Multi-kulti

Diskusie na politické témy...

Ako vnimate premenu Europy v muli-kulti geto ?

Negativne, je treba sa tomu postavit na odpor
184
38%
Negativne, ale neda sa nic robit..
82
17%
Pozitivne, som rad a uvitam to
72
15%
Je mi to jedno
70
14%
Nechapem o co ide
78
16%

Celkom hlasov: 486

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Multi-kulti

Príspevok od používateľa kali520 »

Javatar ja mam taky dojem ze sa nechapeme. Nepopieram istu tvorivost niektorych etnik z Azijskej rasy, istone tam nejaka je, ale v porovnani s bielou rasou mi pride mensia.

Napr v tom prvom bode, vytiahnes nejaku Azijsku hudbu a ja ti budem kontrovat Mozarton a Beethovenom.

V druhom bode hovoris o karate, ja ti poviem o organizovanom boji napr jak bola spartska falanga.

Azijsak rasa ma istu tvorivost ale bola to rasa biela ktora dobyla tento svet, objavila nove kontinenty, vynasla vynalezi ktore nam dnes zlachcuju zivot, preskumala morske hlbiny a teraz dobyva vesmir. Azijsak rasa bielej po boku len sekunduje ale prim hraje rasa biela.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MIRV »

bla bla ale bola to rasa biela ktora dobyla tento svet, objavila nove kontynenty bla bla
Pôvodní obyvatelia Amerík tam žili už nejakých 15 tisíc rokov, kým tam dorazili Vikingovia. Oceánia bola tiež dávno obývaná a kolonizovaná. Austrália už nejakých 50 tisíc rokov pred Európanmi. Jediné, čo objavili Európania je Antarktída...za čo je im určite celý svet vďačný, môžeme tam ťažiť ľad a tučniakov.
kali520
Darca
Darca

MIRV napísal:
Pôvodní obyvatelia Amerík tam žili už nejakých 15 tisíc rokov, kým tam dorazili Vikingovia. Oceánia bola tiež dávno obývaná a kolonizovaná. Austrália už nejakých 50 tisíc rokov pred Európanmi. Jediné, čo objavili Európania je Antarktída...za čo je im určite celý svet vďačný, môžeme tam ťažiť ľad a tučniakov.
Pred 15 tisic rokmi tam zila aj tlupa roznych zvierat a co to ma ako dokazovat?

Ked ty budes sedet doma na riti a ja ta pridem navstivit tak to ja som objavil miesto kde byvas.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

Ked ty budes sedet doma na riti a ja ta pridem navstivit tak to ja som objavil miesto kde byvas.
Dúfam, že mi obývačku zaberieš v mene bielej rasy. A potom sa môžeš vydať do Pekingu a tvrdiť, že si objavil Čínu. Zastav sa aj v Tokiu, objavíš Japonsko. Na záver by si mohol odísť do Izraela a zabrať ho v mene SR. A po návrate cez Schwechat objavíš Rakúsko. Si ty ale hlavička, že na to ešte nikto neprišiel pred tebou. Vlastne na to už prišli - "objavitelia" z Európy, ktorí "objavili" obývané miesta, väčšinou po tom, čo tam už bolo xy iných etník a kultúr predtým, ktorí sa tam dopravili tisícročia pred spomínanými oneskorenými "objaviteľmi" z jedného poloostrovu Ázie nazývaného Európa. Dokonca aj Eskimáci nás predbehli. Alebo za objaviteľov možno považovať iba ľudí na veľkých lodiach ideálne s vlajkou španielskej koruny?
Pred 15 tisic rokmi tam zila aj tlupa roznych zvierat a co to ma ako dokazovat?
Ja neviem, má to niečo dokazovať alebo iba drístaš od veci? Načo spomínaš nejaké zvieratá? Niekoho to zaujíma? Ty si hovoril o objavovaní kontynentov Európanmi. Skoro celá západná hemisféra bola však už dávno obývaná žltými. A aj značná časť západnej. Ale ja chápem, že pre teba je asi všetko novinka. Asi sa považuješ aj za objaviteľa malej násobilky, hoci o tom už vedeli všetci pred tebou. Alebo si objavil toaletu, keď si sa na ňu učil chodiť?

Vieš ako to chodí na patentovom úrade? Kto prvý príde, ten vyhráva. Už chápeš? Asi nie. Európania objavili tie kontinenty iba pre Európanov.

//prišla mi karma: fanatikovi nevysvetlíš - je to pravda, kali520 už fičí na nejakom kvalitnom matroše, začína splietať čosi o roku 7000 pred n.l., stratený prípad, žije vo fantáziách, za chvíľu začne vypisovať, že belosi už pristáli na Marse v roku 6000 pred n.l. Najprv tiež hovorí o tom, že biela rasa objavovala (sorry, ale väčšina bielej rasy vždy sedela na zadku, len zopár námorných mocností sa venovalo tejto záľube). Napíšem mu, že žltí boli dávno už všade možne, lebo sa bavíme o rasách, ale potom to on zúži na Indiánov, aby to vyhovovalo jeho chorej logike. Čistý o*ebávač, znásilňuje vlastné argumenty tak ako mu to vyhovuje.
kali520
Darca
Darca

Ty tomu asi moc nechapes, ze?

To ze tam niekto niekedy bol neni zakonite objav lebo tam furt niekto bol, aj dinosauri tam boli a nepridelujeme im objav.

Okrem ineho belosi jak v Amerike tak aj v Oceanni boli uz okolo roku 7000 pnl, kde opat polozili zaklady civilizacie.
Vieš ako to chodí na patentovom úrade? Kto prvý príde, ten vyhráva. Už chápeš? Asi nie. Európania objavili tie kontinenty iba pre Európanov.
Ved o to ide. V opacnom garde, co objavili Indiani pre Indianov?
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Okrem ineho belosi jak v Amerike tak aj v Oceanni boli uz okolo roku 7000 pnl, kde opat polozili zaklady civilizacie.
Daj mi na toto nejaký dôkaz lebo o tomto som teda doteraz nepočul. Mi chceš ako povedať, že vlastne napríklad Máysku civilizáciu vlastne založili belosi.
kali520
Darca
Darca

senator8008 napísal:
Daj mi na toto nejaký dôkaz lebo o tomto som teda doteraz nepočul. Mi chceš ako povedať, že vlastne napríklad Máysku civilizáciu vlastne založili belosi.
Ty si robis srandu? Vsak som to sem daval a nie raz.

MIRV pokial ide o teba, cela tato debata vznikla uz len z tvojho priblbleho vytrhnutia dvoch slov z kontextu (a ja som bol este tak slusny ze som zareagoval) a pricom ti totalne unika povod tejto diskusie. A teraz sa akoze citis mocny ze ti niekto dal karmu :lol:
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

kali520, aké vytrhávanie z kontextu? Reagoval som na zjavný nezmysel, predtým som ti tu napísal aj obšírnejšiu reakciu na tvoje bludy. Veď čítaj po sebe, tvoje príspevky stoja na hlinených nohách a ak ti aj niečo napíšem, tak ty argumentuješ tým, čo si už raz napísal, nereaguješ na to, čo píšem ja...prípadne napíšeš nejakú totálnu kravinu, ktorá nemá hlavy ani päty, ale sa asi snažíš o nejaké chabé invektíva. Priblblý si iba ak ty a vedomosti máš tiež chabé, asi chodíš diskutovať s otvoreným slovníkom cudzích slov, inak by ti to tu príliš nešlo. Pred nejakou dobou tu bol jeden kreacionista, dosť mi ho pripomínaš takou tou naivnou vierou vo všetko, čo sa popíše. Keby niekto napísal, že belosi prileteli z Nibiru, tak si prvý, ktorý to sem napíše.

A ja tvrdím, že sa cítim mocný kvôli karme? Zase fantazíruješ. Nie, len s ňou súhlasím, s obmedzenými fanatikmi je škoda reči
kali520
Darca
Darca

Rec bola ci existuje nadradena rasa, vysvetlil som ze ano existuje, naco mi bolo kontrovane azijou. Co som ja nepoprel ale povedal ze biela rasa je o trosicku vyzsie co sa tyka kreativity a emociiako takych a aj podlozil na to uz reakcia samozrejme neprisla.

Potom tu ty vytrhnes tie dve slova z kontextu, naco som ti ja odpovedal ze to co tvrdis je v svojej podstate nezmysel, nato si samozrejme tiez nereagoval.

Ked to zosumarizujem javatar ako tak argumentoval ty si napisal velke hovno, len tu rozoberas moju osobu.

Takze sa vratime k povodnej otazke objavenia kontinentov (vratane aj ludi tam zijucich), ano objavili ho belosi, to ze tam vtedy niekto zil ako ty tvrdis mam za objavitelov povazovat preco? Tapame lebo nemame jasno v pojme objavit.
MIRV
Zablokovaný
Zablokovaný

kali520, aká reakcia? Ty si vôbec nevyvrátil to, čo som napísal o emóciách. Napísal si čosi o Vietnamcoch a zvieratách? No a? To je dôkaz čoho? Ako to vyvracia moje slová? Už si počul o tom, že korelácia nerovná sa kauzalita? Asi nie. 90% tvojich príspevkov by sa dalo označiť za korelácie, ktoré nemajú nič spoločné s kauzalitou. Potom porovnávaš zajatecké tábory v Japonsku a v Nemecku? Zase si len vyberáš to, čo sa ti hodí. Nemecké zajatecké tábory napr. pre Britov boli ešte v pohode, pretože sa Adolfko chcel kamarátiť s Britmi. Porovnaj to so zajateckými tábormi pre Rusov a s koncentrákmi. Rusi žili údajne v ešte horších podmienkach ako väzni v koncentrákoch a koncentráky sú kapitola sama o sebe. To je akože príklad "humánnosti", či si to úplnou náhodou opomenul? Japonci okrem toho nikdy nezačali s extermináciou židov, nikdy to nepovolili, to ti zase uniklo, že? Čo sa týka kreativity, tak asi sotva máš prehľad o umení Ázie...alebo po nociach čítaš haiku a venuješ sa kaligrafii? V takom Japonsku bolo umenie súčasťou bežného života, zariadenie obydlia sa riadilo estetickým cítením. Tak si nedrbli na strop farebné fresky, no a čo? Stačí sa tiež pozrieť aj na ich kreativitu v moderných technológiách.

Nie je to nezmysel, ten tvoj dríst je nezmysel. Napísal si, že biela rasa objavovala kontinenty. To je bullshit. Myslíš, že v takej Číne nejestvovali výpravy za obchodom? Samozrejme, že áno. Jeden cisár však usúdil, že Čína od sveta nič nepotrebuje, je to predsa stred sveta, takže nechal zlikvidovať celú flotilu. Myslíš, že Európania objavili Ameriky z nejakého rasového pudenia? Prd makový. Turci obsadili v roku 1453 Konštantínopol a tým obsadili aj cestu k tovarom z východu. Obchodníci z Európy sa preto snažili dostať k tovaru z Indie a ďalekého východu inou cestou, napríklad oboplávaním Afriky. Indii a ďalekému východu je to samozrejme opäť jedno, im Európa stále nemala čo ponúknuť, zlato si mohli zohnať aj inde. Keby Turci neobsadili Konštantínopol resp. by obchod bol stále možný, tak by nebol žiadny Vasco de Gama, žiaden Kolumbus.
Hayerdahl tiež už dávno dokázal, že Polynézania sa pokojne mohli doplaviť aj do Amerík. A ty tvrdíš, že keď sa počas doby ľadovej resp. na jej konci vybrali žltí do Ameriky, tak to neboli objavitelia? A prečo nie? Objaviteĺ je ten, ktorý prvý niečo objaví. Je jedno či tam niekto prišiel náhodou ako Kolumbus alebo tam migroval za stádom mamutov. Akt objavenia je akt objavenia, na motívy sa nehľadí, zjavne nemáš ty jasno v pojmoch, tak teda z wiki:
Objev je obecné označení významné události, kdy byla zjištěna nová skutečnost.
Objev v historickém významu:
je událost, kterou se lidstvo nebo určitá kultura dozví o určité významné skutečnosti světa, jeho historie, která do té doby nebyla známa.
V tomto zmysle objavenie Ameriky bolo objavom iba pre "bielu rasu" (keďže ty zjavne rozlišuje iba farby a nie kultúry) a nie pre žltých, tí ju objavili už veľmi dávno. To isté platí pre Oceániu. Ak chceš rozlišovať objavy pre jednotlivé kultúry (napr. Čína, India atď.), tak sa musíš vzdať všeobecných označení ako rasa, lebo inak miešaš hrušky s jablkami.

Tvoju osobu som začal rozoberať, pretože tvoja posledná reakcia na mňa bola ako si správne poznamenal: veľké hovno. Tvoje argumenty sú de facto tiež jedno veľké hovno. Dookola cituješ na tomto fóre asi 2-3 články z jednej stránky, ktorá je asi tak objektívna ako správy z Goebbelsovho ministerstva propagandy. A zjavne je to asi tak všetko z čoho čerpáš, lebo tu len copypastuješ z tých článkov ako z Biblie. A ak si chceš prečítať, že Kemp je plný sračiek, tak prosím:
http://www.geocities.ws/refuting_kemp/

//kali520 - škoda reči na takého ignoranta, nech si každý urobí obraz sám.
kali520
Darca
Darca

kali520, aká reakcia? Ty si vôbec nevyvrátil to, čo som napísal o emóciách. Napísal si čosi o Vietnamcoch a zvieratách? No a? To je dôkaz čoho? Ako to vyvracia moje slová?
http://www.sme.sk/c/2117061/protest-slo ... -ciny.html
http://www.white-media.info/zlutezlo.html
http://m.tvnoviny.sk/index.php?article_id=609743
http://www.hojko.com/cinska-farma-na-ko ... ka%20farma

bez komentara dalej, myslim si ze si to ty kto by mal teraz nieco vyvracat.
Potom porovnávaš zajatecké tábory v Japonsku a v Nemecku? Zase si len vyberáš to, čo sa ti hodí. Nemecké zajatecké tábory napr. pre Britov boli ešte v pohode, pretože sa Adolfko chcel kamarátiť s Britmi. Porovnaj to so zajateckými tábormi pre Rusov a s koncentrákmi
1. Koncentrak a zajatecky tabor je rozdiel
2. Takze priznavas ze tabory v Japonsku boli horsie.
3. Zajatecke tabory na vychode boli horsie koli slabemu zasobovaniu.
Rusi údajne žili údajne v ešte horších podmienkach ako väzni v koncentrákoch a koncentráky sú kapitola sama o sebe
Udajne je nic, vystrel do tmy. Udajne ani ziadny holokaust nebol.
Japonci okrem toho nikdy nezačali s extermináciou židov, nikdy to nepovolili, to ti zase uniklo, že?
Ja sa tu bavim o zajateckych taboroch, nie o holokauste.
Čo sa týka kreativity, tak asi sotva máš prehľad o umení Ázie...alebo po nociach čítaš haiku a venuješ sa kaligrafii? V takom Japonsku bolo umenie súčasťou bežného života, zariadenie obydlia sa riadilo estetickým cítením. Tak si nedrbli na strop farebné fresky, no a čo? Stačí sa tiež pozrieť aj na ich kreativitu v moderných technológiách.
To nestaci, lebo som to uz pisal http://www.hojko.com/post1767779.html#p1767779

Ja neviem ci si tak blby alebo zamerne sa snazis mi vtlct do ust co som nepovedal. Tak sa ta spytam rovno chapes ty vobec co sa snazim cely cas povedat? Vies vobec co bola podstata tejto debaty? Dokazes vobec pochopit ze ja tu ich tvorivost nepopieram?

K tym zamorskym objavom. Dovody a priciny su v tejto debate nepodstatne, dolezite je ze k tomu doslo, lebo sa bavime ze kto objavil kontinetny, nie ze preco boli objavene. Takze je to len tvoj dohad a domienky a ma to argumentacny vyznam ako kazde keby, teda nulovy.
V tomto zmysle objavenie Ameriky bolo objavom iba pre "bielu rasu" (keďže ty zjavne rozlišuje iba farby a nie kultúry) a nie pre žltých, tí ju objavili už veľmi dávno. To isté platí pre Oceániu. Ak chceš rozlišovať objavy pre jednotlivé kultúry (napr. Čína, India atď.), tak sa musíš vzdať všeobecných označení ako rasa, lebo inak miešaš hrušky s jablkami.
No kedze toto je hlavna priciny nasho sporu skusim ti to nejak polopate vysvetlit, lebo ty nechapes.

Ten objav aziatov nemozno povazovat za objav, lebo to bola postupna migracia obyvatelov ktora suvisela s evolucnym vyvojom. Ludia sa roztrusili po celej planete, po celej planete sa vyvijali na rasy, plemena, etnika az kym nezacali vznikat vyspele civilizacie a zaciname hovorit o staroveku. Bol to biely clovek ktory objavil kontienty s dalsimi civilizaciami alebo inymi ludmi a kmenmi. To ze sa tam niekto niekedy usadil v roku x zato ze tam bol pekny les a par mamutov nemozno povazovat za objav v takom kontexte ako som to ja pisal.
Dookola cituješ na tomto fóre asi 2-3 články z jednej stránky, ktorá je asi tak objektívna ako správy z Goebbelsovho ministerstva propagandy.
2-3 clanky ktore si stale neni schopny vyvratit.
senator8008
Light Star
Light Star

Ten objav aziatov nemozno povazovat za objav, lebo to bola postupna migracia obyvatelov ktora suvisela s evolucnym vyvojom. Ludia sa roztrusili po celej planete, po celej planete sa vyvijali na rasy, plemena, etnika az kym nezacali vznikat vyspele civilizacie a zaciname hovorit o staroveku. Bol to biely clovek ktory objavil kontienty s dalsimi civilizaciami alebo inymi ludmi a kmenmi. To ze sa tam niekto niekedy usadil v roku x zato ze tam bol pekny les a par mamutov nemozno povazovat za objav v takom kontexte ako som to ja pisal.
:D Prepáč, no na tomto sa musím naozaj zasmiať. :D Vlastne nič nieje objavene pokiaľ tam nevkročil biely človek. :D
Ja sa to fakt snažím pochopiť, no nejde to. Dám taký veľmi zjednodušený príklad. Sú šiesti ľudia(Môžem to rozdeliť aj podľa farieb, ktoré máš ty tak rád). Prví dvaja sú žltí, druhí biely, a tretí fialový. Títo ľudia majú radi zábavu a tak hľadajú miesto, kde by sa mohli zabávať. Žltí ho nájdu, no nepovedia to ostatným. Avšak po nejakom čase toto miesto nájdu biely a tí to povedia fialovým. Kto je objaviteľ?
2-3 clanky ktore si stale neni schopny vyvratit.
Nie každá nepravda sa dá vyvrátiť, no to z nej ešte nerobí pravdu.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

senator8008:
myslim ze kali sa snazi povedat toto: pouzijem tvoju skupinu ludi. Fialovym sa prihodi nejaka katastrofa a tak su nuteny opustit svoje uzemie a narazia na zltych a budu zit spolocne. Bieli si prosperuju a tak sa vyrazia do sveta obzriet nove svety a narazia na zltych a fialovych ako ziju spolocne. Obaja su podla mna objavitelia, lenze fialovy by to nikdy neobjavili keby neprisla katastrofa - to by zalezalo od toho, keby sme vedeli ze uroven spolocenstva fialovych je len taka.
senator8008
Light Star
Light Star

No ale presne to čo píšeš ty, sa stalo v histórii bielemu človek(Európanom), pretože ako píše MIRV:
Turci obsadili v roku 1453 Konštantínopol a tím obsadili aj cestu k tovarom z východu. Obchodníci z Európy sa preto snažili dostať k tovaru z Indie a ďalekého východu inou cestou, napríklad oboplávaním Afriky. Indii a ďalekému východu je to samozrejme opäť jedno, im Európa stále nemala čo ponúknuť, zlato si mohli zohnať aj inde. Keby Turci neobsadili Konštantínopol resp. by obchod bol stále možný, tak by nebol žiadny Vasco de Gama, žiaden Kolumbus.
Takže ideme podľa tvojho. Fialový(Európania) by nikdy neobjavili dobré miesto na žúrku(Ameriku) keby sa nestala katastrofa pri ktorej sa minul všetok chlast(1453 Konštantínopol).
kali520
Darca
Darca

Snazim sa povedat to, ze amerika nebol pusty opusteny kontinent, rovnako ako Europa, Afrika alebo Azia. Podla tej MIRVovej teorii su Europania objavitelom Europy, Azijcania Azije atd atd, ale to objavenie suviselo s celkovym vyvojom ludsvta a jeho migraciou po celom svete, preto to nepovazuje za objav. Az v dobe ked uz vznikli civilizacie, mozno hovorit o objavovani, lebo to neni objavovanie len nejakeho kusku zeme, ale aj zaroven ludi, kmene a civilizacie atd atd...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

kali žije v zajatí gobinizmu, čo sú výplody z polovice 19. storočia. Gobineaue napísal Esej o nerovnosti ľudských rás a v podstate základ toho diela tu kali interpretuje (rozdelenie na tri rasy, pripísanie im istých vlastností).

Zaujímavý je názor na to, prečo sa rozpadli mnohé civilizácie a teda aj biele. No samozrejme kvôli degenerácii zapríčinenou miešaním. Lebo predsa sila národa spočíva v krvi a tá keď sa mieša, tak sa vzdiaľuje od krvi "vznešených predkov."

Tieto výplody prebrali nacisti a ďalej ich rozvíjali. Človek by si aj myslel, že to ľudí prestane baviť a hľa: je tu kali so svojimi teóriami o nadradenosti, ktoré podopiera článkom na beo.sk - Existuje nadradená rasa ?

A celé rozprávanie o nejakých rasách vyznieva smiešne. Prečo ? Prečítajte si túto štúdiu.

O čom je štúdia ?

Kód: Vybrať všetko

Dnes už se málokdy setkáme s hierarchizovanou rasovou typologií. Dřívější tvrzení, že rasy jsou nějakým způsobem jedna nadřazená druhé, bylo již v běžném myšlení vcelku opuštěno a moderní rasisté jsou o poznání benevolentnější.

Celý text Gerlindy Šmausové je vyvracením názoru, že pojem rasy slouží pouze k popisu společenských a biologických skutečností. Autorka s tím nesouhlasí a tvrdí, že pojem rasy je v přírodních i v sociálních vědách dávno opuštěn. V každodenním myšlení tento relikt stále přetrvává s přesvědčením, že se jedná o kategorii přejatou z biologie. Ta ho ovšem již pro klasifikaci lidských populací nepoužívá, a to nikoliv z politické korektnosti, jak se domnívají někteří zastánci pojmu „rasa“, ale prostě proto, že se nepodařilo najít takovou kategorizaci ras, která by vnášela méně zmatku než vysvětlení.

Důvodů pro opuštění pojmu rasa nachází autorka několik. Jednak není jasné, které biologické znaky při odlišování ras volit: Proč zrovna barvu kůže a nikoliv jiné fyzické atributy. Dále se v rámci ras u sledovaných vlastností vyskytuje větší variabilita než mezi jednotlivými rasami, což znemožňuje jakékoliv přesvědčivé výroky o vlastnostech jednotlivých ras.

Rasa dle Šmausové již neexistuje jako biologická kategorie, ale jako kategorie společenská: skrze přesvědčení lidí o její existenci.

Autorka ve svém článku nenapadá pouze rasismus jako přesvědčení o nadřazenosti jednotlivých ras, ale již samotné rasové dělení. Odhaluje, že toto dělení není neutrálně-deskriptivní, ale je již je samo diskriminační či vede k diskriminačním důsledkům.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

kali520 napísal:Javatar ja mam taky dojem ze sa nechapeme. Nepopieram istu tvorivost niektorych etnik z Azijskej rasy, istone tam nejaka je, ale v porovnani s bielou rasou mi pride mensia.
No a mne zase pride porovnatelna.
kali520 napísal:Napr v tom prvom bode, vytiahnes nejaku Azijsku hudbu a ja ti budem kontrovat Mozarton a Beethovenom.
Tak najskor chces aby sme rasy porovnavali v casoch rannych civilizacii a potom si kludne odskocis do klasicizmzu. Navyse to, ze nepoznas azijskych umelcov neznamena, ze nie su. Cinske hudobne umenie sa presadzuje v europe tazko. Inak po kratkom googleni zistujem, ze prve nastroje boli konstrukcne na obdobnej urovni takze nemam dovod sa domnievat, ze emocna stranka a komplexnost skladieb by bola enormne inde.
kali520 napísal:V druhom bode hovoris o karate, ja ti poviem o organizovanom boji napr jak bola spartska falanga.
spartska falanga je vymysel elity kdezto karate je od ludi - falanga bola velmi dobra taktika v specifickych podmienkach (rovna hladka planina - teda aziu by s tym nikdy nedobyli) no porovnavat efektivitu skupiny a efektivitu jednotlivca mi nepride koser. Na tvrdom cviceni, brneni a zbraniach sparty mozes vidiet, ze rozhodujuci faktor pre jednotlivca bola fyzicka sila. Co v boji samozrejme vobec nie je na skodu. Aziati maju oproti tomu ovela lahsie zbrane. Doslo im totiz, ze rozhodujuca je rychlost + pevnost. Ked si pozries na vzorec o kinetickej energii tak mas opat bod pre aziu (materialne obdobne pevne chladne zbrane s vyrazne nizsou hmotnostou).
kali520 napísal:Azijsak rasa ma istu tvorivost ale bola to rasa biela ktora dobyla tento svet, objavila nove kontinenty, vynasla vynalezi ktore nam dnes zlachcuju zivot, preskumala morske hlbiny a teraz dobyva vesmir. Azijsak rasa bielej po boku len sekunduje ale prim hraje rasa biela.
Nesuhlasim. Bez spoluprace by to neslo. Nemas ani ponatia kolko je vo vedeckych timoch aziatov. Navyse klasicke "4 velke cinske vynalezy" zmenili svet dostatocne a biely by bez nich este dlho tapali. A ak boli biely taky velky cestovatelia tak si precitaj co vsetko si doniesli uz len z ciny.
kali520 napísal:Co som ja nepoprel ale povedal ze biela rasa je o trosicku vyzsie co sa tyka kreativity a emociiako takych a aj podlozil na to uz reakcia samozrejme neprisla.
Co je diskutabilne, rozhodne je vsak trosku nizsie biela rasa inteligencne, to si sice priznal ale v teorii o nadradenosti to radsej ignorujes.
Ako vidis co sa tyka medvedov uz vyvijaju nahradu, keby sme v europe macky a psov jedli (korea) tiez by sme sa asi k nim spravali inak. Clanok o zrazenom dievcatku je dost okliesteny (komplikacie sposobene pripadnou pomocou sposobovali strach pomoct). No a na cinskej farme na kozuchy (aj ked neverim ze to tak funguje na kazdej, to zviera aj tak umrie a v cine v ktorej ide velmi o produktivitu je jasne ze zabit zviera (zlomenim vazov je to rychle) a zvliekanie z koze je rychlejsie ako omracenie otrepanim o zem a zvliekanie trepajuceho sa zvierata) nevidim velmi vacsiu krutost ako v australskych krokodilich farmach. V kazdom pripade musim uznat ze ich citovy zivot je urcite mierne odlisny od naseho, coz je dost dane kulturou, ktora je dost dana dlhodobym vplyvom prostredia.
kali520 napísal:3. Zajatecke tabory na vychode boli horsie koli slabemu zasobovaniu.
Jasne, tak preto vazni ked bol cerstvy sneh jedli len ten. Kali ver tomu, ze personal taborov nehladoval, kym vazni boli dost v neludskejsich podmienkach (rusi totiz nikdy ludskymi zdrojmi nesetrili, nemecke koncentraky vyrazne financovali vojnu takze potrebovali efektivnost, rusi ich mohli likvidovat v ovela vacsej mierke). Vyhladzovacie tabory boli o niecom inom, to nik okrem nemcov nemal. A japonci sa spravali k zajatcom spravali naozaj krute, uvedom si vsak, ze nepriatelsky zajatec je nepriatel kdezto nemci nebojovali proti ziadnej "zidovskej armade" a teda likvidovali tym padom civilne obyvatelstvo.

este by som ta chcel poprosit aby si zareagovval (alebo aspon dal najavo to ci mienis zareagovat) na treti bod tohto mojho postu rad by som vedel ako sa stavias k tak fatalnej chybe v Kempovej logike.

na zaver by som ta poprosil o uvahu, preco je podla teba biela rasa taka inteligentna a kreativna (samo od seba nam to asi nespadlo) resp. co sposobilo jej rozvinutejsi stav... ja mam svoju teoriu ale chcem najskor pocut tvoj nazor

Hugo:
Rasy existuju, rozdiel totiz nie je len vo farbe pleti (napr. cierny maju tusim iny pomer cerveneho a bieleho svalstva). Keby bol rozdiel len vo farbe pleti (co je najviac viditelne) tak by ista vladla v statistikach vyssia miera uniformity.

yoggy:
ja hlavne vidim problem v tom, ze sa porusuje monizumus prava, keby sa dodrziaval ten tak by bola situacia znacne lepsia... smutne je, ze je to jeden z pilierov pravneho systemu
hughito
Redeemer
Redeemer

Rasy existuju, rozdiel totiz nie je len vo farbe pleti (napr. cierny maju tusim iny pomer cerveneho a bieleho svalstva). Keby bol rozdiel len vo farbe pleti (co je najviac viditelne) tak by ista vladla v statistikach vyssia miera uniformity.
Ty si si tuším neprečítal ani ten konspekt, o čom je tá štúdia, že ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

To zhrnutie som si precital ;-) ja len, ze pojem rasa nepovazujem za cisto spolocensky... (a samozrejme pojem "nadradena rasa" povazujem za blbost)
hughito
Redeemer
Redeemer

karmista:
podla vas anarcho idiotov rasy neexistuju hold tak to ani rasizmus :-D zaco potom bojujes :-D a ides dole
Zaujímavé, akú záhadnú implikáciu si z toho vytvoril (a samozrejme chybnú). Nabudúce nemachruj do karmy (a navyše s nezmyslami) a príď sa podeliť o tvoje myšlienkové pochody (určite budú zaujímavé) sem, do témy.

javatar:
To zhrnutie som si precital ;-) ja len, ze pojem rasa nepovazujem za cisto spolocensky...
Asi to chápeme alebo čítam nejak inak, ale práveže v tej štúdii sa píše o tom, že rasa sa podľa nejakých biologických odlišností nedá určiť, lebo tá variabilita rôznych znakov je obrovská. A práveže autorka píše, že rasa v biologickom chápaní už vôbec neexistuje a existuje už len v tom spoločenskom chápaní: existuje už len viera v rasy.
Napísať odpoveď