STEAM - diskusia / problemy / otazky

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: STEAM - diskusia / problemy / otazky

Príspevok od používateľa rochedo »

Jedina vec co maju je to, ze zvykne vyskakovat okno s aktualne prebiehajucimi zlavami ktore upozornuje na vikendove zlavy atd.
Musi sa to vsak zapnut v nastaveniach. No aspon u mna to nefunguje stale na 100%. Nie vzdy sa to okno zobrazi.
Prílohy
steam_news.JPG
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Steam, xgames, g2play,... - akcie

Príspevok od používateľa Nadeo »

rochedo napísal:Das si to na Origin :) Postupom casu si budes musiet zvyknut ze Steam strati prvenstvo.
Nepatri to do tejto temy ale ajtak sa to premaze... A kto si myslis, ze predbehne steam? Origin? :lol:

//GothaR: temy spojene
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz sme OT ale nevadi :)
Origin si postupom casu vybuduje silnu zakladnu. Steam sa tiez nerozbehol za 1 rok. Teraz to uz maju vsetci tazke pretoze Steam si uz peknych par rokov drzi svoju poziciu a maju obrovsku zakladnu.
Napr. vsak taky Amazon ponukal cez Viance v podstate vsetky hry co boli aj na steame za nizsiu cenu.

Aj teraz napr. Steam spustil vikendovu zlavu na Dead Space a hned na druhy den Amazon spravil este lepsiu zlavu.
Pre ludi dnes je rozhodujuci faktor cena a postupne ich uz nebude zaujimat aby vsetko mali aktivovane na jednom mieste.
Pomaly sa rozbiehaju aj dalsie stranky: napr. GreenManGaming, GetGamesGo - sluzba od Eurogamer, alebo GamersGate..
GoodOldGames planuju tiez tento rok zaradit do ponuky 2-3rocne tituly bez DRM. atd :)
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Keby nieje BF3 tak o origine ani neviem. Ja by som si priplatil to 1€ za to, aby som mal ten dead space na steame, kde mam vsetky hry, pekne pokope. A myslim, ze drviva vacsina hier z tych stranok co si vymenoval sa da aktivovat prave na steame.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Rochedo - pravdupovediac, mam v PC ako GfWL, tak STEAM a GfWL nespustam - mam ho len kvoli AoE3 za 10 centov (no nekup to). Netuzim po XY klientoch a hadat ze na ktorom som mal asi to ci ono aktivovane a kde som mal ake prihlasovacie meno a heslo. Z tohoto hladiska mi je steam milsi, kedze ho pouzivam prakticky odkedy vznikol. Cena nie je jedina priorita, tou je aj komfort. (nakupovat na 5tich sluzbach, to trochu pripomina dochodcovske turne po meste - v bille rozky, v tescu mlieko, v carrefoure nejake to vinko, na trznici zeleninu a ovocie, a nejake kvasnice v terne - usetrene euro, zabiteho pol dna casu)
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

GfWL tiez vobec nepouzivam. Bojkotujem tu sluzbu. Tych 5 sluzieb som dal ako priklad. Este som aj vynechal napr. D2D a par ich tento rok aj pravdepodobne pribudne.

Vacsinou od konkurencnych sluzieb kupujem tiez len SteamWorks hry ale to len preto lebo nemam vela casu na hranie kvoli tomu zbytocne nekupujem vsetko mozne co zlacnie. Navyse u mna je top1 GoG.com. Tam sa skor ci neskor dostanu vsetky nove hry a bez DRM. Ale napr. ja preferujem taku sluzbu ktoru nemusim mat spustenu pri hrani hry. Ked si zoberes Steam tak ten je uz sam o sebe DRM. Pri Origine si mozem aktivovat hru na ucet. Ako som to napr. spravil s Mass Effect a pri hrani vobec nemusim zapinat klient. A to plati aj pri GoG.com.
Navyse Steam ma celkom rozporuplne podmienky. Hocikedy sa moze stat nieco a cely ucet ti zablokuju. Alebo len ako priklad: Gaben tu nebude naveky. Skor ci neskor tu sluzbu prevezme niekto iny a podmienky sa mozu zmenit. Napr. zavedie mesacne poplatky ako to napr. uspesne funguje pri MS a ich Live sluzbe. Nevravim ze sa to stane ale je to len moj nazor na tuto vec a podla mna Steam do cca 5 rokov strati monopol.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Steam, xgames, g2play,... - akcie

Príspevok od používateľa Sphinx »

Rochedo zabudas na to ze steam nieje len klient, mas tam synchronizaciu ulozenych pozicii, chat,hlasovy klient, market... zvysok co si vymenoval su len predajcovia produktov povacsine 3 stran a tie ich DL klienty by kludne nahradil obycajny TotalComander,Filezilla a podobne FTP programy, steam ma komfort hra je uz nainstalovana sama sa updatne staci len klepnut na ikonu a hras. Niesom zastancom ziadnej sluzby ktora okrada a obmedzuje slobodu... Jaj pockat take su vsetky , ci uz ide o region blok(steam) alebo mazanie hier z dovodu neaktivity(origin), neskurocnych cien(kazda importnuta sluzba z USA) atp najlepsia sluzba je nehrat a clovek ma o pokoj v dusi postarane.
// ani ten warez nieje castokrat najlepsia cesta nemoznost MP (99% uspechu predajnosti hry, ak neratam engine a prevedenie) staci precitat warez fora a vidis tu tupost ludi chcu kradnu a stale vyplakavaju ze im nejte toto alebo hento .. vyskoci im taka tabulka a taky riadok . prosto dmnce.
palciii

Príspevok od používateľa palciii »

nehrat alebo sa spolahnut na osvedceny warez, tam nie je ziadna DMR ani nic. ja osobne nie som za warez ale mnohokrat poskytne ovela viac vyhod ako nevyhod =D
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

No padli tu pekne nazory, najviac sa zosobnujem s tym, ze ked Gabe umrie/odstupi, tak sa situacia vyrazne zmeni... Dufam, ze vtedy nebudem mat na ucte 200 plus hier, kedze sa k tomuto stavu postupne dostavam.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Worms Reloaded za $4.98.
Vyzaduje Steam na aktivaciu. Za taku cenu odporucam :)

http://www.greenmangaming.co.uk/games/s ... -reloaded/
palciii

preco by sa mala vyrazne menit? podla mna steam postupne bude musiet odstupit od blbosti ako region lock, regionalne ceny, lebo origin postupne bude naberat na kvalitach a uzivatelov. A nemyslim ze sa situacia zmeni lebo momentalny stav sa javi ako pozitivny tak preco by mali od neho upustat? (podla mna to neskonci ako v TRONE =D)
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

origin bude naberat na uživateloch iba z dôvodu exkluzivnych hier, nebyť bf3 tak su hotoví, a oni to dobre vedia

// Hej, bolo to rovnaké a aj to stále rovnaké je (red orchestra a pod...), ale s tým rozdielom že vtedy steam nemal konkurenciu, a origin teraz len zbiera omrvinky :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ale rovnake to bolo aj v zaciatkoch steamu. Vtedy Valve presunuli CS 1.6 pod steam a vtedy bolo pocut dost nadavok na ich stranu, rovnako ako dnes na EA a Origin. Potom prislo HL2 a uz sa steam zacal poriadne rozbiehat. Niekde zacat treba a cez exkluzivne tituly to ide najlepsie.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

problem je v tom ze steam je multiplatforma a ma tam mnoho vydavatelov kdez to Origin je len EA ci?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Steam zacinal tiez iba ako distribucny system pre hry od Valve. Svojho casu sa proti tomu dost burili aj vydavatelia, ktori tak prisli o zisky, pretoze peniaze ziskane z predaja isli priamo Valve. Az postupom casu sa do steamu dostali hry od inych firiem a pre Mac funguje steam necely rok. Cize Origin ma sancu, len EA musi zamakat, pretoze zatial ma Origin viacero otravnych vlastnosti.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

na origine niesu len EA hry
palciii

pocul som niekde ze su tam aj L4D alebo HL2 ale najst to tam nemozem takze si dovolim nesuhlasit
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Dunlop napísal:origin bude naberat na uživateloch iba z dôvodu exkluzivnych hier, nebyť bf3 tak su hotoví, a oni to dobre vedia

// Hej, bolo to rovnaké a aj to stále rovnaké je (red orchestra a pod...), ale s tým rozdielom že vtedy steam nemal konkurenciu, a origin teraz len zbiera omrvinky :)
zbiera omrvinky... o chvíľku sa EA hry budu predávať iba na Origine a im to úplne stačí, úplne odstrihnú Steam od EA hier alebo im dajú hrozne vysoké ceny...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

a tým chceš nenápadne naznačiť že steamaci si tým pádom budú automaticky kupovať tie hry na origine? myslím že veľké počty ich nebudú (pokial sa nebude jednať o "neukradnutelnú" multiplayerovku) :)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

presne to chcem naznačiť, fifa, battlefield, fifa manager sú hry pri ktorých proste mp potrebuješ a hraje to kopec hráčov, takisto nový Mass Effect 3 a podobne :wink:
Napísať odpoveď