rochedo napísal:Rozmyslal som ze by som si dokupil dalsich 4GB RAM pre tuto hru. Cital som par prispevkov o tom ako hra zahlcuje pamat a ze to je jednym z dovodov tzv. stutteringu. Vcera pri hrani som si kontroloval volnu pamat a mal som nejakych 15 MB volnej RAM.
Jednemu uzivatelovi upgrade na 8GB dokonca priniesol narast o nejakych 5 fps.
Zaujimalo by ma ci mate podobny problem so 4 GB RAM alebo je upgrade zbytocny ?
Ano, so 4 GB som mal problemy na velkych mapach so 64 hracmi, najviac to bolo vidiet ked som niekde prisiel s tankom a chcel som uprostred boja vyskocit a opravovat ho, vtedy prisiel sek na 1-2 sekundy a potom som bol vacsinou mrtvy (ukazovalo to fps 1-2).
Dokupil som dalsich 8 GB a odvtedy hram so stabilnym fps, tiez mam pocit, ze mierne stuplo ale nemam to zmerane. Kazdopadne sa uz ziadne seky nedeju, mapy sa nacitavaju omnoho rychlejsie, mozem robit rychle prelety vrtulnikom nizko nad zemou a tiez vystupovat z tanku kedy sa mi zachce

Sledoval som vyuzitie pamate a pri hrani Firestormu som mal obsadenych najviac cca 5.5 GB RAM, takze staci aj 8 GB.
Teraz mi fps klesa iba ked nestiha graficka, ale to len k hodnote cca 25, inak drzi 40-50.
Takze ja ti upgrade na 8 GB RAM odporucam, uvidis obrovske zlepsenie.