SSD do notebooku
Re: SSD do notebooku
Asi teda vezmem ten intel, je to dokonca aj SATAII takze by to vyriesilo aj dilemu ci moj nb podporuje trojku.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Gangy - ten je najspoľahlivejší, ale najmenej agresívny. Avšak ani s tým Crucialom nič nepokazíš, je z nich najstabilnejší a v single móde je aj dostatočne rýchly.
Outsider - dal som s dvomi Vertex 3kami s najnovším FW cez 1000 MB/s v raid0, t.j. 500 MB/s read na kus. Intelácky PCI-e radič.
[single mi išiel na Asuse Maximuse Gene 3 z, s onboardovým radičom v AHCi móde na 480-490 MB/s, 2400S]
Outsider - dal som s dvomi Vertex 3kami s najnovším FW cez 1000 MB/s v raid0, t.j. 500 MB/s read na kus. Intelácky PCI-e radič.
[single mi išiel na Asuse Maximuse Gene 3 z, s onboardovým radičom v AHCi móde na 480-490 MB/s, 2400S]
-
Outsider
Star
30 MB nie je zadny citleny rozdiel pisal som to od oka fakt sa mi koli tomu nechcelo stracat cas v nejakom programe tak nerob ofukyuplink napísal:Gangy - ten je najspoľahlivejší, ale najmenej agresívny. Avšak ani s tým Crucialom nič nepokazíš, je z nich najstabilnejší a v single móde je aj dostatočne rýchly.
-
uplink
VIP
Outsider - ja som to sem hodil len fyi, že tie disky sa správajú diametrálne odlišne v drahých "externých" radičoch a ináč na lacákoch na doskách. Neskúšal som single drive v externom radiči, ale verím tomu že by ten disk dosahoval min, tých 500-520 MB/s. A keď na totálne zle zladenom systéme dáš ledva 350 MB/s vs. na super kvalitke dáš tých 500 minimálne, tak to už podľa mňa rozdiel je.
Takze keby som kupil ten intel tak tam v rychlosti nebude rozdiel ako keby som kupil ten corsair?
Ja neviem k*rva, cely som z toho dopleteny. Ten intel by som kludne vzal ale ten obrovsky prepad v deklarovanej rychlosti ma dost deprimuje.
A ja aj tak ratam ze za dva-tri roky ho budem menit za iny, kedze rychlostou ake SSD napreduju v tom case uz budu na trhu omnoho lepsie kusky. Z tohto pohladu by mi podla mna mohol na tak kratky cas stacit aj ten "low-end" Corsair...
Mimochodom, dufam ze s tym diskom dostanem aj nejaky software ktory ho bude pravidelne kontrolovat a da mi vediet ak uz bude velmi opotrebovany, ci?
Ja neviem k*rva, cely som z toho dopleteny. Ten intel by som kludne vzal ale ten obrovsky prepad v deklarovanej rychlosti ma dost deprimuje.
A ja aj tak ratam ze za dva-tri roky ho budem menit za iny, kedze rychlostou ake SSD napreduju v tom case uz budu na trhu omnoho lepsie kusky. Z tohto pohladu by mi podla mna mohol na tak kratky cas stacit aj ten "low-end" Corsair...
Mimochodom, dufam ze s tym diskom dostanem aj nejaky software ktory ho bude pravidelne kontrolovat a da mi vediet ak uz bude velmi opotrebovany, ci?
-
uplink
VIP
http://www.intel.com/content/www/us/en/ ... -hm65.html
Podľa tohto by mal mať ten noťas SATA 3 radič. A osobne Ti odporúčam t0m4s3ho disk, ten je imo najlepší v pomere cena/výkon/kvalita/spoľahlivosť.
http://www.alza.sk/crucial-m4-128gb-d238304.htm
V prípade že nepoužívaš disk v raid0 móde, Ti je to celkom irelevantné. Ku doske máš Intel Rapid Store Technology, ktorý sa o všetko postará. Vďaka TRIMu by som sa o tieto veci nebál. A 2-3 roky, pokiaľ nezlyhá mechanicky ten disk, tak Ti vydrží aj silnú záťaž prepismi.
A Gangy, nezabudni zapnúť SATA mód do AHCi módu, lebo len ten podporuje TRIM. Máš tam aj XHCi, ale ten sa týka len eSATA koncovky.
Podľa tohto by mal mať ten noťas SATA 3 radič. A osobne Ti odporúčam t0m4s3ho disk, ten je imo najlepší v pomere cena/výkon/kvalita/spoľahlivosť.
http://www.alza.sk/crucial-m4-128gb-d238304.htm
V prípade že nepoužívaš disk v raid0 móde, Ti je to celkom irelevantné. Ku doske máš Intel Rapid Store Technology, ktorý sa o všetko postará. Vďaka TRIMu by som sa o tieto veci nebál. A 2-3 roky, pokiaľ nezlyhá mechanicky ten disk, tak Ti vydrží aj silnú záťaž prepismi.
A Gangy, nezabudni zapnúť SATA mód do AHCi módu, lebo len ten podporuje TRIM. Máš tam aj XHCi, ale ten sa týka len eSATA koncovky.