Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
Re: Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
No ano, lenže už aj fotaky ktoré som teraz popisoval sú nad moju cenovu kategoriu
ide o to, že teraz by som vyvalil za komplet Canon 550D asi 700 Eur a to som chcel pôvodne 500 Eur a keby som si ešte chcel šetriť tak ma to výjde asi 800 -850 Eur a to je premňa veľký peniaz pretože ešte som nefotil zrkadlovkou a neviem ako zložité to je. A ešte keď si zoberiem, že budem musieť dokupovať objektívy, pre mňa ako študent ato nie je lacný špás.
tak si to veľmi dobre rozmysli, či chceš ísť do zrkadla... samotné telo + možno setový objektív je len počiatočná veľmi malá investícia...
Fotenie zrkadlovkou je rovnako zlozite ako beznym kompaktom (pri foteni na automatike). Vyhodou zrkadlovky je moznost plneho nastavovania - do toho sa dostanes lahko. Zaklady a principy ovladania zrkadlovky hravo pochopis, ked si precitas nejaku lepsiu knihu o tom, jedna z povinnych by mohla byt od autora Roman Pihan - Mistrovství práce s DSLR.
Zrkadlovka umoznuje presne to iste co kompakt + plno moznosti navyse, takze nie si odkazany fotit tak, ako to vyhovuje fotoaparatu, ale tak, ako chces fotit ty. Jedine co neumoznuje, je schovanie do vrecka v bunde, alebo v nohaviciach.
Zrkadlovka umoznuje presne to iste co kompakt + plno moznosti navyse, takze nie si odkazany fotit tak, ako to vyhovuje fotoaparatu, ale tak, ako chces fotit ty. Jedine co neumoznuje, je schovanie do vrecka v bunde, alebo v nohaviciach.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
btw, ak mas problem s rozpoctom, si si isty ze zrkadlo je to prave? kupou tela s nejakym setovym objektivom investicie zacinaju, tak si to poriadne premysli. mna to chytilo tak, ze za par rokov som do toho vrazil viac ako stotisic korun, mozno teraz pomaly aj 200.
Ono to nie je až také hrozné ak postupom času budem dokupovavať veci ale ako prvotna investicia je to oriešok. To že postupne dokúpim objektívy raz za čas tak to je v pohode ale na začiatku dať 800 Eur je dosť. Som ochotný do toho dať veľa penazí ale postupne.zelovoc napísal:btw, ak mas problem s rozpoctom, si si isty ze zrkadlo je to prave? kupou tela s nejakym setovym objektivom investicie zacinaju, tak si to poriadne premysli. mna to chytilo tak, ze za par rokov som do toho vrazil viac ako stotisic korun, mozno teraz pomaly aj 200.
A ešte posledná otázka, pozeral som fotky z toho Sony A35 a nevidím tam nejaký veľký rozdiel oproti D3100 alebo 550D, elektornicky hladačik mi vôbec nevadí a video má asi jedo z najlepších. Tak len to, že je menej objektívou pre mňa nie je prekážkouv pretože určite min. 1 rok nebudem využívať viac ako 2-3 základné. To že sú o niečo drahšie, no čo už. Ale hlavne keď som sa bavil s 2 predajcami tam mi povedali nezávisle na sebe, že pokiaľ len začínam a neviem ešte čo a ako tak by som si mal zobrať Sony lebo je to viac user-friendly a že ak s rozhodnem pre seriozne foto a maximálne sa tomu venovať potom určite ísť do Canonu či Nikonu ale vyššej triedy.
Bullshit. Uz ked s niecim zacnes a zacnes si k tomu dokupovat objektivy, tak nepresedlas na inu znacku - to by cele tie roky a investicie vysli nazmar. Proste vymenis telo, ktore bude mat zlomkovu cenu oproti zbierke objektivov.
-
K€NNY
Light Star
presne tak treba myslieť do budúcna keď už ideš kupovať zrkadlo...
-
chlapec10
Addict
prvotna investicia?
lepsi objektiv stoji plus minus ako take zaciatocnicke sklo... nehovoriac o tom ze dobre skla ti preziju niekolko tiel resp nekonecno
lepsi objektiv stoji plus minus ako take zaciatocnicke sklo... nehovoriac o tom ze dobre skla ti preziju niekolko tiel resp nekonecno
Diki za rady,
takže záver môjho uvažovania je, že počkám pár mesiacov a kúpim
Canon EOS 600D + EF-S 18-55 II IS za cca 660€
alebo
Canon EOS 550D + EF-S 18-55 IS za cca 570€
------------------------------------------------------------------------
Doplnene:
ale keď sa pozriem na porovnanie tak 600D má iba otočné LCD navyše...
http://snapsort.com/compare/Canon-600d- ... n_EOS_550D
A druhá vec, keby som si kúpil iba telo 550D a k tomu objektív (nie setak) aký by ste mi doporučili ak budem fotiť akcie (protesty, festivaly, disko) a prírodu (no nie makro)? Telo by ma vyšlo na 529€
alebo
Doplnene:
A druhá vec, keby som si kúpil iba telo 550D a k tomu objektív (nie setak) aký by ste mi doporučili ak budem fotiť akcie (protesty, festivaly, disko) a prírodu (no nie makro)? Telo by ma vyšlo na 529€
-
zelovoc
Darca
asi tamron 17-50, mne ale viac sedi rozsah u tamron 28-75, k nemu sa da neskor dokupit tamron 10-24, na ktory sice mnohi nadavaju, mne ale pride vzhladom na rozsah uplne ok.Safer napísal:Diki za rady,
alebo
Doplnene:
nad tym nikonom d90 si nepremyslal?
-
Traktorista
Guru
Ahojte, vedeli by ste mi poradit fotak pre znamu do 150e?
Nejaky kompakt, neviem ci su lepsie ci horsie, ci je to v tej cene jedno,..
pozeral som skor znacky nikon, canon, ostatne ako samsung, kodak(ten tusim skrachoval?) neviem ci ma zmysel kupovat...
Dakujem za odpovede
Nejaky kompakt, neviem ci su lepsie ci horsie, ci je to v tej cene jedno,..
pozeral som skor znacky nikon, canon, ostatne ako samsung, kodak(ten tusim skrachoval?) neviem ci ma zmysel kupovat...
Dakujem za odpovede
Ahoj. Potrebovala by som poradit. Chcem si kupit nejaky fotak do 500 euri. Neviem ci uz daku zrkadlovku, nieco uz kus lepsie, ale zase nie velmi zlozite ovladanie, vyuzitie na klasicke fotenie, obzerala som nejake nikon ale vobec sa do toho nerozumiem. dakujem
monikap: čo je v tvojom ponímaní "klasické fotenie" ??
-
zelovoc
Darca
skus kompakt fuji x10, da sa zohnat do 500 eur
Zdravím, chcel by som sa poradiť, som majiteľ zrkadlovky Pentax K10D + 18-55 f/3,5 na ďalšiu výbavu vôbec niesú peniaze, mal by som na pentaxa kupcu za 300€, bol by to výhodný predaj? Dá sa na trhu teraz kúpiť nejaký lepší kompakt do cca 350€, ktorý by mi ponúkol väčšiu kvalitu fotografie ako pentax ? tj. lepšia kvalita pri nedostatku svetla, u pentaxu je dosť veľký šum už pri ISO 400/800, väčší rozsah (viem, že tieto problémy sa dajú podstate riešiť kúpou výbavy no na tú vôbec niesú peniaze ako som spomínal) A podstate ten Pentax je už taký "dedo" nebolo by zlé ho vymeniť za niečo "kvalitnejšie".
Vďaka za každú radu.
Vďaka za každú radu.
-
chlapec10
Addict
presne ten k10d nepoznam, ale celkovo downgrade z DSLR na kompakt(hocijaky dobry) neni podla mna lepsie riesenie, radsej by som skusil kupit nejaku jazdenu DSLR
Keď za tých 350€ veľa vody nenamútim, aké ojazdené kúsky si mám všímať ?
potrebuješ mať foťák? ak nie, tak ho predaj, cez leto si niečo privyrob a na konci si kúp niečo rozumné
To bude asi najrozumnejšia voľba, do leta sa určite zaobídem bez fotoaparátu.