autokompresor 12V

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

autokompresor 12V

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás oplatí sa kupa 12V kompresoru do auta? sice to predavaju za par šupiek ale nebude to slabé?

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 15:10)
používal by som to len na dofukanie
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: autokompresor 12V

Príspevok od používateľa CheZteR »

mam to doma, kym som nafukal koleso do bicykla nacakal som sa asi 3 minuty, sice to nosim v aute v kufri ale v pripade potreby by som radsej pouzil noznu pumpu :)

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 15:14)
mam nejake polske, mozno su aj kvalitnejsie...
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

dobre aa povedzme zeby mi nevadilo zeby to dlho trvalo kym by sa to nafukalo alee nevybija to moc baterku?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vybija/nevybija...ked mas sfuknute koleso nezaujimas sa o vybijanie baterky :D...nezaznamenal som aby mi to vybijalo baterku, pravda pouzil som to asi 2-3x
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

lenze vies aj jazdim po meste krátke tarsy málokedy dlhšie maximálne tak do 15 km a to ej furt malo na nabitie baterky alternatorom takze nechcem skoncit tak ako minule že ma auto nehalo na parkovisku s vybitou baterkou...ako je sice nova ma par mesiacov ale...bojim sa ze sa vybije rpedsa len studene starty caste+kratke trasy nerobia tomu moc dobre..aa ešte sa spýtam..ako často treba dobíjať baterku auta ked jazdím krátke trasy?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

urcite ti to baterku nevybije...
zase mas podobnu otazku ako s chladiacou zmesou..."ako casto menit"..."ako casto dobijat"...zas rovnaka odpoved...-> skontroluj, v tomto pripade elektrolyt
v podstate moze nastat situacia ze bateriu nebudes musiet nabijat ani raz, spravidla pred zimou by si ju mal ale skontrolovat
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

totalny blud...a zbytocne vyhodene peniaze..da sa to jedine tak pouzit na nafukovacku alebo loptu, bicykel a podobne.

pre auto je to nepouzitelne..

kolega to skusal na firemnom a za 20 minut fukania nebol viditelny naznak nafukania kolesa a na tlakomery sa rucicka pohla sotva o jednu ciarku..
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak asi kupim ten v baumaxe za 100€ na 230 a to uz sa bdue dat s tym fukat co ymsliet?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

ked dostanes defekt tak ta kompresor nezachrani a ked vies, ze mas podhustenu gumu urcite to zvladnes na najblizsiu benzinku kde kompresor maju takze nevidim v kupe kompresoru nejaky velky vyznam, ak ho ale chces tak nekup to najlacnejsie, baterku neries, osobne by som kompresor v aute pouzival iba so zapnutym motorom, dalsia vec k baterkam, na nasom rodinnom aute mame baterku od vyroby cize uz 7 rok a nikdy nebola dobijana, v zime startuje uz horsie ale zatial nesklamala a kludne vydrzi dalsie leto, s autom sa jazdi viac menej iba do prace
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

V pohode s tym ide nafukat aj na 2.5 bar, aj viac by to zvladli. Treba fukat pri nastartovanom aute. Za 8 eur je to fajn pomocka.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ja nemam na aute rezervu, ale lepsiacu sadu, ktora logicky bez kompresoru nema vyznam - uz som bol nuteny to raz vyskusat a fungoval vyborne - koleso tak za 3 minutky nafuknute z prazdneho na 2,2 a vydrzalo to - na pumpe kontrolovane manometrom s nalepkou :-) je to kompresor, co sa seriovo dodaval asi pred tromi rokmi pre Skodu, VW, Seat a Audi vo vybave bez rezervy :-)

takze ja za seba hovorim kompresor ano - ale iba na nudzove situacie ... preventivne dofukovanie je pohodlnejsie na pumpe :-)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nordkapp_pb, ale koncernový kompresor, ktorý spomínaš a dáky lacný schajs z tesca je 100 a 1, ja som s tým lacným fúkal koleso a skoro zhorel. Na úplnú núdzovku to stačí, ale keby mi niekto sfúkol všetky kolesá, tak pri druhom buď zostarnem, alebo ten kompresorík vybuchne :P
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

no ved ja prave mam zato, ze ten koncernovy tiez nieje uplne nejaka hustobrutokrutá hitparáda - rachoce to, ako ked susede padnu zuby po schodoch a je to celoplast - moj odhad, ze to ma hodnotu a kvalitu rovnaku, ako tie cinske :-) ... a foter tiez ma nejaky kompresor za par kaciek a dalo sa nafukat aj tym :-)

samozrejme, ze fukat cele auto by som s tym nechcel ani ja :-)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ja mam tiez celoplast a ked som ho prvy krat zapol myslel som ze sa rozpadne, trepotal sa na tom asfalte, chodil hore dole myslel som ze sa sam roztrepe :D
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Celoplastový som mal - oničom, nenafúkal som s ním ani pneu na biku. A taktiež sa treba vyhnúť neodpájateľným hadičkám a nacvakávacej koncovke na ventil- radšej šrubovaciu.

Terajší 12V autokompresor používam už asi 2 roky na nafukovanie pneu na aute a biku a som spokojný. Nemám dôvod chodiť fúkať pneu na benzínku. hustím pneu na 2.5 a 2.2. Ale neverte meraku na kompresore, je iba veľmi orientačný, vždy to treba premerať klasickým tlakomerom.
O to že ho aj použvam a nielen vozím v kufri, svedčí aj už v poradí tretia koncovka do zapaľovača :mrgreen: akosi sa rozpadávajú :D
Ku klasickej pumpe by som sa už nevrátil.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

mozes hodit nejaky link na taky, ako mas ty?
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Link asi ťažko, mam ho spoza našej východnej hranice.sorry. ale tých kompresorov je kopec, v zasade sa len vyhni tým veciam, ktore som spomínal v predošlom prispevku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

nordkapp_pb: Mam v aute dva, jeden je ten klasicky VW group, ktory dodavali k autam a kedze som ho v lete nemohol najst, kupil som si v Baumaxe cez leto v akcii kompresor za 9 eur. Oba funguju velmi dobre, je pravda, ze ten s logom Audi nafuka koleso skor, ale co som skusal, tak oba dokazali nafukat na 2,7 bar. Vacsina aut ma aj tak pri beznych pneu tlak 2,0 az 2,3 bar.
Napísať odpoveď