Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Denco »

Zdravím,
chcel by som sa opýtať niečo ohľadom FIIT ( http://www.fiit.stuba.sk/ ), bakalárske štúdium, PKSS:

1. Pozeral som, ako a začo dávajú bodové hodnotenie. A dočítal som sa za externú maturitnú časť z matematiky, angličtiny, za iné testy z matematiky a za olympiády. A našiel som tam tiež, že sa s prihláškou posiela iba to najvyššie hodnotenie. Čiže, ak budem mať z angličtiny lepšie výsledky ako z matematiky, tak sa počíta iba angličtina a naopak? A nedá sa poslať oboje, pre aby som získal viac bodov?

2. Ak budem posielať prihlášku a nebudem mať ešte výsledky maturity (externej časti), posielajú sa potom tieto výsledky dodatočne? Ak áno, ako to v takom prípade poslať?

Za všetky zmysluplné a nápomocné odpovede ďakujem a K+
h.olub
King
King

Príspevok od používateľa h.olub »

notarsky overena kopia maturitneho vysvedcenia sa posiela dodatoce, je tam znova nejaky termin na to........pokial dobre pametam :)

btw. toto si cital ?

http://www.fiit.stuba.sk/generate_page.php?page_id=1727
Denco
King
King

Áno maturitné vysvedčenie viem, že dodatočne, ale chcú aj výsledky z externej časti maturity (spolu s prihláškou).
A vďaka za ten FAQ, na ten som akosi zabudol.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

Chodíte niekto sem ? dik

Fakulta prírodných vied
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre
Fakulta prírodných vied
Študijný program: aplikovaná informatika
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

na aplikovanu na UKF chodi bratranec aj kamarat ja si tam tiez planujem dat prihlasku..
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Denco: Nepamatam sa ako to bolo, ale bud boli vysledky externej na prihlaske, alebo na maturitnom vysvedceni. Treba precitat ten text.
Denco
King
King

Jasné. Ale viac mi ide o to, či príjmajú len na základe jednej maturitnej písomky (externá časť). Ide totiž o takú školu, že sa mi nezdá, že pri príjmali len základe maturity z ANJ (+ nejaké externé testy a olympiády).
zyxel15
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zyxel15 »

ahojte ludia,
mam 17 ochvilu treba vyberat predmety ktore chcem ist dalej studovat, mal som nejako predsavzate ze pojdem studovat informatiku ale uvedomil som si ze je to nieco co ma nebavi...
- najviac ma bavi matematika len co s nou (bozechran ucitelom nie :D) rozmyslal som nad bioinzinierstvom alebo biomedicina neviem presne co to je, nasprtat biologiu by nebol problem, myslim ze biologiu cloveka mozem zvladnut + mam este rad dejepis + nevadi mi praca s pocitacom (ale IT je zatial na druhej kolaji) + fyzika mi velmi nevonia ale nebranil by som sa jej....

poradi niekto ? :)
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Ty si nejaký polyhistor :D

Keďže nechceš byť učiteľom (kde by bola možná kombinácia), tak si zrejme budeš musieť vybrať len jeden smer, ktorým sa chceš uberať...Samotná matematika sa síce dá študovať, ale ako si sám spomenul - čo s ňou? Kamarát tak študoval, skončil Bc, išiel na 2. stupeň, zistil, že ho to nebaví a nakoniec pracuje v reklamnej agentúre...
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Denco: Je to tak, beru len na zaklade maturity AJ alebo MAT. Proste beru co to da, aj tak na konci prveho semestra ostane polka ludi.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

by si sa cudoval, ale ked vystudujes matiku, si zahojeny do konca zivota, ci uz v ekonomickej sfere alebo aj IT (akokolvek cudne ti to znie)... prinajhorsom ostat na vyske pracovat v mene vedy! :lol:
zyxel15
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zyxel15 »

mirak2 napísal:by si sa cudoval, ale ked vystudujes matiku, si zahojeny do konca zivota, ci uz v ekonomickej sfere alebo aj IT (akokolvek cudne ti to znie)... prinajhorsom ostat na vyske pracovat v mene vedy! :lol:
mozes blizsie rozpitvat co tym myslis? k IT potrebujes aj informu nie ? a ta veda pre skolu?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

programovanie je len upratovanie matematiky do algoritmov, ked je niekto dobry v matike, je pravdepodobne, ze programovanie sa douci, naopak je to problem
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

neviem ako na matfyze v blave, ale u nas na upjs maju matematici povinne 2 semestre programovania a podla slov mojho kamosa na matike drviva vacsina prvakov na magisterskom studiu uz pracuju bez problemov popri skole v roznych firmach...
co sa tyka vedy, tak doktorandske studium a potom ostat robit vyskum na univerzite a pritom aj ucit
Mick_14
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mick_14 »

Čaute chcem sa spýtať či niekto chodí na STU MTF aplikovanú informatiku a automatizáciu v priemysle ..chcel by som vedieť čo to je aký odbor? či sa dá uplatniť po skončení v IT s takýmto odborom a či sa dá popri štúdiu zohnať nejaká brigáda v oblastni IT v Trnave...všetci hovoria že v BA sú lepšie školy zo zameraním na IT ale ja nie som nejaký "maník" tak neviem či by som to zvládol ...a hlavne to uplatnenie po skončení toho sa obávám najviac že Trnava nie je taká preferovaná jak BA aj keď to je STU tiež :)
Ďalej som rozmýšlal nad STU FEI k fyzike nemám moc dobrý vzťah tak asi Aplikovanú informatiku alebo Priemyselnú informatiku. aký je medzi nimi rozdiel? aká je náročnosť štúdia? dá sa na to nejak pripraviť počas letných prázdnin naštudovať si nejaké programy alebo niečo? aby to nebol taký velký skok zo strednej lebo predpokladám že tam bude dost velké sito. A tento rok ani na škole fyziku nemáme tak z tej fyziky mám fakt slabé základy :) ..a ešte čo sa týka programovania a tak všeobecne v čom sa tam robí v jakých programoch, jazykoch? Díky
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

NO tak vyzera to ze budem musiet vybrat VS v KE, vedeli by ste poradit? nieco lahsie ako AI na FEike ale zase nie nieco podradne ze si nenajdem aku taku robotu, staci nieco obstojne, zvazujem hospodarsku informatiku alebo klasicku INFORMATIKU no skor tu HI... nejake rady?
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Mick_14 napísal:Čaute chcem sa spýtať či niekto chodí na STU MTF aplikovanú informatiku a automatizáciu v priemysle ..chcel by som vedieť čo to je aký odbor? či sa dá uplatniť po skončení v IT s takýmto odborom a či sa dá popri štúdiu zohnať nejaká brigáda v oblastni IT v Trnave...všetci hovoria že v BA sú lepšie školy zo zameraním na IT ale ja nie som nejaký "maník" tak neviem či by som to zvládol ...a hlavne to uplatnenie po skončení toho sa obávám najviac že Trnava nie je taká preferovaná jak BA aj keď to je STU tiež :)
Ďalej som rozmýšlal nad STU FEI k fyzike nemám moc dobrý vzťah tak asi Aplikovanú informatiku alebo Priemyselnú informatiku. aký je medzi nimi rozdiel? aká je náročnosť štúdia? dá sa na to nejak pripraviť počas letných prázdnin naštudovať si nejaké programy alebo niečo? aby to nebol taký velký skok zo strednej lebo predpokladám že tam bude dost velké sito. A tento rok ani na škole fyziku nemáme tak z tej fyziky mám fakt slabé základy :) ..a ešte čo sa týka programovania a tak všeobecne v čom sa tam robí v jakých programoch, jazykoch? Díky
Vyjadrim sa k tej FEI. AI je bezna informatika, spojena s trochou elektra, PI je prvy rocnik to iste, ale neskor sa zameriavas priamo na to, co hovori nazov studijneho programu.

Co sa narocnosti studia tyka, tak je to dost vysoko, zameraj sa hlavne na matiku a fyziku, pripadne na prpgramovanie, ak v nom nemas ziadne zaklady. Ak ta programovanie nebavi, rovno to zabal. S fyzikou detto, ide to zvladnut, ale je to hardcore.

Co sa programovania tyka, prvy semester je to C, druhy sa ide uz na oop v C++, popri tom sa este naucis matlab a latex, treti semester je Java (ak sa nemylim, este tam niesom), nasledne SQL a tak podobne. Pozri si brozuru k studiu na webe, nebud lenivy, vsetko si to uz mohol najst tam.
mihalswk
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihalswk »

Zdravim, mám šancu dostať sa na nejakú školu bez príjmačiek aj keď som maturoval minuly rok ? Chcel by som Ekonomiku alebo účto. Potrebujem nejaku poistku :) istotu :) Ďakujem
zeto750
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zeto750 »

mam rovnaky problem a vraj ano nemal by to byt problem.....
Denco
King
King

@mihalswk, najlepšie bude asi pozrieť podmienky prijatia už na nejakej konkrétnej škole.
Napísať odpoveď