Koľko pýtať???

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koľko pýtať???

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja osobne skladám PC rodine zdarma. Aj tak vždy keď ho prídem k nim zapojiť tak dostanem nejaké tie chipsy + kávu alebo pol deci. No ak to robím neznámym alebo mimo rodinu tak beriem 5€.
Napr susedovi som urýchľoval notebook (rozobranie, vyčistenie, čistenie registrov, odinštalácia zbytočných programov + inštalácia pár kraviniek typu IOBit Toolbox a pod.)
Je to práca tak na hodinu. Keďže to nerobím nijak často tak aj tých 5€ postačí. Servis si za to vypýta minimálne 25€ a tie drahšie berú aj 50€ čo je 10x viac ako moja cena ;)
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Robim to presne ako napísal jimmy_xp
Samozrejme rodina a kamaráti zadarmo pretože nikdy nevieš čo budem potrebovať ja od nich.
Zoberte si napríklad Telekom ma nejakú akciu pre zákazníkov kde technik chodí k zakazníkovi inštalovať napríklad router. Len za to dojde k vám 10€ bez DPH plus inštalacia modemu od 17€ bez DPH
A má to vraj pozitívne ohlasy od ludí vraj je to lacné.
Takže zobrať od cudzieho človeka 10€ za konfiguráciu routra považujem za normálne.
Za inštaláciu OS podstatne viac. Nikdy ale neinštalujem OS systém tak že po inštalácii odchádzam.
Plus teda všade chodím autom takže si účtujem benzín ale to považujem za normálne.
Marcos Corvin ked je to firma uplne v pohode 20€
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

Osobne otázku financií riešim podľa toho, pre koho pracujem. Ak viem, že je to pre niekoho dobrého, ktorý rád pomáha ostatným tak to nemám problém urobiť zadarmo, lebo čo ak mi bude treba niečo od neho. Proste ak nepočítam benzín a moje reálne náklady, stratený čas ma nestojí nič, veď robím vec, ktorá ma baví a možno mi dá aj skúsenosti.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Ja som si to už dáko stabilnejšie [+-] určil. Ak idem do rodiny, kde vidím, že tam je tá slušnosť ponúknuť niečím, prípadne ak sa dá tak pomôcť tak to naozaj ocením. Ak ide v tomto prípade o reinstall, tak viac ako 10 evri si nevypýtam, aj keď na tom makám pol dňa. Ak tam nevidím ochotu, nemám problém ani s dvojnásobkom. Rovnako to platí aj v prípade skladania novej zostavy, za čo dávam rovnaké ceny (v cene nie je install Winu). Ak ide o známeho alebo blízkeho kamaráta, pravdaže nefinancujem nič. Ale ak ma niekto vytočí, nedám si cenovú hranicu.
Napísať odpoveď