Zriadenie Siete PROBLÉM

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
elpaso
Amateur
Amateur

Zriadenie Siete PROBLÉM

Príspevok od používateľa elpaso »

ÚVOD:
Dobrý deň.
Prišiel som sem pretože si už neviem rady s výstavbou siete. Nakreslil som drobný popis siete ktorá je trocha zložitejšia ale vzhľadom na to aký mám hardware sa to inak asi nedá urobiť. Potreboval by som poradiť , a vysvetliť niektoré veci ohľadom TCP/ IP protokolov a hlavne súvislosť medzi manuálnym priradením a Automatickým z DHCP servera a ich vzájomné pôsobenie pretože to koniec koncov budem potrebovať pochopiť aby som správne nastavil sieť. Predkladám štruktúru mojej siete:
(obrázok v prílohe)

V notebooku ktorý vlastne obsahuje 2 pripojenia (1 je zdielané ) mi všetko išlo pekne kým na ňom bol nainštalovaný WINDOWS XP a údaje ktoré som zadával boli: do WN360usb som zadal vsetko automaticky priradit z DHCP ale druhé pripojenie LAN som nastavil len IP: 192.168.0.1 a masku 255.255.255.0 . Všetko mi vtedy šlo. Pridelovalo mi adresy aj do dalších zariadení. Včera som ale nainštaloval WINDOWS 7 a od toho dňa mi nič nechcelo ísť. Po znovuzapojení som do tohto notebooku zadával o5 údaje: pre WN360USB pochopitelne automaticky z DHCP a z LAN pripojenia mi tam automaticky napísalo adresu 192.168.137.1 a masku 255.255.255.0 Nechápem však prečo. Keď som to skúšal ako na predchádzajúcom os tak mi to nešlo... Čiže niečo robím zle. Alebo je nejaký problém v novom OS W7... (Pripomínam že po pripojení napr. mobilu ako je v obrázku mi nejde internet ale pripojí mi len SKYPE :) a jediné čo mi pripojí a ide online.... ??? )

Asi je to trocha dlhý román ale :D som lama tak dúfam že mi pomôžete...
Zatial dovi ;)

//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 10:46)
:idea: Uz nepotrebujem pomoc. :smt033 Prišiel som na to dnes ked som sa snazil najst odpoved na moj problem na nete. ZABUDOL SOM NA FIREWALL ktory mi nepovolil ziadnu komunikaciu ani DHCP... :) Takze dik za pomoc a nezabudajte na FIREWALL ako ja :wink: :) :smt081
Prílohy
FF.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zriadenie Siete PROBLÉM

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

No takto debilne to spravit to je umenie. Preco sa nepripajas vsetkymi zariadeniami priamo na Belkin cez Wifi pripadne Ethernet?
Napísať odpoveď