Gorila

Diskusie na politické témy...
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Gorila

Príspevok od používateľa mi-chau »

Z rozhovoru s Luciou Gallovou
Naznačili ste, že na protestoch môžu byť výtržníci. Čoho sa obávate?

„Máme informácie, že v Žiline sa chystá pochod neonacistov. Na facebooku sme zaznamenali prípravu Molotovho koktejla. Snažíme sa na to pripraviť, aby nedošlo k roztržkám. Osobne sa mi nik nevyhrážal.“
Z akeho dovodu sa tam idu srat nackovia? Molotov? Koho chcu v Ziline upalit? Kriste na nebesiach :roll:
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Na ten prienik náckov do týchto akcií som upozorňoval, poslal som články do témy o Anons.

Načo Molotov ? Na parlament. :lol:

___

Zásadný článok o Gorile, protestoch a otázke, "čo potom" na Priamej Akcii. Odporúčam prečítať, podnetné čítanie.

Kód: Vybrať všetko

Bežní ľudia a svet politiky

Hoci veľa ľudí má plné zuby spoločnosti ovládanej mocnými a bohatými, stále prežíva nádej, že existujú politici a političky, ktorí sú čestní a bránia záujmy voličov. A že čím viac ich bude, tým lepšie sa môžeme mať. Bavme sa však realisticky - nič také sa zatiaľ nevyskytlo ani u nás, ani inde vo svete. Nadšenie z nových tvárí v politike vyprchá po pár rokoch ich pôsobenia vo funkciách a potom sa objavia ďalšie nové tváre, v ktorých uvidí nádej nová generácia. Celé desaťročia sa točíme v kruhu a pri tom neustále čelíme útokom na našu životnú úroveň.

Na rozdiel od hlavných organizátorov protestov nevidíme jadro problému v „zneužívaní moci a systému“, ale v moci a systéme ako takom. Pokúsime sa to priblížiť na príklade roku 1989, o ktorom sa teraz znova veľa hovorí. Štátny kapitalizmus bol vtedy nahradený trhovým kapitalizmom a moc jednej strany nahradila pluralitná zastupiteľská demokracia. Väčšina spoločnosti však zostala v rovnakej pozícii ako predtým – v pozícii pracujúcich, ktorí sú odkázaní pracovať za mzdu, aby prežili. Máme síce možnosť vyjadrovať sa k politickým záležitostiam, ale nie rozhodovať.

Podľa nás je politika o tom, že každý má mať možnosť nielen sa vyjadrovať, ale hlavne rozhodovať o dianí okolo seba na lokálnej úrovni (na úrovni bydliska, resp. komunity), ako aj v oblasti výroby a distribúcie produktov a poskytovania služieb. Ak sa má niečo také naplniť, je nutná systémová zmena. Nechceme riešiť dôsledky problémov, ale príčiny. Niečo také sa však dá dosiahnuť jedine vlastnou aktivitou a organizovaním sa.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Som doje*** transparent :( nevadi, pojdem na prazdno ako minule :) ... Unudim sa doma k smrti, idem ja do mesta, aspon budem uzitocny a pomozem s pripravami.. Snad o 13tej tam budem.. Vidime sa :)
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

Poslanci si zrušili priestupkovú imunitu: 147 hlasovalo ZA!
http://www.cas.sk/clanok/216308/poslanc ... lo-za.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Asi sa bali, ze ich vecer zlyncuje dav :D Kazdopadne palec hore, konecne sa to podarilo.
mi-chau
Darca
Darca

No tak to preslo. Maly a hlavne bezvyznamny krok dopredu.
Chcelo by to 200 000 ludi v uliciach za zrusenie trestnopravnej imunity, a rozkradacov zavriet za vlastizradu.
Ale aj pokuta za parkovanie je fajn.
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

ak hladate vcerajsiu lampu tak tuna:
http://www.tyzden.sk/lampa/lampa-o-proteste.html
skener
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skener »

Co to bolo za trapne gesto ktore sa tu zvelicuje ked si nechali tu doleziteu trestnopravnu.

Popraviť všetkých a naspeť násilne vyvlastniť všetko čo bolo čo i len trochu podozrivo sprivatizovane. Samozrejme bez národku na vrátenie penazi.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pozerám tú Lampu, cca pol hodinu a z tých rečí starších pánov mi je zle. :sly: Im stále nedochádza, že koreň problému je v systéme samotnom, nie je reformovateľný.

A výskyt dátumu 1989 v Lampe mi už začína liezť na nervy, to je doslova fetiš. Nič zásadné sa nezmenilo a celá tá "revolúcia" bola dohodnutá. Otras.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://www.sme.sk/c/6244527/sud-vyhovel ... topol.html demokracia v priamom prenose. Ešteže v tej krajine nebudem v živote platiť žiadne dane okrem dane z nehnuteľností...
hughito
Redeemer
Redeemer

Neviem či sa mám smiať alebo plakať.
Mmartin
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Mmartin »

Breaking news :D ... Sedím v meste , už sa to zbieha, boli dáke problémy s políciou... Poďte podte do mesta :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

mi-chau napísal:No tak to preslo. Maly a hlavne bezvyznamny krok dopredu.
Chcelo by to 200 000 ludi v uliciach za zrusenie trestnopravnej imunity, a rozkradacov zavriet za vlastizradu.
Ale aj pokuta za parkovanie je fajn.
Bezvyznamny v podstate ano, ale je to aspon nieco. Dost sa tym znizi bezne ukazovanie moci, ked si poslanci dovolovali tuto imunitu zneuzivat pri arogantnom parkovani, prekracovani rychlosti, atd. Velke zlodejiny samozrejme ostanu, ale mali by sme sa tesit aj z malych zmien k lepsiemu :)
Co sa tyka tej knihy, tak je to podla mna normalne, pretoze vysetrovanie este nie je skoncene.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Baránek veľmi správne poznamenal, že bez protestov by to neprešlo. Matovič to zas narafičil tak, že to nemohli vyhrať :D
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

hughito napísal:Pozerám tú Lampu, cca pol hodinu a z tých rečí starších pánov mi je zle. :sly: Im stále nedochádza, že koreň problému je v systéme samotnom, nie je reformovateľný.

A výskyt dátumu 1989 v Lampe mi už začína liezť na nervy, to je doslova fetiš. Nič zásadné sa nezmenilo a celá tá "revolúcia" bola dohodnutá. Otras.
Niektorým tu zas nedochádza, že už len zmena islandského typu je na Slovensku. Alebo my chcete povedať, že občania Slovenska sú na toľko uvedomelí a majú toľko času rozmýšľať nad politikov, že by to ozaj šlo?

K Lampe ten chalan podľa išiel po podstate tejto veci a vedel, čo by sa reálne dalo spraviť. Tá slečna bola podľa mňa dosť mimo a tak troška "out of space". A tá druhá slečna, čo prišla do štúdia, tak k nej sa radšej nejdem vyjadrovať, lebo moje narážky by boli mierne sexistické. :)

Plus netreba zabúdať na dôležité spomenúť výrok, že revolúcia požiera vlastné deti. A že tieto protesty niektorými prejavmi môžu skĺznuť až k ľavicovému extrémizmu. A že aj keby sa nakoniec podarilo úplne zmeniť systém, tak nakoniec môže byť výsledok dosť odlišný od pôvodného zámeru ak nie až opačný.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v NR bola zima :smt040 , Edo Chmelar ma sice velmi nepotesil pritomnostou aj ked nehovoril uplne od veci

//MEME na foto z nitra24
YUNO_NR.jpg
asi 3500 avizovanych vratane mozno, ale ked bolo 1500 tak je to IMO dost
mi-chau
Darca
Darca

Zilina obrosvke sklamanie, nackovia si tam v sikoch napochodovali a robili vlastnu kampan. Aspon ze ten molotov im zrejme zamrzol. A ucast tak 20% z tej facebookovej.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No v KE tak 30%, ale atmosfera bola celkom dobra. Sice recnici boli vselijaki ale ku koncu sa im podarilo atmosferu vylepsit. Nakoniec som bol aj rad, ze pochod zrusili a protest ukoncili hymnou uz o 17:15. Ucast sa mi zdala na prvy pohlad slaba, ale ked som si to porovnal s tou fotkou z namestia SNP, kde bolo 2200 ludi, tak mi to prislo ako podobne mnozstvo ludi. Skoda tej zimy, ak by bolo tak ako pred tyzdnom, tak by urcite prislo viac ludi.
ACTA nikto nespomenul, ale bolo par transparentov, tak aspon tie potesili.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ja som v Ziline bol len chvilocku, ale nackov som si nevsimol a ucast tipujem 1500 +/- neviem kolko malo prist ofic
91pato310
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 91pato310 »

ako je to v bratislave? Vraj sa priostruje. Policia vraj vypla mobilne siete a upozornila demonstantov ze moze pouzit zbrane. Bol/Je tam niekto? :)
Napísať odpoveď