Ja som uviedol co je standard. 6 slotov nepovazujem za standard, je to skor nadstandard pri vysokej triede s vysokymi cenami. Ked chces byt uz taky presny, tak mas aj 8 slotove dosky, napriklad ASUS P9X79 Deluxe.
Schvalne, vypis sem 10 dosiek so 6x DIMM a uved aj cenu dosky.
No S 2 slotamy maju hlavne staršie PC, ale aj niektore nove, no večšinou tie lacnejšie. Štandart sú 4. 6 je večšinou vtedy ked si užívateľ skladá sám PC a naschvál si kúpy základnú s viacerímy slotmy, no býva aj pri lepšich PC. 8 a viac som ešte ani nevidel.No je lepšie mať 8 slotov ako 2. Lebo si môžete kúpiť 8 menších Ram ako 2 veľke.
black evil - Tieto tvoje odborne rady tu uz len chybali. 2 sloty na pamat maju dosky, ktore sa predavaju aj dnes, je to ta nizsia trieda a stredna trieda. Ak chce niekto 8GB RAM a kupi si 2x4GB modul, tak mu to postaci. 4 sloty mali dosky ako v minulosti, tak aj teraz. Co ma spolocnych 6 slotov pre pamat s tym, ci si uzivatel sklada pocitac sam alebo nie? 6 slotov bolo najma pri triple channel doskach, ktore prisli s i7 procesormi. 8 slotov sa pouziva na serverove riesenia a je nezmysel mat 8 mensich RAM ako 2 velke, pretoze pri 8 moduloch uz nie je moznost rozsirenia, je tam vacsia pravdepodobnost poruchy RAM, spotreba a ine faktory, ktore su nezmyselne. Su tak nezmyselne ako cely tvoj odborny prispevok.
čo to tu rozoberáte?
2 pre lowend
4 je štandard na väčšine priemerných dosiek
6 je štandard pre socket 1366, kde je tripplechannel
8 je štandard pre socket 2011 - 4channel
samozrejme sú všade +- výnimky