivá. Ako už písal javatar, v dobách keď sme si my brali na obranu vidly poprípade sme sa nebránili vôbec lebo sme sa báli, oni mali bojové umenia. Spraviť s boja umenie je aspoň podľa mňa práve otázka tvorivosti.
Inak ty si ukazkovy ingorant. Si este raz precitaj moj prispevok, najma tu pasaz o obdobi temna.

Zrejme vam asi unika ze ja sa tu bavim o prvopociatkoch ludstva kedy civilizacie neexistovali, boli iba hufy kmenov (cize obchodovanie, vymeny, deficity nepripadali v uvahu). Boli to prave kmene Arijskych ludi ktory obsadili takmer cely svet a zacali vytvarat prve civilizacie, ako boli Sumeri, Mezopotania, Cinska civilizacia, Indicka a Egyptska civilizacia. Ktore dali podnet k vzniku dalsich a dalsich civilizacii.

Neodpisujem tu Azijsku rasu, som si vedomi jej potencialu, ale aj tu treba byt ostrazity a vnimat to komplexne pocas celej historii ako nejaky retazec. Navyse tiez v samotnej azijskej rase vidiet iste prvky nadradenosti, kde za ozaj perspektivne etnikum v ramci azijskej rasy mozno oznacit snad len Japoncov, Korejcanov a Cinanov. Zbytok ako su Vietnamci, Thajcania, Kambodzania, Indovia a takmer cely juh je by som povedal priam neporovnatelny vo vsetkych smeroch tvorivosti a inteligencie prave so severnou castou azije a tu nehovoriac aj u dalsich fyzickych odlisnosti. Mozno aj z toho dovodu vidiet ich vyspelost ze si udrzali svoju cistotu, kdezto u nas tie najplodnejsie biele etnika ako boli Latinovia, Heleni a Germani presli mohymi miesaniami.

A este velmi dolezitu skutocnost vidim v zidovskej rase, ktora mala citelne vacsi (zhubny) vplyv prave na spolocnosti Arijcov, kdezto v Azii bolo zastupenie tejto rasy a jej vplyvu na spolocnost vyrazne mensie.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

len velmi v skratke - dnes hojku vela casu a sil venovat nebudem

1. emocie posudit neviem, az budem mat cas a chut zaroven tak skusim nieco pohladat o povodnej cinskej hudbe aj ked podla momentalnej znalosti nastrojov predpokladam vyssiu mieru komplexnosti ako v egypte (tam to bola celkom bieda na zaciatku) - nebudem vsak predbiehat vlastny nazor
2. karate je velmi dobry priklad kreativity - totiz vyslo od ludi, nie od autorit teda je mozne to oznacit ako spravanie rasy - viem, ze hadzat veci na stredoveku cirkev je velmi pohodlne ale karate vzniklo proti zaujmom vtedajsej cinskej vrchnosti, teda kto vtedy vladol a co sa podporovalo s tym nic nema - resp. karate by vzniklo aj keby bol temny stredovek aj v cine - podstatne bolo ze bolo zakazane nosit zo sebou zbrane (coby IMHO biela rasa riesila lepsim vvyvojom skrytych zbrani ale to sa uz asi nedozvieme)
3. Samotny A.Kemp tvrdi, ze kde bola biela rasa tam vznikla civilizacia a odkial odysla tak tam to slo do sraciek. Ak aj predpokladame, ze cinsku civilizaciu podmienili biely pristahovalci, civilizacia samotna bola schopna prezit a rozvijat sa aj po strateni ich vplyvu. Co porusuje jeho premisu o nutnosti vplyvnej pritomnosti bielej rasy pre udrzanie civilizacie.
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

karate vzniklo proti zaujmom vtedajsej cinskej vrchnosti
Javatar ja s tebou súhlasím, no karate je Japonské, v Číne to boli rôzne "odrody" Kung-fu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

to je mozne - o historii karate som cital pekne davno ale viem, ze vzniklo u zltej rasy ako reakcia nespokojneho plebsu a vyzadovalo peknu davku kreativity, rozmyslania a zefektivnovania....
Napísať odpoveď