Dobrý deň.
Prišiel som sem pretože si už neviem rady s výstavbou siete. Nakreslil som drobný popis siete ktorá je trocha zložitejšia ale vzhľadom na to aký mám hardware sa to inak asi nedá urobiť. Potreboval by som poradiť , a vysvetliť niektoré veci ohľadom TCP/ IP protokolov a hlavne súvislosť medzi manuálnym priradením a Automatickým z DHCP servera a ich vzájomné pôsobenie pretože to koniec koncov budem potrebovať pochopiť aby som správne nastavil sieť. Predkladám štruktúru mojej siete:
(obrázok v prílohe)
V notebooku ktorý vlastne obsahuje 2 pripojenia (1 je zdielané ) mi všetko išlo pekne kým na ňom bol nainštalovaný WINDOWS XP a údaje ktoré som zadával boli: do WN360usb som zadal vsetko automaticky priradit z DHCP ale druhé pripojenie LAN som nastavil len IP: 192.168.0.1 a masku 255.255.255.0 . Všetko mi vtedy šlo. Pridelovalo mi adresy aj do dalších zariadení. Včera som ale nainštaloval WINDOWS 7 a od toho dňa mi nič nechcelo ísť. Po znovuzapojení som do tohto notebooku zadával o5 údaje: pre WN360USB pochopitelne automaticky z DHCP a z LAN pripojenia mi tam automaticky napísalo adresu 192.168.137.1 a masku 255.255.255.0 Nechápem však prečo. Keď som to skúšal ako na predchádzajúcom os tak mi to nešlo... Čiže niečo robím zle. Alebo je nejaký problém v novom OS W7... (Pripomínam že po pripojení napr. mobilu ako je v obrázku mi nejde internet ale pripojí mi len SKYPE
Asi je to trocha dlhý román ale
Zatial dovi
//autoeditácia príspevku (16 Jan 2012, 10:46)