Akadémia finančnej gramotnosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
noone
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Akadémia finančnej gramotnosti

Príspevok od používateľa noone »

Takze bezny clovek plati vam do vrecka rok a tri mesiace?
A banka dovtedy z toho nema uplne nic?
Kedy to zacne byt vyhodne pre cloveka? Po 15 rokoch?
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Provízia 122% ročnej splátky vôbec nie je veľa... veď si zober:

klient platí ročne poistné vo výške: 660 €

vklady klienta za 40 rokov: 26 400 €

zhodnotenie peňazí (ako pesimisti dajme ~10% ročne): 292 111 €

z toho zhodnotenie 5% pre klienta: 53 328 €

po 40 rokoch vyplatené klientovi: 79 728 €

čistý zisk finančnej inštitúcie: 212 383 €, z čoho vopred vyplatia tuna kolegovi 805 dukátov za získanie klienta
bikeman
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bikeman »

pocita sa to myslim trochu inak, ale v tomto sa uz nevyznam :) na to su iny ludia

dostane o nieco menej, dal som to teraz do kalkulacky a za 40 rokov pri platbe 660eur/rok pri uroceni 4.2 percenta ( to je dlhodoby priemer allianzu) ma vyplatenych 50.859,08eura

podotykam ze napr take OVB ktore tlaci investicne poistky, tak ma este vacsia provizie, neviam ako konkurencia ale invest plus od Allianzu je vyplacany rocne poistne x 156percent, pocul som o postoviniach ktore za investy vyplacaju aj 200 percent z rocnej platby. Ale kedze v investe nieje garantovana cielova suma ako v kapitalke ktore robime, tak logicky spolocnost vie vyplatit vyssiu proviziu.

Aj prave koli tomuto nie je po dvoch rokoch trvania zmluvy nulova, alebo takmer nulova odkupna hodnota pretoze prve dva roky zaplati klient provizie za sprostredkovanie.

//autoeditácia príspevku (09 Jan 2012, 23:59)
noone napísal:Takze bezny clovek plati vam do vrecka rok a tri mesiace?
A banka dovtedy z toho nema uplne nic?
Kedy to zacne byt vyhodne pre cloveka? Po 15 rokoch?
nie banka ale poistovna.
Klientovy sa zvacsa vratia vlozene peniaze po cca nieco po 1/3tine programu. Ale kedze je tento program uzatvarany na dochodok cize vo vacsine pripadov na 40 rokov aj viac, tak ludia si to vacsinou po par rokoch nerusia, ale nehavaju si to na to aby na dochodku mali z coho zit kedze ako som pozeral spravy v lete, vypocitali nam dochodok po roku 2050 by to malo byt vo vyske 74eur pri priemernom plate 800eur.
Jednoducho ten kto si nenasetri nejakym sposobom je jedno akym tak sa dochodku nikdy nedozije pretoze bude musiet pracovat do smrti.
noone
Light Star
Light Star

Hosi 40 rokov? Seriously? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D.
Za 10 rokov sa svet zmeni zakazdym na nepoznanie...
10 rokov hypoteky je loteria.
bikeman
Amateur
Amateur

to vies ked mas napr 20 rokov, tak si spravis zmluvu na 45 rokov pretoze raz sa 65-70rokov dozijes a budes si chcet aj ten dochodok trochu uzit, nie len prezivat ako dnesny dochodcovia, tak si treba nasetrit. Ano svet sa stale meni, ale v zasade je to stale o tom isto, teda o peniazoch. Pozri sa na rakusanov a na nemcov ako si ziju na dochodku. Tie bmw z dochodku nemaju, ale z toho ze setrili. Setri si kludne aj doma do ponozky, ak poistovni neveris, inak budes pracovat do smrti :)
zeky
Star
Star

Príspevok od používateľa zeky »

Podla sprostosti, ktore tu odzneli to navrhujem premenovat na AFN (Akademia financnej negramotnosti).
noone
Light Star
Light Star

bikeman napísal: nie banka ale poistovna.
Klientovy sa zvacsa vratia vlozene peniaze po cca nieco po 1/3tine programu. Ale kedze je tento program uzatvarany na dochodok cize vo vacsine pripadov na 40 rokov aj viac, tak ludia si to vacsinou po par rokoch nerusia, ale nehavaju si to na to aby na dochodku mali z coho zit kedze ako som pozeral spravy v lete, vypocitali nam dochodok po roku 2050 by to malo byt vo vyske 74eur pri priemernom plate 800eur.
Jednoducho ten kto si nenasetri nejakym sposobom je jedno akym tak sa dochodku nikdy nedozije pretoze bude musiet pracovat do smrti.
Mizive percento ludi vydrzi platit taketo nieco 15 rokov...
Do banky sa to neoplati davat, lebo uroky su nizsie ako inflacia -> strata.
Jedina moznost je tie peniaze nejakym sposobom "tocit".
Potom na dochodok kupit dva byty a prenajimat :).
Ked si da clovek pozor, tak urobit 10% za rok z vlastnych penazi nie je az tak vela.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

noone napísal:Mizive percento ludi vydrzi platit taketo nieco 15 rokov...
to ako myslis vazne? pozri si ceny bytov, hypotek a platov a uvidis, ze pre hooooodne ludi ina moznost ako 20+ rocna hypoteka nepripada do uvahy...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Iba 122% ? AXA v CR dava 190%, cize dva roky splaca klient iba provizie. Poradci kazdy rok robia "nove" produkty, ktore su take iste ako stare, ale nova zmluva = nova provizia. Nechapem z coho tie poistovne ziju.
noone
Light Star
Light Star

javatar napísal: to ako myslis vazne? pozri si ceny bytov, hypotek a platov a uvidis, ze pre hooooodne ludi ina moznost ako 20+ rocna hypoteka nepripada do uvahy...
Myslene to bolo tak, ze ak bude mat niekto problemy s hypo tak prve co urobi, tak prestane platit taketo sporenia. A ja si myslim, ze vela ludi sa dostane do nejakych problemov v priebehu 15 rokov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

to zalezi ako rozmyslaju (vsetko sa da zvladnut pokial clovek nerobi p*coviny) - ale mas pravdu, ked som vo financnych problemov prve idu prec uspory...
bikeman
Amateur
Amateur

javatar napísal:to zalezi ako rozmyslaju (vsetko sa da zvladnut pokial clovek nerobi p*coviny) - ale mas pravdu, ked som vo financnych problemov prve idu prec uspory...

Presne tak zalezi od cloveka. Osobne som v zivote prisel niekolko krat o zamestnanie a nikdy ma nenapadlo zrusit si zmluvu, tych 40eur som vzdy nejako nasiel.

Dnes je to uz tak flexibilne, ze ak ma niekto naozaj problem s platenim daju sa tam spravit maximalne az na 12mesiacov platiace prazdniny s tym ze klient je stale pocas tej doby kryty. A myslim si ze do 12mesiacov si kazdy vie finance problemy vyriesit, a setri si potom v klude dalej na dochodok a nemusi nic rusit zbytocne.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Michaliuz19 »

Nie nieje to blbost nechcu sa mi citat vsetky komenty, ale blbost to nieje, to si len kazdy mysli kedze sme zvyknuty ze nas stat okrada, idem do toho tiez, kamarat tam pracuje , aj som tam bol na prednaskach
zhrniem vam o co vlastne ide
ucet v tandeme je vlastne sporenie a zaroven poistka bez urokov, sporit sa ti zacnu sice po dvoch rokoch , ale stat ti nic nekradne a to co tam das to tam aj máš, a pekne ti to rokmi rastie, v alianze by ta okradli poviem priklad das tam 30 mesacne, no v reali ti viac ako polovicu zoberu , za par rokov si takto zarobis povedzme 1000€ , kdezto v tandeme, u AFG , ti pekne 30 ostava, a za par rokov tam budes mat aj viac nez 5000 a to je velky rozdiel .. do buducna si mozte pekne nasporit , ide o to ze sa naucite troska aj manipulovat s peniazmi, stanete sa financne gramotnymi .. nemusi vas stat okradat
ono sa to zda byt blbost ale lepsie tu kde si peniaze pekne uschovate ako napriklad vo vkladnej knizke v banke a proste vam nic neberu
do allianzu povedzme hodite velky peniaz a viac jak polovica z toho ide IM do vačku a to je ten rozdiel
- samozrejme tam ci tam nemozte s peniazmi 2 roky hýbať.. minimum je tusim okolo 15 euro mozno menej , mesacne si dam budete davat ani si to neuvedomite kedze vam to budu strhavat s uctu a po dvoch rokoch sa kuknete a mate pekny peniaz , narastu vam peniazky, ptm podla situacie mozte snimi hybat alebo nemusite, zvysit sumu , znizit, atd , zivot a cas ide rychlo a za 10 rokov by ste mali omnoho viac nez v nejakom alianze alebo kde
atd atd
ak mate niekto zaujem napiste mi PM najlepsie tí co mate trvalu pracu alebo aspon castu brigadu , rad by som vam helpol ale kto si stale mysli ze je to odrb tak je to vasa vec:D

mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

AFG ešte funguje? ..pokiaľ viem, tak sa táto blbosť v KE rozpadla, podobne ako ZFP :D
Gulli
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Gulli »

Michaliuz19 napísal:Nie nieje to blbost nechcu sa mi citat vsetky komenty, ale blbost to nieje, to si len kazdy mysli kedze sme zvyknuty ze nas stat okrada, idem do toho tiez, kamarat tam pracuje , aj som tam bol na prednaskach
zhrniem vam o co vlastne ide
ucet v tandeme je vlastne sporenie a zaroven poistka bez urokov, sporit sa ti zacnu sice po dvoch rokoch , ale stat ti nic nekradne a to co tam das to tam aj máš, a pekne ti to rokmi rastie, v alianze by ta okradli poviem priklad das tam 30 mesacne, no v reali ti viac ako polovicu zoberu , za par rokov si takto zarobis povedzme 1000€ , kdezto v tandeme, u AFG , ti pekne 30 ostava, a za par rokov tam budes mat aj viac nez 5000 a to je velky rozdiel .. do buducna si mozte pekne nasporit , ide o to ze sa naucite troska aj manipulovat s peniazmi, stanete sa financne gramotnymi .. nemusi vas stat okradat
ono sa to zda byt blbost ale lepsie tu kde si peniaze pekne uschovate ako napriklad vo vkladnej knizke v banke a proste vam nic neberu
do allianzu povedzme hodite velky peniaz a viac jak polovica z toho ide IM do vačku a to je ten rozdiel
- samozrejme tam ci tam nemozte s peniazmi 2 roky hýbať.. minimum je tusim okolo 15 euro mozno menej , mesacne si dam budete davat ani si to neuvedomite kedze vam to budu strhavat s uctu a po dvoch rokoch sa kuknete a mate pekny peniaz , narastu vam peniazky, ptm podla situacie mozte snimi hybat alebo nemusite, zvysit sumu , znizit, atd , zivot a cas ide rychlo a za 10 rokov by ste mali omnoho viac nez v nejakom alianze alebo kde
atd atd
ak mate niekto zaujem napiste mi PM najlepsie tí co mate trvalu pracu alebo aspon castu brigadu , rad by som vam helpol ale kto si stale mysli ze je to odrb tak je to vasa vec:D

Od cloveka s tvojim ,,financnym´´ slovnikom si nechat radit, musi byt cista trufalost
To s tymi ,,peniazkami´´ ako sa jeden k druhemu kotula mas z brozurky ? :lol:
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

LuksKE napísal:AFG ešte funguje? ..pokiaľ viem, tak sa táto blbosť v KE rozpadla, podobne ako ZFP :D
Nope. Ešte stále fungujú.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

som nevedel ze az tak detsky a primitvne mi budete odpovedat ale co cakat, ked sme tu zvyknuty ze nas stat okrada, pride nejaka dobra vec tak nikto tomu neveri, vas problem tak si neverte a smejte sa tomu sak o to vlastne ide :D
ja sa budem mat v buducnosti lepsie nez vy :D
urcite ist do niecoho kde vam peniaze z poistky ostanu, ako to dat do alianzu a oni ti z toho viac ako polovicu zoberu
ZOBUDTE SA

ale btw , mozno ste len deti tak tomu nechapete, bohvie kolko mate rokov podaktory , ked budete mat trvalu pracu a budete chcet s peniazmi dobre investovat tak ptm si spomente na toto , teraz vam to moze byt jedno
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

"ja sa budem mat v buducnosti lepsie nez vy" - takých tu už bolo :D ...mal som na strednej spolužiakov čo pôsobili aj v ZFP aj v AFG a vieš jak sa teraz majú? Ešte horšie než ja ;) (aj keď ja sa mám dobre a nesťažujem si)

Dieťa si tu jedine tak ty aj s tvojím "ptm" a "peniažkami", mám trvalú prácu a určite si nenechám radiť od niekoho kto napíše "podaktorý" :roll: ..no zarábaj, maj sa lepšie a voz sa aj na talige.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Michaliuz19 napísal:som nevedel ze az tak detsky a primitvne mi budete odpovedat ale co cakat, ked sme tu zvyknuty ze nas stat okrada, pride nejaka dobra vec tak nikto tomu neveri, vas problem tak si neverte a smejte sa tomu sak o to vlastne ide :D
ja sa budem mat v buducnosti lepsie nez vy :D
urcite ist do niecoho kde vam peniaze z poistky ostanu, ako to dat do alianzu a oni ti z toho viac ako polovicu zoberu
ZOBUDTE SA

ale btw , mozno ste len deti tak tomu nechapete, bohvie kolko mate rokov podaktory , ked budete mat trvalu pracu a budete chcet s peniazmi dobre investovat tak ptm si spomente na toto , teraz vam to moze byt jedno
Ked sa tu kradlo v style BMG invest tak ty si este tahal kacera po dvore, tak tu prosim ta nedavaj rozumy ked tomu hovno rozumies. Mesiasov tu uz bolo, vacsina z nich zije na Kajmanskych ostrovoch, JAR apod.
Michaliuz19
Light Expert
Light Expert

urcite viem o tom viac nez vy ale sak dobre skoda reci niekomu nieco hovorit, aj tak si melete svoje, debilovi nevysvetlis ze je debil
stale vam nedopina co sa vam snazim povedat? ze sporit si tam mozte s 0% urokom a to co tam date vam aj ostane ? vy ste jak krepy , to radsej date inej poistovni peniaze z ktorych vam viac ako polovicu zoberu ? ved sa zamyslite nad tym uz v tomto je to super ze mi tie peniaze nekradnu
taky sposob maju aj banky ako som pisal vkladne knizky ,tiez si tam mozes mesacne odkladat ako do prasiatka a casom vam tie €fra narastu no to by som ich nemohol vyberat aspon mesiac aby to trosku narastlo

vy si hned myslite jak som mudry naivny neham sa oklamat, samozrejme tiez som si to myslel ked som o tom pocul ale nehal som si to vysvetlit, ujko zbojek ktory tomu sefuje krasne vysvetluje prave ten problem jak sme tu financne zaostali ,nevieme manipulovat s peniazmi, nevieme ich investovat atd,ale to je asi tiez zbytocne lebo vy ste zaslepeny
neni proste lepsie si dat poistku tam ako v alianze?
riesite blbosti v tom co pisem , odpovedate mi na moju odpoved o tom ako sa budem mat lepsie ,ze "takych tu uz bolo"
ale to mi je jedno pisem vam o poistke na to mi ale nikto z vas neodpovedal len to ze som moc mudry a oblbli ma

kludne tam ale na zahradnicku chodte pri tom fitku to je ,mozte sa snim aj pohadat mne to je jedno ale presvedce sa o tom ako klamu vsetkych recickami, na stranke maju kedy bude dalsie prednasky , mozte sa tam pozret ci nemate odvahu? pocuvat nieco mudre?
ci je lepsie pre vas cely zivot pracovat jak svina nic z toho nemat lebo hentam odvody, poistky, a ine veci kam peniaze davate uplne zbytocne a dochodok mat 300€ cca ? .. ano niekto sa ma dobre aj bez toho, zazobanci alebo ludia co maju pracu kde vela zarabaju, to je druha vec, ale kazdemu sa hodi toto tandem poistenie/sporenie , do buducna si tam pekne zarobis lebo ti peniazky narastu viac nez inde
nevidite v tom tu dobru vec?
Napísať odpoveď