Prehrievanie NVIDIA GeForce 9800GT
Prehrievanie NVIDIA GeForce 9800GT
Strašne sa mi prehrieva grafická karta s chipom NVIDIA GeForce 9800GT, je to konkrétne model MSI GameSeries 9800 s 1GB GDDR3 a pri zaťažení dosahuje teploty až na 73C a pri normálnej práci má teplotu 55C. Neviem či je pretaktovaný od výrobcu, ale ja som to určite netaktoval. Fan by mal byť na 100%, ale nikde som nenašiel nastavenie. Mám tam nejako pridať FAN, alebo aké su normálne teploty tejto GK? Keď hrám intenzívne tak jediným riešením je niekedy reset a chladič na GK je vriaci a neudržím na ňom prst.
Re: Prehrievanie NVIDIA GeForce 9800GT
Tak skus precistit GK. poriadne ju prefukaj. Popripade romontuj a namaz pastou a potom pomeraj teploty. Ale ak to nevies tak to radsej nerob. Neviem ake su normy tvojej GK no napr moja 55 v idle uplne bezne a v burne som dal 102. (skoro ma je*lo)
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
M95M - koľko má rokov, skúšal si ju komplet celú prepastovať? Máš dobré prúdenie vzduchu v skrinke? Bola vždy taká vrelá?
//edit: Akurát som dopísal s majiteľom tej karty, takže Tmax je 105°C, má ju OCnutú o 15% a GPU má v burne 60°C a pamäte nevie, lebo nemajú senzor [alebo nefunguje]. Takže si v rámci "horšej" normy. Avšak s tým chladením by si mal mať do tých 65-70 v burne max, a v idly tých 40-45 max. Záleží od skrinky, prostredia a tak.
PsychoS - ale my tu vedieme debatu o grafických kartách, nie o prenosných termonukleárnych zariadeniach s odberom pol megawattu [:P GTX 480]
//edit: Akurát som dopísal s majiteľom tej karty, takže Tmax je 105°C, má ju OCnutú o 15% a GPU má v burne 60°C a pamäte nevie, lebo nemajú senzor [alebo nefunguje]. Takže si v rámci "horšej" normy. Avšak s tým chladením by si mal mať do tých 65-70 v burne max, a v idly tých 40-45 max. Záleží od skrinky, prostredia a tak.
PsychoS - ale my tu vedieme debatu o grafických kartách, nie o prenosných termonukleárnych zariadeniach s odberom pol megawattu [:P GTX 480]
Je už staršia, teploty mala väčšie vždy ale nevenoval som tomu veľkú pozornosť. V poslednom čase začal sekať tak som ho skontroloval a teplota vyskakovala niekedy dosť vysoko. Skrinku mám dobrú, tam problém nebude. Skôr myslím že by sa ju zišlo repastovať, prachu tam veľa nebolo lebo vetrák je otočený naspod a ten čo bol som vyčistil.
-
uplink
VIP
Skús to prepastovanie, plošné. Aj pamäte, aj GPU, alebo aspoň GPU ak nemáš obojstranné lepiace pásky s teplovodivou pastou. Na GPU odporúčam Noctua NT-H1 poslednú revíziu.
-
vikko78
Medium Professional
tento problem, že sa mi nezapínal fan na grafe na 100% (konkr. 8800GTS) som vyriešil pomocou Rivatuneru...tu je návod:
Prepastoval som GPU, akurat ked som ju vlozil, zapol, na monitore sa zobrali zvisle pasiky a PC mi nenašiel obrazovku, NVIDIA pisala ze sa nenasla ziadna GPU. Neviete cim to moze byt? Pri pastovani som nikde nespravil chybu a vsetko by malo byt v poriadku.
-
Thommas
Addict
Karta je AMEN, zdochli VRAMky.
-
uplink
VIP
V tom prípade už bola asi poškodená a umiera 
-
Thommas
Addict
Už zdochla. Ak by si sa jej chcel zbaviť za dáke drobné, napíš mi.
ja som iba odobral chladič, natrel trochu pasty a zapojil
ako sa mohla poškodiť? či tým že mala vysoké teploty
ako sa mohla poškodiť? či tým že mala vysoké teploty
-
uplink
VIP
Ona už kapala evidentne podľa Tvojho popisu aj pred tým.