Nový pc do 600 eček

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Thommas
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nový pc do 600 eček

Príspevok od používateľa Thommas »

Zákonne na SR je záruka 2 roky, Seagate dáva len 1.

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

harlik: Tiez mam za to, ze pokial je u nas zakonom stanovena zaruka 2 roky, tak sa nic menit nebude. Jedine coho sa to dotkne, tak to su firemy, tam su tusim tie firemne zaruky inak stanovene, vid. niektore notebooky (tusim Toshiba), kde bola zaruka pre firmy len 1 rok. A to, ci niekto skratil zaruku z 3 na 2 roky alebo z 2 na 1 rok, tak to nic nevypoveda o kvalitne diskov.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No neviem, neviem. Ale ak budú ľudia rozumní a prestanú ten odpad kupovať, lebo predajcovia navýšia ceny a ten shit sa zamyslí [ale najradšej by som ich videl skrachovať].

Fuck, na čo som dnes narazil:
http://www.zdnet.com/blog/storage/wd-bu ... e-bad/1309
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

takze seagate by mali mat 2 roky na slovensku ci ako to mam pochopit?som s toho mimo trosku
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

2 roky je zákonná lehota. Či výrobca dá 2 mesiace alebo 1 rok, 2 roky proste na SK byť musia.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

chvalabohu 8)
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

Distributori, ktory dodavaju na Slovensko hdd Seagate odoslali vsetkym zakaznikom, teda obchodom a obchodnym partnerom s pocitacmi a komponentami pisomny list, kde na tuto informaciu upozornil, ze je zaruka skratena na jeden rok. Co to znamena? Ze predajca povedzme tiche pc, alza a podobne budu vadne hdd po roku nahradzovat novymi a budu ich kupovat svojim zakaznikom zo svojej penazenky??? :scratch: Tak to asi tazko. Jasne je tam napisane zaruka 1 rok a tak je to uplne jasne. Odberatel (firma, obchod) nemoze dat zaruku na nieco na co zaruka nie je a ani od vyrobcu len koli tomu, ze ju mame od zakona tak. Mam to overene a je to tak, takze preto sa disky seagate na Slovensku prestanu predavat postupne, lebo nikto normalny ani zdravy rozum nebude predavat nieco s cim bude mat problemy a potom hradit zo svojho. Si zober ze budes kupovat disky od vyrobcu, ci od distributora a budes mat len rok, predas konecnemu spotrebitelovi, tomu sa po roku pokazi a nemas komu kde ani ako reklamovat. Si zaviazany kupit koncovemu spotrebitelovi novy hdd. Spravis to? Do pol roka si zbankrotoval a mozes to zavriet. No a pre hojka len tolko, ze vo vacsine s tebou suhlasim co pises, ale v tomto so zarukou nie. Samozrejme, ze je to jasny a nespochybnitelny fakt, ked niekto skrati zaruku automaticky to nieco vypoveda o kvalite. Par slovami, skratka to nedokaze garantovat a pre mna taky produkt nema tu cenu. Neviem co je na tom tazko pochopitelne, ale ten produkt ma horsiu kvalitu, lebo sa moze po roku pokazit a ja nemam zaruku. Bodka. Takze Seagate u mna skoncil. A ten kto dava vacsiu zaruku znamena asi, ze si produkt viac ceni a veri si, ze vydrzi a hlavne ja mam istotu a vyrobca mi ju garantuje. Tak este stale nie je vyssia a nizsia kvalita? Rozhodne clovek kupi za rovnake peniaze nieco, kde ma garanciu raz tak dlhu, ze to bude fungovat a bude mat zaruku. Nie je o com.
Napísať odpoveď