Gorila

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Gorila

Príspevok od používateľa hughito »

Ale však jasné, že ak budem voliť SDKÚ či SaS, tak "zoberiem kreslo" Ficovi. Ale ako mu pridám kreslo, ak nevolím nikoho ? Tým, že nevolím, tak mu kreslo ani nepridávam, ale ani neberiem, to je pravda.
Ak sa rozhodnes volit inu stranu ako SMER tak zvysis percentualne ich poziciu a tym aj prepocet kresiel v parlamente, t.z. ze SMER bude mat menej percent a tym aj kresiel (samozrejme nie len smer, ale podla preferenci hlavne smer). Logika.
Toto je jasné.
Ak nejdes volit, a si si vedomy predvolebnych statistik, tak v podstate prehlasujes, ze ti vlada SMERu nevadi.
A ospravedlnuj si to ako len chces.
Ale mne by vadila akákoľvek vláda kohokoľvek, takže ja nevidím riešenie v tom, ísť voliť niekoho iného, ako Fica, lebo je mi nesympatický celý systém zastupiteľskej demokracie.
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mi-chau »

Preto tam kolega spomenul slovo nepriama podpora. Ak teda volit neplanujes, pretoze ti nevyhovuje ziadna strana, tak neovplyvnis to co hlasaju preferencie.
hughito
Redeemer
Redeemer

S tým súhlasím.

//autoeditácia príspevku (15 Jan 2012, 11:47)
Chmelár o Gorile:

Kód: Vybrať všetko

Dnes okolo pol druhej sa v telefonickom rozhovore pre rádio Lumen ešte raz vyjadrím k najsledovanejšiemu zvieratku súčasnosti - Gorile. V jednom majú skeptici pravdu. Načasovanie celého škandálu nemôže byť náhodné. Keď sme na jeseň poukázali na neúmerný vplyv finančných skupín a protestovali pred sídlom Penty, denník Sme nás označil div nie za boľševikov. Keď sme sa pokúsili doručiť občiansky zatykač pre J&T, nasledovala tvrdá mediálna blokáda - napriek tomu, že tam boli novinári zo všetkých relevantných médií, ani o tom nehlesli. A tu sa zrazu pár týždňov pred voľbami vynorí kauza, o ktorej politické garnitúry predsa dávno vedeli, o ktorej mala v rukách konkrétne dôkazy Slovenská informačná služba a ani jeden z jej troch riaditeľov nekonal. Komu potom slúžia títo páni? Načo je štátu takáto tajná služba? Je to hra s ohňom a ani zďaleka nevyplávalo na povrch všetko. Ak sa celý škandál nevyšetrí do volieb (na čo zjavne neexistuje záujem a možno ani zo strany tých, ktorí ten materiál zverejnili), celá kauza sa zametie pod koberec a spoločnosť z nej vyjde ešte frustrovanejšia a znechutenejšia ako doteraz. Blíži sa čas, keď už nikto nebude mať chuť predstierať, že žijeme v demokratickej spoločnosti.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Tieto voľby paradoxne odporúčam voliť Smer-SD. Je to vhodná cesta ako sa z dlhodobého hľadiska zbaviť Róberta Fica. Bolo by dobré ak by sa mu podarilo zostaviť vládu. Smelo k urnám robotnícke vrstvy, dôchodci, revolucionári aj buržuji :lol:
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

"Mojžiš: Mečiarove rozbehnuté obchody doťahoval Dzurinda" ; "Ján Mojžiš bol v roku 2003 odvolaný z funkcie riaditeľa NBÚ. Podľa vtedajšieho premiéra Mikuláša Dzurindu (SDKÚ) bol totiž súčasťou skupinky, ktorá škodí štátu." => Pripomína mi to jednu hru neviem ako sa volá: Ja ho nemám, ja ho nemám, má ho číslo 5...

http://www.webnoviny.sk/slovensko/mojzi ... p_articles
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

slay napísal:Tieto voľby paradoxne odporúčam voliť Smer-SD. Je to vhodná cesta ako sa z dlhodobého hľadiska zbaviť Róberta Fica. Bolo by dobré ak by sa mu podarilo zostaviť vládu. Smelo k urnám robotnícke vrstvy, dôchodci, revolucionári aj buržuji :lol:
Z jednej strany je terapia Ficom dobrá, len neviem, koľko z jeho voličov pochopí za tie 4 roky, čo je Fico zač. Ale môže to viesť k dosť veľkému poklesov hlasov Smeru v ďalších voľbách a k vytvoreniu 1 (najviac 2) normálnej, transparentnej, relevantnej a Smeru konkurujúcej (aj výsledkovo) strane.

Takže to bol ten najoptimickejší scenár a ten najpesimistickejší je Ficova vláda Orbánovského typu.
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

slay napísal:Tieto voľby paradoxne odporúčam voliť Smer-SD
Preboha, robíte tu s Fica stelesnené zlo, no povedzte mi, v čom je také SDKU(za SDKU môžete dosadiť prakticky každá strana ktorá je na scéne) lepšie? Jáj ja som zabudol, že je to teraz v móde.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

a po volbach bude z gorily kauza kingkong ne :smt009 este nabere na objeme
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Hughito trochu matematiky. O gorile sa mi moc rozpravat nechce, ja dufam, ze pojdu vsetci do basy, ale neverim tomu.

Takze povieme si par prikladov, vymyslenych, ale budu lepsie fungovat pre znazornenie.

1. Priklad. Volebna ucast je 100%. Smer dostane 10% hlasov. To znamena, ze ma aj 10% poslaneckych miest, cize 15 v nasom sucasnom parlamente.

2. Priklad. Volebna ucast je 50%. SMer dostane znova 10%. V tomto pripade to ale je 1/5, cize 20% kresiel, ktore dostane, cize 30.

3. Priklad. Volebna ucast je 90%.. Smer dostane 40%. Toto uz je (pocitame ako na zakladke, 40/90, cize 44%). Co je v nasom pripade 66 kresiel.

4. Priklad. Volebna ucast je 70%. Smer dostane 40%. Toto je 57% a tym padom 85-86 kresiel (neviem ci sa tu zaokruhluje a ako).

Na tretom a stvrtom priklade vidis teda, ze ak nevolis, ako sa odzrkadluje pocet mandatov. V podstate pridavas kazdej strane, ale ten pomer pri najsilnejsiej strane je neumerne vacsi. Okrem toho tu mozes vidiet kedy napriklad Smer ma velku cast sedadiel, ale stale nie vsetky, v 4tom priklade ale uz ma nadpolovicnu vacsinu a ide sam do vlady.
hughito
Redeemer
Redeemer

Samozrejme, že je neúmerne väčší, keď dostala toľko hlasov vo voľbách ! A zato ja nemôžem. :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Vyjadrenia politikov alebo aj samotnej Penty su smiesne. Keby som bol v ich pozicii, tak asi kradnem rovnako, ved preco nie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

niektorych pred kradnutim chrani moralka, inych neschopnost policie a prokuratury cokolvek dokazat
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

test napísal:Keby som bol v ich pozicii, tak asi kradnem rovnako, ved preco nie.
ved kto nie
a kazdy by sa len "tvaril" "ja nic ja muzikant" :uvodzovky: :D

/edit: ten nazov clanku ma pobavil ze Dvakrát WC, útek do knižnice a mlčanie. heh
http://www.topky.sk/cl/1000081/1296369/ ... a-mlcanie-
hughito
Redeemer
Redeemer

karmista:
tak buď kúl a nevoľ, potom ale kamarát ne<>čuj na vládu lebo vďaka takým ako ty voľby dopadnú tak, ako dopadnú
Opäť interesantný záver od anonymného karmistu, ktorý mne dáva na vinu, že voľby nejak dopadnú. Neuveriteľné.

Ale poďme to rozobrať: ok, vy hovoríte, že treba ísť voliť, ako keby to bola zázračná formulka. Vy pod tým idením voliť ale chápete ísť voliť SDKÚ alebo SaS. Čo keby som šiel voliť a volil SMER ? Alebo by som volil stranu ktorá sa nedostane cez 5 % ? Jediná šanca, ako poškodiť najsilenejšej strane je taká, že by som volil druhú, tretiu, resp. každú slabšiu stranu, ktorá má však nad 5 %.

Takže takto to je a nie že ja podporujem SMER. A vytvárať tu fantazmagorické možnosti typu, volebná účasť je 90 % a Fico dostane 40 % a volebná účasť je 70 % a Fico dostane % = to sú absolútne nezmysly. Ficových 40% je odrazom jeho voličov, to je nejaký počet ľudí, ktorí ho volia. Čiže, ak by bola účasť 90 %, tak Fico by nemal 40%, ale 60 %, čiže sme tam, kde sme boli. Takže už prestaňte s týmito srandovnými hypotézami, ktoré aj tak majú jeden jediný podtón: voľ pravicu, dobro, resp. pre triezvejších menšie zlo. K tomu len toľko, že som rád, že sa kauzou Gorila konečne definitívne zbúral mýtus o zlatej pravici na čele s SDKÚ a superekonómom Miklošom.

Zostalo tu len SaS, ktoré ešte nemalo dostatočný čas na svoju diskreditáciu.

A na záver: ja nevolím nikoho nie preto, že nemám koho voliť, ale preto, lebo mi je protivný celý tento systém parlamentnej demokracie, ktorý nepovažujem za správny.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Ja súhalsím s hughitom, nebudem voliť nikoho a tým dávam jasne najavo, že odmietam pdoporovať menšie zlo /pretože zlo je stále zlo/, nejednotnosť, špinavé paprče a odmietam zo štátnych peňazí /t.j peňazí nás všetkých /plniť vrecká darmožráčom a parazitom vo vláde, ktorý sa od vzniku 2. SR nikdy nestarali o občana a nikdy mu neslúžili.
Keby sa celé Slovensko rozhodlo voľby odignorovať bol by to jasný signál všetkým stranám a politikom.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Takže už prestaňte s týmito srandovnými hypotézami, ...
operuje sa s hypotezami, ze volici smeru nacupkaju, lebo Fico zaveli, ale volici pravice su znechuteni, a preto volit nepojdu
Keby sa celé Slovensko rozhodlo voľby odignorovať bol by to jasný signál všetkým stranám a politikom.
to by boli len radi
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie: Zato ja nemôžem.

Ja by som nepriamo podporoval SMER vtedy, keby bolo napr. voliť povinné v tom zmysle, že neodvolený hlas by prináležal automaticky najsilenejšej strane, alebo nejaký pod. nezmysel.
Frko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Frko »

ja len k tejto diskusii tolko : NEZABUDNITE VOLIT !!! nech nas ma zasa kto okradat
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

Frko: A komu/čomu pomôžeš keď nepôjdeš voliť?
senator8008
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa senator8008 »

etc.: Tým, že nepôjde voliť nikomu ani ničomu nepomôže, no to nepomôže ani ten, kto voliť pôjde.
Napísať odpoveď