Wifi na NT s xp ide, na NT s vistou nejde
Wifi na NT s xp ide, na NT s vistou nejde
Čaute chalani kúpili sme wifi router a ja na xp sa pripojím a ide mi net, a na viste bratovi to nejde, napíše iba že notebook je pripojený k routru xyz ale nemá prístup na internet, aktualizoval som driver, čekol som firewally ale stále nič, stretli ste sa s niečím takýmto?Ako by som mal ďalej postupovať?
Ďakujem za každú radu
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2011, 0:32)
nikto nevie niečo poradiť?
Ďakujem za každú radu
//autoeditácia príspevku (31 Dec 2011, 0:32)
nikto nevie niečo poradiť?
Re: Wifi na NT s xp ide, na NT s vistou nejde
Nech si na Notebooku nastavi inu IP.
Tam je problem a ak ju ma nastavenu tak nech si to da na automatiku.
Tam je problem a ak ju ma nastavenu tak nech si to da na automatiku.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ako pise janto33, najskor sa pozriet ci je router nastaveny na DHCP alebo nie a podla toho, ci PC maju DHCP alebo pevne nastavene IP adresy. Ak su pevne nastavene, tak je mozne, ze ti chyba na notebook napriklad nastavenie DNS servera.
čaute takže som doma po dlhej dobe a mám nato čas takže na routri je nastavené DHCP aj DNS automaticky, a teraz to mám na pc zistiť?To kde nájdem?Na routri som to našiel TCP/IPv4 logicky pod bezdrôtovými pripojeniami, ale keď to chcem zistiť na pc tak to mám hľadať po lokálnou sieťou či ako?Toto nechápem
network and sharing centre (centrum sieti) - klikni na pripojenie (napriklad local area connection alebo co tam budes mat) - properities (vlastnosti) - vyber IPv4 a properities (vlastnosti) - obtain address automatically/obtain DNS autom. (ziskat adresu automaticky/ziskat DNS automaticky)
díky chalani už sa mi to podarilo nastaviť ale stále to na viste nejde a mne na xp normálne 
Urob na obidvoch pocitacoch toto:
win+r, tam napis "cmd" bez uvodzoviek a potom do konzoly "ipconfig /all" tiez bez uvodzoviek a daj sem screenshoty z oboch vypisov.
win+r, tam napis "cmd" bez uvodzoviek a potom do konzoly "ipconfig /all" tiez bez uvodzoviek a daj sem screenshoty z oboch vypisov.
pridávam screeny ipconfig/all visty aj xp nechápem prečo jedno je také veľké a druhé nie, inak z xp už som sa teraz nepripojil ale dnes som sa určite pripojil, ako chalani ak mám byť úprimný tak dúfam že v tých číslach niečo vidíte lebo ja nič
ďakujem
Vidime
Na Viste nemas spravne nastavene DNS. Je tam ako DNS nastavena adresa routra, ale v nom to asi tiez nemas nastavene. Takze to bud nastav v nom alebo priamo vo Viste. Adresy daj tie co mas na XP: 178.xx a 84.xx
počkať počkať neni to naopak šak v tom okne xp také hodnoty ani nemám na dns tam mám 192.168.x.x, tie hodnoty čo si povedal mám vo viste ale prečo sú tam dve a xp iba jedna?A prosím ťa upresni cestu ako to nastavím v routri resp. priamo vo viste, díky 
Jaj, ja som si myslel ze prvy screen je z XP a dalsie 2 z Visty. Ale aj tak si na Viste nastav DNS podla XPcka. Pripadne tam mas iba preklep, lebo pri wifi ti ta adresa zacina 178 a pri ethernete 172, ale pre wifi to nastav na adresu routra (podla XP) a malo by to bezat.
no nastavil som to podľa xp a furt to nejde na viste, medzitým som zistil že to xp vtedy nešlo preto leob brat vypol router heh čiže toto píšem z xp prikladám screen visty ako to vyzerá teraz 
Tak to je divne. Skus do konzoly napisat ping www.hojko.com ze co to urobi. Pripadne ping 192.168.0.100, tym skusis ci sa ten pc pripoji na druhy pc v sieti alebo ci naozaj funguje zadane DNS.
Ale pri zhodnych nastaveniach mi napada uz iba problem s firewallom. Skus spustit napriklad skype alebo aspon iny prehliadac. Pripadne na chvilu vypni firewall a skus.
Ale pri zhodnych nastaveniach mi napada uz iba problem s firewallom. Skus spustit napriklad skype alebo aspon iny prehliadac. Pripadne na chvilu vypni firewall a skus.