Skola-Neospravedlnene hodiny
Re: Skola-Neospravedlnene hodiny
nechcem rýpať, ale niekedy mi dá veta skôr význam s čiarkou, bez dĺžňov a mäkčeňov, ako naopak 
Na internete je komunikacia bez diakritiky roky zauzivana. Denne vymenim v praci niekolko desiatok mailov, tych s diakritikou by som spocital na prstoch jednej ruky. Takze tento argument ti nevysiel. Ale casom bude generacia sucasnych deti na internete vacsina a z mody vyjde aj interpunkcia, pravopis a podobne gramaticke "ulety" - a to len preto, ze dnesne deti videli knihu len za vykladom knihkupectva. Som uplne offtopic, no neda mi - u mnohych si vsimam nielen neschopnost pisat ucelene vety, ale aj neschopnost vyjadrit ucelenu myslienku. Napise co mu prave preleti hlavou, co vo finale vyzera ako Gasparovicov prejav - pointa je tam kdesi uvaznena, ale je treba ju pracne hladat a poskladat z toku myslienok.
Vylomeniny som aj ja v skole nejake porobil - ale poznal som hranice, za ktore ist nemam. A ked sa nejaky pruser "podaril", rodicia to nenechavali tak - ze vsak co sa stalo v skole, nech sa riesi v skole, co oni s tym. Mna vychovavali oni, nie skola. BTW - za cely zivot som mal raz pokarhanie triednym a ani jednu neospravedlnenu hodinu. Pokarhanie neviem uz za co bolo, ale urcite to nebolo coolove vyznamenanie. Chodil som do skoly v inej dobe, ako zijes ty, so mnou sa nezrovnavaj. Mas co zavidiet.
Vylomeniny som aj ja v skole nejake porobil - ale poznal som hranice, za ktore ist nemam. A ked sa nejaky pruser "podaril", rodicia to nenechavali tak - ze vsak co sa stalo v skole, nech sa riesi v skole, co oni s tym. Mna vychovavali oni, nie skola. BTW - za cely zivot som mal raz pokarhanie triednym a ani jednu neospravedlnenu hodinu. Pokarhanie neviem uz za co bolo, ale urcite to nebolo coolove vyznamenanie. Chodil som do skoly v inej dobe, ako zijes ty, so mnou sa nezrovnavaj. Mas co zavidiet.
Presne, na toto som zabudol. U nas na gympli sa jazyky ucili v 2ch skupinach po 15 ziakov a atmosfera bola omnoho viac naklonena uceniu ako na hodinach kde sme boli cela trieda spolu. Aj lavice boli usporiadane do U a ucitel v strede, takze sa nedalo "skryvat", pretoze ucitel kazdemu videl na stol a kazdy bol od neho priblizne rovnako vzdialeny.Laster napísal:Ja vidím hlavne problém v celom školskom systéme. Proste nie je možné, aby niekto ustrážil 30 ľudí. Tam stačí keď je tak 5-6 žiakov takých, ktorí sa bavia na hodine a už len sťahujú ďalej ďalších a ďalších. Kebyže je v triedach okolo 15 žiakov tak si myslím, že za prvé, by mal učiteľ oveľa ľahšie ich ustrážiť a za druhé by v tých triedach boli 2-3 tí "zlí" a ten zvyšok by sa k nim nepridal. Vždy keď sme na nejaké hodiny rozdelení na skupine v škole, tak tam je oveľa väčšie ticho.
A k tým neospravedlneným hodinám, keď si to niekto nevie ospravedlniť to sú jeho sračky, ale tiež nevidím dôvod, tam byť na niektorých hodinách, kde sa nič nedeje a to som v maturitnom ročníku.
S tým, že by niekto udrel učiteľa alebo mu nadával do očí som sa ešte nestretol.
Ale ak ucetel nieje ucetel, tak ani 5 ziakov v triede mu nepomoze. Mal som taku anglinu, lavice do U asi 12-13 ludi, katastrofa, to sa nedalo nazvat hodina, kazdu hodinu dokola to iste, zacala ona hucat niekdo z triedy naspat a uz sa to rozbehlo. Ale to bol extrem, vsak aj skolnik si onej myslel svoje.
Este k tym znamkam zo spravania. Stale sa skola stazovala, ze tam robia ziaci bordel, ze oni su vyberova skola a bla bla bla, ale to ze brali ziakov s 2,3 nwm ci aj 4ky su zo spravania tak to nepovedali. Vsak ked ten ziak robil bordel tam, tak je pravdepodobne, ze bude aj na strednej, ale hlavne ze boli peniaze.
Este k tym znamkam zo spravania. Stale sa skola stazovala, ze tam robia ziaci bordel, ze oni su vyberova skola a bla bla bla, ale to ze brali ziakov s 2,3 nwm ci aj 4ky su zo spravania tak to nepovedali. Vsak ked ten ziak robil bordel tam, tak je pravdepodobne, ze bude aj na strednej, ale hlavne ze boli peniaze.