štýl jazdy

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

štýl jazdy

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Ahojte,

Včera som v meste bol svedkom toho ako šofér letel "driftom" z križovatky do ďalšej ulice.
Potom zas behom sekundy zrýchlil na povolené maximum (nešiel zas nejak rýchlo), - ručná a zas šmykom do druhej uličky. Neporušil žiadnu stopku .. nič podobné, rýchlosť bola určite v max povolenej...

Je to dovolené, nie je to zakázané nejakým "paragrafom" o normálnej "mestskej" jazde :D ? ...
Videli to aj policajti čo boli na aute, ale tí to neriešili. Preto ma to zaujalo...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: štýl jazdy

Príspevok od používateľa Suffel »

aj ked sa to priamo netyka ulice ale parkoviska riesili to v nedelnych krimi novynach na jojke: http://krimi.joj.sk/krimi-archiv/2012-01-01-krimi.html cas reportaze: 23:05
ci je to dovolene alebo zakazane je tazko povedat kedze aj on sam hovoril len o nadmernom hluku a znecistovani prostredia, takze oficialne zakazane to asi nieje.. ale osobne si myslim ze vzdy zalezi od toho na akych policajtov narazis.. teda ci im to je jedno alebo chcu nieco zarobit a zacnu to riesit..
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

nemal by niekoho ohrozit, obmedzit, presiahnut ciary svojho jazdneho pruhu, taktiez ako bolo spomenute neprodukovat nadmerny hluk, znecistovat prostredie a pod.

ale ak by boli policajti aktivni, tak sa mozu IMHO opriet o univerzalne neprisposobenie jazdy stavu a povahe vozovky atp.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Myslim ze sa niekde v zakone tiez hovori nieco o nebezpecnej jazde... v premavke, masaker, ale tuna v KE je jedno notoricky zname parkovisko kam autickari chodia a vedia o tom aj fizli, a neviem o niekom zeby dostal pokutu...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Keby chcu, tak si najdu nieco. Strata kontroly a podobne omacky. Skor ohrozovanie inych ucastnikov cestnej premavky...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nadeo: Strata kontroly, to je co zac??? Nejaky paragraf na to alebo je to len tvoj vymysel??? Ako by mi nieco taketo dokazovali???
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

To bolo len slovne spojenie ktore som pouzil, nic konkretne...
TheSearch
Expert
Expert

Príspevok od používateľa TheSearch »

no ako bolo spomenute v tom odkaze na TVNOVINY ze sa to nemoze ale vo vacsine miest na opustenych parkoviskach sa to toleruje kedze si treba nejako naucit ako sa sprava auto v za hocijakych okolnosti a co je vtedy dobre robit. Samozrejme to si povedia policajti aby nemuseli davat pokuty a handrkovat sa s vodicmi o par euro. Tak ci tak kazdy policajt sa radcej tvari ze je slepy ako by sa mal dostat do konfilktu. Ale sen tam aj daju pokutu aby sa nepovedalo ze nic nerobia. Ale tymto som nechcel nijakeho policajta urazit len takto to je na 90% v okoli.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

bol to bavorák ?
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Hej, strieborné BMW e46. Ale neviem ti povedať či pred, alebo po facelifte. Videl som ho spredu len na sekundu ..zvyšok len zozadu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

to je zase jednou pořešeníčko :-D ... pokial ta nezmeraju, nejdes na cervenu, bezdovodne neprechadzas plnu ciaru (zebru ...), alebo zle neparkujes, tak ti mozu v meste prakticky len fuknut do zadku :-) (( a pokial nechces a nenechas si to, tak ani to :-P ))
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

cez vikend sa zo mna stane sofer minivanu pre rozvoz ludi, uz som dovazal auta z nemecka, ale tam som bol sam sebe panom, toto je predsa ine, chcem sa spytat ci existuje neviem ako to nazvat...kodex vodica? mam na mysli, co si mozem v aute dovolovat, ako casto a ci vobec robit prestavky, pojde sa hlavne v noci, tak ci by som mal mat zapnute radio alebo ani nie, neviem ako sa spravat voco cestujucim, dufam ze chapete co tym myslim, a rovno sa chcem aj spytat na nejake rady ohladom unavy, ked som dovazal tak energy drinky mi nepomahali vobec
vdaka
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

hmm, nieco ako rozvazanie ludi zo svadby alebo rovno cesta na dovolenku? zalezi aj od toho, lebo nevieme, v akej nalade a ako unaveni budu ludia... a dalsia vec - ako moc to ma byt oficialne? ako daleko ich budes vozit? kolko tam bude osob?

ale siel by som na to jednoducho: radio zapnute, ale potichu, najlepsia nejaka radiova stanica, nie CD, a ked tak, tak nie nejaky hiphop, ale ani black metal... prestavky zalezia od vzdialenosti, ale myslim, ze bude slusne ich upozornit po nastupe do auta, ze keby bolo nieco treba, upravit hlasitost, klimatizaciu, otvorit okno apod., tak staci povedat... mozno by som sa ich pytal aj priebezne, ale nie privelmi casto... dalsie veci uvidis sam - ak to bude mensie auto a ak budu chciet komunikovat, budes komunikovat, ak budu chciet driemat, nebudes sa ich vypytovat na nic... co sa tyka komunikacie, tak to by som ponechal na lahsej urovni, takze ziadna politika, nabozenstvo atd... ak bude auto vacsie, bude tam mozno televizia apod., takze najskor by si to mal co najviac upresnit...

za volantom sa spravat slusne, potichu, nenadavat na ostatnych vodicov, jazdit co najplynulejsie, ako keby na spúotrebu, co najjemnejsie na plyn aj brzdu... neohuris ich, ak budu o pol hodinu doma skor, ale so zdvihnutym zaludkom :)

opakujem, neviem, o ake vzdialenosti sa jedna, ale ak pojde o nieco vzdialenejsie, tak by som si cesty dobre naplanoval, zistil, kde su pumpy, kolkokrat budes musiet tankovat, zistit, kde su socialne zariadenia a v akej kvalite, aby ludia nenadavali, ze latriny starych rodicov boli na vyssej urovni... zistil by som moznosti obcerstvenia, ceny pohonnych hmot... vsetky zastavky a ostatne veci by som si zaznacil do mapy alebo do gps, aby som nezabudol...

...jo, no a urcite by som v aute nefajcil :P

vela stastia prajem :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ide o vzdialenosti cca 300 km v ramci Slovenska a jedna sa o zvoz a rozvoz do práce, víkend - 2 noci po sebe, cize zvoz do práce tam, a po robote niekedy nad ránom rozvoz naspať, cca 10 ľudi, neviem, bolo mi povedane ze plny minivan/van, neviem presne
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

pokial nemas vodicak na autobus (D) tak maximum je 8 pasazierov :) co sa unavy tyka tak myslim, ze 300km zvladnes v pohode ked sa dobre vyspis a budes oddychnuty, este mi pomohlo ked som si pustil moju oblubenu hudbu, ale to nemusi byt v danych podmienkach mozne, ak na teba pride kriza tak si bezvahania sprav pauzu trochu sa prevetraj najedz a napi a mal by si zvladat
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

300 km sa da dat aj bez prestavky, mali by to byt nejake 4 hodiny ak sa ide po dobrych cestach (priemerna rychlost 75 km/h), ale zavisi to hlavne od pasazierov :) Co sa tyka spravania, tak suhlasim s ratziho prispevkom, treba sa im v rozumnej miere prisposobit aby prilis nefrflali a zbytocne ta nestresovali. Zazil som cestu busom ked sa starsi ucastnici zajazdu zacali dozadovat rychleho prichodu domov, co viditelne zneistilo vodica, ktory po tej trase isiel prvykrat. Potom zastal, aby si trasu poriadne pozrel na GPS a to ich znervoznilo este viac. Proste sa drz svojho tempa a svojich rozhodnuti.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Co sa tyka prestavok - pravdepodobne nebudes potrebovat tankovat alebo tak nieco, ale mozno budu tvoji cestujuci chciet zafajcit, najest sa alebo dat si kavu - dobre by bolo dohodnut sa dopredu pri odjazde, ci budu chciet niekde stat, a pripadne naco, aby si vedel nejak nacasovat, a ci hladat motorest, pumpu, alebo staci nejake odpocivadlo... je tiez dost mozne ze budu chciet po robote spat, tak vypnut radio, popripade stisit, a z vlastnej skusenosti pozor ci ma radio funkciu TA (Traffic), ak sa z nicoho nic prepne z tichuckeho hrania na plnu hlasitost dopravnych sprav, vie to prebudit (cestujucich) a vylakat (vodica aj cestujucich).

No a neponahlaj sa. Lepsie dojst neskoro, ako nikdy, a obzvlast to plati ked soferujes nadranom partiu ludi ktori sa chcu cim skor dostat domov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

300 km das na jednu supu bez problemov, hlavne treba byt odpocinuty
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Rozvoz a zvoz do prace? Myslim, ze najlepsie bude, ked sa budes spravat prirodzene a hlavne neformalne. Pokial to nebudu nejaki kravatkari na oficialnej ceste do tramtarie, co sa jeden pred druhym musia tvarit profesionalne, tak to tym ludom len dobre padne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Frikso: Kolko kravatkarov sa vozi vanom do prace a z prace??? Prevazna vacsina sa vozi sluzobnou limuzinou. Podla mna bude prevazat stavbarov alebo robotnikov.
Napísať odpoveď