PODNIKANIE ochrana podnikatelskeho zaujmu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Csajka
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

PODNIKANIE ochrana podnikatelskeho zaujmu

Príspevok od používateľa Csajka »

pekny vecer vsetkym prajem.

chcel by som sa spytat, prip viest diskusiu na temu v nadpise.
nemam peniaze, ale mam dobry napad, ktory by som vedel ponuknut (aj konkretnej) spolocnosti na uplatnenie. kedze vyrobok sa na ziadnom trhu nepredava, s urcitostou viem, ze by nasiel siroke uplatnenie, kedze jeho "verzia" je popularna. upresnim to na priklade, ze by som chcel vyrabat auta, ktorych model nieje na trhu, takze pokial nieje patent na "auto" tak pokial bude predajaschopne (o funkcnosti sa nebavime, to je samozrejma vec) mozem napad "posunut" dalej, resp. predat a zacat podnikat.

a teda by ma zaujimalo, akym sposobom ponuknut, akemu zodpovednemu zamestnancovy, pripadne ake kroky podniknut, aby sa nestala situacia znama s mnohych americkych filmov, kde clovek s dobrym napadom sa nestal bohatym len preto, ze sa o tom zmienil nespravnej osobe.
v pripade ochoty spolocnosti napad kupit, ake podmienky jednat, samozrejme by nebolo vyhodne jednorazovy cash, ale pausalne v % z predaja, ale do tychto cisel ja vobec nevidim. som len fantsta s plnou hlavou dobrych napadov, reklamnych tahov a brejkov, no jedna myslienka mi vrta v hlave uz tyzdne.ale bez znalosti "kam s tym" je mi to len na dalsie premyslanie. resp hľa... otazka do plena vrhnuta ako vykryk z hladomorne "DUPLUUUU" ...
Viete poradit? o % sa mozme rozpravat cez PM :)

s pozdravom a usmevom na tvari do dalsieho "klasickeho slenecneho" britskeho pocasia sa poruca
Milan
lumir
King
King

Re: PODNIKANIE ochrana podnikatelskeho zaujmu

Príspevok od používateľa lumir »

obavam sa, ze nemas velku nadej. narodny patent nic neriesi + celosvotovy nedokazes zaplatit
.
neviem, ako je tvoj vyrobok narocny na vyrobu, no ziadna firma nekupi len tak macku vo vreci. a ak je to naozaj take terno, tak ti tvoj napad pri produktovej prezentacii "okopiruju" a si skoncil.
.
realne to vidim nasledovne - rozbehnut vyrobu sam a ked sa produkt uchyti - ponuknut ho. v % a dozivotne renty by som velmi nedufal:) pri prvej prilezitosti by mierne upravili recepturu, dizajn atd. - vyhlasili by, ze je to rozdielny vyrobok.. a skoncil by si:)

P.S. pokial si v GB, tam je trh dostatocne velky.. cize narodny patetnt by mohol byt OK a ty by si sa dokazal uzivit. uz len zmenit nazov temy na: "Ako zohnat peniaze na rozbehnutie podnikania.":)
Csajka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Csajka »

prave koli vsetkym bodom ktore si tu vymenova som tuto temu zalozil. a bohuzial ano, dany "mechanizmus"nazvyme to urcite nieje jednoduchy. z fyzikalneho hladiska s dostupnou technologiou vsak zvladnutelny. na realizaciu vsak nemam dostatocne schopnosti programatorke, ani technicke co sa tyka stavby daneho mechanizmu a nasledne prepojenie s programom, uz keby tie financie boli. chcel by som sa proste vyhnut tej moznosti ze spolocnosti ponuknem produkt a oni ho zacnu vyrabat pod inym nazvom, etc ako si vspominal. rozmyslam nad manazerom alebo niekto podobny kto by bol plateny proviziou a nie hodinovo, je to iste dlhodobo stratovejsie ale zaciatocny kapital treba vyhutat jedine ponukou napadu. nikto mi neda najmodernejsie PC s kurzom programovania a do ruky dokrucacku bosch a sadu gola ze "na tu mas hraj sa a ukaz jak to cele myslis"
ale diki za reakciu, a tvoj avatar ma nostalgicky pobavil. na F1 a F2 (ok aj tactics :D )som vyrastal.

bru noc
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Národný patent vôbec nemusí byť zlý a záleží že čo to vlastne chceš robiť. Národný patent ti poskytne v rámci slovenska ochranu ktorá by ti mala stačiť pretože tu budeš mať monopol.... čo podľa mňa stačí na rozbehnutie obchodu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

slovensky trh je dost mali, akonahle velky hraci zaregistruju ze je na trhu novy produkt ktory nema svetovy patent tak to hned vyuziju a ty si budes moct akurat tak pinkat na malom piesocku.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Ak nechce byť miliardár a podnikať tak myslím že čisto slovenský trh mu postačí. Poprípade získať zároveň patent niekde v okolitých štátoch. Fakt záleží hlavne od produktu.
Napísať odpoveď