Tocenie kilometrov
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tocenie kilometrov
ked sa majster posnazi, neexistuje sposob, ako na to prijst...
jasne je to smutne ale je to tak .., zatvaral by som takych ludi
Rozprával som sa s jedným mechanikom čo robí výhradne VW a Škody a povedal, že na stočené kilometre sa dá vždy prísť. Zrovna som kupoval auto a na PC mi presne ukázal, koľko km je skutočných, po porovnaní s tachometrom o 2km viac ukazoval PC (zdôvodnil to testovacou jazdou priamo vo výrobni Škoda), vravel že keď PC ukazuje odchýlku viac ako 10km tak tachometer je takmer určite stočený. Samozrejme že dobrý mechanik zistí kilometre aj z iných častí auta, ale s presnosťou max. na desaťtisíce km.
Pokial vies ako na to,tak nikto ziadnim PC/Software nezisti,ze KM boli stacane.
Vravím, ja s tým nemám skúsenosti, len čo mi hovoril známy. Každopádne je to totálne chrapúnstvo a ľudia čo sa v autách nevyznajú majú jednoducho smolu.dudo02 napísal:Pokial vies ako na to,tak nikto ziadnim PC/Software nezisti,ze KM boli stacane.
Tocenie kilometrov
Podľa VINu to zistíš ak bolo auto pravideľne v servise.bolo to v nejakých správach,na Jojke myslím.
Pri VW Group sa lahko tocia km len vizualne, teda tie co pise na palubovke. Riadiaca jednotka, ECU, ABS - to uz treba peeprogramovat a to zvlada malokto. Co tym ma VIN ked nechodim s autom do autorizaku alebo pred servisom preprogramujem jednotky?
-
RATZINGER666
Darca
presne tak - opakujem - ked sa majster posnazi, neexistuje sposob, ako na to prijst...
Uvediem jednu realnu skusenost s predajom v jednom velkom slovenskom autobazari. Vykupili Skodu Octavia, mala najazdenych uctihodnych takmer 400 000 kilometrov a pretocili to na 99 000 kilometrov. Stocili teda 300 000 kilometrov, spravili malu generalku, vylestili a auto dali k predaju. To su slova z vikendu od technika, ktory robi v dielni tohto autobazaru. Kupte si teda take auto!
na 400 000 ochcafke sa to uz ale da poznat..ale vzdy sa najde niekto kto to kupi
Tieto informacie mam tiez, z prvej ruky od majitela podniku o predaji flotily firemnych oktavok s 300t + km, boli z nich kusky s 110t km po par dnoch. Za toto by som zatvaral do basy. Si predstavte, ze si to kupi clovek, co na to auto spori ako kkt par rokov a potom mu v motore zacne odchadzat turbo, trysky a milion inych veci.heker napísal:Uvediem jednu realnu skusenost s predajom v jednom velkom slovenskom autobazari. Vykupili Skodu Octavia, mala najazdenych uctihodnych takmer 400 000 kilometrov a pretocili to na 99 000 kilometrov. Stocili teda 300 000 kilometrov, spravili malu generalku, vylestili a auto dali k predaju. To su slova z vikendu od technika, ktory robi v dielni tohto autobazaru. Kupte si teda take auto!
normálne som sa musel registrovať keď som videl čo sa tu píše ... kto nežije na východe tak nevie o čo sa jedná, Ako viete na Ukrajine je lacná nafta, niektorí tam chodia tankovať a na slovensku tu naftu predávajú za lacnejšie. Ten čo to robí tak stáča kilometre, prečo ? Lebo na hranici zapisujú stav KM a stav nádrže keď ideš tam aj späť
aby sa nerobili podvody atď ...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
neviete mi poradit nejaku firmu ktora upravuje KM a aspon pribliznu cenu kolko ma to bude stat ? menil som budiky a na 8 rocnom aute mam 20 000 km
//auto je Fiat Stilo 1.9jtd 2004 ( sorry vzdy na to zabudam
)
//auto je Fiat Stilo 1.9jtd 2004 ( sorry vzdy na to zabudam
-
RATZINGER666
Darca
Ing.Zoidberg: nechaj to tak, pri predaji budes este rad 
-
awtt
Medium Professional
Skor pretaca ako stacainspiro napísal:normálne som sa musel registrovať keď som videl čo sa tu píše ... kto nežije na východe tak nevie o čo sa jedná, Ako viete na Ukrajine je lacná nafta, niektorí tam chodia tankovať a na slovensku tu naftu predávajú za lacnejšie. Ten čo to robí tak stáča kilometre, prečo ? Lebo na hranici zapisujú stav KM a stav nádrže keď ideš tam aj späťaby sa nerobili podvody atď ...
Nemyslis ze by bolo trochu divne colnikovy ze as menej najazdene ako pred tyzdnom?
Dnes v spravach na Markize sa vevonali tejto teme. Ze za par minut nasli 20 firiem, ktore stacaju tachometre na skoro kazdom aute. A ze poslanci zade neurobili ziadnu pravnu zmenu a tak sa moze aj nadalej beztrestne stacat.
Poznate niekoho kto kupil auto so stocenym tachometrom? Mam kamarata, ktory na jesen kupil auto s 288 000km a potom po kupe zistil, ze malo 588.
Poznate niekoho kto kupil auto so stocenym tachometrom? Mam kamarata, ktory na jesen kupil auto s 288 000km a potom po kupe zistil, ze malo 588.
Poznam desiatky pripadov aj otec ma stocene auto... Nieje to nelegalne takze je to povolene, nic s tym nenarobime jedine co ostava je pomocou dostupnych diagnostik, zaznamov a databaz zminimalizovat podozrenie na stocenie km, istota nieje takmer nikdy a co uz zial, ludia si zvykli ze 10 rocne diesle maju okolo 100 000km, preco by kto potom kupoval poctivy kus od bezneho cloveka ktory ma 3x tolko. Keby aj nejaky bazarnik si povie ze bude 100% slusnak tak asi nic nezarobi lebo kolega z fachu za druhym plotom ma same zazracne zanovne vozy 
Najvacsi extrem bol, ked kamos predal starucicku audi a4 s predpripravou na taxikarcenie s budikovymi 250 000km a po predaji sa vyhrazal chlapik ze bol v Audi a tam mu dali pisomne ze ma minimalne o 400 000km viac
Najvacsi extrem bol, ked kamos predal starucicku audi a4 s predpripravou na taxikarcenie s budikovymi 250 000km a po predaji sa vyhrazal chlapik ze bol v Audi a tam mu dali pisomne ze ma minimalne o 400 000km viac
-
RATZINGER666
Darca
ja by som to skor povedal tak, ze minimalne polovica znamych kazdeho jedneho cloveka ma auto stocene, iba o tom nevedia 
na favorite som mal nejakych 360 tisic, ale tam poslednych 7 rokov nefungovalo pocitadlo a denne to robilo PB-BA a spat, takze 700 tam bolo isto
na golfe 1996 bolo 120 000, ale ten bol od prveho majitela v rodine, takze 100% istota...
mazdu som kupoval ako 10 rocnu a mala 112 000, povodna spojka, napravy apod., servisna knizka zo svajciarska, tazko povedat...
subaru som kupoval ako 8-rocne, to malo ledva 34 000, ale na tom sa zase denne nejazdi... uplne vsetko povodne, vcetne autobaterie, kotucov a oblozenia...
na favorite som mal nejakych 360 tisic, ale tam poslednych 7 rokov nefungovalo pocitadlo a denne to robilo PB-BA a spat, takze 700 tam bolo isto
na golfe 1996 bolo 120 000, ale ten bol od prveho majitela v rodine, takze 100% istota...
mazdu som kupoval ako 10 rocnu a mala 112 000, povodna spojka, napravy apod., servisna knizka zo svajciarska, tazko povedat...
subaru som kupoval ako 8-rocne, to malo ledva 34 000, ale na tom sa zase denne nejazdi... uplne vsetko povodne, vcetne autobaterie, kotucov a oblozenia...
-
vladenko007
VIP
Čo by znamenalo v praxi keby u nás prijali zákon o stáčaní km? Ako to vlastne funguje?
Teda čo by som mohol spraviť, keby som zistil že som kúpil auto ktoré má viac ako ukazuje? Niečo som počul že napríklad v Nemecku je to zakázané. Moc sa v tomto neorientujem preto sa pýtam. Ďakujem
Teda čo by som mohol spraviť, keby som zistil že som kúpil auto ktoré má viac ako ukazuje? Niečo som počul že napríklad v Nemecku je to zakázané. Moc sa v tomto neorientujem preto sa pýtam. Ďakujem
myslim ze bremeno dokazovania bude moc tazke na to aby to v praxi aj fungovalo...
Si vies predstavit ako by policia sla vysetrovat nejakeho Abdula ktory predal bazarnikovi auto v nemecku...
Si vies predstavit ako by policia sla vysetrovat nejakeho Abdula ktory predal bazarnikovi auto v nemecku...