Jasne som napísal, aké sú sprievodné znaky rasisticky motivovaného trestného činu. Samozrejme, do hláv útočníkom nevidieť, ale pochybujem, že cigán kradnúc zemiaky či psa ešte rozmýšľa aj rasisticky. A vôbec - ak hovoríme o rasistickom útoku, tak je to útok, nie kradnutie. Ak je kradnutie spojené s útokom, tak väčšinou z "donútenia" - obeť sa bráni, spanikárenia alebo podobnej udalosti. Ak niekto útočí rasovo motivovane, tak nekradne a je to sprevádzané väčšinou javmi už spomenutými.
Ty si napísal neuveriteľný nezmysel -
ja tvrdí, že každý trestný čin spáchaný cigánom je rasistickým útokom na členov majority. Na to som odpísal:
Jaj, takže ak okradnem cigána, tak je to rasisticky motivovaný trestný čin ?Prevrátil som to, ale ide o princíp. Hádam tomu chápeš.
Samozrejme, že nie každý trestný čin cigána je rasistickým útokom voči majorite, takisto ako nie je každý trestný čin bieleho voči cigánovi rasovo motivovaným.
Ak niekto biely skope cigána, nemusí to automaticky znamenať, že ide o rasistický čin ale o to, že si to skopanie jednoducho zaslúžil, lebo kradol zemiaky.
Samozrejme.
Prečo neokrádajú samých seba?
Určite sa deje aj to, kriminalita je aj medzi nimi, takisto ako je aj medzi bielymi.
Ale prosím ťa seth, nebuď nervózny. Môj prvý príspevok v tejto časti sa začínal takto:
Neviem či sa ti nepáči, seth. Propaganda v záujme koho ?
A k tým jednotlivcom - ak chce potencionálne cigánska rodina žiť z dávok, tak musia byť v zložke rodina s x deťmi alebo teda jednotlivci s x detmi. Hlavne od tých detí sa odvíja výška dávky. Štatistika hovorí, že 62% dávok poberajú jednotlivci. To naozaj na cigánov moc nesedí.
Spýtal som sa ťa na tú propagandu, teda, kto tam má na tom záujem a podobne. To mi v podstate doteraz nie je jasné, keďže väčšian Slovákov sú rasisti, cigánov väčšina ľudí nemá rado (mierne povedané), takže ako je možné, že majú takú moc v zdeľovacích prostriedkoch. Ale ok, na to si mi odpovedal svoju verziu, že média proste majú takú taktiku.
Ale ako je vidieť, hneď som riešil iba tú štatistiku tam zverejnenú a uvažol som nad ňou. Článok, závery v ňom a pod. som nijak nekomentoval.
To, že si napísal nejaký svoj ever koment nič nemení na tom, že si niečo vyvrátil podľa seba, to si myslíš ty. Ja si to už nepamätám ako sme to riešili a k čomu sme dospeli, pozerať to nebudem, ale Kusá nie je žiaden odborník spoza stola, venuje sa tejto téme desiatky rokov a naozaj si myslím, že takýto človek si informácie necucá z prstu, má aj vlastné skúsenosti a je pre mňa dôveryhodnejší ako ty. Dúfam, že mi prepáčiš.
__
Stoporko:
Myslíš si, že tá správa zo SME (vrátane grafu) je správna? Poprosím odpoveď ÁNO/NIE, vďaka
Ohľadom grafu, ktorý som dal aj sem: Áno, samozrejme. Sú to štatistiky z ministerstva a určovanie dávok sa nerobí len tak šéj-háj, ako si niektorí zjavne myslíte. Preto majú aj takéto presné štatistiky a evidujú si, kto čo ako poberá/nepoberá, či splnil také a také podmienky a nesplnil. Hádam si niekto nemyslí, že príde cigán niekde na úrad a hneď ho tam obhadzujú peniazmi len tak z pasie.
K tomu ďalšiemu: no čo si o tom myslím, je to proste lákavejšie preto, lebo je to spojené s etnikom, ktoré ma inú farbu kože, iné návyky, iné správanie, prejav, hlas, jazyk. O tom to je, počas celých dejín. Ľudia sa kategorizujú jak sprostí a preto tu máme rasizmus, sterotypy, xenofóbiu, náboženské problémy a pod. Ja som človek, ktorý sa snaží toto všetko stierať a posudzovať človeka len podľa neho samého, ako jednotlivca. A za to som tu kameňovaný.
Ďalšia férová otázka - chcem vždy počuť čo si skutočne myslíš: prečo "zjavne nie je košér" spájanie sociálnych dávok ako celok PRIMÁRNE s cigánmi?
To som tu predsa už napísal: štatistiky hovoria, že 62 % sociálnych dávok v hmotnej núdzi berú jednotlivci. Prečo pojem jednotlivec moc nepasuje na cigánov som písal a píše sa to aj v tom článku. Ako si si všimol, na SK je celkovo veľká nezamestnanosť, zďaleka nejde len o cigánov. Veľkú časť tvoria čerstvo skončení študenti, ktorí si nenájdu prácu. Preto z toho robím taký záver, že "nie je košér" spájanie sociálnych dávok ako celok PRIMÁRNE s cigánmi," ako to majoritná spoločnosť často vidí. Povedz niekomu sociálka a bežnému občanovi SR sa vynorí asociácia s cigánom na prvom mieste, s bezdomovcom na druhom.
//autoeditácia príspevku (05 Mar 2012, 22:36)
Aj v Čechách funguje procigánska klika, ktorá rovnako interpretuje túto záležitosť. Myslím, že máme čo dočinenia s internacionálnou konšpiráciou. Treba sa mať na pozore.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... ?id=735555