Aka vysoka skola ?
Re: Aka vysoka skola ?
da sa to tak povedat 
A čo tak FIT ČVUT 
Prvý a druhý semester je pre všetkých rovnaký (druhý už s malými odlišnosťami pre tých odvážnych) Ostatné semestre si formuješ sám. Neviem ako je to tu s predmetmi na siete, pozri sa sám http://bk.fit.cvut.cz/cz/skupiny/00/00/ ... 20705.html
Prvý a druhý semester je pre všetkých rovnaký (druhý už s malými odlišnosťami pre tých odvážnych) Ostatné semestre si formuješ sám. Neviem ako je to tu s predmetmi na siete, pozri sa sám http://bk.fit.cvut.cz/cz/skupiny/00/00/ ... 20705.html
Zdravím, keďže som zástanca praxe pred teóriou, akú školu by ste mi odporučili? resp. inak povedané aké máte skúsenosti?
zameranie-urbanizmus,architektúra, dizajn, marketing, mediálne umenie.
Som typ, ktorý bude radšej makať na projektoch a empiricky spoznávať ako drviť sa litánie a obsiahle, pre mňa nezrozumiteľné, texty.
Kľudne aj zahraničné školy
zameranie-urbanizmus,architektúra, dizajn, marketing, mediálne umenie.
Som typ, ktorý bude radšej makať na projektoch a empiricky spoznávať ako drviť sa litánie a obsiahle, pre mňa nezrozumiteľné, texty.
Kľudne aj zahraničné školy
A čo sa týka toho tlmočníctva (AJ), bola by dobrá Nitra? Aké sú tam skúšky?
BX: Nad Prahou som premýšľal... len neviem, Brno mi príde viac sympatickejšie
. A hlavne je bližšie, cestovanie na víkendy domov by toľko netrvalo
.
BX: Nad Prahou som premýšľal... len neviem, Brno mi príde viac sympatickejšie
este by som sa rad opytal..viete o nejakych vcelku dobrych umeleckych skolach v zahranici? resp mate nejake skusenosti info..? hlavne design, reklama a tak..Viem nieco a par v skolach v Dansku a v Cesku, ale to je asi tak vsetko
..dakujem 
MrGizmof napísal:A čo sa týka toho tlmočníctva (AJ), bola by dobrá Nitra? Aké sú tam skúšky?
BX: Nad Prahou som premýšľal... len neviem, Brno mi príde viac sympatickejšie. A hlavne je bližšie, cestovanie na víkendy domov by toľko netrvalo
.
Nitra ma elektrickove skoly...
Zdravím, chcel by som tiež vediet na akú vysoku by bolo efektívne ist (v dnesnej dobe) a kde by som nasiel uplatnenie.. bavi ma dost matematika a rozmyslal som nad financie, bankovnictvo a investovane alebo nad ekonomickou a manzment podniku ake mate nazory na tieto odbory a kde by bolo dobre ist kedze nechcem ist velmi daleko od oravy..
zdar ake su vysoke poziadavky na napr tuto skolu ?
http://www.portalvs.sk/sk/fakulta/fakul ... echnologii
je tam aj moznost priipadneho externeho studia ? pls o info neviem to poriadne nikde najst dik
http://www.portalvs.sk/sk/fakulta/fakul ... echnologii
je tam aj moznost priipadneho externeho studia ? pls o info neviem to poriadne nikde najst dik
na ich stranke najdes vsetko potrebne...
-s externym studiom by nemal byt problem tak ako na celej STUcke
-narocnost skoly ti snad popise niekto kto tam studuje, no mozem ti povedat ze toto nieje elektrickova skola ak ti islo o to
http://www.fiit.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1
-s externym studiom by nemal byt problem tak ako na celej STUcke
-narocnost skoly ti snad popise niekto kto tam studuje, no mozem ti povedat ze toto nieje elektrickova skola ak ti islo o to
http://www.fiit.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1
a ten maximalny pocet prijatych plati len pre denne studium alebo aj pre externe alebo ako to je otom tam nic nepise ako to funguje s externym studiom co sa tyka skusiek a pod. ? dik
Zdravim, potrebujem poradit, som stvrtak, tento rok som to trochu presvihol a dostal som 5ku na polroku, aka je sanca ze ma zoberu na VS? mal by som zaujem o prekladatelstvo.. no este si niesom isty vyberom skoly.. prip. ake skoly by ste mi vedeli poradit?
Ešte napíš, že päťka bola z cudzieho jazyka a bude vymaľované.
sanca je vzhladom na stav vysokych skol v sr pomerne velka. najdi si skolu, kde sa neberu do uvahy stredoskolske priemery, ale vysledky prijmacich skusok a je to. najst si ich musis sam, necakas snad, ze ti ludia budu vyhladavat skoly, na ktore by si mohol ist...
Caute, takze rozmyslam nad MUNI ako primarnou VŠ. Zaujima ma hlavne programovanie obycajnych aplikacii (v C# napriklad). Ktory z tychto oborov je urceny na normalne programovanie?
- Aplikovaná informatika
- Teoretická / Matematická informatika (zrejme vela teorie cize asi nie)
- Paralelní a distribuované systémy (je to vyhodne kedze mame dobu viacjadrovych cpu)
- Informační systémy
- Počítačové sítě a komunikace (prichadza cloud tak neviem)
- Bezpečnost informačních technologií
- Počítačové systémy a spracovanie dat (mozno)
- Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka (okrem hier a slovnikov nevidim velke vyuzitie)
ak nevidis ine vyuzitie AI okrem hier, tak by si mal vypnut to CSko a otvorit si nejaku knihu, ktora sa tymto zaobera a zistil by si, ze umela inteligencia sa nerovna len blby bot v counter strike.Spixy napísal: Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka (okrem hier a slovnikov nevidim velke vyuzitie)
A mylis sa, ma to velmi siroky zaber a vyuzitie.
Na kazdom obore mas predmety kde sa programuje (C,C++,Java) a nic ti nebrani si zapisat aj dalsie.. tak si vyber co ta bavi.
Ja som vystudoval pocitacovu grafiku a multimedia a teraz robim vo firme v ktorej sa venuju zoskenovanym objektov. Vstupom pre nas je mracno bodov v priestore, z ktoreho sa modeluju objekty a cele sceny. Implementuju sa rozne algoritmy a robi sa kopec malych zaujimavych veci, ktore zakaznik chce. Na druhu stranu kamarat co vystudoval to iste robi IS
Do tvojho doplnim cervenym:
Do tvojho doplnim cervenym:
Spixy napísal:Caute, takze rozmyslam nad MUNI ako primarnou VŠ. Zaujima ma hlavne programovanie obycajnych aplikacii (v C# napriklad). Ktory z tychto oborov je urceny na normalne programovanie?Proste neviem, aky druh aplikacii budem programovat, ak sa niekde zamestnam (ak budem vobec programovat ale to ma zatial laka najviac).
- Aplikovaná informatika
- Teoretická / Matematická informatika (zrejme vela teorie cize asi nie)
- Paralelní a distribuované systémy (je to vyhodne kedze mame dobu viacjadrovych cpu) co z toho ked budes vediet ako naprogramovat/sa chova paralelny system ale nebudes vediet vymysliet algoritmus, ktory by vyriesil tvoj problem
- Informační systémy myslim ze toto je asi najbeznejsie povolanie...robit IS a spracovat databazy
- Počítačové sítě a komunikace (prichadza cloud tak neviem) osobne myslim ze ako sietar si toho vela nezaprogramujes
- Bezpečnost informačních technologií ludia urceny pre banky a podobne institucie
- Počítačové systémy a spracovanie dat (mozno)
- Umělá inteligence a zpracování přirozeného jazyka (okrem hier a slovnikov nevidim velke vyuzitie) rozne aplikacie pri bezpecnosti ci uz spracovanie vystupu z kamery alebo hlasove nahravky a klucove slova ako bomba, vybuch...viacej sa to momentalne robi na VS ako granty a podobne.. vo firemnom prostredi skor nie
-
Radioactive_Mouse
Light Professional
nname napísal:Zdravim, potrebujem poradit, som stvrtak, tento rok som to trochu presvihol a dostal som 5ku na polroku, aka je sanca ze ma zoberu na VS? mal by som zaujem o prekladatelstvo.. no este si niesom isty vyberom skoly.. prip. ake skoly by ste mi vedeli poradit?
Zalezi od skoly .... ale niektore skoly ani stvrtacke vysvedcenie nepytaju takze mas sancu
Ok dakujem za rady. Tak sa teda rozhodnem medzi IS, Pocitacovymi systemami a spracovanim dat a Bezpecnostou IT.
// co je to grant? nieco ako kredit?
// co je to grant? nieco ako kredit?
grant je penazny dar