Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Retsko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retsko »

lama2d napísal:Pani inteligenti zarazama vase IQ, vsak len naprosty blbec (nechcem nikoho urazit) moze verit niecomu ako evolucna teoria a BIG BANG. ved to je nerealna blbost, zober si ze pride k vybuchu a z vybuchu nahodou vznikne zem a nahodou vznikne bakteria a znej nahodou vznikne zivot a znej opakujem NAHODOU clovek. TO JE SMIESNE. Clovek je dokonale stvorenie. Je blbost aby bakterie vytvorili cloveka az tak dokonaleho ze musi dychat jest pit a ma dokonaly traviaci system, mozog, srdce. S toho vypliva ze tie bakteria musili byt inteligentne aby vytvorili opicu a potom znej cloveka. NEVERIM na pracloveka ani na evoluciu a ani vymyslom ako je smiesny BIG BANG. A aj tak celu evolucnu teoriu Darvin na smrtelnej posteli poprel.

A mam este nieco k zamysleniu:

Ako vznikla ta bakteria a vesmir...? Ci len tak nahodou?
A este je tu druha otazka. A ako vznikol Boh?

Toto su otazky na ktore ludstvo nikdy nenajde odpoved.
No tak ty tu mas co IQ spominat... Vsetko beries tak uzkoprso, nenechavas priestor svojej fantazii... V teorii Velkeho tresku sa nehovori o tom, ze "...a zrazu bol vybuch a z toho vybuchu bolo zrazu slnko, zem, clovek, ...." ale vsetko vznikalo postupne, mnoho milionov rokov. Ak tomu nedokazes porozumiet, musis trochu dospiet.
Co sa tyka tej tvojej "potrebnej inteligencie pre vytvorenie tak sofistikovaneho tvora ako je clovek", tak v podstate nie si. Nie si preto, ze ani moderny clovek nie je natolko inteligentny, aby dokazal vytvorit cloveka (ak nepocitam klony).
A ako vznikol Boh? V Boha veris, Boh vznikol v tvojej hlave. (nie som veriaci)
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Les napísal:Viem, ze som Ho neurazil, lebo neexistuje. Keby Jezis by naozaj existoval, tak by som k nemu mal velmi vela otazok. A co Vy? Rozpravali by ste sa s nim? Alebo by ste sa pred nim pokakali. Chcel by som vediet napr. ci Jezis fajci, co si tam vari a z coho, alebo potrebuje len dusevnu potravu? (nie otravu). Chcel by som tiez vediet, ci mu niekedy stoji pipik, je predsa chlap a k tomu ma este aj fuzy a bradu.

:wink:
Toto je ucebnicovy priklad zleho chapania viery... To, ako Boha a Jezisa prezentuje cirkev, je len fikcia. V samotnej podstate ziadne nabozenstvo nie je potrebne, lebo ked sa nad tym tak zamyslis, tak cela tvoja viera, vsetko v co veris, je tvoja mysel. Tu nejde o Boha sediaceho na oblaciku, velkeho stareho pana, ktory ked cika, prsi, ked sa hneva, hrmi,... Berte to ako duchovno, ako energiu,... Ved preto sa hovori, ze Boh je vsadepritomny... Aby si ho ludia nevykladali ako stareho uja. Nebo/peklo detto... Tu sa nejedna o peklo so sidlom v strede Zeme, a nebo so sidlom na oblohe... Tu ide o to, ze zly clovek nebude mat pokoj po smrti, ale vecne sa bude trapit. (aj ked neviem nakolko zly musi byt...) Tazko sa chapu taketo veci, ale treba nad tym pouvazovat... Mimochodom veriaci nie som, ale akceptujem ich a chapem ich...
Rat
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Rat »

lama2d napísal:Pani inteligenti zarazama vase IQ, vsak len naprosty blbec (nechcem nikoho urazit) moze verit niecomu ako evolucna teoria a BIG BANG. ved to je nerealna blbost, zober si ze pride k vybuchu a z vybuchu nahodou vznikne zem a nahodou vznikne bakteria a znej nahodou vznikne zivot a znej opakujem NAHODOU clovek. TO JE SMIESNE. Clovek je dokonale stvorenie. Je blbost aby bakterie vytvorili cloveka az tak dokonaleho ze musi dychat jest pit a ma dokonaly traviaci system, mozog, srdce. S toho vypliva ze tie bakteria musili byt inteligentne aby vytvorili opicu a potom znej cloveka. NEVERIM na pracloveka ani na evoluciu a ani vymyslom ako je smiesny BIG BANG. A aj tak celu evolucnu teoriu Darvin na smrtelnej posteli poprel.

A mam este nieco k zamysleniu:

Ako vznikla ta bakteria a vesmir...? Ci len tak nahodou?
A este je tu druha otazka. A ako vznikol Boh?

Toto su otazky na ktore ludstvo nikdy nenajde odpoved.
Vsetko sa to dozvies, ale potom to uz nepovies nikomu :smt018
lama2d
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lama2d »

Retsko napísal:No tak ty tu mas co IQ spominat... Vsetko beries tak uzkoprso, nenechavas priestor svojej fantazii... V teorii Velkeho tresku sa nehovori o tom, ze "...a zrazu bol vybuch a z toho vybuchu bolo zrazu slnko, zem, clovek, ...." ale vsetko vznikalo postupne, mnoho milionov rokov. Ak tomu nedokazes porozumiet, musis trochu dospiet.
Co sa tyka tej tvojej "potrebnej inteligencie pre vytvorenie tak sofistikovaneho tvora ako je clovek", tak v podstate nie si. Nie si preto, ze ani moderny clovek nie je natolko inteligentny, aby dokazal vytvorit cloveka (ak nepocitam klony).
A ako vznikol Boh? V Boha veris, Boh vznikol v tvojej hlave. (nie som veriaci)
Pan mudry, milujem takych co hovoria ze na to este musim vyrast ale rovnou k veci. Postupne vzniklo, ved to je tiez smiesne. A inac Big Bang je o tom ze vybuchol daky meteorit a zneho vznikla Zem a potom sa na Zemi zacali sa vyvijat bakterie... atd... Cista blbost. A to ze Boh vznikol v mojej hlave je tvoj nazor. A moj nazor je ze z bakterie zivot nevznikol postupom milionov rokov. Ked sme uz pri tom case tak ani ten nie je presne urcovany, lebo sa vsetko meria uhlikovou metodou ale ta pochopitelne nieje presna lebo sa uhlik postupom casu vytraca. A zcoho zacali vznikat bakterie? Postupom casu? Ale ako posupom casu ked nic nebolo z coho vznikli?
babyface4
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa babyface4 »

Les napísal:je len jeden Jezis? Pytam sa to preto, lebo ja poznam dvoch. Jeden je tam hore a druhy stoji vedla mna a vola sa Jesus Alvares. Je to Mexican a aj vyzorom je ako On. Ktoreho Jezisa mam radsej? Samozrejme toho Hispanca. Preco? Lebo toho mozem vidiet, zhovarat sa s nim, skratka mi robi spolocnost. Hocikolko sa modlim k tomu tam hore, tak mi pomoze akurat tak velky prd.

Viem, ze som Ho neurazil, lebo neexistuje. Keby Jezis by naozaj existoval, tak by som k nemu mal velmi vela otazok. A co Vy? Rozpravali by ste sa s nim? Alebo by ste sa pred nim pokakali. Chcel by som vediet napr. ci Jezis fajci, co si tam vari a z coho, alebo potrebuje len dusevnu potravu? (nie otravu). Chcel by som tiez vediet, ci mu niekedy stoji pipik, je predsa chlap a k tomu ma este aj fuzy a bradu.

:wink:
ano je len jeden...a po kom dostal meno ten tvoj alvares?a preco ho vobec ma?Paci sa mu?To ktoreho mas radsej je naozaj na tebe,nie som z tych ktori by hustili chodte do kostola pripadne musite chodit do kostola,ty si proste nikdy nepocitil nieco dobre,pekne ja neviem ...narodili sa ti zdrave deti,pripadne si prezil nieco na hrane a smrti a nikdy si si neuvedomil ze okrem tvojej rodiny ta ma asi rad aj niekto tam hore?...aj ked nie si veriaci?Co sa tyka otazky keby som sa s nim stretol,neviem mozno by som si pokecal 8) ,mal by som respekt ,ale bol by som rad... jezisa nemusis vidiet,staci ked ho pocitujes v sebe.
Mozno pre niekoho bludy ,ale ver co mu xces ja ta nenutim ,otazky ,ktore si sem dal by sa tak opytalo 10 rocne decko ,ale ak sa uspokojis s urazanim toho v koho niekto veri si obycajny chudak
Spawn
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Spawn »

lama2d napísal: Pan mudry, milujem takych co hovoria ze na to este musim vyrast ale rovnou k veci. Postupne vzniklo, ved to je tiez smiesne. A inac Big Bang je o tom ze vybuchol daky meteorit a zneho vznikla Zem a potom sa na Zemi zacali sa vyvijat bakterie... atd... Cista blbost. A to ze Boh vznikol v mojej hlave je tvoj nazor. A moj nazor je ze z bakterie zivot nevznikol postupom milionov rokov. Ked sme uz pri tom case tak ani ten nie je presne urcovany, lebo sa vsetko meria uhlikovou metodou ale ta pochopitelne nieje presna lebo sa uhlik postupom casu vytraca. A zcoho zacali vznikat bakterie? Postupom casu? Ale ako posupom casu ked nic nebolo z coho vznikli?
Píšeš pekné hlúposti lama2d
Big Bang je seriozna teoria, ktorú si vedci len tak nevymysleli.

Popis Big Bangu je zhruba tak istý ako popis Biblie (ale keďze viem že nemáš ani potuchu o čom hovorím tak ti to definujem)
Biblia bola svojou dobou písaná tak, aby tomu pochopil v tej dobe i ten najmenej inteligentný človek pre príklad. - adam a eva zjedli zakázané ovocie...tomu ludia v tej dobe pochopili lepšie ako keby bolo napísané "vyspali sa spolu" Podobne to je i s Big Bangom, to že to "vybuchlo a z toho vznikol vesmír" je len definícia tomu čomu by si odborne nepochopil... To ako vznikli tie reakcie je tak rovnako záhadné ako existencia boha, takže sa konečne uvedom čo hovoríš...
Spawn
Medium Expert
Medium Expert

Rovnako tak je otázne prečo nerozlišujete medzi

Bohom a bohom
SHiFTeR
Star
Star

Príspevok od používateľa SHiFTeR »

Spawn napísal:Píšeš pekné hlúposti lama2d
Big Bang je seriozna teoria, ktorú si vedci len tak nevymysleli.

Popis Big Bangu je zhruba tak istý ako popis Biblie (ale keďze viem že nemáš ani potuchu o čom hovorím tak ti to definujem)
Biblia bola svojou dobou písaná tak, aby tomu pochopil v tej dobe i ten najmenej inteligentný človek pre príklad. - adam a eva zjedli zakázané ovocie...tomu ludia v tej dobe pochopili lepšie ako keby bolo napísané "vyspali sa spolu" Podobne to je i s Big Bangom, to že to "vybuchlo a z toho vznikol vesmír" je len definícia tomu čomu by si odborne nepochopil... To ako vznikli tie reakcie je tak rovnako záhadné ako existencia boha, takže sa konečne uvedom čo hovoríš...
Heh...ale je otazkou casu, kedy vedci dokazu, ako tie reakcie vznikli, vies? Na Boha sa pyta kazdy a nik nepokrocil dalej, pretoze to stoji stale na tom istom mieste. Ked mi dokazes Boha, tak dajme tomu. Ale vedci sa snazia dokazat Big Bang a je iba otazkou casu, kedy zistia, ako vznikli tie reakcie. Ved aj cierne diery dlhu dobu zistovali a predsa zistili, ake reakcie tam prebiehaju.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

babyface4 napísal: ano je len jeden...a po kom dostal meno ten tvoj alvares?a preco ho vobec ma?Paci sa mu?To ktoreho mas radsej je naozaj na tebe,nie som z tych ktori by hustili chodte do kostola pripadne musite chodit do kostola,ty si proste nikdy nepocitil nieco dobre,pekne ja neviem ...narodili sa ti zdrave deti,pripadne si prezil nieco na hrane a smrti a nikdy si si neuvedomil ze okrem tvojej rodiny ta ma asi rad aj niekto tam hore?...aj ked nie si veriaci?Co sa tyka otazky keby som sa s nim stretol,neviem mozno by som si pokecal 8) ,mal by som respekt ,ale bol by som rad... jezisa nemusis vidiet,staci ked ho pocitujes v sebe.
Mozno pre niekoho bludy ,ale ver co mu xces ja ta nenutim ,otazky ,ktore si sem dal by sa tak opytalo 10 rocne decko ,ale ak sa uspokojis s urazanim toho v koho niekto veri si obycajny chudak
"moj" kamarat Alvares dostal meno po svojich rodicoch, to je hadam logicke. On si ho nevybral, ked sa narodil. Ako perlicku uvediem v Mexicu sa asi kazdy 20-ty vola menom Jesus, nieje to ziadne neobvikle meno, pre nasinca urcite. Ja nekritizujem ludi, ktori v boha, v Jezisa veria, je to ich rozhodnutie.
ty si proste nikdy nepocitil nieco dobre,pekne ja neviem ...narodili sa ti zdrave deti,pripadne si prezil nieco na hrane a smrti a nikdy si si neuvedomil ze okrem tvojej rodiny ta ma asi rad aj niekto tam hore?
Pocitil som aj dobre, aj zle, preco takto formulujes vetu ked ma nepoznas? Ako vies, ze mam zdrave deti? Ano "nieco" som si prezil aj na hrane smrti, vela utrpenia a aj koli tomu neverim, ze by niekto existoval "tam hore" kto by ma mal rad, ja o to nestojim. Na druhej strane keby existoval, tak by ma musel velmi nenavidiet, kedze mi tolko toho sposobil... Ale to su len nepodlozene reci.
Spawn
Medium Expert
Medium Expert

SHiFTeR napísal: Heh...ale je otazkou casu, kedy vedci dokazu, ako tie reakcie vznikli, vies? Na Boha sa pyta kazdy a nik nepokrocil dalej, pretoze to stoji stale na tom istom mieste. Ked mi dokazes Boha, tak dajme tomu. Ale vedci sa snazia dokazat Big Bang a je iba otazkou casu, kedy zistia, ako vznikli tie reakcie. Ved aj cierne diery dlhu dobu zistovali a predsa zistili, ake reakcie tam prebiehaju.
Ešte raz si pozorne, pomaly a v pokoji prečítaj moj príspevok, zle si ho pochopil.
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

tu je moja teoria: boh je tvoje svedomie, preto ho nevidis, ani nemozes uchopit, len ho citis.
boh je len jeden, nebudes mat ineho boha okrem mna... - ak budes pocuvat inych napriek tomu co ti vravi tvoje svedomie, dostavia sa vycitky ktore ta budu vnutorne zrat. toto je prve a hlavne prikazanie. dalsie prikazania su len dobre rady, ako dosiahnut vnutorny pokoj.
do pekla sa dostanu ti, co spravili v zivote vela zleho, dobri ludia idu do neba. oboje chapem ako dusevny stav ale nemyslim, ze sa dostavia az po smrti.
co sa tyka cirkvi, vznikla s uslachtilym cielom ujasnit ludom, comu maju naslucat, ale casom sa cirkev zacala krcovite drzat starych vyrokov, ktore neskor nemali logiku, skomercializovali ju a zacali zdierat a ludia zacali brat vieru skepticky. teraz je uz cirkev len jeden velky biznis :? .
evolucnu teoriu je potrebne brat s rovnakou rezervou ako cirkev, ale nezamena to, ze nieje spravna.
Syfon: nesadaj na lep kaznemu. na zaklade uhlikovych skusok sa potvrdilo, ze turinske platno bolo vyrobene v 17. storoci - pre informaciu vtedy boli v kurze vypravy za zlatym gralom, turinskym platnom a pod. to platno je falzifikat!
jezis- nepochybujem, ze existoval. uznali ho aj vsetky ostatne nabozenstva. syn bozi - v tom case boli ludia bezcitni, starali sa len sami o seba a jezis si vybral najtazsiu ulohu - ukazat im cestu. ale ako vysvetlis niektore zlozite veci jednoduchym ludom? vezmite si male deti - rozpravkou. a tak pokracoval vo vyklade ich ponimania viery. a ludia si uvedomili, ze to co hovori je spravne a rozhodli sa ho nasledovat.
ale vsade sa najdu skeptici a ti sa mu stali osudovimi. mozno povedal nieco, co nikto nechcel pocut.
jezisove zazraky - verim v moc modlitby a tuzby. ak sa skombinuje s praktickymi znalostami z oblasti liecitelstva, je to zazrak!
spovede a spytovanie svedomia - preberas si konkretnu situaciu a uvedomujes si, ci si sa zachoval spravne. niekedy sam nemas istotu a tak potrebujes na pomoc niekoho dalsieho, komu rozpovies pribeh a kto ti pomoze s dilemou, prip. da dobru radu - spovednika. dnesne spovede v kostole ale nemaju ziadny zmysel.

to je moja skromna teoria. neviem, ci na jej zaklade mozem povedat, ze som veriaca. asi ano. ved usudte sami.

vy co tvrdite, ze ste veriaci, preco potom spinite a ponizujete jeden druheho? povazuje to vas boh (ktorykolvek to uz je) za spravne? kazde nabozenstvo predsa propaguje lasku k bliznemu.

linkman- tvoj pristup k bohu ako takemu je prinajmensom povrchny. ani sa nesnazis relativovat.
to lama2d: zaujima ma ten pribeh tvojich starkich, ale nexe sa mi citat celych tych 20 stran. pisal si ho uz tu niekde? o duchoch, okultizme a magii este nemam vytvorenu jasnu mienku, zaujima ma to.
SonOfTheBitch
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa SonOfTheBitch »

lama2d mas typicky detske nazory, pises o big bangu a pritom o nom nic nevies.
Bůh opravdu existuje. Bůh je totiž víra jednotlivých lidí v něj. Ano. My lidé, kteří vládneme abstraktním myšlením, si umíme představit jakousi sílu, která řídí naše osudy a ke které se můžeme upnout. Boha má každý člověk ve svém vědomí. I ateisté. Ti ho nazývají např. Svědomí. Pokud totiž upnu svoje myšlení k Bohu, určitým způsobem si ulehčuji svoje bytí na Zemi. Přesouvám odpovědnost za osud svůj i ostatních lidí na "toho, který má běh všech věcí ve svých rukou".
babyface4
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa babyface4 »

to LES
moj" kamarat Alvares dostal meno po svojich rodicoch, to je hadam logicke. On si ho nevybral, ked sa narodil. Ako perlicku uvediem v Mexicu sa asi kazdy 20-ty vola menom Jesus, nieje to ziadne neobvikle meno, pre nasinca urcite. Ja nekritizujem ludi, ktori v boha, v Jezisa veria, je to ich rozhodnutie.
ok zle som sa vyjadril
Pocitil som aj dobre, aj zle, preco takto formulujes vetu ked ma nepoznas? Ako vies, ze mam zdrave deti? Ano "nieco" som si prezil aj na hrane smrti, vela utrpenia a aj koli tomu neverim, ze by niekto existoval "tam hore" kto by ma mal rad, ja o to nestojim. Na druhej strane keby existoval, tak by ma musel velmi nenavidiet, kedze mi tolko toho sposobil... Ale to su len nepodlozene reci
a preco tebe stale nieco vadi?
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ivko »

Nabozenstvo je opium ludstva, jeden z nastrojov ako masam vytierat mozky a uvadzat ovecky, pardon dobytok do pasivity
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ivko napísal:Nabozenstvo je opium ludstva, jeden z nastrojov ako masam vytierat mozky a uvadzat ovecky, pardon dobytok do pasivity
nabozenstvo bolo starocia nositelom kultury a vzdelanosti. Kto je tu pasivny? Nabozenstvo je o tom nebyt pasivny, ale aktoiny. Bez nabozenstav by si teraz zil ako nejaky stary slovan, bez pisma, bez historie daleko od vsetkeho, bol by si proste nic
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

nabozenstvo bolo starocia nositelom kultury a vzdelanosti.
toto mi pripomina Goaldov z hviezdej brany. RA s Appofisom sa vratia a zotrocia nas :D
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ivko: Opium ludstva ? ..kto ze to len povedal.. :D heheh :wink:

sundevil: :x stari slovania mali svoje nabozenstvo :!:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Haliegro mas velmi dobru teoriu, nieco podobne ako je ta moja a preto nechodim do kostola ani sa nemodlim a ani sa nepovazujem za veriaceho, lebo to povazujem za zbytocne... Jevidim zmysel klanat sa niecomu, co je len a len vo mne...
gandus
Light Star
Light Star

Re: BOH, a nabozenstva

Príspevok od používateľa gandus »

Linkman napísal:Prosím tu sa vaďte či boh či ježiš existovali alebo nie.
hned prva otazka mala byt polozena ci verime v boha, a nie ci sme veriaci..ja osobne v boha neverim ale verim v to, ze existuje nejaka matka priroda ktora to vsetko vymyslela a stara sa o to......takze darwinova teoria je pravdiva, ale vytvorena prirodou...neviem ci ma chapete, no ak je na tom niekto tak ako ja tak sa plz ozvite
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

babyface4 napísal:to LES ok zle som sa vyjadril
a preco tebe stale nieco vadi?
Co mi ma podla teba vadit?
Napísať odpoveď