SSD do notebooku

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: SSD do notebooku

Príspevok od používateľa Gangy »

Asi teda vezmem ten intel, je to dokonca aj SATAII takze by to vyriesilo aj dilemu ci moj nb podporuje trojku.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Gangy - ten je najspoľahlivejší, ale najmenej agresívny. Avšak ani s tým Crucialom nič nepokazíš, je z nich najstabilnejší a v single móde je aj dostatočne rýchly.

Outsider - dal som s dvomi Vertex 3kami s najnovším FW cez 1000 MB/s v raid0, t.j. 500 MB/s read na kus. Intelácky PCI-e radič.

[single mi išiel na Asuse Maximuse Gene 3 z, s onboardovým radičom v AHCi móde na 480-490 MB/s, 2400S]
Prílohy
hdd.jpg
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

uplink napísal:Gangy - ten je najspoľahlivejší, ale najmenej agresívny. Avšak ani s tým Crucialom nič nepokazíš, je z nich najstabilnejší a v single móde je aj dostatočne rýchly.

Outsider - dal som s dvomi Vertex 3kami s najnovším FW cez 1000 MB/s v raid0, t.j. 500 MB/s read na kus. Intelácky PCI-e radič.

[single mi išiel na Asuse Maximuse Gene 3 z, s onboardovým radičom v AHCi móde na 480-490 MB/s, 2400S]
30 MB nie je zadny citleny rozdiel pisal som to od oka fakt sa mi koli tomu nechcelo stracat cas v nejakom programe tak nerob ofuky :D Ja som nehovoril nic o RAID tak naco sem trepes 1000 MB/s.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Outsider - ja som to sem hodil len fyi, že tie disky sa správajú diametrálne odlišne v drahých "externých" radičoch a ináč na lacákoch na doskách. Neskúšal som single drive v externom radiči, ale verím tomu že by ten disk dosahoval min, tých 500-520 MB/s. A keď na totálne zle zladenom systéme dáš ledva 350 MB/s vs. na super kvalitke dáš tých 500 minimálne, tak to už podľa mňa rozdiel je.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Takze keby som kupil ten intel tak tam v rychlosti nebude rozdiel ako keby som kupil ten corsair?

Ja neviem k*rva, cely som z toho dopleteny. Ten intel by som kludne vzal ale ten obrovsky prepad v deklarovanej rychlosti ma dost deprimuje.
A ja aj tak ratam ze za dva-tri roky ho budem menit za iny, kedze rychlostou ake SSD napreduju v tom case uz budu na trhu omnoho lepsie kusky. Z tohto pohladu by mi podla mna mohol na tak kratky cas stacit aj ten "low-end" Corsair...

Mimochodom, dufam ze s tym diskom dostanem aj nejaky software ktory ho bude pravidelne kontrolovat a da mi vediet ak uz bude velmi opotrebovany, ci?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... -hm65.html

Podľa tohto by mal mať ten noťas SATA 3 radič. A osobne Ti odporúčam t0m4s3ho disk, ten je imo najlepší v pomere cena/výkon/kvalita/spoľahlivosť.

http://www.alza.sk/crucial-m4-128gb-d238304.htm

V prípade že nepoužívaš disk v raid0 móde, Ti je to celkom irelevantné. Ku doske máš Intel Rapid Store Technology, ktorý sa o všetko postará. Vďaka TRIMu by som sa o tieto veci nebál. A 2-3 roky, pokiaľ nezlyhá mechanicky ten disk, tak Ti vydrží aj silnú záťaž prepismi.

A Gangy, nezabudni zapnúť SATA mód do AHCi módu, lebo len ten podporuje TRIM. Máš tam aj XHCi, ale ten sa týka len eSATA koncovky.
Napísať odpoveď