tak v tom pripade(mam trosku vypiteAryan Angel napísal: terorizmus od slova teror, cielom teroristov je sirit teror (zabijanie civilistov) s vacsinou nejakym cielom..![]()
XilleR66: albancov ?
Ste za to, aby sa celosvetovo bojovalo proti terorizmu?
-
aquafresh1
Star
Zial proti terorizmu sa neda inak bojovat ako so zbranou v ruke. Jedina krajina na svete, ktora to robi teraz su Spojene staty, cest vynimkam. Ich vojaci umieraju aj za Vasu slobodu a bezpecnost kazdy den. S teroristami ako si vacsina z Vas mysli nemozno vyjednavat a nikdy nemozno pristupit na ich poziadavky, to by bola cesta do pekla. Treba presne tak robit, ako Izrael a USA, ktori nikdy s teroristami, unoscami nevyjednava za ziadnych okolnosti. Teroristi hlavne ti islamisticki chcu znicit nasu spolocnost (USA a Zapadna Europa). Ja si myslim, ze Vy Europania ste sa z dvoch svetovych vojen ani tak moc nepoucili.Retsko napísal:Akym sposobom myslite bojovat??? Zobrat zbrane do ruky a strielat? Alebo podpisovat peticie s poziadavkami, aby neunasali civilne lietadla? Alebo ako chcete proti tomu celosvetovo bojovat?
VELMI VELMI zaujimavy a objektivny clanok je v denniku SME na 16-tej strane s nazvom Europa, tvoje meno je Zbabelost zo dna 23.9.2005.
Tento clanok vlastne vystihuje moje myslenie, takze ten kto chce, nech si to precita a budete vediet moj presny nazor na tuto vec.
-
psycho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Zabijat ich? Preboha ty si co za maniaka? A vobec zabijes jedneho a dal si zbrane do ruk daslim desiatim aky to ma vyznam? jedine ze by si ich chcel celkom vyhladit??. A ze sa s nimi neda vyjednavat? Si predstav ze by do tvojej drahej ameriky dofrcali arabi ze demokracia je zvratena a idu ju prerobit no viem si predstavit ako s nimi vyjednvaju. No a ze bojuju za nas? hh nedaj sa vysmiat v prvom rade za seba kraska, hlavne za seba tak netaraj nezmysli o tom ako "spojenci" zomieraju za nasu slobodu. Snad si nemyslis ze hrdy americania idu kapat za evropu a ostatny svet. Prosimta. Na kazdej strane bojuju zoldniery a hlavne oni, a nie za slobodu ale za prachy tak ako aj v afganistane ako aj na balkane tak aj v iraku
k tomuto len tolko...
Bojovat ano... Hadam sa len nemam na to prizerat?! Necital som celu diskusiu ale tato "inteligentna" odpoved ma zaujala
A vobec nejde len o ameriku, pretoze podla vas vsetkych iba oni su hajzli co zabijaju "nevinnych" teroristov. Skuste sa pozriet trochu vychodne ake vojny a protiteroristicke zasahy robia nasi "kamosi" rusi.. Len to nieje take zmedializovane... A pri rusoch sa to urcite nekonci...
Necitam tieto vase protiamericke prispevky, lebo ma to uz nebavy. Ale sem-tam treba... Vacsinou su to aj tak same menejcenne prispevky co nedavaju ziadnu logiku. Ale uz davno je zname ze ked dojdu argumenty, treba zacat nadavat... Skoda ze ziadne seriozne argumenty tu nikto nema...
Bojovat ano... Hadam sa len nemam na to prizerat?! Necital som celu diskusiu ale tato "inteligentna" odpoved ma zaujala
Pochopil som to spravne ze ak ma niekto rakovinu ze sa ma radsej rovno na to vysrat a hodit si maslu? Myslim ze je DOST vela pripadov vyliecenia takze je to podla mna dost blby priklad ale aby sme hovorili o terorizme, urcite by som nechcel zazit situaciu ze sa mam bat vyjst na ulicu lebo tam vybuchne auto. Mam sa iba prizerat alebo proti tomu radsej bojovat?t0m4s3 napísal:jednoznacne NIE - je to ako boj proti rakovine...
A vobec nejde len o ameriku, pretoze podla vas vsetkych iba oni su hajzli co zabijaju "nevinnych" teroristov. Skuste sa pozriet trochu vychodne ake vojny a protiteroristicke zasahy robia nasi "kamosi" rusi.. Len to nieje take zmedializovane... A pri rusoch sa to urcite nekonci...
...dalsia paradna myslienka co nema zmysel. Keby nebolo amikov, neviem ci by si teraz sedel za takym PC za akym sedis a ci by si vobec mal kam tento prispevok pisat... Predpokladam ze si to myslel tak, ze koli ich politike, mame zabit kazdeho jedneho americana!t0m4s3 napísal:Som anti-american a hnusi sa mi vsetko americke a vsetko co ma s amerikou co i len trochu spolocne. Nech celu ameriku odpalia do vesmiru BinLadinovci ked bude treba.
Necitam tieto vase protiamericke prispevky, lebo ma to uz nebavy. Ale sem-tam treba... Vacsinou su to aj tak same menejcenne prispevky co nedavaju ziadnu logiku. Ale uz davno je zname ze ked dojdu argumenty, treba zacat nadavat... Skoda ze ziadne seriozne argumenty tu nikto nema...
-
psycho
Medium Star
Ono bojovat proti terrorizmu je aj dobre aj nie a to zalezi od toho co pod tym myslis. Ak bojovat zbranami a zabijat tak nie lebo to jednoducho nieje riesenie a to co teraz predvazju USA aj spojenci to v ziadnom pripade nepovazujem za boj proti terorzimu skor ide o otazky moci v regione adt.
Skor predchadzat terorizmu. No nie preventyvnimi utokmi ale upevnovanim vztahov a hlavne respektom jedneho voci druhemu ako aj toleranciou.
No a tahat do toho rusov? Ak narazas na cecensko. Na rozdiel od americanov rusi zasahuju vyhradne na svojom uzemi a reaguju na snahy cecencov o narusenie uzemnej celistvosti ruskej federacie. Neschvalujem to ale mozeme im to iba vycitat lebo na to maju pravo pricom usa zasahuju v zahranici aj napriek rohonutiam rady bezpecnosti.
Skor predchadzat terorizmu. No nie preventyvnimi utokmi ale upevnovanim vztahov a hlavne respektom jedneho voci druhemu ako aj toleranciou.
No a tahat do toho rusov? Ak narazas na cecensko. Na rozdiel od americanov rusi zasahuju vyhradne na svojom uzemi a reaguju na snahy cecencov o narusenie uzemnej celistvosti ruskej federacie. Neschvalujem to ale mozeme im to iba vycitat lebo na to maju pravo pricom usa zasahuju v zahranici aj napriek rohonutiam rady bezpecnosti.
Ako to, ze Rusi maju pravo na "svojom" uzemi? To potom ich uzemie je podla teba napr. aj Lotyssko, Litva, Moldavsko a podobne? Alebo este lepsie- je nim aj Ceskoslovensko, Polsko a pod. ako to bolo v minulosti za komunizmu?psycho napísal:Ono bojovat proti terrorizmu je aj dobre aj nie a to zalezi od toho co pod tym myslis. Ak bojovat zbranami a zabijat tak nie lebo to jednoducho nieje riesenie a to co teraz predvazju USA aj spojenci to v ziadnom pripade nepovazujem za boj proti terorzimu skor ide o otazky moci v regione adt.
- A teraz k "upevnovaniu" vztahu k teroristom. Naschval som napisal teroristov, lebo su to teroristi aj podla vacsiny obyvatelov v tychto regionoch. Podla teba nasledovny scenar, ktory tu opisem by bol spravny?
Niekto vbehne do banky so samopalom, zoberie 10 rukojemnikov a vyhraza sa, ze ked nedostane 10 mil. korun a vrtulnik, alebo lietadlo, ktore ho odnesie do nejakej inej krajiny a na jeho poziadavky by sme pristupili, je to podla teba spravne? Vsak tito ludia sa neustale vyhrazaju a bojuju so zbranami v rukach proti tzv. Zapadnej civilizacii t.j. aj proti tebe...
Uz aj pri tej banke, keby sme im vyhoveli, tak si nemyslis, ze taketo podobne scenare by sa opakovali kazdodenne? Nikto by nesiel do basy, mali by peniaze, zili by v im naklonenej krajine a pod. S teroristami sa NIKDY nevyjednava. A to vedia take mocnosti, akymi su USA a Izrael, lebo aj tam maju obrovske problemy s terorizmom. Ze to nieje terorizmus? Tak potom preco teraz ked sa izraelcania stiahli z okupovanych uzemi este stale na nich strielaju s raketami? Ja by som im nevratil ani 1m2 zeme pokial sa v Palestine nevysporiadaju s tymito sialenymi gaunermi. Videl si uz izraelcana sa odpalit povedzme v Palestine? Preco asi? lebo vacsina z nich niesu fanatici, maju kulturu a su inteligentnejsi a kultivovanejsi ako Palestincania, cest vynimkam. To, ze si pisal, ze Rusi na to maju pravo co robia v Cecensku, to dufam, ze nemyslis vazne. Poriadne si ma nasral ako starsieho cloveka, ktory pozna, ze co to bolo ZSSR. Je to zaujimave, ze niektori ludia jaki vedia byt jednostranni. To, ze tu boli skoro 50 rokov, to ta asi vobec nezaujima. O tom, ze kolko ludi zomrelo a to nielen za Stalina v Rusku, len preto, ze nemali radi komunistov, alebo pre ten obrovsky "zlocin" ze verili v boha, to ta asi tiez nezaujima. Hlavne, ze je pravdepodobne tvojim velkym hrdinom bin Laden a podobni fanatici. A ty si naozaj myslis, ze drviva vacsina moslimov podporuje takychto teroristov? Tak ty si vlastne proti kazdemu normalne rozmyslajucemu cloveku na svete. Povedz to rodine toho nestastnika v Iraku, ked nevyhral na OH, tak mu Saddam Hussain nechal prevrtat koleno s elektrickou vrtackou alebo rodine dalsieho sportovca, ktory neziskal medailu, tak mu nechal "vyzehlit" telo s horucou zehlickou... A toto su len malickosti. Tak uz nerozpravaj sprostosti, lebo mi naozaj s teba pride zle.
SME nemoze a nie je objektivne..
Izrael, krasny priklad rasistickeho a teroristickeho statu.. vies Les terorizmus nemusi byt len ked ti nejaky Mohamed zruti vezu ale aj ked ta prejde buldozer v dome v ktorom zijes
europania a americania europskeho povodu.. ako by ste na to v usa mali vsetci rovnaky nazor..
mozno Lesovia nie americania....
Lotyssko, Litva, Moldavsko co zavadzas zas?? Kup si mapu a pozri si uzemie sucastneho Ruska, teda Ruskej federacie.. Vela o tomto konflikte zase zrejme nevies ale hlavne ze vies ze saddam vrta kolena a zehli ludi zehlickou...
a porovnavat teroristov s prepadnutim banky

Izrael, krasny priklad rasistickeho a teroristickeho statu.. vies Les terorizmus nemusi byt len ked ti nejaky Mohamed zruti vezu ale aj ked ta prejde buldozer v dome v ktorom zijes
hej myJa si myslim, ze Vy Europania ste sa z dvoch svetovych vojen ani tak moc nepoucili.
Lotyssko, Litva, Moldavsko co zavadzas zas?? Kup si mapu a pozri si uzemie sucastneho Ruska, teda Ruskej federacie.. Vela o tomto konflikte zase zrejme nevies ale hlavne ze vies ze saddam vrta kolena a zehli ludi zehlickou...
moj nazor je ze bojuju hlavne proti sionistami ovladanemu svetu co potvrdzuju aj ich vyhlasenia..Vsak tito ludia sa neustale vyhrazaju a bojuju so zbranami v rukach proti tzv. Zapadnej civilizacii t.j. aj proti tebe...
a porovnavat teroristov s prepadnutim banky
ti odporucam precitat si okrem SME aj nieco ine, napriklad tieto dva clanky http://zvedavec.org/pohledy_1281.htm a http://zvedavec.org/pohledy_1307.htm mimochodom je to na webe ktory vznikol povodne pre Cechov/Slovakov zijucich v USA pripadne v Kanade, sefredaktor zije v Kanade myslim.. to len k tomu tvojmu deleniu na nase europske a vase zamorske nazory..Tak potom preco teraz ked sa izraelcania stiahli z okupovanych uzemi este stale na nich strielaju s raketami?
-
psycho
Medium Star
Najprv si ujasni v hlave kto su terroristi. Vela vies ale z prepacneim hovno o mezdiradnom prave umelec ved prises uplne z cesty. Najpr klasifikacia lebo prave taky priklad co si uviedol nema s terorizmom ako takym vela spolocneho
Tri predpoklady na klasifikaciu jednania ako terorisickeho:
1. jednanie trestne podla legislativy platnej na dannom uzemi
2.musi byt zamerane na vyvolavanie obav verejnosti alebo nejakej skupiny, pocit strachu...
3. MUSI byt politicky motivovane!!!
dalej je nutne rozoznat v cine hlboku nebezpecnost a ohromny rozsah skod
Do tejto temy tahat komunizmus je podla mna zbytocne nakolko toto sme uz preberali aj v inych temach. To co sa tu dialo odsuzdujem tak preco zomna stale robis komunistu atd.
Izreal to je tiez tema sama o sebe. Nevidel som sice zida samovraha ale zasa islam je "trosicku o inom". Za zidov to robia ich vojaci ktory vrazdia prave tak ako Hamas. Nie Irak nevpustil na svoje uzemie zbrojnych inspektorov to Izrael. Nie irak vlastni zbrane hromadneho nicenia. Izrael nerespektoval ani nerespektuje rezolucie OSN a uzemie palestiny okupuje ilegalne
Potom zasa spominas zlociny komunistov o ktorych seci vieme a nikto tu o nich nepochybuje ale vidim ze si si ich nejko oblubyl. A budes sa asi divit ale zaujjma ma to vecelku dost ale nedivam sa na to zaujato ako ty.
A ci sa ti to paci alebo nie rusi jednaju na svojom uzemi a su v prave. Mozno mi nebudes verit ale situacia v cecensku ma vobec ale vobec netesi. Ale ak podla teba rusi robia zlu vec ako je mozne ze si sa vobec nekedy bol za utok proti iraku?
Co sa tyka husajna tak ak si myslis ze koli ludom tyranim rezimomn vtrhli amricania znova do iraku tak sa musim velmi cudovat lebo to ich v pustenej liske nezaujmalo a nakoniec ani pretym. Ved usa nikdy neodsudili pouzitie otravnych plynov irakom asi aj preto ze im ich pomahali vyrabat. Zeby bol irak domovom teroristou? AJ bin Ladin oznacil husajna za zleho islamskeho vodcu. Zeby v iraku boli druhe najvasie zasoby ropy na svete? No su ale o ropu ktora je krvou amreickej ekonomiky predsa nejde.
Nazyvas ma fanatikom, zaujatim nepriatelom vsetkych normalnych ludi. Preco? nehodim sa ti? takych co maju aj vlastnu hlavu a nenechju si natarat nezmysli o obrane slobody a podobne dristy sa ti nehodia? Treba nicit takych ako som ja ved ja som vlastne nepriatel vsetkych aj sameho seba? Boze kolko si ma toho zase naucil
2.musi byt zamerane na vyvolavanie obav verejnosti alebo nejakej skupiny, pocit strachu...
Do tejto temy tahat komunizmus je podla mna zbytocne nakolko toto sme uz preberali aj v inych temach. To co sa tu dialo odsuzdujem tak preco zomna stale robis komunistu atd.
Izreal to je tiez tema sama o sebe. Nevidel som sice zida samovraha ale zasa islam je "trosicku o inom". Za zidov to robia ich vojaci ktory vrazdia prave tak ako Hamas. Nie Irak nevpustil na svoje uzemie zbrojnych inspektorov to Izrael. Nie irak vlastni zbrane hromadneho nicenia. Izrael nerespektoval ani nerespektuje rezolucie OSN a uzemie palestiny okupuje ilegalne
Potom zasa spominas zlociny komunistov o ktorych seci vieme a nikto tu o nich nepochybuje ale vidim ze si si ich nejko oblubyl. A budes sa asi divit ale zaujjma ma to vecelku dost ale nedivam sa na to zaujato ako ty.
A ci sa ti to paci alebo nie rusi jednaju na svojom uzemi a su v prave. Mozno mi nebudes verit ale situacia v cecensku ma vobec ale vobec netesi. Ale ak podla teba rusi robia zlu vec ako je mozne ze si sa vobec nekedy bol za utok proti iraku?
Co sa tyka husajna tak ak si myslis ze koli ludom tyranim rezimomn vtrhli amricania znova do iraku tak sa musim velmi cudovat lebo to ich v pustenej liske nezaujmalo a nakoniec ani pretym. Ved usa nikdy neodsudili pouzitie otravnych plynov irakom asi aj preto ze im ich pomahali vyrabat. Zeby bol irak domovom teroristou? AJ bin Ladin oznacil husajna za zleho islamskeho vodcu. Zeby v iraku boli druhe najvasie zasoby ropy na svete? No su ale o ropu ktora je krvou amreickej ekonomiky predsa nejde.
Nazyvas ma fanatikom, zaujatim nepriatelom vsetkych normalnych ludi. Preco? nehodim sa ti? takych co maju aj vlastnu hlavu a nenechju si natarat nezmysli o obrane slobody a podobne dristy sa ti nehodia? Treba nicit takych ako som ja ved ja som vlastne nepriatel vsetkych aj sameho seba? Boze kolko si ma toho zase naucil
LES:
Oni maju pravo branit vlastne uzemie, ako vies tak Cecensko je hned velda Ruska! Neviem co mas stale s tym komunizmom, neviem ci to viete aj v USA, ale v Europe uz komunizmus nieje!
Izrael a mocnost?? To potom moze byt mocnost aj Kongo....
Kebyze si palestincan a niekto ti po 2SV na tvojom uzemi vytvori stat tak by si sa na to pozeral inak....
Co ma to ze boli Sovieti u nas 50rokov s tym ze ci maju pravo na to bojovat proti cecencom v sucastnosti??!!(aby si nezabudol, ten komunizmus tu fakt, ale fakt nie je)
Musis si zobrat v uvahu aj to ze Rusi to nerobia v takom velkom ako USA!
USA sa vezmu a zautocia na Irak s tym ze podporuju Teroristov, ze maju ZHN, pritom nic s tohoto sa nepotvrdilo!! Takze Rusi si aspon nevymyslaju dovody...
Paradox je ze si tych teroristov USA najskor vycvicili...
Hodi sa k tomu jeden citat>
"Vyrábame teroristov rýchlejšie ako ich stíhame zabíjať."
(Stephen Zunes, predseda Peace and Justice Studies )
Oni maju pravo branit vlastne uzemie, ako vies tak Cecensko je hned velda Ruska! Neviem co mas stale s tym komunizmom, neviem ci to viete aj v USA, ale v Europe uz komunizmus nieje!
Izrael a mocnost?? To potom moze byt mocnost aj Kongo....
Kebyze si palestincan a niekto ti po 2SV na tvojom uzemi vytvori stat tak by si sa na to pozeral inak....
Co ma to ze boli Sovieti u nas 50rokov s tym ze ci maju pravo na to bojovat proti cecencom v sucastnosti??!!(aby si nezabudol, ten komunizmus tu fakt, ale fakt nie je)
Musis si zobrat v uvahu aj to ze Rusi to nerobia v takom velkom ako USA!
USA sa vezmu a zautocia na Irak s tym ze podporuju Teroristov, ze maju ZHN, pritom nic s tohoto sa nepotvrdilo!! Takze Rusi si aspon nevymyslaju dovody...
Paradox je ze si tych teroristov USA najskor vycvicili...
Hodi sa k tomu jeden citat>
"Vyrábame teroristov rýchlejšie ako ich stíhame zabíjať."
(Stephen Zunes, predseda Peace and Justice Studies )
-
t0m4s3
Admin
svestka > nezajem rozoberat taketo veci - je to moj nazor nikto mi ho nevezme, moze sa ti nepacit, mozes ho rozoberat, mozes proti nemu protestovat ale to je asi vsetko co s tym mozes robit. howgh!
PS. som rad ze je na fore tolko vela vestcov, co vedia co BY BOLO KEBY NIECO.... (vid amici a moj pocitac)
PS. som rad ze je na fore tolko vela vestcov, co vedia co BY BOLO KEBY NIECO.... (vid amici a moj pocitac)
Ja si nemyslim, ze takych ako si ty treba "nicit". To, ze izraleski vojaci zabijaju palestincanov, to zas az takou pravdou nieje, hadam ich nechces prirovnavat s sfanatizovanymi clenmi vselijakych teroristickych organizacii, ktore su v Palestine? Ked izraelsky vojak striela, tak striela v sebaobrane, alebo ked je nanho strielane. Toto je dovolene aj medzinarodnymi zakonmi. Ja uz by som naozaj chcel vediet, ze ako by si ty konkretne vyriesil takyto spor medzi sfanatizovanymi teroristickymi organizaciami a napr. Izraleom? Hipoteticky - keby sa Izrael stiahol zajtra zo vsetkych okupovanych uzemi, ty si myslis, ze sfanatizovani proti-izraelski teroristi by prestali utozit na Izrael? Vies, ze kde je problem? Ze by som sa skoro stavil, ze by si nenasiel jedneho Araba, ktory by vyhlasil, ze Izrael ako stat ma pravo vobec existovat. Toto neni fanatizmus? A co ma Izrael robit? Akosi sa rozptylit po svete? Povedzme par tisic Zidov do kazdeho statu sveta? To, ze extremizmus existuje vo svete je samozrejme dokazatelnym faktom. Preco je tento extremizmus evidentny hlavne na Blizkom Vychode? Vsak chod zit napr. do takeho Iranu a uz ta nenavidia len koli tomu, ze si biely a, ze si krestan. Skus napr. v Teherane poziadat ministerstvo o povolenie stavby nejakeho krestanskeho chramu. Mysleli by si, ze srandujes. V tom horsom pripade by ta dali do basy, ze provokujes. Maju povolene islamisti stavat mesity v celej Europe? Samozrejme, ze maju ! Podpalujeme im ich? Ako je to mozne, ze oni nas tak nenavidia? Koli comu? Ze ja mam tv a chladnicku a on nema? Ja za to mozem? To je presne take, ako ked na Slovensku zo svojou svetoznamou zavistou jeden sused zavidi druhemu, ked ma co i len o 2m sirsi barak ako on. Vsak o slovenskej zavisti som pocul az v Mexiku... ! Nieje to obvinenie, ale dufam, ze niesi pacifista, lebo potom sa uz naozaj vzdaj kazdemu, kto od teba bude hocico ziadat, dokonca aj Vas barak, alebo byt v ktorom byvas, ked volakto pride s bejzbolovou palicou a povie ti, ze pre tolkych ktori tam byvate je ten Vas byt prislis velky a ich je viac. Takze vy sa stahujte do garzonky...psycho napísal:Najprv si ujasni v hlave kto su terroristi. Vela vies ale z prepacneim hovno o mezdiradnom prave umelec ved prises uplne z cesty. Najpr klasifikacia lebo prave taky priklad co si uviedol nema s terorizmom ako takym vela spolocneho
Skratka plati to co som napisal, ze s teroristami ani so ziadnymi nasilnikmi a kriminalnikmi NEVYJEDNAVA a ich poziadavky sa NEPLNIA !
Kto do teba kamenom, ty donho chlebom... Ty si to myslis, ze podla tohto vzoru by sme mali chovat aj k teroristom, ci su na Blizkom Vychode alebo hocikde inde na svete a to dokonca aj na Slovensku?
Ty nie si normalny. Izrael je teroristicky stat!! Dokazov su vsade tony hlavne na internete, mozes vidiet aj take veci ako izraelski vojaci zastrelia neozbrojeneho otca a jeho syna a pod. tak tu nepis nezmysli..Ked izraelsky vojak striela, tak striela v sebaobrane, alebo ked je nanho strielane.
- Prílohy
-
- ..
- landloss.jpg (129.78 KiB) 919 zobrazení
Stale tu vravis ake su palestincania svine, ale spytam sa ta, kebyze k tebe niekto pride a povie ti ze sa mas odstahovat, lebo tato poda patri za tyzden uz inemu statu tak by si na to mal iny nazor!? To vies, si viem predstavit ci by suhlasila po 2SV USA aby sa vzdala 1/4 uzemia v prospech ineho statu ktory potrebuje zivotny priestor!! A u Palestiny to nebola 1/4 ale viac ako 1/2!!