...tak by som to robil ja, ak sa mylim, opravte ma, je tu vela ovela zdatnejsich fotografov
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
WiZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - novinky, technika, diskusia
kedze chce zachytit intenzitu, zvolil by som manualny rezim a co sa tyka farebnej teploty, vyvazenie bielej by som nenechal na automatiku ale nastavil niektory z predvolenych rezimov (rucne nastavenie v K tam myslim, nema)
...tak by som to robil ja, ak sa mylim, opravte ma, je tu vela ovela zdatnejsich fotografov
-
jin
VIP
WB určite nie na automatiku, dosť bordel tam bude robiť okolité svetlo - predpokladám, že bude pochádzať od viacerých zdrojov s rozdielnou farebnou teplotou.
Tu by sa hodil Color checker pre úpravu z RAW alebo aspoň 18% tabuľka.
Teda fotenie do RAW je nevyhnutnosť...
Tu by sa hodil Color checker pre úpravu z RAW alebo aspoň 18% tabuľka.
Teda fotenie do RAW je nevyhnutnosť...
Mate nejake skusenosti z nakupovanim fototechniky z Ebay? resp ze nejakych shopov na ebayi? napr DCtrade, Digitalrev? A neviete ci plati zaruka aj tu?
-
chlapec10
Addict
viacmenej kazdy co ma dost vela feedbacku a feedback je nad 95%
mam odtial kvantum techniky(od skiel az po blesky a tela)
mam odtial kvantum techniky(od skiel az po blesky a tela)
Spirite: pokiaľ viem, digitalrev neposiela do SR a u techniky z HK väčšinou záruka ani neni
na foto výbavu zvykne bývať eu/usa/international záruka...
-
chlapec10
Addict
nikon ponuka na vsetko okrem tiel medzinarodnu zaruku 1 rok, na tela a skla sa da za par supiek kupit predlzena zaruka ktora plati aj na slovensku(niekolko krat som vyskuasal z mozem potvrdit ze funguje)
canon si niesom isty, ale mam pocit ze minimalne L-skla maju medzinarodnu zaruku
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2012, 20:18)
a digitalrev aspon svojho casu posielal na slovensko, mal som odtial kompakt...
canon si niesom isty, ale mam pocit ze minimalne L-skla maju medzinarodnu zaruku
//autoeditácia príspevku (15 Jan 2012, 20:18)
a digitalrev aspon svojho casu posielal na slovensko, mal som odtial kompakt...
Tak mne by stacilo len poslat do UK tam uz mi ma kto priniest ja som hlavne chcel vediet ci vam neprisli nejake porusene alebo tomu podobne a s tou zarukou lebo dell ponuka zaruku celosvetovo myslim tak ze ci nieco podobne nema aj canon
a este otazka rozpraval som s kamaratom o canon 50mm/1,8 a vravel ze nieje moc kvalitny ze ho staci trosku tuknut a hned odide ale tak za tu cenu si vyberat nemozem no. Len ci ma s nim niekto nejake skusenosti
spirite: ktorá 50/1,8?
Ja ju mám a zatiaľ v pohode.. nemyslím síce, že mala nejaké veľké "ťuky" ale drží sa to v pohode
za tú cenu je to super objektív takže kamarád nech sa ťukne 
Maki : Konkretne http://www.the-digital-picture.com/Revi ... eview.aspx
No tak myslim ze ja s nou budem tiez zaobchadzat opatrne tak snad
uvidim ako vyjde cash ten ma obmedzuje najviac
No tak myslim ze ja s nou budem tiez zaobchadzat opatrne tak snad
Dalsie kolo fotosutaze: http://www.hojko.com/fotosutaz-9-kolo-z ... 66801.html
kopírkárský plastic fantastic? od toho nemôžeš čakať ani že prežije nejaké hrubé zaobchádzanie... pokiaľ ale nie si barbar, tak pohoda
-
jin
VIP
To nie je tak úplne pravda. Videl som už zopár doslova rozpadnutých 50mm f/1,8 II. Proste sa rozpadol vnútorný mechanizmus, uvoľnila sa optika, clonové listy a podobne...
Výhodou je, že potom človek dostane v drvivej väčšine nové sklo s novou dvojročnou zárukou
Výhodou je, že potom človek dostane v drvivej väčšine nové sklo s novou dvojročnou zárukou
-
chlapec10
Addict
ja som uz dokonca videl 50mm z ktorej ostal len vonkajsi obal, cele "vnutro" padlo do studne ked sa turista pokusal odfotit vnutro, vyzeralo to vtipne, bajonet a na nom prazdny umelohmotny valec ;D
Hmmm tak wish me the best
lebo aj tak si ho asi kupim ta cena/vykon je lakava 
-
masterdead
SysAdmin
Canon EF 50/f1.8 je za tu cenu super objektiv, sam ho mam a z mojho pohladu je to dost kvalitny objektiv. Neviem ako myslis trocha tuknut, ale urcite sa nerozsype ked si pri nom kychnes. Treba s tym zaobchadzat troska na urovni, ak s tym planujes zabijat stanove koliky tak ti fotak do ruky nepatri. Ked si pozriet bazar tak ho zozenies aj za 50-60€ co je skutocne cena za ktoru sa oplati kupit.
tak som zmeskal fotosutaz s temou hory a to bolo prvy krat co som mal cim prispiet... ech skoda
Tak este jedna otazka mam trochu chaos v tych pamatovkach SanDisk - SD (SDHC) ULTRA II 4GB bude dobre fungovat s 550D ? resp odporucte nejaku s dobrym pomerom cena/vykon
-
hojko
Site Admin
Spirite: Bude, ale davat 4GB kartu do takehoto fotaku je nezmysel. Daj tam 8GB kartu, pripadne si rovno doplat na 16GB kartu, pretoze ani nevies ako a pri foteni do RAW formatu bude karta rychlo zapratana. Ultra 2 je class 4, co je dost malo a pozrel by som sa po class 8 aspon, idealne class 10.