Vadné čidlo teploty procesora?
Vadné čidlo teploty procesora?
Zdravim ludia, neviem,ci tu uz nieco taketo je, ale dnes som zacal mat problem s mojim notebookom. Konkretne HP Pavilion dv6590ec.
Z nicoho nic mi zacal dost tak hucat ventilator. V Evereste som kukol teploty a pri procesore tam mam tri teploty :
CPU = 65°
1. jadro = 31°
2. jadro= 36°
Spustam postupne zlozitejsie aplikacie a tie dve posledne teploty(teploty jadier) sa menia(zvysuju). Ta teplota CPU je nemenna a preco je vyssia ako tie dve? nemalo by to byt opacne? Podla tejto teploty si myslim, ze sa riadi aj ventilator, kedze bezi v kuse bez prestavky. Skusal som Flash BIOSU, no nepomohlo? Kde by mohla byt chyba? Vadne cidlo?
PS: Inak tu teplotu 65° mi ukazuje aj v inych softwaroch(SpeedFan, HW monitor, PC Wizard).
Z nicoho nic mi zacal dost tak hucat ventilator. V Evereste som kukol teploty a pri procesore tam mam tri teploty :
CPU = 65°
1. jadro = 31°
2. jadro= 36°
Spustam postupne zlozitejsie aplikacie a tie dve posledne teploty(teploty jadier) sa menia(zvysuju). Ta teplota CPU je nemenna a preco je vyssia ako tie dve? nemalo by to byt opacne? Podla tejto teploty si myslim, ze sa riadi aj ventilator, kedze bezi v kuse bez prestavky. Skusal som Flash BIOSU, no nepomohlo? Kde by mohla byt chyba? Vadne cidlo?
PS: Inak tu teplotu 65° mi ukazuje aj v inych softwaroch(SpeedFan, HW monitor, PC Wizard).
Re: Vadné čislo teploty procesora?
65 v NB nie je nejako extrémne veľa. otázne je, koľko by mal pri plnej záťaži.
riešenie omieľané stále dokola: vyčistiť/rozobrať a prepastovať
riešenie omieľané stále dokola: vyčistiť/rozobrať a prepastovať
Re: Vadné čislo teploty procesora?
Ale ono tá teplota sa nemení !!!
Čo to je za teplotu? Teplota CPU je teplota jadier nie?
Čo to je za teplotu? Teplota CPU je teplota jadier nie?
Re: Vadné čidlo teploty procesora?
Teplota CPU je teplota CPU, v podstate povrch CPU. Teplotu jadra tam máš osobitne, 31° a 36°. Pozri tie teploty aj v BIOS-e, tj, hneď po zapnutí notebooku, ak tam budeš mať hneď zo začiatku 65°, je vadné čidlo, teplota by mala postupne narastať. Prípadne skús nejakú CPU 'stress test', mal by stačiť aj napr. ten v Evereste, tá teplota musí stúpnuť. Ak bude rovnaké, čidlo je vadné.
-
Thommas
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Na to, že máš Pavilion máš teploty jadra vynikajúce. Teplota CPU [všeobecne] ťa nemusí zaujímať. Tá je len preto, aby si +- zistil, ako ti chladič odvádza teplo. V tvojom prípade je to čidlo KO alebo sa naozaj dobre odvádza teplo, čo by ma pri Pavilionoch prekvapilo.
Takže aj pri štarte mám tu teplotu 65° ...
Určite bude vadné to čidlo a do opravy sa mi s tým moc nechce.
Ani by mi to tak nevadilo, ale ten ventilátor dosť hučí ... Dá sa to nejako obmedziť?
Otáčky znížiť, alebo čo zmeniť, aby tak zbytočne netočil?
Určite bude vadné to čidlo a do opravy sa mi s tým moc nechce.
Ani by mi to tak nevadilo, ale ten ventilátor dosť hučí ... Dá sa to nejako obmedziť?
Otáčky znížiť, alebo čo zmeniť, aby tak zbytočne netočil?
skus este iny soft, core temp...
Ved citajte co pise.
Problemom je chybne cidlo a vyzera to tak, ze sa podla neho riadi ventilator. V tom pripade by kvoli tichu bola vhodna oprava, ale inak nicomu neublizis, ked to nechas tak. CPU ma teploty velmi dobre a nic by mu nemalo hrozit.
Problemom je chybne cidlo a vyzera to tak, ze sa podla neho riadi ventilator. V tom pripade by kvoli tichu bola vhodna oprava, ale inak nicomu neublizis, ked to nechas tak. CPU ma teploty velmi dobre a nic by mu nemalo hrozit.
Tak chlapi, skúsil som ešte jednu radu ... rozobrať to do šróbika(keďže už nieje v záruke), vybrať vetrák, prečistiť poriadne a nanovo prepastovať, čuduj sa svete, ale ono to fakt ide ... Prachu tam bolo požehnane a skladal som to 4 hodiny, ale oplatilo sa ... Takže to čidlo bolo dobre ... Jediné čo ma napadá, že to celé spôsoboval ten prach a špina ...
Ešte raz fakt díky
Ešte raz fakt díky