Policajná škola (potrebujem radu)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Policajná škola (potrebujem radu)

Príspevok od používateľa hojko »

cikita: Nezoberu ta, pretoze sa pise diktat a pokial nevies gramaticky spravne napisat "psichycky", tak nemas sancu :smt006
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

a hlavne sa zameriavajú na skúšanie vybraných slov po "p". Pýcha, (s)pýtať sa,...

Edit: Pinco, to som si ani nevsimol, uz to beriem asi ako samozrejmost tu na fore.
cikita
Novice
Novice

Príspevok od používateľa cikita »

ale ci ma zoberu ked mam okuliare????

//autoeditácia príspevku (03 Jan 2012, 16:31)
a uz ta prijali ak hej tak mi napis co si musel urobit a tak proste vsetko a zoberu ma ked mam okuliare,lebo videla som vela policajtov s okuliarmi takze je hlupost aby ma nezobrali
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tak co sa pytas...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

cikita: Kolko mas rokov vlastne, ked sa zaujimas o pracu v PZ???
semhamforas
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa semhamforas »

V prvom rade si musíš podať žiadosť do konkrétneho policajného útvaru, tam si ťa zavolajú na pohovor a povedia ti dačo o tom ktorom konkrétnom zaradení. Potom ti do týždne príde list a tam ťa pozvú na krajské, kde ti povedia (a velkej skupine ludí) o platových podmienkach atd + tam budete vypĺňať nejaké tlačivá. No a potom už musíš len čakať či ťa krajský riaditeľ vyberie do užšieho výberu (to preto že sa nepríjmajú policajti pokiaľ sa neuvolnia nejaké miesta. Čiže neodíde nejaký policajt do dôchodku). Ak sa dostaneš znova ti príde list aby si prišla na krajské a tam ti už všetko čo chceš vedieť zodpovedia. Nie okuliare ako také niesú problém ale sú mínus. Tak isto ako je mínus napríklad tetovanie. To ťa však zaujímať nemusí, lebo zdravotná prehliadka sa robí ako posledná a ak sa dostaneš až tam, tak si s najväčšou pravdepodobnosťou prijatá. Problém by bol ak by si trpela alergiou, astmou atď. to by si sa policajtkou stať nemohla. Čiže si prejdeš týmto pohovorom a dajú ti termín kedy sa máš dostaviť na fyzické testy + diktát (neni nijako ťažký je asi ne úrovni základných škôl) a sloh. Ak si bola dobrá tak ideš robiť psychické testy ktoré trvajú 6 hodín + osobitý pohovor s psychológom. A musíš čakať cca 2 týždne na vyhodnotenie. Ak si nespravila, tak sa neboj, niesi iná, len sa možno nehodíš na prácu policajta. No a potom ťa už čaká len lekárska prehliadka a testy, ktoré si kompletne hradíš sama (vyjde ťa no cca na 100 eur). Ak si všetko spravila, príde ti oznam kedy máš nástup do školy (na získanie základného policajného vzdelania). Ešte nejaké otázky?
Čiže okuliare by vadiť nemali ale niesu ani plus
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ked uz pises o tej alergii, je to tak isto ako aj u vojakov? tzn. akonahle mas zistenu (pozitivny test) nejaku alergiu, nezaujima ich ci nou aj trpis, nezaujima ich ci beries/potrebujes lieky, nezaujima ich nic viac proste dovidenia? :|
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

Na 99% je to tak. Resp. nepoznám nikoho koho by tam s alergiou zobrali. Ale alergie zvyknú aj zmiznúť, takže ak by si to prediskutoval so svojou alergologičkou, tak by sa s tým dalo niečo spraviť.
semhamforas
Light Expert
Light Expert

vendo napísal:ked uz pises o tej alergii, je to tak isto ako aj u vojakov? tzn. akonahle mas zistenu (pozitivny test) nejaku alergiu, nezaujima ich ci nou aj trpis, nezaujima ich ci beries/potrebujes lieky, nezaujima ich nic viac proste dovidenia? :|
Presne tak. Máš alergiu, tak dovidenia.
Ale ako tu bolo písané, alergia sa dá liečiť a ak prinesieš od doktora napísané že si vyliečený, tak ťa zoberú.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dnes trpi alergiami patina obyvatelov, cislo sa zvysuje a o pol storocia to bude viac ako polovica obyvatelstva.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

heker napísal:Dnes trpi alergiami patina obyvatelov, cislo sa zvysuje a o pol storocia to bude viac ako polovica obyvatelstva.
skor by som povedal ze aj viac jak patina, problem je ten, ze ked ti nic nieje nemas dovod dat si spravit 40+ testov na kazdu jednu kravinu, tipujem ze 70% ludom by pri takychto testoch nieco vyslo pozitivne :|
bubak880
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bubak880 »

Môžem sa spýtať . . . slovensky jazyk ako gramatiku veľmi neovládam špičkovo a rád by som sa dostal na policajnú školu je to veľký problém keď nenapíšem diktát bez chýb ale bude ich tam troška viac ??? :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

bubak880 - Diktat tu bol v tejto alebo inej teme uz aj spomenuty a bol tam uvedeny aj priklad alebo cele znenie. Obtiaznost diktatu je podla mna velka, najma na ciarky vo vetach a niekedy som vazne rozmyslal, ze kde ake y a i napisat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

medicina za tych poslednych 10-20 rokov v tejto oblasti dost postupila...a vdaka roznym liekom na tlmenie priznakov a inhalatorom alergia nie ja ziaden problem, dokonca sa dnes uz da aj profesionalne sportovat aj s astmou ! ...ked som bol naposledy na kontrole, tak v cakarni bol aj jeden slovensky vojak, ktory mal ist akurat niekam na misiu a pritom bol astmatik...takze SR armada dnes do svojich radov prijima aj takychto ludi...a alergia alebo astma urcite nebude prekazkou pokial si chces spravit policajnu vysoku a potom sediet niekde v kancelarii na ministerstve... :D

btw. alergia a astma sa da sice liecit, ale neda sa to vyliecit...pokial nie si v kontakte s alergenom a si bez priznakov = latentne stadium, to neznamena, ze si vylieceny...no a pokial si v kontakte s alergenom, tak sa priznaky daju len zmiernovat, ten kto ma alergiu vie, ze je to aj tak stale dost neprijemne neustale vykasliavat hlieny, mat rano upchany nos a cervene oci, spotrebovat tony vreckoviek len pretoze ste isli na chvilu von sa prejst...
To[m]aS
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa To[m]aS »

Nechcem zbytocne zakladat novu temu tak nadviazem do tejto.

Vedel by mi niekto z vas povedat ako je to pri tych fyzickych testoch k policii?

Jedna sa mi totiz o to ze tam je aj to plavanie a na nete som nasiel o tom kopec ze raz sa to nevyzadovalo, potom sa to vyzadovalo a teraz v sucastnosti ze to ma mat nejaku vynimku tato disciplina, ide mi totiz o to ze sa hlasim do PZ ale jedine co ma kusok stve je to plavanie, som neplavec, poprosim nepolemizovat nad tym zachranovim zivotov ludi s autami v riekach co sa riesilo, ja mam zaujem o poziciu kancelarsku ohladne IT ale na to aby som sa tam dostal musim prejst vsetkymi tymito kravinami, preto som sa chcel opytat niekoho ze ako je to u policii s tym plavanim, ma to v sucastnej dobe nejaku vynimku? Som celkom fyzicky zdatny ale plavanie je kriz...

hm?
semhamforas
Light Expert
Light Expert

Ako nelavec nemáš šancu. Plávnie máš vo fyzických testoch a ak neodpláveš 100metrov do určitho času tak si fyzické skúšky nespravil.
To[m]aS
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

A co potom toto?

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/domace ... lavat.html

okolo 1:30 to tam hovoria... tak ako je to kua, raz tak raz tak...
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

otazka plavania sa stale meni .. raz je potrebne inokedy nepotrebne ..zalezi pod akou vladou si das ziadost
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nebolo by najistejsie poprosit kamarata a niekedy doobeda ist na plavaren ked tam nikto nie je a ked si aspon priemerne zdatny tak sa to naucis za pol dna a potom uz len doladovat techniku/kondicku
To[m]aS
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

ColdRain napísal:nebolo by najistejsie poprosit kamarata a niekedy doobeda ist na plavaren ked tam nikto nie je a ked si aspon priemerne zdatny tak sa to naucis za pol dna a potom uz len doladovat techniku/kondicku
Uz som poprosil ale uvidime ako to bude s casom, ja som mal dlho fobiu z vody prave koli tomu ze ako male decko ma na plaveckom vycviku skoro nechali utopit...
Point napísal:otazka plavania sa stale meni .. raz je potrebne inokedy nepotrebne ..zalezi pod akou vladou si das ziadost
Uz sa stalo, pred dvoma dnami....
Napísať odpoveď