Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
-
peterkozel
Medium Professional
Re: Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?
ako to funguje-moze zamestnavatel nahodne vybrat nejakych svojich zamestnancov a nariadit im odber mocu koli tomu ci nieco neberu?-ci sa moze nieco take ako pri chlaste a fukani nieco na drogy
-
javatar
Hardcore addict
fukat kedykolvek, odber mocu neviem a nemyslim si ze by ti zobrat krv - nanajvys tak nariadit odber kvalifikovanou osobou..
Skôr by som povedal, že záleží od charakteru profesie.... Predsa len, iné to má dajme tomu úradník v kancelárii a iné je to napríklad s pilotom dopravného aeroplánu....
P.S. ako zamestnávateľ to môžem riešiť fúkaním, pokiaľ niekto nafúka a dušuje sa, že nepil, ak mám dobrú náladu, tak ho môžem poslať na odber a vyšetrenie krvi na vlastnú žiadosť.... V prípade pozitívneho nálezu isto príde o prácu a vyšetrenie si platí sám v prípade negatívneho vyšetrenie a ušlá mzda mu budú preplatené....
Takto podobne by som zrejme reagoval, keby mám pocit, že zamestnanca mám nafetovaného....
P.S. ako zamestnávateľ to môžem riešiť fúkaním, pokiaľ niekto nafúka a dušuje sa, že nepil, ak mám dobrú náladu, tak ho môžem poslať na odber a vyšetrenie krvi na vlastnú žiadosť.... V prípade pozitívneho nálezu isto príde o prácu a vyšetrenie si platí sám v prípade negatívneho vyšetrenie a ušlá mzda mu budú preplatené....
Takto podobne by som zrejme reagoval, keby mám pocit, že zamestnanca mám nafetovaného....
-
peterkozel
Medium Professional
lebo ak aj nejakym sposobom najdu niekomu thc v moci abo v krvi neznamena ze je zhuleny bo sak trava sa odburava dlho,preto ma zaujma ci takehoto cloveka mozu nejak dodrbat,vyhadzov atak
radsej povedz na akej pracovnej pozicii pracujes a preco mas pocit, ze ti podobne testy hrozia...
-
peterkozel
Medium Professional
nejde o mna,dlhe roky som nehulil takze...,jednoducho ma to zaujma bo som pocul ze sa nieco podobne stalo a zamestnancom odoberali mocephramko napísal:radsej povedz na akej pracovnej pozicii pracujes a preco mas pocit, ze ti podobne testy hrozia...
peterkozel,
prípadné sankcie by zrejme záležali od charakteru profesie.... pretože zvlášť v prípade pozície s veľkou zodpovednosťou (napr. už spomínaný pilot, alebo vodič, technik v atómovej elektrárni či bezpečnostný pracovník v rizikovom prostredí) by argument "ale ja som neni teraz nahúlený" mohol byť braný (a zrejme by aj bol) ako účelová obrana a následne by bol okamžite skončený pracovný pomer na základe hrubého porušenia prac. disciplíny.... pokiaľ by sa to dotyčnému neľúbilo, môže organizáciu zažalovať na súde, ale neverím, že by s takýmto argumentom mohol mať úspech....
Ale aj mňa by zaujímalo, v ktorej firme zamestnancom odoberali s týmto dôvodom moč a akú pozíciu zamestnanci zastávali....
prípadné sankcie by zrejme záležali od charakteru profesie.... pretože zvlášť v prípade pozície s veľkou zodpovednosťou (napr. už spomínaný pilot, alebo vodič, technik v atómovej elektrárni či bezpečnostný pracovník v rizikovom prostredí) by argument "ale ja som neni teraz nahúlený" mohol byť braný (a zrejme by aj bol) ako účelová obrana a následne by bol okamžite skončený pracovný pomer na základe hrubého porušenia prac. disciplíny.... pokiaľ by sa to dotyčnému neľúbilo, môže organizáciu zažalovať na súde, ale neverím, že by s takýmto argumentom mohol mať úspech....
Ale aj mňa by zaujímalo, v ktorej firme zamestnancom odoberali s týmto dôvodom moč a akú pozíciu zamestnanci zastávali....
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z1dxSzXjDh
takze uz aj vo Svajciarsku, dalsom vyspelom state.
takze uz aj vo Svajciarsku, dalsom vyspelom state.
Nechápem, prečo to nie je takto všade - je to určite lepšie, ako podporovať rôznych dílerských smradov.
V Portugalsku je úplná dekriminalizácia od roku 2001 a marihuana sa tam húli najmenej v Európe, klesol počet užívateľov heroínu a takisto o polovicu klesol počet obetí na predávkovanie.
V Portugalsku je úplná dekriminalizácia od roku 2001 a marihuana sa tam húli najmenej v Európe, klesol počet užívateľov heroínu a takisto o polovicu klesol počet obetí na predávkovanie.
http://bonusweb.idnes.cz/marihuana-muze ... agazin_anb
Najviac ma pobavila veta "Na národních turnajích jsem viděl řadu hráčů, jež přišla úplně 'zmaštěná', aby mohli hrát lépe,"
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2011, 13:33)
http://www.osel.cz/index.php?clanek=1954
Dalsi mytus o rakovine, ktory si myslim ze je logicky vyvrateny
// naser si ratzi, ked ta to tak rozculuje tak neotvaraj prislusnu temu
Najviac ma pobavila veta "Na národních turnajích jsem viděl řadu hráčů, jež přišla úplně 'zmaštěná', aby mohli hrát lépe,"
//autoeditácia príspevku (24 Nov 2011, 13:33)
http://www.osel.cz/index.php?clanek=1954
Dalsi mytus o rakovine, ktory si myslim ze je logicky vyvrateny
// naser si ratzi, ked ta to tak rozculuje tak neotvaraj prislusnu temu
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
V poslednej dobe sa konecne aj media chytili tejto temy, je to totalne absurdne aby ten chalan zo Senice dostal 10 rokov za 1 rastlinu, ked za vrazdu je bezne o polku menej... Pomalicky si vela statov zacina uvedomovovat, ze je ovela prinosnejsie dekriminalizovat/povolit/regulovat travu ako ju za kazdu cenu zakazovat a vytvarat vydavky, ktore by nemuseli byt (Spanielsko, Cesko, Svajciarsko). A Slovensko? Politici naslubuju a po volbach nic z toho, klasika...
akurat pozeram na discovery relaciu Curiosity - Ako funguju drogy...kde testuju uzivatelov roznych drog pri roznych situaciach...a "hulic" riadil auto pomalsie ako za nezhuleneho stavu a podstatne pomalsie ako ludia na kokaine alebo pervitine...
pri teste vysokej psychickej zataze (poziar v dome a zachranit si zivot) skolabovali uzivatelia heroinu aj pervitinu, test museli prerusit...test museli presurit aj pri kokaine, kedze chlapec trieskal do stien tak, ze si mohol nieco zlomit...a "hulicovi" sa pri tomto teste ani nezvysil pulz, vsetko pomalicky ohmataval ako keby sa nic nedialo a z domu sa nedostal v cas
pri teste vysokej psychickej zataze (poziar v dome a zachranit si zivot) skolabovali uzivatelia heroinu aj pervitinu, test museli prerusit...test museli presurit aj pri kokaine, kedze chlapec trieskal do stien tak, ze si mohol nieco zlomit...a "hulicovi" sa pri tomto teste ani nezvysil pulz, vsetko pomalicky ohmataval ako keby sa nic nedialo a z domu sa nedostal v cas
a čo si tým chcel povedať ?
http://www.topky.sk/cl/13/1295832/
Marihuana úspešne lieči rakovinu, "zabila" jeden z najhorších nádorov!
Nic nove pod slnkom, vyliecila tym nejeden pripad, tym som chcel skor povedat, ze by mala byt moznost popri chemoterapii(ktora ma dost skodlive vedlajsie ucinky) zvolit si liecbu alternativnu, napr aj takymto olejom z konope.
Nic nove pod slnkom, vyliecila tym nejeden pripad, tym som chcel skor povedat, ze by mala byt moznost popri chemoterapii(ktora ma dost skodlive vedlajsie ucinky) zvolit si liecbu alternativnu, napr aj takymto olejom z konope.
-
axxis
Addict
jeden nahodny experiment prezentovany novym casom je pre Teba mienkotvorny? to uz mozes rovno zacat tvrdit, ze by sme mali ludi liecit za pomoci boha, lebo aj ten ma preukazane uspechy s nadormiKorag napísal:http://www.topky.sk/cl/13/1295832/
P.S. keby sa pod pojmom lekarska marihuana rozumelo mazanie masti z nej na nadory myslim, ze ludia, ktori za nu lobuju v tejto oblasti najviac by rychlo stratili zaujem a politici by naopak nemali problem s povolenim
To nie je len jeden pripad, je ich kopa - je dokonca o tom aj nejaky dokumentak o tipkovi v Kanade (myslim) co to pestoval a rozdaval hempoil zadara chorym, cize to nedistribuoval. Vyliecilo to aj posledne stadia rakoviny. Neskor mu to vsak zatrhli. Ked pohladas, najdes.
Ako dokaz to samozrejme nestaci, ale podpisane klinicke testy ti tu nik nevygoogli pre lobbing farmaceutickych spolocnosti.
Ako dokaz to samozrejme nestaci, ale podpisane klinicke testy ti tu nik nevygoogli pre lobbing farmaceutickych spolocnosti.
Bolo by dobre pridat sem aj anketu.
A co sa tyka mna, tak som za jej legalizaciu, ale s urcitymi obmedzeniami (nejakymi podobnymi ako pri fajceni), od 18 rokov atd. A ked nie hromadne, aspon ich povolit pacientom. Neviem ako je to v Holandsku ale nemyslim si ze by velmo stupol pocet navykovych. Niekedy v 19. alebo 20. storoci zakazali v USA alkohol a tusim ze sa zvysila jeho spotreba minimalne dvojnasobne.
Ale nejde mi tu hlavne o pocet uzivatelov drog, ale o to, preco mi ma stat hovorit co mam jest/pit/uzivat a co nie? Co mu je do toho? (Decka sa k drogam dostanu tak ci tak.) Obzvlast, ked za drzanie marihuany je väcsi trest ako za usmrtenie.
A co sa tyka mna, tak som za jej legalizaciu, ale s urcitymi obmedzeniami (nejakymi podobnymi ako pri fajceni), od 18 rokov atd. A ked nie hromadne, aspon ich povolit pacientom. Neviem ako je to v Holandsku ale nemyslim si ze by velmo stupol pocet navykovych. Niekedy v 19. alebo 20. storoci zakazali v USA alkohol a tusim ze sa zvysila jeho spotreba minimalne dvojnasobne.
Ale nejde mi tu hlavne o pocet uzivatelov drog, ale o to, preco mi ma stat hovorit co mam jest/pit/uzivat a co nie? Co mu je do toho? (Decka sa k drogam dostanu tak ci tak.) Obzvlast, ked za drzanie marihuany je väcsi trest ako za usmrtenie.
http://www.strana-sas.sk/stanovisko-sas ... ihuany/719
Dufam, ze to nezostane znova len pri slovach.''Verejne deklarujeme, že sa budeme plne zasadzovať za dekriminalizáciu marihuany tak, aby ľudia, ktorí sú pristihnutí s dávkou rastliny na osobnú potrebu, neboli objektom trestného stíhania.''
-
Nadeo
Guru wannabe
http://www.aktuality.sk/clanok/204075/f ... politikov/

Konecne im to zacina dochadzat, alebo len chce Fico vyuzit tuto situaciu na pritiahnutie dalsich mladsich volicov pre dalsie volby? Dalej som zvedavy, ako sa zachovaju ficovolici, ktori SaSakom nadavali do hulicov."Mladým ľuďom hrozia trojročné tresty, päťročné tresty. Aj tak všetci húlia, fajčia marihuanu, tak na čo to je dobré?"
ja to chapem ako jednoznacny utok na SaS, pokial sledujete politicku situaciu dlhsie, tak isto viete, ze Fico a strana SMER v podstate nema pevny volebny program. Pred kazdymi volbami prichadza s novym programom, kde su casto spominane veci v priamom rozpore z predchadzajucim programom. Menia svoje hodnoty jak sa im to hodi. A zaroven maju tendenciu preberat agendu inych stran a tahat si tak k sebe volicov, urobili to s Meciarom, urobili to so Slotom a teraz len pokracuju...
(Pamatnici vedia, ze Fico isiel do volieb v roku 2002 s legalizaciou marihuany a schvalenim registrovanych partnerstiev...v roku 2006 isiel do volieb s presnym opakom. Z marihuany urobil najvacsie zlo a citujem: "mam na schvalenie 40000 dolezitejsich veci ako registrovane partnerstva")
Pre mna je ale dolezity vysledok, pokial by skutocne drzba marihuany bol iba priestupok...bolo by mi srdecne jedno, ze to schvalil Fico.
O jeho dochodcovskych volicov sa nebojte...ti absolutne nerozmyslaju, vacsina z nich ani netusi, co je marihuana a keby aj zacali šomrať, tak Fico hodi par omrviniek k dochodku, povie par teplych slov a rozda par karafiatov...a bude...
(Pamatnici vedia, ze Fico isiel do volieb v roku 2002 s legalizaciou marihuany a schvalenim registrovanych partnerstiev...v roku 2006 isiel do volieb s presnym opakom. Z marihuany urobil najvacsie zlo a citujem: "mam na schvalenie 40000 dolezitejsich veci ako registrovane partnerstva")
Pre mna je ale dolezity vysledok, pokial by skutocne drzba marihuany bol iba priestupok...bolo by mi srdecne jedno, ze to schvalil Fico.
O jeho dochodcovskych volicov sa nebojte...ti absolutne nerozmyslaju, vacsina z nich ani netusi, co je marihuana a keby aj zacali šomrať, tak Fico hodi par omrviniek k dochodku, povie par teplych slov a rozda par karafiatov...a bude...