Nissan Almera

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Pezzo napísal:no a uprimne si povedzme preco mas taky nazor? pretoze si cital nazory inych ludi a vela ludi je este v presvedceni o tom, ze francuz nikdy... ja mam skusenosti s renaultom a zas by som kupil renault, a aj ludi co poznam co to maju, tak jednoznacne by sli zas do renaultu, no naopak ludia, ktori nemaju dlhodobejsie skusenosti s renaultom, alebo inym francuzom, tak nanho iba pi... nadavaju...
Tak ja osobne mám dlhodobé skúsenosti s francúzmi. A jedno čo k týmto autám môžem napísať - ,,Hovno zabalené do darčekového balenia".
Jednoducho sa to kazí, a ty sa tu môžeš aj na hlavu postaviť, ale tie autá sa kazia, toto je ich hlavná náplň práce. Nebol týždeň aby som s ním nebol v servise. Buď odišla elektrika, ak nie elektrika, tak prevodovka, ak nie prevodovka, tak elektronické servo, momentálne zo štyroch firemných áut nejde servo ani v jednom ! Všetky čakajú na servis. Áno čakajú, pretože Peugeot servis nestíha. Ďalej pokračujem, ak aj náhodou elektrika a prevodovka šla, doebával sa mi palubný počítač. Ako? Engine failure - critical temperature - stop engine !!! . Pomaly dostaneš infarkt. Vyjdeš s auta von, ideš pozrieť k motoru, jemu nič nie je. Ok, tak v núdzovom režime dôjdeš do firmy a auto odstavíš. Ráno ti volajú, čo vymýšľaš, autu nič nie je. WTF??? O dva dni to isté, aby mi to uverili, musel som tie hlášky nahrať na video. Potom mi to uverili. Ale otázka, čo sa vlastne stalo? Nič. Proste ten kkt sa rozhodol že nejde, tak nešiel. Voda v poriadku, teplota motora v poriadku, ale on nejde.

A toto ty chceš nazvať autom? Tak to si v aute ešte nesedel. Auto má slúžiť mne, a nie ja jemu. Auto má naštartovať kedy to ja potrebujem, nie kedy sa zachce jemu. A keď sa mu nechcelo, tak nenaštartovalo, a toto myslím s plnou vážnosťou.
Toto bol Peugeot. A Renault? Tak teda Renault. Megane Grandtour. Ideš naštartovať, on nenaštartuje. Prečo? Pretože ten bu*erant ti jednoducho neakceptuje tú kartu, ktorou by si mal auto naštartovať. Tak to ako taký kkt skúšaš, a na šiesty krát sa ti to podarí. Prejdeš s autom 30 000 kilometrov, a začne to s mechanikou vo dverách. Potom to pokračuje elektrikou atď atď... Mám pokračovať? Toto bol len jemný výcuc.

Francúzske autá teda naozaj tou kvalitou prekvitajú.
serfar
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa serfar »

osobne mam toto auto rv 1997 a 1.4 a 64 KW , nizke naklady na udrzbu a kvalitna jazda auto ta nikdy nesklame pokial sa onho budes pravidelne starat to znamena pravidelne menit napln a menit olej a sviecky
Pezzo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pezzo »

erytrocyt: tak akoze nic v zlom, ale ja zacinam mat pocit ze to uz bude problem niekde medzi volantom a sedadlom...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Áno, pravdu povediac, čakal som túto reakciu. Čiže ja a ostatní 7 kolegovia, dlhoroční profesionálni vodiči, nevieme šoférovať. Máš pravdu.

Vymenujem ti autá ktoré som ako služobné mal viac ako tri mesiace.

Honda Civic 6G, 1.4
Honda Civic 7G 1.4, 1.6
Škoda Octavia I, 1.4
Škoda Octavia II, 1.9 TDI
Škoda Fabia I, 1.9 SDI
Škoda Fabia I, 1.2 HTP
Honda Accord, 2.2 i-CTDI
Peugeot 307 1.4

Momentálne mám súkromný Focus I, 1.8

Takže z výpisu, Civic 6G mal problémy so žiarovkami. Praskali, bežne aj obe naraz, inak bez servisu. 7G bez servisu. Škoda Octavia I - pokazený termostat. Škoda Octavia II - ojedinelá chyba výrobcu - zlomená ojničná hriadeľ, vymenené v záruke. Fabia SDI - bez servisu. Fabia HTP - bez servisu. Accord - bez servisu. Peugeot 307 - rozletená kulisa, po oprave kulisy sa komplet rozsypala prevodovka. Prevodovka vymenená. Pokazená riadiaca jednotka, nutná výmena. Po výmene riadiacej jednotke, vyhadzovanie nezmyselných chybových hlášok. Popísal som to vyššie. Riadiaca jednotka v servise resetnutá, bez efektu. Problém pretrvával. Rozpadajúca sa výplň šoférových dverí. Odlupujúca sa výplň piatych dverí, popíšem - pri zatváraní dverí si chytil za úchop piatych dverí, polovica tapacíry mi ostala v ruke. Kvalita značky peugeot. Porucha otvárania spolujazdcového okna. Mechanik to opravil za chvíľu opravil. Snáď najnepresnejšie radenie s akým som sa v živote stretol. Tvrdý podvozok, auto na nerovnostiach poskakovalo ako koza. A mohol by som pokračovať, zvyšok sú drobnosti, ale také, ktoré ti dennodenne otravujú život.

Takže problém je medzi sedadlom a volantom. Dobre.

Ešte ti odporúčim recenzie na tieto autá napr. na autorecenze.centrum.cz a pod. Aj tam nájdeš spokojných zákazníkov autorizovaného servisu Peugeot, Renault, a pod. Ale ani oni nevedia šoférovať. My sme kkti, ale len ty si lietadlo.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

to Pezzo: ja si nemyslím že bude problém medzi volantom a sedadlom. problém je v tých autách. na firme, kde som pracoval sme mali 10 kúskov Peugeot z toho 3x Peugeot 307SW a 7x Peugeot Partner. ani jedno to auto nebolo v 100% poriadku. každé malo nejakú vadu. všetky tie Peugeot Partner mali pokazené zámky až na jeden jediný Peugeot Partner a to asi kvôli tomu, že mal ako jediný centrál s diaľkovým ovládaním. na jednom tom aute vytekal olej od turba. na jednom tom aute zostávala vysieť spojka (v servise povedali, že mekano, spojkové lanko a celkovo ten pedál je v poriadku, divné nemyslíš?). pásy na tých Partneroch sa nenamotávali. jeden ten Partner ma fakt dojal. bol to úplne nový Partner, na firme sme ho mali dva týždne. po dvoch týždňoch sa prestalo zapínať turbo (čiže prt to ťahalo) a začala búchať stabilizačná tyč od prednej nápravy. takže fakt "veľmi kvalitné" autá.

k tým Peugeot 307SW mám tiež pár vecí. všetky tie 307SW boli vo výbave OXYGEN. aspoň tak sa to volalo. mali komplet presklenú strechu a z vnútra bola taká roletka, ktorá sa elektricky odťahovala a zaťahovala. samozrejme, že po nejakom čase prestala fungovať. našťastie bola zatiahnutá. ako spomínal kolega vyššie. na palubovke preblikovali dosť často rôzne varovné symboly, ako napríklad, kontrolka zatiahnutej ručnej brzdy alebo tiež nízkej hladiny brzdiacej kvapaliny. dosť často mi preblikovala kontrolka "vybuchnutého" airbagu. na dvoch tých 307 SW po roku jazdenia začali búchať nápravy. francúzske autá nie sú autá. sú to vraky.

ten, ktorý predtým už sedel v skutočnom aute, si do francúza nikdy nesadne a vie kvôli čomu. tak isto ako ja opovrhujem týmito autami, nimi opovrhuje ďalších "x" ľudí, ktorý s tými autami mali skúsenosť alebo skúsenosti.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ: Najlepšie na tých varovných hláškach palubného počítača je to, že oni ťa varujú, ty to ideš skontrolovať, ale všetko je v poriadku. Po výmene oleja mi to vypísalo že mám málo oleja. Tak v super lejaku som šiel von a pozeral, že kde mi ten olej naliali. Problém ale zasa nebol v mechanikoch, naliali ho správne, len môj milovaný Peugeot si to nevšimol. Tak to blikalo ešte dve hodiny, potom to samo zmyzlo. Výsledok? Len som chytil nervy a zmokol do nitky.
Niekoľko krát sa mi rozblikala prístrojovka ako vianočný stromček s tým že - engine warning - temperature critical. A pri tom bolo všetko v najlepšom poriadku. Už som čakal iba na to že mi strelí airbag za jazdy do ksichtu. Lebo Pažrút sa tak rozhodol...

Pezzo: Mne nejde o to, aby som ťa od Renaultov odradil. Kupuj si ich dobludu, aj desať ak chceš. Mne ide len o to, že keď od majiteľov francúzskych áut počujem aké sú spoľahlivé, ako nežerú, a pod. sračky, je mi zle. A pritom to je môj sused, a napr. pri jednom z nich som pri cigaretke už dvakrát sledoval, ako mu auto berie odťahová služba. Ja som si istý tým, že aj Peugeot či Renault postavil dobré auto. Ale tie čo sa vyrábajú dnes, tak tie to rozhodne nie sú.
A Nissan sa uberá takým istým smerom.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Radost sledova Vasu diskusiu, hlavne erytro mi hra na strunu :D Vedel by som Vam aj ja popisat o 3x menejnej vodnej pumpe, ktoru cakala stvrta vymena...

Sice tu uz asi bolo povedane vsetko, ale co sa tyka tej Almery, ja by som isiel do GTi, ale ak daco menej "nebezpecne", tak urcite 1,4 Spring, silnejsiu motorizaciu 64 kW a urcite model po facelifte :)
Spring maval bohatu vybavu (sice to vsetky Nissany tej doby), ale mali uz taky poloGTi bodykit a na tu dobu 2x az 4x paplon, servo, nastavitelny volant, el. zrkadla, hmlovky, central, imobilizer, stresne okno ci tonovane skla a mechanicku klimu. To nie su veci na zahodenie :wink: Sedacky aj ked mozu posobit krehko, su pohodlne a maju dobre bocne vedenie, na dlhu cestu sa ale mozu zdat tvrde, je to ale vec vkusu. Aj ked kufor nie je najvacsi, pri sklopeni sedaciek vznikne uplna rovina, co sa da dobre vyuzitna rozne aktivity :twisted: Napriklad stanovacku :aasmile11:
Japonski dizajnerski sufruhovia vsak asi davali silny matros, lebo vzory a kresby na potahoch sedadiel a caluneni dveri niektorych modelov dokazu pomotat hlavu nejednemu fetakovi a da sa z toho vycitat dojimavy pribeh... Spring je nastastie v tomto smere v pohode, akurat sedo-modre potahy trosku svietia v inac tmavom interieri. Palubovka je jednoducha, ale funkcna, mozu sa vsak vyskytnut pazvuky. Mne osobne este vadi saltpaka, je dlha ako na Karose...
Co sa tyka jazdnych vlastnosti, zadnu napravu uz mala Almera viacprvkovu, co dodalo istotu hlavne v zakrutach a pri vyletoch po okreskach. Nie kazda Almera vsaka mala ABS, aj Spring mal este dalsie odstupnovanie vybavy, vacsinou ten vyssi stupen vybavy s ABS uz mal aj 14" kolotrony. Vykon ma konkretne verzia 64 kW posadeny standardne vysoko, az pri 6000 ot/min, ale na beznu - aj mierne sviznejsiu jazdu nie je potreba prilisne vytacanie a taha aj "vocpoda", aj ked krutak vrcholi az okolo 4000 ot/min. Vtedy ale zasa zacina hovorit plynule po japonsky a pyta si to dobru nakladacku, bohuzial vsak neostava prilis vykonu nazvys... Sportiak to rozhodne nie je. Ani ta 1,6ka nie je trhač asfaltu, ma len o 9 kW viac.
Nazory na dizajn su dost odlisne, mne sa osobne to auto paci, ale asi v poradi 3dverak, potom 5dverak a sedan ako posledny :P
Urcite si treba dat pozor na lemy blatnikov a piate dvere v okoli okna, ktorych oblubeny zvuk je chrum chrum (hrdza), celkovo stav podvozku, kedze japonci nevynikali antikoroznou ochranou a este aj vyfuk, ktory moze byt hnily. Ako bolo spominane, kilometrovu naloz znesu tieto auta ako spravni japonci znacnu, nie je problem stretnut Almeru, ktora ma v prsiach 300.000 km a stiha aj dnesnym autam. Ako kazdy Nissan, je vsak nachylna na kvalitny olej a pravidelnu vymenu, potom to auto mozes tocit do nemlatom a stale pojde. Servis je zaklad. Zabudol som daco? :hmm: :smt063

//autoeditácia príspevku ( 16 Sep 2009, 21:34 )
a jo - spotreba :D S tym autom sa da jazdit za 6,2 ale aj 9,2, to ale zalezi od nohy na plyne, technickom stave a par dalsich okolnostiach :)
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

kibo: ešte som sa nestretol s almerou, ktorá by mala problém s hrdzou na kufrových dverách. ak bola almera už v takom štádiu, že začala kvitnúť, tak vždy podbehy, lemy zadných blatníkov a občas aj nosníky auta alebo ako sa to nazýva. proste rám, na ktorom je to aute celé postavené. s hnilým výfukom som sa tiež nestretol a podvozok bol tiež ok. mal som to auto vyše jedného roka a bol som s ním spokojný. výfuk a podvozok okolo hrdze zrejme ani neprešiel. ale čo sa týkalo podbehov, tak to bola katastrofa. lemy zadných blatníkov som mal v pohode, čo o pár známych čo tiež mali toto auto sa povedať nedalo. mali tú smolu, že nie len podbehy začali kvitnúť, ale aj spomínané lemy. takže rada pre užívateľa, ktorý si chce toto auto kúpiť. určite hľadaj takú almeru, ktorá nebude mať známky kvitnutia, lebo je to vec veľmi nepekná a určite by ťa to veľmi mrzelo. taktiež oprava nie je z tých lacných. čo sa týka výbavy mal som Nissan Almera SX r.v. 1996. v aute boli elektrické spätné zrkadlá, posilňovač riadenia, alarm, centrál s diaľkovým ovládaním (to diaľkové ovládanie bolo zrejme dorábané) a to je asi tak všetko. mal som almeru, ktorá ešte nebola po facelifte, nemal som šíber, nemal som ABS, nemal som 14´´ elektróny, nemal som klimatizáciu a tiež som nemal elektrické okná. mal som ten "škaredší" interiér. čiže poťahy sedadiel a poťahy dverí boli fakt veľmi škaredé. nepáčil sa mi ten vzor. sedadlá sú tvrdé (teraz mám Rover 416Si, no sedel som znova v tej Almere nakoľko som ju predal kamarátovi) ale celkom dobre tvarované. síce v zákrutách ma nikdy dobre nedržali ale to je jedno. dal som sem pár foto, ako vyzerala moja almera. taktiež na jednu foto som označil, kde moja almera kvitla a kde to bolo pravidlom.

za akékoľvek prípadné chyby sa dopredu ospravedlňujem ale predsa len už je pokročilá hodina a dnes mám dosť z práce.
Prílohy
8.jpg
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ, nevravim ze tam zakonite musia hnit vsetky, ale pri Nissanoch sa pohybujem a vidim. Moze to byt sposobene kludne tym, ze si dal majitel dorabat folie a technik neopatrnou manipulaciou poskodil lak v okoli tesnenia okna a mas to. Tie podbehy su katastrofa, v tom mas pravdu.
Vyfuky odhnivaju, to je proste fakt. Mozno si mal kus, ktory uz bol po vymene alebo bol dlhsiu dobu garazovany. Mne neodhniva, ale ja mam dovoz z Nemecka. Podvozok som nemal na mysli, ze hnije, ale skor unava po mechanickej casti, Almera ma tvrde pruziny a makke tlmice, cize sa tie vsetky narazy z ciest prenasaju do kasne, pripadne do cestujucich :D
Zasa Almera N15 nie je dvojrocne auto, cize suctu pripadnych vad sa netreba obavat, akurat as moze stat, ze ak natrafis na kus v horsom stave, natlacis donho rovnaku sumu, za aku si ho kupil :?
Achmed
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: Nissan Almera

Príspevok od používateľa Achmed »

nazdar mal by som otázku či sedia diely (konkrétne predný nárazník) s almery N15 facelift na verziu pred faceliftom ďakujem
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Pri N15 to sedieť bude, tam boli iba zmenené predné svetlá za číre, bola iná maska a nárazník, tvary ale ostali. Pasujú aj zadné svetlá, tiež bol menený iba dizajn, tvar ostal. Z N16 už nepasuje nič...

Pre istotu doplnenie:
N15 pred faceliftom - 1995-1998
N15 facelift - 1998-2000
N16 2000-2006
Prílohy
n15.jpg
n15facelift.jpg
n16.jpg
Achmed
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Achmed »

ďakujem Kibo K+
Gyrxiur
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

joo, almerka super auto, teraz ho mame ako rodinne, akurat ze sedana, trochu tam zacinaju kvitnut vzadu blatniky a kufrova kapota, inak bezudrzbove auticko, len si treba zvyknut na brzdu, aspon u nasej almery je brutalne citliva, ja ked som tam presadol zo stareho wartasa, tak som nevedel brzdit inako ako smykom :lol:, ale uz som si zvykol. Almerka je najlepsia na serpentinky, tam sa s nou da paradne vysantit, zere okolo sedem litrov, a pri sest tisic otackach ma super zvuk 8)
Napísať odpoveď