autokompresor 12V
autokompresor 12V
prosím vás oplatí sa kupa 12V kompresoru do auta? sice to predavaju za par šupiek ale nebude to slabé?
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 15:10)
používal by som to len na dofukanie
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 15:10)
používal by som to len na dofukanie
Re: autokompresor 12V
mam to doma, kym som nafukal koleso do bicykla nacakal som sa asi 3 minuty, sice to nosim v aute v kufri ale v pripade potreby by som radsej pouzil noznu pumpu 
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 15:14)
mam nejake polske, mozno su aj kvalitnejsie...
//autoeditácia príspevku (25 Jan 2012, 15:14)
mam nejake polske, mozno su aj kvalitnejsie...
dobre aa povedzme zeby mi nevadilo zeby to dlho trvalo kym by sa to nafukalo alee nevybija to moc baterku?
vybija/nevybija...ked mas sfuknute koleso nezaujimas sa o vybijanie baterky
...nezaznamenal som aby mi to vybijalo baterku, pravda pouzil som to asi 2-3x
lenze vies aj jazdim po meste krátke tarsy málokedy dlhšie maximálne tak do 15 km a to ej furt malo na nabitie baterky alternatorom takze nechcem skoncit tak ako minule že ma auto nehalo na parkovisku s vybitou baterkou...ako je sice nova ma par mesiacov ale...bojim sa ze sa vybije rpedsa len studene starty caste+kratke trasy nerobia tomu moc dobre..aa ešte sa spýtam..ako často treba dobíjať baterku auta ked jazdím krátke trasy?
urcite ti to baterku nevybije...
zase mas podobnu otazku ako s chladiacou zmesou..."ako casto menit"..."ako casto dobijat"...zas rovnaka odpoved...-> skontroluj, v tomto pripade elektrolyt
v podstate moze nastat situacia ze bateriu nebudes musiet nabijat ani raz, spravidla pred zimou by si ju mal ale skontrolovat
zase mas podobnu otazku ako s chladiacou zmesou..."ako casto menit"..."ako casto dobijat"...zas rovnaka odpoved...-> skontroluj, v tomto pripade elektrolyt
v podstate moze nastat situacia ze bateriu nebudes musiet nabijat ani raz, spravidla pred zimou by si ju mal ale skontrolovat
totalny blud...a zbytocne vyhodene peniaze..da sa to jedine tak pouzit na nafukovacku alebo loptu, bicykel a podobne.
pre auto je to nepouzitelne..
kolega to skusal na firemnom a za 20 minut fukania nebol viditelny naznak nafukania kolesa a na tlakomery sa rucicka pohla sotva o jednu ciarku..
pre auto je to nepouzitelne..
kolega to skusal na firemnom a za 20 minut fukania nebol viditelny naznak nafukania kolesa a na tlakomery sa rucicka pohla sotva o jednu ciarku..
tak asi kupim ten v baumaxe za 100€ na 230 a to uz sa bdue dat s tym fukat co ymsliet?
ked dostanes defekt tak ta kompresor nezachrani a ked vies, ze mas podhustenu gumu urcite to zvladnes na najblizsiu benzinku kde kompresor maju takze nevidim v kupe kompresoru nejaky velky vyznam, ak ho ale chces tak nekup to najlacnejsie, baterku neries, osobne by som kompresor v aute pouzival iba so zapnutym motorom, dalsia vec k baterkam, na nasom rodinnom aute mame baterku od vyroby cize uz 7 rok a nikdy nebola dobijana, v zime startuje uz horsie ale zatial nesklamala a kludne vydrzi dalsie leto, s autom sa jazdi viac menej iba do prace
V pohode s tym ide nafukat aj na 2.5 bar, aj viac by to zvladli. Treba fukat pri nastartovanom aute. Za 8 eur je to fajn pomocka.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ja nemam na aute rezervu, ale lepsiacu sadu, ktora logicky bez kompresoru nema vyznam - uz som bol nuteny to raz vyskusat a fungoval vyborne - koleso tak za 3 minutky nafuknute z prazdneho na 2,2 a vydrzalo to - na pumpe kontrolovane manometrom s nalepkou
je to kompresor, co sa seriovo dodaval asi pred tromi rokmi pre Skodu, VW, Seat a Audi vo vybave bez rezervy
takze ja za seba hovorim kompresor ano - ale iba na nudzove situacie ... preventivne dofukovanie je pohodlnejsie na pumpe
takze ja za seba hovorim kompresor ano - ale iba na nudzove situacie ... preventivne dofukovanie je pohodlnejsie na pumpe
-
Kibo
Hardcore addict
nordkapp_pb, ale koncernový kompresor, ktorý spomínaš a dáky lacný schajs z tesca je 100 a 1, ja som s tým lacným fúkal koleso a skoro zhorel. Na úplnú núdzovku to stačí, ale keby mi niekto sfúkol všetky kolesá, tak pri druhom buď zostarnem, alebo ten kompresorík vybuchne 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
no ved ja prave mam zato, ze ten koncernovy tiez nieje uplne nejaka hustobrutokrutá hitparáda - rachoce to, ako ked susede padnu zuby po schodoch a je to celoplast - moj odhad, ze to ma hodnotu a kvalitu rovnaku, ako tie cinske
... a foter tiez ma nejaky kompresor za par kaciek a dalo sa nafukat aj tym 
samozrejme, ze fukat cele auto by som s tym nechcel ani ja
samozrejme, ze fukat cele auto by som s tym nechcel ani ja
ja mam tiez celoplast a ked som ho prvy krat zapol myslel som ze sa rozpadne, trepotal sa na tom asfalte, chodil hore dole myslel som ze sa sam roztrepe 
Celoplastový som mal - oničom, nenafúkal som s ním ani pneu na biku. A taktiež sa treba vyhnúť neodpájateľným hadičkám a nacvakávacej koncovke na ventil- radšej šrubovaciu.
Terajší 12V autokompresor používam už asi 2 roky na nafukovanie pneu na aute a biku a som spokojný. Nemám dôvod chodiť fúkať pneu na benzínku. hustím pneu na 2.5 a 2.2. Ale neverte meraku na kompresore, je iba veľmi orientačný, vždy to treba premerať klasickým tlakomerom.
O to že ho aj použvam a nielen vozím v kufri, svedčí aj už v poradí tretia koncovka do zapaľovača
akosi sa rozpadávajú 
Ku klasickej pumpe by som sa už nevrátil.
Terajší 12V autokompresor používam už asi 2 roky na nafukovanie pneu na aute a biku a som spokojný. Nemám dôvod chodiť fúkať pneu na benzínku. hustím pneu na 2.5 a 2.2. Ale neverte meraku na kompresore, je iba veľmi orientačný, vždy to treba premerať klasickým tlakomerom.
O to že ho aj použvam a nielen vozím v kufri, svedčí aj už v poradí tretia koncovka do zapaľovača
Ku klasickej pumpe by som sa už nevrátil.
mozes hodit nejaky link na taky, ako mas ty?
Link asi ťažko, mam ho spoza našej východnej hranice.sorry. ale tých kompresorov je kopec, v zasade sa len vyhni tým veciam, ktore som spomínal v predošlom prispevku.
-
hojko
Site Admin
nordkapp_pb: Mam v aute dva, jeden je ten klasicky VW group, ktory dodavali k autam a kedze som ho v lete nemohol najst, kupil som si v Baumaxe cez leto v akcii kompresor za 9 eur. Oba funguju velmi dobre, je pravda, ze ten s logom Audi nafuka koleso skor, ale co som skusal, tak oba dokazali nafukat na 2,7 bar. Vacsina aut ma aj tak pri beznych pneu tlak 2,0 az 2,3 bar.