PC - ohodnotenie
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: PC - ohodnotenie
Tak tak. Chladic mozes kupit aj neskor. Kym nebudes taktovat a nastavis chladic na Inteligent, tak budes mat pomerne ticho aj dobru teplotu.
Potom uz doplatis tych 30€ a kupis ten freezer.
Potom uz doplatis tych 30€ a kupis ten freezer.
---Thommas napísal:
Za tú dosku je maximálne zbytočné si doplácať. Jednoznačne postačí P67 chipset.
MSI P67A G45
MSI P67A GD65
MSI P67A C45
Asus P8P67 (3.1)
dobre dosky na OC je najlepsi ten ASUS alebo tu GD65
Kazdopadne pouvazuj nad tym 6950 radeonom ....vykonovo vysoko nad tou 560TI, ked flashnes BIOS tak si niekde medzi 570 a 580
PS .... Este taky detail monitor zvlada ake rozlisenie ?
-
stuffler1996
Light Expert
Luxferi : radsej zoberiem tu gtx560Ti ,vykono oboch kariet zalezi aj od hier napriklad v tomto teste vyhrava gtx560ti nad 6950 dokonca 2Gb hlavne koly hre dirt - http://www.hwcompare.com/8888/geforce-g ... -6950-2gb/ .A pokial ide o taktovanie tak aj ta gtxka sa da dobre pretaktovat .... ked supnes jadro na 1Ghz tak prekonava dokonca aj gtx570 o 3%.Takze uz iba zalezi na tom aku znacku kto preferuje , ja osobne nvidiu takze beriem ju.
Jasne mal si povedat hned ze si zeleny goblin ani by som ta nelamal na tu 6950
. Ale pre istotu ta 560 aky konkretny model a firma ?
Ale ako som povedal najvacsia vyhoda toho 2gb radeonu je ze nej mozes za 5 minut urobit plnohodnotnu 6970 a to stoji za hriech a ist k cervenym.
A pre uplnost .. ja osobne mam nvidiu
Ale ako som povedal najvacsia vyhoda toho 2gb radeonu je ze nej mozes za 5 minut urobit plnohodnotnu 6970 a to stoji za hriech a ist k cervenym.
A pre uplnost .. ja osobne mam nvidiu
-
stuffler1996
Light Expert
Heh no to je pravda 40e rozdiel .... a tu 560 zober radsej tuto http://www.alza.sk/msi-n560gtx-ti-twin- ... 215844.htm ten twin frozr je uuuplne skvely chladic a velmi tichy. A pokial viem Msi ma vlastne pcb a lepsie komponenty davaju ako Gigabyte .... cize z toho pre teba vyplynie vacsi headroom na overclock a lepsia zivotnost
.
-
stuffler1996
Light Expert
O.k. dik za typ 
-
MichalkoOo
Zablokovaný
twin frozr II je nanič chladič. Nechladí pamete a ani napájanie, čo je na taktovanie dosť dôležité. Zober gigabyte.
-
stuffler1996
Light Expert
-
MichalkoOo
Zablokovaný
gigabyte
-
Thommas
Addict
Ja vám k týmto "kvalitatívnym" rozdielom napíšem len toto: Môže to byť Military Class, MCII, MCIII a aj hocičo, nie je tam rozdiel. Ak sa to chce posrať tak sa to ajtak poserie. Treba pozerať len a len na chladenie.
Je pravda ze na VRAM to chladenie nema ale je to uplne zbytocne. Cele chladenie a pasivy na VRAM su len marketingovy tah ... asi ako vodne chladenie RAM.
-
Thommas
Addict
Tak to sa pekelne mýliš. VRAM treba po grafickom jadre najlepšie chladiť.
No kvalita komponentov je rozhodujuca, ked nemas kvalitne suciastky viac sa ti to hreje, menej to clocknes. ALe kazdopadne MSi > Gigabyte.Thommas napísal:Ja vám k týmto "kvalitatívnym" rozdielom napíšem len toto: Môže to byť Military Class, MCII, MCIII a aj hocičo, nie je tam rozdiel. Ak sa to chce posrať tak sa to ajtak poserie. Treba pozerať len a len na chladenie.
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2012, 22:02)
Tomas, nic v zlom ale kolko pc si doteraz postavil a pretaktoval ?
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2012, 22:07)
Aby som ale uviedol veci na pravu mieru ako to myslim, kovovy heatsink na plastovom mosfete je vysmech chladenia, je pravda ze sa budu hriat a budu sa hriat riadne ale ci ich chladit bude alebo nie ked to prezenie s voltazou aj tak mu to zhori a moze tam mat chladenie ake chce. Typicky priklad su MB, niektore z nich maju uplne neskutocne chladenie a pasivy na chipsetoch a zhoria aj tak ked to clovek prezenie. Cize vystup : ano mosfety je fajn chladit ale to ako maju urobene na GPU dnes nieje nic ine ako marketingovy tah.Thommas napísal:Tak to sa pekelne mýliš. VRAM treba po grafickom jadre najlepšie chladiť.
-
Thommas
Addict
Trepeš. Na OC potrebuješ len silný zdroj, dobre vyriešené nap. regulátory, vychytané jadro a dobré chladenie. A pokojne ti poviem, že Asus = MSI = Gigabyte. Pravdaže ak vravíme o rovnakej cenovej kategórií, t.j. 560Ti. Koľko som ja poskladal a pretaktoval PC do toho ťa nič, a jednoznačne to nebolo málo. A ku tvojej poslednej pripomienke: Bavíme sa o grafikách, nie o z. doskách. Nevravel som o mosfetoch a nap. regulátoroch, ale o VRAM. Ak nechladíš VRAM, zvyšuješ riziko vytvárania artefaktov, a to atomicky. Ak sa dnes na karte nechladia VRAM, tak je viac než pravdepodobné, že po skončení záruky ti karta viac ako rok nevydrží.
-
vikko78
Medium Professional
Osobne by som teraz kupoval hdd z bazaru, kde je rozdiel oproti e-shopom pekný cenový rozdiel a časom až našetríš cash, tak by som len dokúpil ssd..
Thommas napísal:Trepeš. Na OC potrebuješ len silný zdroj, dobre vyriešené nap. regulátory, vychytané jadro a dobré chladenie. A pokojne ti poviem, že Asus = MSI = Gigabyte. Pravdaže ak vravíme o rovnakej cenovej kategórií, t.j. 560Ti. Koľko som ja poskladal a pretaktoval PC do toho ťa nič, a jednoznačne to nebolo málo. A ku tvojej poslednej pripomienke: Bavíme sa o grafikách, nie o z. doskách. Nevravel som o mosfetoch a nap. regulátoroch, ale o VRAM. Ak nechladíš VRAM, zvyšuješ riziko vytvárania artefaktov, a to atomicky. Ak sa dnes na karte nechladia VRAM, tak je viac než pravdepodobné, že po skončení záruky ti karta viac ako rok nevydrží.
a zmerat teplotu ak mas nejakeho znameho co ma vodnika bez full cover bloku siahni si schvalne na tie VRAM pri plnej zatazi tej masiny, asi ta caka prekvapenie ako "velmi sa hreju". Nechcem sa do nikoho navazat ale ja som si tieto veci overil v realnoych podmienkach a ked bude cas spravim aj nejake fotky.
-
Thommas
Addict
OK. Kúp si kartu bez chladených VRAM, daj ju do skrine kde je pekelné teplo a žiaden prievan a garantujem ti, že tá karta ti viac ako pol roka nevydrží. Končím. Hádam to viem lepšie, keďže tieto karty opravujem. A VRAMky zvyknú najčastejšie odísť a hlavne prehrievaním.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
tie vram sú ofukované, takže až také kritické to nieje. Ja mám GTS450 už rok, nemá chladené vram a je pretaktovaná (aj pamete) a stále žije..
Ak odíde pôjde na rma, neriešim.
-
Thommas
Addict
Len aby sa tie pekné multifarebné čiarky nezobrazili po konci záruky.