Wifi na NT s xp ide, na NT s vistou nejde

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Wifi na NT s xp ide, na NT s vistou nejde

Príspevok od používateľa Element »

Čaute chalani kúpili sme wifi router a ja na xp sa pripojím a ide mi net, a na viste bratovi to nejde, napíše iba že notebook je pripojený k routru xyz ale nemá prístup na internet, aktualizoval som driver, čekol som firewally ale stále nič, stretli ste sa s niečím takýmto?Ako by som mal ďalej postupovať?
Ďakujem za každú radu

//autoeditácia príspevku (31 Dec 2011, 0:32)
nikto nevie niečo poradiť?
janto33
Medium Expert
Medium Expert

Re: Wifi na NT s xp ide, na NT s vistou nejde

Príspevok od používateľa janto33 »

Nech si na Notebooku nastavi inu IP.
Tam je problem a ak ju ma nastavenu tak nech si to da na automatiku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise janto33, najskor sa pozriet ci je router nastaveny na DHCP alebo nie a podla toho, ci PC maju DHCP alebo pevne nastavene IP adresy. Ak su pevne nastavene, tak je mozne, ze ti chyba na notebook napriklad nastavenie DNS servera.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

čaute takže som doma po dlhej dobe a mám nato čas takže na routri je nastavené DHCP aj DNS automaticky, a teraz to mám na pc zistiť?To kde nájdem?Na routri som to našiel TCP/IPv4 logicky pod bezdrôtovými pripojeniami, ale keď to chcem zistiť na pc tak to mám hľadať po lokálnou sieťou či ako?Toto nechápem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

network and sharing centre (centrum sieti) - klikni na pripojenie (napriklad local area connection alebo co tam budes mat) - properities (vlastnosti) - vyber IPv4 a properities (vlastnosti) - obtain address automatically/obtain DNS autom. (ziskat adresu automaticky/ziskat DNS automaticky)
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

díky chalani už sa mi to podarilo nastaviť ale stále to na viste nejde a mne na xp normálne :/
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Urob na obidvoch pocitacoch toto:
win+r, tam napis "cmd" bez uvodzoviek a potom do konzoly "ipconfig /all" tiez bez uvodzoviek a daj sem screenshoty z oboch vypisov.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

pridávam screeny ipconfig/all visty aj xp nechápem prečo jedno je také veľké a druhé nie, inak z xp už som sa teraz nepripojil ale dnes som sa určite pripojil, ako chalani ak mám byť úprimný tak dúfam že v tých číslach niečo vidíte lebo ja nič :D ďakujem
Prílohy
vista1.jpg
vista2.jpg
xp.JPG
Gothar
Moderátor
Moderátor

Vidime :D Na Viste nemas spravne nastavene DNS. Je tam ako DNS nastavena adresa routra, ale v nom to asi tiez nemas nastavene. Takze to bud nastav v nom alebo priamo vo Viste. Adresy daj tie co mas na XP: 178.xx a 84.xx
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

počkať počkať neni to naopak šak v tom okne xp také hodnoty ani nemám na dns tam mám 192.168.x.x, tie hodnoty čo si povedal mám vo viste ale prečo sú tam dve a xp iba jedna?A prosím ťa upresni cestu ako to nastavím v routri resp. priamo vo viste, díky :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Jaj, ja som si myslel ze prvy screen je z XP a dalsie 2 z Visty. Ale aj tak si na Viste nastav DNS podla XPcka. Pripadne tam mas iba preklep, lebo pri wifi ti ta adresa zacina 178 a pri ethernete 172, ale pre wifi to nastav na adresu routra (podla XP) a malo by to bezat.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no nastavil som to podľa xp a furt to nejde na viste, medzitým som zistil že to xp vtedy nešlo preto leob brat vypol router heh čiže toto píšem z xp prikladám screen visty ako to vyzerá teraz :?
Prílohy
vista3.jpg
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tak to je divne. Skus do konzoly napisat ping www.hojko.com ze co to urobi. Pripadne ping 192.168.0.100, tym skusis ci sa ten pc pripoji na druhy pc v sieti alebo ci naozaj funguje zadane DNS.
Ale pri zhodnych nastaveniach mi napada uz iba problem s firewallom. Skus spustit napriklad skype alebo aspon iny prehliadac. Pripadne na chvilu vypni firewall a skus.
Napísať odpoveď