SOPA, PIPA, ACTA a reakcia Anonov.
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: SOPA & PIPA
Keby to riešilo pirátstvo tak by to bolo fajn.
Lenže to sa dá aj teraz. Čo im bráni vyhľadávaniu a vymazávaniu warezu? Nič.
Ide o to, že ak bude na stránkach nejaký obsah podliehajúci autorským právam, tak môžu celú stránku vypnúť.
A toto sa bude určite využívať na cenzúru internetu.
Ide o to, že ak bude na stránkach nejaký obsah podliehajúci autorským právam, tak môžu celú stránku vypnúť.
Ano, podla mna to aj urobili - vymazali zdroj warezu - Megaupload.94jakub napísal:Keby to riešilo pirátstvo tak by to bolo fajn.
Suhlasim aj s tym, ze povinnost vypnut stranku len na zaklade poziadavky autora (bez sudneho rozhodnutia, ak som spravne pochopil) nie je riesenim problemu.
Naozaj? Takze ked si niekto stiahne hudbu, film, hru tak to vydavatelom zmizne z regalu? Alebo ako si to mam predstavit.Baseilos napísal:Digitalna kradez je rovnaka ako normalna
Ano je to kradez.frajerik napísal:
Naozaj? Takze ked si niekto stiahne hudbu, film, hru tak to vydavatelom zmizne z regalu? Alebo ako si to mam predstavit.
Podla mna je kradez vsetko co clovek ziskal nezakonne/nepravom, alebo sa na tom nepravom obohatil. To ze je to digitalne, nedrzis to v ruke a mas pocit ze ved je to len "kopia" niecoho neznamena, ze si tym skodu nesposobil.
Predpokladam ze si v zivote nic nenaprogramoval, nezlozil hudbu, nenatocil film ak to za kradez nepovazujes. Vsetko z uvedenych si vyzaduje ludsku pracu a mal by byt za nu dotycny aj odmeneny, nemyslis?
Pokial chcem pracu sirit zadarmo mam moznost ju vydat pod prislusnymi licenciami (GPL pri softwari napriklad, hudbu a filmy neviem ci je to mozne).
-
94jakub
Guru wannabe
Baseilos: Keby im išlo o vymazávanie warezu, tak to môžu robiť aj teraz a nepotrebujú nejaké prihlúple zákony. Nič im v tom nebráni.
V konečnom dôsledku to bude tak, že nebudú potrebovať ani podnet autora. Proste odstavia stránku a povedia, že tam bol nelegálny obsah.
Predstav si, že si spravíš video, kde použiješ nejakú pesničku a nahráš si ho na svoju stránku. Bez problémov môžu odpojiť celú stránku.
A predstav si, že niečo také spravia s YT alebo FB.
Tento zákon vôbec nemá pomáhať odstraňovať warez ale slúžiť na cenzúru.
V konečnom dôsledku to bude tak, že nebudú potrebovať ani podnet autora. Proste odstavia stránku a povedia, že tam bol nelegálny obsah.
Predstav si, že si spravíš video, kde použiješ nejakú pesničku a nahráš si ho na svoju stránku. Bez problémov môžu odpojiť celú stránku.
A predstav si, že niečo také spravia s YT alebo FB.
Tento zákon vôbec nemá pomáhať odstraňovať warez ale slúžiť na cenzúru.
-
P3Bo
Guru wannabe
Takze noch einmal a poporiadku
Práve to že USA je stále demokraciou ( aj keď o tom už mnoho ľudí pochybuje, podľa mňa stále lepšia než tá naša ) sa vďaka týmto útokom trošku zľakli svojich preferencií a ustúpia od toho. Takúto internetovú vojnu nemajú však šancu vyhrať ani Anonymous skôr či neskôr ich aj tak všatkých pochytajú ak od toho neupustia. V praxi totiž Anonymous fungujú protizákonne a proti nim stojí celý systém.
Skutočná otázka neznie prečo USA zatkla občana krajiny A v krajine B lebo porušil zákony krajiny C. - je smutné že sa ľudia rozčuľujú práve nad tým pričom je to vysvetlené cez kolízne normy medzinárodného práva - žiadna veda.
Zamýšľať sa treba nad tým ako nastoliť kompromis medzi slobodou internetu a distribútormi. Lebo aj keď je Anonymous fancy tak je to stále len protipól ale nie dlhodobé riešenie.
Vďaka Bohu , neidealizuj si prosím Rusko ani Čínu , to že mi sa tu sťažujeme kvôli obmedzovaniu slobody je stále na míle ďaleko od 140% účasti na voľbách v Rusku alebo žiadnych volieb v Číne. Tie dve krajiny nie sú žiadny bojovníci za slobodu.Europa je v NATO tak asi proti USA nepojde.... bohuzial
Budem to písať asi posledný krát lebo už som sa to snažil vysvetliť aj priateľom na FB. - porušil zákony na území Ameriky. Nezatkli ho Američania ale Novozélandská polícia ktorá ho Američanom vydala na ich podnet. Pozri ja viem že to všetko znie strašne a budí to dojem že si USA robí čo chce ale oni fakt konajú na základe zákona a v jeho medziach. Nič z ich strany nebolo porušené. + to že je niekto zatknutý ešte neznamená že je aj odsúdený. (seth alebo coldrain by to mohol vysvetliť )Najviac ma vsak zaraza, ako je mozne, ze Americania na zaklade americkych zakonov zatknu nemeckeho obcana na uzemi Noveho Zelandu a zabavia servery v HolandskuTo je to iste, akoby moslimske krajiny zacali zatykat europske dievciny v europskych krajinach, ze nechodia zahalene v burke
Nedostal sa k internetovým novinám konkrétne jednému článku do šírky sme to neskúšali. Rovnako tak v ich správach podobná informácia chýbala .K akým novinám ? Tlačené médium ? Alebo správy internetových denníkov ?
Skvelý koment : )Podla mna utoky ktore sa deju v sucastnosti (DDoS) maju akurat tak dopad na vseobecnu verejnost. Dovolim si tvrdit ze realny dopad na fungovanie dotknutych spolocnosti je takmer nulovy. Zaroven by som bol velmi prekvapeny keby doslo k nejakemu narocnejsiemu utoky/uniku/prieniku citlivych informacii, podla mna drviva vacsina "anonymous" budu rozny script kiddies.
Práve to že USA je stále demokraciou ( aj keď o tom už mnoho ľudí pochybuje, podľa mňa stále lepšia než tá naša ) sa vďaka týmto útokom trošku zľakli svojich preferencií a ustúpia od toho. Takúto internetovú vojnu nemajú však šancu vyhrať ani Anonymous skôr či neskôr ich aj tak všatkých pochytajú ak od toho neupustia. V praxi totiž Anonymous fungujú protizákonne a proti nim stojí celý systém.
Prakticky sa to nedá.Lenže to sa dá aj teraz. Čo im bráni vyhľadávaniu a vymazávaniu warezu? Nič.
Skutočná otázka neznie prečo USA zatkla občana krajiny A v krajine B lebo porušil zákony krajiny C. - je smutné že sa ľudia rozčuľujú práve nad tým pričom je to vysvetlené cez kolízne normy medzinárodného práva - žiadna veda.
Zamýšľať sa treba nad tým ako nastoliť kompromis medzi slobodou internetu a distribútormi. Lebo aj keď je Anonymous fancy tak je to stále len protipól ale nie dlhodobé riešenie.
Nezacinajte aj tu, je to nekonecna tema. A Warez-u sa neda len tak zbavit. To ze zmazali MU, povedal by som ze bol problem tam najst vobec linky co tam odkazovali, kazdy to daval len tam kde platili.
Pokial vedome spravim video, kde vedome pouzijem pesnicku ku ktorej nemam prava tak som zlodej a mal by som za to niest zodpovednost.Predstav si, že si spravíš video, kde použiješ nejakú pesničku a nahráš si ho na svoju stránku. Bez problémov môžu odpojiť celú stránku.
Suhlasim ze ten zakon moze byt zneuzity na cenzuru, ale ja neobhajujem SOPA/PIPA atd. ja chcem len poukazat ze warez je problemom a je potrebne ho riesit.
Mam pocit ze ludia si zvykli ze na internete je vsetko "zadarmo", zvykli si konzumovat, ale nezamyslaju sa nad tym, ze ten obsah, ktory konzumuju musel niekto vytvorit. Su oblasti kde by autorske prava podla mna s principu platit nemali - vzdelanie, vedomosti . Ale tvorcovia softveru, filmov, hudby atd by mali mat moznost ochranit svoje diela.
Len jedna drobnosť páni.... K tomu "nezákonnému a nelegálnemu" získavaniu dát.... Pokiaľ viem, podľa slovenského práva si úplne legálne môžem stiahnuť dielo pre "osobnú potrebu".... Teda nie na obchodné účely.... Zákon už nerieši zdroj, len samotný akt stiahnutia.... Takže podľa platných zákonov na SVK o žiadnu krádež nejde....Baseilos napísal:
Ano je to kradez.
Podla mna je kradez vsetko co clovek ziskal nezakonne/nepravom, alebo sa na tom nepravom obohatil. To ze je to digitalne, nedrzis to v ruke a mas pocit ze ved je to len "kopia" niecoho neznamena, ze si tym skodu nesposobil.
Predpokladam ze si v zivote nic nenaprogramoval, nezlozil hudbu, nenatocil film ak to za kradez nepovazujes. Vsetko z uvedenych si vyzaduje ludsku pracu a mal by byt za nu dotycny aj odmeneny, nemyslis?
Pokial chcem pracu sirit zadarmo mam moznost ju vydat pod prislusnymi licenciami (GPL pri softwari napriklad, hudbu a filmy neviem ci je to mozne).
Je to hlupost ze zmazali Megaupload. Vsetok obsah tam davali uzivatelia na vlastnu zodpovednost. Mega s tym nic nema. Ved to ako keby zrusili v USA tovarne na zbrane pretoze tou zbranou niekto niekoho zabil. A ako napisali nadomnou na slovensku to kradez nie je kedze si to stiahnut mozes. Trestne je ked to posunies niekomu dalej 
Warez sa urcite nevyriesi tak ze zacnu vypinat vsetky stranky. Valve to povedalo skvele. Jediny sposob ako obmedzit piratenie je priniest zakaznikom moznosti vdaka ktorym sa im neoplati piratit.
edit: vyradili http://www.warnerbros.com/
Warez sa urcite nevyriesi tak ze zacnu vypinat vsetky stranky. Valve to povedalo skvele. Jediny sposob ako obmedzit piratenie je priniest zakaznikom moznosti vdaka ktorym sa im neoplati piratit.
edit: vyradili http://www.warnerbros.com/
rpghry.cz hacked and 5000 Accounts leaked - goo.gl/FWLeb
Botswana Stock market website hacked by SEPO bit.ly/zWDVj0
Botswana Stock market website hacked by SEPO bit.ly/zWDVj0
Nesuhlasim, vypnutie takychto stranok znizi dostupnost warezu co bude mat za nasledok ze clovek bude musiet vynalozit vacsie usilie aby sa k nemu dostal (napriklad googlit). A prave to zvysenie usilia na najdenie warezu moze u niektorych ludi sposobit ze prestanu piratit, lebo sa im to proste neoplati.Warez sa urcite nevyriesi tak ze zacnu vypinat vsetky stranky. Valve to povedalo skvele. Jediny sposob ako obmedzit piratenie je priniest zakaznikom moznosti vdaka ktorym sa im neoplati piratit.
Co sa tyka Valve, ano funguje to, napriklad ja v poslednom case vsetky hry zhanam legalne na STEAM-e v akciach, lebo za ten cas co by som tu hru warezil v v praci zarobim viac ako zaplatim na STEAM-e a navyse mam potom lepsi pocit ked si ju zahram
-
profik
Light Professional
Skus si pri plate 350-400€, co je na Slovensku uplne bezne kupit kazdy mesiac nejaku hru za 50€, platit za pesnicky a ist do kina aspon na dva filmy co je 15€. Celkom realne nemyslis?
-
redliner
King
Check this
Coze? Googlit musis aj tak ci co myslis ze napises do megauploadu/rapidsharu atd... witcher 2 cz a hodi ti to linky?Baseilos napísal:
Nesuhlasim, vypnutie takychto stranok znizi dostupnost warezu co bude mat za nasledok ze clovek bude musiet vynalozit vacsie usilie aby sa k nemu dostal (napriklad googlit). A prave to zvysenie usilia na najdenie warezu moze u niektorych ludi sposobit ze prestanu piratit, lebo sa im to proste neoplati.
Co sa tyka Valve, ano funguje to, napriklad ja v poslednom case vsetky hry zhanam legalne na STEAM-e v akciach, lebo za ten cas co by som tu hru warezil v v praci zarobim viac ako zaplatim na STEAM-e a navyse mam potom lepsi pocit ked si ju zahram.
Hacked: http://www.justinbieberweb.com/
Hacked: http://selenagomezweb.com/
An international group of hackers Anonymous has stolen the credit card data from several prominent Croatians, taking a lot of money.
From all the hacked credit cards that were linked through Statfor database, the hackers donated some one million dollars to charity.
Hacked: http://selenagomezweb.com/
An international group of hackers Anonymous has stolen the credit card data from several prominent Croatians, taking a lot of money.
From all the hacked credit cards that were linked through Statfor database, the hackers donated some one million dollars to charity.
je to uplne realne, ak si ochotny mesiac-dva-tri-pol roka pockatprofik napísal:Skus si pri plate 350-400€, co je na Slovensku uplne bezne kupit kazdy mesiac nejaku hru za 50€, platit za pesnicky a ist do kina aspon na dva filmy co je 15€. Celkom realne nemyslis?
na steame su hry, ktore stoja v den vydania napriklad 50 euro, o pol roka stoja 25 euro, o rok 15
ak to musis mat hned, aby si mohol machrovat pred kamaratmi, vtedy sa to, samozrejme, neda
ak si ochotny chvilu pockat, nie je problem kupit to v akcii s vychytanymi bugmi vratane DLC
podobne aj filmy, po 3 mesiacoch si ho mozes pozicat v pozicovni za euro/dve, za rok-dva si mozes kupit dvd v PNSke za euro
neospravedlnuj kradnutie tym, ze sa bez toho neda zit
Sa nehnevaj, ale pri plate 400 eur asi ziadny rozumne zmyslajuci jedinec nebude mesacne vyhadzovat 50eur za pocitacovu zabavu. Pri roznych akciach myslim, ze 10 eur musi bohate stacit. Ked na nieco nemam tak si to predsa nekupim.profik napísal:Skus si pri plate 350-400€, co je na Slovensku uplne bezne kupit kazdy mesiac nejaku hru za 50€, platit za pesnicky a ist do kina aspon na dva filmy co je 15€. Celkom realne nemyslis?
problem vsetkych odporcov warezu je, ze si myslia, ze ked ho zakazu ludia budu kupovat vsetko co stahovali, ale to sa nikdy nestane, proste reci ze warez je kradez a treba ho zrusit su uz mimo pretoze, tak ako sa uspesne pasuju drogy ja ked su uz velmi dlho zakonom zakazane sa bude aj vzdy stahovat avsak na rozdiel od drog maju "obete" warezu moznost sa stym vysporiadat, adaptovat sa na to, ze tu tento fenomen je a vzdy bude, pretoze "vojnu" proti piratstvu nemaju sancu vyhrat, pretoze v podstate bojuju proti tym istym ludom ktorym sa snazia nieco predat