Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa beardie »

kali, neviem ako ty, ale ja by som to rad skusil

pride mi vhodnejsie otestovat to aspon na istej skupine ako nerobit nic
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Iste je lepsie robit polovicate riesenia alebo bars co ine ako nerobit nic. Ale tu si teraz treba ujasnit ci vobec nejake riesenia alebo kroky su mozne v dnesnej situacii. Od axxisa tu zaznel dobry postreh ze aj internatne skoly su nerealne, s cim sa uplne stotoznujem. Vsetky mozne oficialne riesenia voci ciganom a inym parazitom su nerealne, system je nastaveny tak ze legalne a zakonne kroky voci nim su neni mozne. Nebudem sa tu rozpisvoat o tom ake su dovody a priciny tejto situacii, iste je vsak jedno vsetky mozne riesenia ktore tu padli su neni mozne zaviest do praxe dokonca realizacia tych internatnych skol je asi tak isto pravdepoodbna ako sterilizacia, takze sa tu furt bavime iba o hypotetickych rieseniach. A v ramci tychto hypotetickych rieseni mi ovela viac pride efektivnejsia dobrovolna sterilizacia.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

sterilizacia, ale samozrejme za relativne vysoku financnu ciastku
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/6219236/zita-plesti ... ladne.html veruže, nezvládne, už je to asi za zenitom riešenia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

to je co tvrdim uz odzaciatku, ze v skutocnosti ziadne realne riesenie ktore by naozaj aj pomohlo, nejestvuje. Neda sa robit nic vyznamne, iba nejake ciastkove kroky ktore na podstate nic nezmenia.
Romovia v osadach nemaju vzdelanie, pracovne ani zakladne hygienicke navyky, nic. Na Slovensku je vysoka nezamestnanost, hlavne prave v oblastiach kde sa romovia vo vecsom mnozstve nachadzaju, preto ich sanca na ziskanie normalne prace je skoro nulova-nikto ich nezoberie, resp. sa im to miesto davok neoplati. Este zostava jedna moznost- vyrazne davky znizit a ako prioritu sledovat zasluhovost jednotliveho poberatela, ale ani od toho si osobne vela neslubujem, lebo ked niekto pracovat nechce, tak nebude, to radsej kradnut..
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

gogo956 napísal:to je co tvrdim uz odzaciatku, ze v skutocnosti ziadne realne riesenie ktore by naozaj aj pomohlo, nejestvuje. Neda sa robit nic vyznamne, iba nejake ciastkove kroky ktore na podstate nic nezmenia.
Romovia v osadach nemaju vzdelanie, pracovne ani zakladne hygienicke navyky, nic. Na Slovensku je vysoka nezamestnanost, hlavne prave v oblastiach kde sa romovia vo vecsom mnozstve nachadzaju, preto ich sanca na ziskanie normalne prace je skoro nulova-nikto ich nezoberie, resp. sa im to miesto davok neoplati. Este zostava jedna moznost- vyrazne davky znizit a ako prioritu sledovat zasluhovost jednotliveho poberatela, ale ani od toho si osobne vela neslubujem, lebo ked niekto pracovat nechce, tak nebude, to radsej kradnut..
Riesenia jestvuju, akurat ludia, ktori romov "chrania" nedovolia podniknut ziadne skutocne riesenia pretoze by boli "neludske a nehumanne".

Oh a aby som nezabudol, keby sa vyriesil romsky problem organizacie, ktore im "pomahaju" by prisli o svoje peniaze :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Síce to pekne znie, ale naozaj úprimne pochybujem o tom, že ľudia, čo sú zapojení do štruktúr LPR a podobných organizácií naschvál neriešia a nechcú riešiť cigánsky problém, skrz nejaké peniaze.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Cleanse, Purge, Kill! :twisted:
Prílohy
warhamer.png
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Síce to pekne znie, ale naozaj úprimne pochybujem o tom, že ľudia, čo sú zapojení do štruktúr LPR a podobných organizácií naschvál neriešia a nechcú riešiť cigánsky problém, skrz nejaké peniaze.
V tychto organizaciach su dva tipy ludi:

1. "ti chytri", uvedomuju si problem, vedia aj jeho priciny, ale neriesia to koli osobnemu prospecharstvu resp ak by sa problem riesil boli by nepotrebny a tym padom by nemali z coho hrabat svoj oosbny zisk vacsinou materialny.

2 "ti hlupi" zanieteny antifasisti, pacifisti, liberali, fanaticky anarchisti, vseci ktori veria lubivim ideologiam ktore zneju pekne lenze vo svete plnom rozdielov su nerealne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Vieš to nejak podložiť ? Mne nevadí, že si to myslíš, to je tvoja vec. Ide o to, či na to máš nejaké dôkazy. Ak nie, ide o tliachanie.

A hlavne neodpovedz štýlom: dokáž ty, že to je tak, ako je. Dokazuje ten, čo vynesie tvrdenie. To si v tomto prípade ty a ešte axxis. Nech sa páči.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Vieš to nejak podložiť ? Mne nevadí, že si to myslíš, to je tvoja vec. Ide o to, či na to máš nejaké dôkazy. Ak nie, ide o tliachanie.

A hlavne neodpovedz štýlom: dokáž ty, že to je tak, ako je. Dokazuje ten, čo vynesie tvrdenie. To si v tomto prípade ty a ešte axxis. Nech sa páči.
moj jediny dokaz v tomto pripade je logika.
LPR je neziskova organizacia, ktora zije z toho, ze do romov sa leju velke prudy penazi pocinajuc statom europskou uniou konciac. nemaju ziadny dalsi sposob ziskavania penazi a nejako si zarobit predsa musia, ze. (samozrejme debata nie je o dredatych pesiakoch LPR, ktori to robia casto aj zadarmo) Mysliet si, ze peniaze pre romov su vyuzite vzdy v ich prospech je asi take pravdepodobne ako verit tomu, ze zbierka na obnovenie Vysokych tatier pomohla nase hory zachranit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

dalsi dovod je ten, ze zivotna uroven na slovensku je oproti zapadnej europe stale relativne dost nizka. Preto sa ludom ktory nemaju ziadne vzdelanie resp. iba zakladnu skolu neoplati pracovat, lebo na davkach dostanu viac. Nehovoriac o probleme zo samotnym zohnanim prace. Oni proste nevidia ziadnu perspektivu, preto sa ani o vzdelavanie nezaujimaju. Si zoberte ze priemerna mzda na SVK je nejakych nic moc cca 800€, a este si treba uvedomit ze 2/3 pracujucich zarobi menej ako je tato suma.
A teraz otazka-kolko tak moze dostat niekto zo zakladnym, resp. maximalne strednym vzdelanim, niekde pri Michalovciach? - proste oni nikdy pracovat nebudu, lebo praca nie je vobec, alebo je uplne smiesne ohodnotena a to sa uz viacej oplati kradnut a pripadne ist do basi kde je teplo, 3x denne strava,lekar a plno "opálených" kamošov. no nie? v podstate je to od nich velmi racionalny pristup.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Vieš to nejak podložiť ? Mne nevadí, že si to myslíš, to je tvoja vec. Ide o to, či na to máš nejaké dôkazy. Ak nie, ide o tliachanie.

Vlastne ano, ide o tliachanie a ako axxis poznamenal zalozenom na logike a mozno aj empirickom pozorovani.

Svetom hybu peniaze, a ked nie oni tak idealisti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale to nie sú žiadne dôkazy, ani dôkaz, to sú vaše konštrukty, akokoľvek "logické" môžu byť. :wink:
slavo120
Professional
Professional

Príspevok od používateľa slavo120 »

Ale v takejto veci sa neda vsetko podlozit na papiery cierne na bielom...tie organizacie tu niesu s nami tyzden, aby sme ich sudili anticipuju v romskom probleme odjakziva ved na to aj vznikli...a ludia okrem plno humanitnych reci nevidia za celu existenciu takychto "zarobkovych skupin" ziadne vysledky riesenia, skor mam pocit (ano moja domienka nicim nepodlozena), ze skor blokuju realne riesenia co nas opät vedie z zaveru "nebol by problem nebolo by treba organizacii" a teda su tu skor na umele udrziavanie problemu ..verim, ze aj tam su jednotlivci ktory chcu veci zmenit, ale ak ich este nezozrala väcsina tak i tak mozu konat len na dobrovolnickej baze ci v regionalnej sfere chciet pomoct svojmu okoliu, no na celkovy globalny problem s ciganmi to nema ziaden vplyv a neprinasa ziadne riesenie.....zas su za tym len ti na vrchu LPR a im podobnym organizacii ktory zo svojich tepluckych kancelarii vynasaju "sudy a riesenia" .. takze uplne suhlasim s nazorom vyssie spomenutym, tu to netreba nicim podkladat ved samotne skusenosti a ich ne/cinnost (vyhlasenia a humanitne reci bez ziadnej akcie neratam) su toho dokazom

..alebo sa len jednoducho spytam, keby tu dane organizacie neboli bol by problem horsi?ja ten pocit nemam..alebo by boli skor usetrene peniaze zo statu a EU fondov keby sa rovno liali do napr. tych internatnych skol, alebo akykolvek inych realnych rieseni a nemuseli by prechadzat cez syto tychto organizacii?
..priniesli realne vysledky zlepsenia ?..pretoze ak nie, tak je ich jediny vyznam, ze su nadbitocne ..........................a v prospech spolocnosti istotne niesu vid. kazde nacrtnute riesenie do ktoreho sa hned zakusnu len co zacitia len vanok ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Opäť - môže to vyzerať logicky, ale nie je to žiaden dôkaz. Už len keď vychádzame z toho, že tí ľudia majú úplne iný priezor, cez ktorý pozerajú na tento problém, ako vy. Čiže, ak vydajú nejaké prehlásenie, ktoré sa vám zdá také, ktoré nič nerieši a len odkladá problém a len udržuje kohosi v kancelárii s platom (akým a od koho ?), oni to môžu vidieť a som si istý, že aj vidia úplne inak. Takže opäť sme len pri jednostranných konštruktoch - vašich - na základe ktorých robíte záver.

Ďalej: je to mimovládna organizácia. Neviem aká je tam hierarchia, ale veď nemajú ani kanceláriu. Kto ich platí ? Viem, že hlavným predstaviteľom býval kedysi Ďurkovič, teraz je to Milo. Tí ľudia určite nemali LPR ako zárobkovú činnosť. Veď aj, kto by ich platil ? Ak aj dostanú nejaké dary, tak určite ich majú ako minúť. To isté sa týka grantov, ktoré pre mimovládne organizácie môžu prísť aj od štátu (neviem či LPR nejaké malo), ale to nie je žiaden stabilný príjem.

LPR zjavne niekto dodal poskytovanie služby pro bono, lebo ponúkajú bezplatnú právnu pomoc pre obete rasových útokov a podobne. Ale to opäť nemá nič spoločné s tým, čo ste tu písali.

Takže sa pýtam: máte nejaké dôkazy, viete svoje tvrdenia niečím podložiť, alebo ide iba o vaše prianie či konštrukt ?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

prave som sa chcel obratit na Tvoj argument o bezplatnej pravnej pomoci. rasovo podlozene pripady tahaju najviac pozornosti a pravnici, ktori v nich vystupuju robia hocico, ale ubezpecujem Ta, ze nie pro bono.

pytat sa kto tieto peniaze dostava je ako pytat s ktorymi uradnikmi/pravnikmi spolupracuju nasi politici na svojich podvodnych zmluvach. kedze sa jedna o "radovych" zamestnancov administrativy asi tazko na nich poukazes. a koniec koncov, bud k sebe uprimny, naozaj si myslis, ze keby v vo vsetkychto tychto dobrocninne samaritanskych akciach vychadzajucich zo samej hlbky srdca nebol ziadny zarobok stale by sme mali na uliciach zastupy studentov, ktori zbieraju na peniaze v keni a deti s rakovinou? romovia su postaveni na totoznom principe akurat, ze si mozes napisat projekt, ktory Ti zafinancuje EU (stat)

o tom, ze podobne organizacie su navyse aj zbytocne sa snad ani netreba bavit, pretoze stat ma celu armadu svojim vlastnych socialnych pracovniciek, ktore si plati zo statnej kasy a riesia tieto problemy ( mam to z prvej ruky kedze jedna moja kamaratka je veduca oddelenia tychto veci v Ostrave )
hughito
Redeemer
Redeemer

Myslím, že debata je ukončená. Žiaľ z vašej strany. :wink:
o tom, ze podobne organizacie su navyse aj zbytocne sa snad ani netreba bavit, pretoze stat ma celu armadu svojim vlastnych socialnych pracovniciek, ktore si plati zo statnej kasy a riesia tieto problemy ( mam to z prvej ruky kedze jedna moja kamaratka je veduca oddelenia tychto veci v Ostrave )
O tomto sa baviť môžme.

Ja vnímam LPR rozporuplne. Beriem to, že upozorňujú na latentný rasizmus, rôzne mýty a podobne, čo sú veci, ktoré sa reálne dejú a ani armáda diskutujúcich tu s hláškami: ja nie som rasista, mne len vadia neprispôsobiví cigáni ma nepresvedčia o opaku. Tých záporov je ale viac. Najviac mi vadí práve ich spolupráca s vládou ohľadom "posudkov," čím ale kopú jamu pre potencionálne všetko "extrémistické." Takisto pracujú s týmto pojmom, čo je mimo.

A keď sú to ľudia proti rasizmu a nie ľudia proti bielemu rasizmu, tak by v rámci tejto idey mali upozorniť aj na rôzne iné - opačné - rasizmy, ktoré sa dejú na SK. Dodalo by im to na hodnovernosti.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Dalsia perlicka... Byty pre osady: Draho a za nesplniteľných podmienok

Ťažko splniteľné podmienky
...nájomca musí byť zamestnaný minimálne 12 mesiacov z 24 mesiacov, žiadne neospravedlnené hodiny u školopovinných detí, nulové nedoplatky, hodnotiace správy a kazuistiky rodiny...
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ale to nie sú žiadne dôkazy, ani dôkaz, to sú vaše konštrukty, akokoľvek "logické" môžu byť. :wink:
Ja som to ani nepoprel, tak neviem o co ti ide. Inak neni mi celkom jasne co konkretne ti nesedi v mojom prispevku, ti "chytri", ci "ti hlupy"? Alebo oboje (lebo minimalne jedno z toho musi byt pravdive inak by ta organizacia snad ani neexistovala), alebo moje vyhlasenie o peniazoch (s tym snad musis sam suhlasit) nie si konkretny.

Ale skusim pohnut trosku tvojou logikou nejakym dokazmi.

Podporovatelia činnosti združenia „Ľudia proti rasizmu“

Keď na oficiálnej stránke združenia „Ľudia proti rasizmu“ prejdete na odkaz „Podporovatelia“, zobrazí sa vám prázdna stránka[6], akoby ich nikto nepodporoval. No aká je realita?

Zdalo sa, že L. Ďurkovič, ktorý začínal ako aktivista za slobodu zvierat a neskôr sa stal bojovníkom za nadpráva Rómov a černochov, odišiel do zabudnutia. Teda, minimálne sa vrátil tam, kde začínal – a to v Slobode zvierat i so svojou manželkou, ktorá sa medzičasom stala už šéfkou tohto spolku. Na prekvapenie ale začal pôsobiť v združení „Slobodná voľba“, ktorá sa snaží o „dekriminalizáciu (legalizovanie) drogy marihuana“.

Aká lobby podporuje „dekriminalizáciu“ drogy marihuana, uverejnili noviny Nový Deň 10. 5. 2003: „...Jeffrey Steinberg v časopise Neue Solidarität tvrdí, že do tejto propagandistickej mašinérie sa niekoľkomiliónovou sumou zapojil aj moderný finančný pirát George Soros (americký miliardár chazarsko-maďarského pôvodu). Tvrdí, že jeho obrovský objav obchodu s drogami udomácnenom v holandských Antilách mu priniesol obrovský zisk v špekuláciách s rozličnými európskymi menami a aj preto v posledných rokoch daroval viac ako 10,000,000 USD na konto Drug Policy Foundation (DPF), najvyššej lobby presadzujúcej legalizáciu drog...

Steinberg tvrdí, že Soros založil aj vlastnú drogovú lobby – Lindesmith Center, pričom vedúce miesta v nej obsadili vedúci pracovníci z DPF... Mnohomiliónovými sumami vraj prispel i na ďalšie „reformné organizácie“... Práve vďaka Sorosovej veľkorysosti bola podľa Steinberga schopná táto už desaťročia činná malá vrstva žiadateľov legalizácie drog spustiť v médiách kampaň...“

Na Slovensko dobrý strýko Soros prelial okolo 20,000,000 USD na „podporu demokracie“ prostredníctvom svojich nadácií. U nás sa pred voľbami 2002 otvorene za legalizáciu drog stavala Sociálno-demokratická alternatíva bývalých marxistov z SDĽ – Peter Weiss, Milan Ftáčnik a spol. No nielen to; organizácia „Ľudia proti rasizmu“ je financovaná vládou SR – teda z NAŠICH DANÍ a z Open Society Foundation – Nadácie otvorenej spoločnosti, ktorá je predĺženou rukou Sorosa.

Prepojenie ĽPR je teda evidentné a jeho ciele zrejmé, ako to povedal neraz Ďurkovič: „Ide nám o multikultúrne a tolerantné Slovensko.“ Dnes Ďurkovič pôsobí ako redaktor spravodajstva TV JOJ. Samozrejme, „nezávislosť a tolerancia“ z neho priam srší. A to nielen vzhľadom k jeho abnormálnemu výzoru.

-------------------------------------------------

V júni Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation uzatvorila prijímanie žiadostí mimovládnych organizácii o podporu v rámci grantového programu na podporu aktivít mimovládnych organizácií zameraných na prekonávanie problémov vyplývajúcich z nerovného postavenia znevýhodnených skupín a boj proti neznášanlivosti a intolerancii s dôrazom na Rómov.

Celkovo bude hodnotených 17 projektov. Rozhodovanie o podpore sa uskutoční v priebehu júla a augusta 2011. Výsledky budú uverejnené na web stránke NOS-OSF ako aj priamo oznámené každému žiadateľovi.

Zoznam prijatých projektov (MVO: názov projektu):
-Ľudia proti rasizmu: Právna analýza aplikácie Trestného zákona vo vzťahu k rasovomotivanej kriminalite a trestným činom extrémizmu
-QUO VADIS, o.z.: Obraz rómskej ženy
-Centrum sociálnej pomoci mladým: Advokácia marginalizovaných Rómov v okrese Lučenec
-Rómskou kultúrou a identitou: Dural ma avilem
-Združenie mladých Rómov: Získavanie nových dobrovoľníkov – lokálnych vyjednávačov
-Liga otcov, za spravodlivosť a práva detí a rodičov: Rovnoprávne postavenie rodičov
-Asociácia komunitných centier: Prečo plače rómska žena
-Detské kočovné divadlo DRaK: Voľnočasovými umeleckými aktivitami proti drogovej závislosti rómskych detí a mládeže
-Fenestra: Tvorba politík na regionálnej úrovni ako nástroj na účinnejšiu ochranu žien pred násilím v intímnych vzťahoch
-Odyseus: Druhá šanca
-OZ Život v pohode: Pomôžme učiteľom- pomôžeme aj žiakom
-Divé maky: Letná akadémie
-Nadácia Milana Šimečku: Skvalitňovanie rómskej verejnej politiky
-Ulita, o.z.: Komunitné centrum Kopčany
-Nová cesta: Moja budúcnosť
-Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska: Znižovanie znevýhodnenia seniorov so zrakovým postihnutím
-Help, n.o.: Krok za krokom ku zamestnanosti

Kritériá hodnotenia projektov:
-dôležitosť projektu z hľadiska problému, regiónu, cieľovej skupiny a pod.,
-zvolené prístupy k riešeniu problému,
-realizovateľnosť projektu – praktickosť, adekvátnosť časového a finančného plánu,
-spolupráca s inými partnermi a ich participácia na projekte (štátna správa, samospráva, školy, MNO, miestne komunity a pod.),
-doterajšie skúsenosti organizácie v danej problematike, ich relevantnosť k cieľom projektu, dôveryhodnosť organizácie.

Posudzovanie projektov

O udelení podpory rozhoduje Správna rada (SR) NOS – OSF v spolupráci s Expertnou komisiou (EK) Programu Res Publica. Organizácia dostane vyrozumenie do dvoch týždňov od finálneho rozhodnutia Správnej rady. Všetky informácie budú priebežne k dispozícii na http://www.osf.sk.

http://www.osf.sk/programove_oblasti/pr ... st/granty/

http://www.poznanie.estranky.sk/stranka ... slovensku_
Napísať odpoveď