"Volebny prieskum"

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili?

SMER
34
11%
SDKU
16
5%
SNS
9
3%
KDH
11
4%
SAS
112
37%
MOST
8
3%
ĽS-NS
38
12%
HZDS
2
1%
SMK
0
Žiadne hlasovania
NIKOHO
40
13%
INE
36
12%

Celkom hlasov: 306

kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: "Volebny prieskum"

Príspevok od používateľa kali520 »

ehm123 napísal:Ked Fico vdaka takym ako ty bude mat vacssinu v parlamente a nasledne ustavnu v koalicii napr. s KDH budes sa stale citit ako frajer co so vsetkymi vyje***?
beardi napísal:keby ti co nevolili radsej volili proti Ficovi, nemal by take vysoke percenta
Nato ja uplne serem.

Zazil som Dzrurindu, Fica aj Meciara a ziadne zmeny som nejak nepocitil, ci uz sa tykali ekonomickych alebo socialnych otazok.

A navyse cim viac sledujem momentalne tieto diskusie tym vaic sa len udrvrdzujem v tom jaka fraska je ta demokracia a je jedno ci teoreticky alebo prakticky.
korag napísal:A ano volim "mensie zlo", pretoze aj si priznavam ze dana politicka strana, nech uz je akakolvek proste nikdy nie je 100% a kali neviem ako ty, ale nech je system zly akokolvek, ked existuje moznost aspon ciastocneho zlepsenia politickej situacie a celkovo zivota na Slovensku, tak preco nedat hlas strane, ktora ma oslovila a viem ze je lepsia nez ta co tu bola doteraz, hm?
Preto lebo je to polovicate, kratkodobe "riesienie", "riesenie" ktore ponuka system, co sa zo sirsieho a z dlhodobeho hladiska rovna ziadne.

"Vše, co vyšší, chřadne v nízkých poměrech a kazí se, hnije zaživa a dohnije. A jen to je „vyšší“, co chce nejvyšší; kdo nejvyšší nechce, je červ." Ladislav Klima
Anem
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Anem »

sew napísal:najväčší omyl, keďže nevidím rozdiel medzi pravicou a ľavicou v rozkrádaní, populizme
to , že to ty nevidíš neznamená , že to tak aj je
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

kali520 napísal:Nato ja uplne serem.

Zazil som Dzrurindu, Fica aj Meciara a ziadne zmeny som nejak nepocitil, ci uz sa tykali ekonomickych alebo socialnych otazok.

A navyse cim viac sledujem momentalne tieto diskusie tym vaic sa len udrvrdzujem v tom jaka fraska je ta demokracia a je jedno ci teoreticky alebo prakticky.
Preto lebo je to polovicate, kratkodobe "riesienie", "riesenie" ktore ponuka system, co sa zo sirsieho a z dlhodobeho hladiska rovna ziadne.

"Vše, co vyšší, chřadne v nízkých poměrech a kazí se, hnije zaživa a dohnije. A jen to je „vyšší“, co chce nejvyšší; kdo nejvyšší nechce, je červ." Ladislav Klima
Ano, ale vymyslame my pravidla tohto demokratickeho systemu? Budem si stale vraviet, ze uz je fakt vsetko v pi*i, aj tak s tym nic neurobim...?
Stale lepsie riesenie dat hlas novym menam a stranam, ako starym gorilam, ktore tu 20 rokov vladli a nic noveho nepriniesli, naopak pobrali a okradlo co sa dalo...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

beardie: Ty si napísal to isté, čo ja. Stále z toho ale nevychádza to, že ak nevolím, tak podporujem Fica. Fico ma tých 62,5 % preto, lebo ho volilo 5 ľudí z ôsmich, nie z 10 !

Doplním tvoju tabuľku v prvých dvoch bodoch a dovolím si tvrdiť, že tým túto diskusiu definitívne ukončím.

10 volicov bude volit Fica a 2 voliči nevolia nikoho - Fico ma 100 %
5 volicov bude volit Fica a 5 volicov bude volit SaS a 2 voliči nebudú voliť nikoho - obe strany budu mat 50 %

Je to jasné ?

____

ehm123: K čomu sa mám priznať ? K tomu, že nevolím napr. KDH a tým neuberám Ficovi hlasy ? Tak k tomu sa priznať môžem, lebo to je jediná možnosť, ako aby som mohol zasiahnuť do tohto boja/ale mohol by som napr. Fica aj voliť a takým spôsobom by som tiež zasiahol do tohto boja.

Ja nevolím, tak doňho nezasahujem nijak. To, že keby som volil KDH, tak by som uškodil Ficovi, tak to samozrejme nepopieram, ale vyprosujem si to, aby mi tu niekto písal, že niekoho podporujem svojím nevolením, tým samotným aktom nevolenia.

K tomu zostatku: Fico bude mať ústavnú väčšinu vďaka tým, čo mu dajú hlas. Obviňovať z toho mňa preto, lebo som neišiel k voľbám a nedal hlas KDH (to je stále ako príklad opozičnej parlamentnej strany, aj keď možno nie úplne najlepší, veď vieme) je nonsens.

Korag: Nech ťa tvoja naivita opustí čím skôr, tým lepšie. Nič sa nezmení a vôbec debata o menšom zle mi príde amorálna.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

hughito: Ale oba pripady si napisal rovnako.

To skor
8 ludi voli fica. 2 nevolia - 100%
8 ludi voli fica, 2 volia niekoho ineho - 80%

Samozrejme nemozu zato ti co nevolia, ale ti co volia
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som len doplnil to, čo napísal beardie.

Ak mi niekto postaví tú výčitku tak, že preto nejdem voliť SDKÚ, KDH, SaS, Most-Híd a pod. aby som ubral Ficovi, tak mu to vysvetlím. Ale ak mi niekto vyčíta, že nevolím a podporujem Fica, tak to neakceptujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

hughito napísal:Fico ma tých 62,5 % preto, lebo ho volilo 5 ľudí z ôsmich, nie z 10 !
A prave preto musis tych 5z8mich preratat na x z 10tich, cize 6.25 z 10 = 62.5%
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito, rozumiem, co myslis, ale tu ide o tu teoriu mensieho zla, keby co i len jeden volic (percentualne) volil proti Ficovi, Ficove percenta by poklesli, v priklade 3 velmi rapidne
hughito
Redeemer
Redeemer

No a sme pri tom. :wink: :smt006
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

No a možno zase vystrelí motyka a zopakuje sa zlepenec. Aj pred minulými voľbami to vyzeralo tak, že Fico vyhrá aj vyhral ale ostatní sa spojili a vytvorili vládu. Keď sa SNS nedostane do parlamentu tak sú dve možnosti - buď Fico získa v parlamente nadpolovičnú väčšinu alebo za zase zlepia tí, čo sa dostanú. Teraz nadávajú jeden na druhého ale po voľbách sa zade dajú do kopy - podľa mňa, keď budú mať možnosť. Keď sa SNS dostane do parlamentu tak môže byť koalícia Smer-SNS alebo Smer a niekto iný, povedzme KDH ako zaujímavý experiment komunisticko-kresťanskej vlády.
beardie
Redeemer
Redeemer

mozno tebe by sa ten experiment pacil, ale Slovensko by tymto SMERovanim by dost utrpelo
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Ja nevolím, tak doňho nezasahujem nijak. To, že keby som volil KDH, tak by som uškodil Ficovi, tak to samozrejme nepopieram, ale vyprosujem si to, aby mi tu niekto písal, že niekoho podporujem svojím nevolením, tým samotným aktom nevolenia.
Toto je problem pravicovych liberalov, oni to vidia tak kratkozrako ze bud si s nimi alebo s ficom. Oni neakceptuju fakt ze tu moze byt tretia, stvrta, piata moznost.

Ja to uz len zosumarizujem.

Ta hlupejsia alebo skor menej vzdelana cast obyvatelstva ktora je odkazana (a to z dovodu jej socialneho a ekonomickeho statusu) na minimalny zdroj informacii mainstreamu (tv, tlac atd) voli Fica. Ta "mudrejsia" cast alebo si aspon o sebe myslia ze su mudrejsi volia tak aby kontrovali hlasom tej hlupesjej casti obyvatelstva preto lebo maju sirsi zdroj informacii z mainstreumu resp si ich vedia viac vyselektovat (teda okrem tlace a tv aj internet). A tu vznika roztrzka medzi dvoma socialne a ekonomicky rozdielnymi masami ktore su ovplyvnene navyse roznymi varianatami mainstreumu kde ta prva cast obyvatelstva voli preto tak lebo nevie a ta druha cast voli preto tak lebo ta prva nevie.

Je to neuveritelne komicke a ten kto to pochpi tak bud volit nebude alebo bude volit niekoho uplne mimo tohoto diania.
hughito
Redeemer
Redeemer

Toto je problem pravicovych liberalov, oni to vidia tak kratkozrako ze bud si s nimi alebo s ficom. Oni neakceptuju fakt ze tu moze byt tretia, stvrta, piata moznost.
To je výsledok demagógie a (aj) terajšej kampane SKDÚ. Počúvať tie žvásty o tom, ako sa treba spojiť proti Ficovi - to je horšie ako obohraná platňa a už len málokto verí na tento nezmysel, vďaka ktorému vznikol pravicový zlepenec 2010.

Pod ten zbytok sa podpisujem. To elitárstvo pravicového voliča mi je na smiech. Hlavne u mojich rôznych vrstevníkov, ktorí nemajú ani tušenia o nejakej politike, ale hlavne, že vedia, že Fico je zlo a pravica dobro, resp. menšie zlo.
kali520
Darca
Darca

hughito napísal:Hlavne u mojich rôznych vrstevníkov, ktorí nemajú ani tušenia o nejakej politike, ale hlavne, že vedia, že Fico je zlo a pravica dobro, resp. menšie zlo.
A hlavne tieto reci nesmu byt dovodom a pricinou odovdzania hlasu tej a tej strane. Prieci sa to podstate a prinicpom demokracii.
beardie
Redeemer
Redeemer

vas pristup nic nezmeni, mojim je mozna aspon nejaka zmena
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

beardie napísal:mozno tebe by sa ten experiment pacil, ale Slovensko by tymto SMERovanim by dost utrpelo
Nepáči sa mi to, slovo "zaujímavé" som tam v užšom slova zmysle, že je to ozaj zaujímavé, ako sa chcú spojiť komunisti a najväčší kresťania. Takto mne vychádza jediné, a to to, že im neide o ľudí ani o nejaké smerovanie alebo ideologiu ale len o moc a chcú byť pri moci hoci aj s diablom.
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:vas pristup nic nezmeni, mojim je mozna aspon nejaka zmena
Už Platón prišiel na to po revízii svojho učenia, že ideálny štát s ideálnymi vládcami neexistuje, lebo všetci sa skorumpujú. Načo to znova objavovať, keď to vieme takmer 2500 rokov ?

Ideálne musia byť zákony, moc sa nesme privilegovať a centralizovať, naopak, musí ostať čo najviac decentralizovaná a pod kontrolou ľudí.
beardie
Redeemer
Redeemer

nevolenim take zakony nedosiahnes
hughito
Redeemer
Redeemer

No určite nie, ale ani volením. Také zákony (resp. celý ten princíp o ktorom píšem) sa dajú dosiahnuť jedine zmenou systému, čiže zostáva sa aktivizovať len v tejto sfére.

Tu je tá večná otázka, či sme na to "pripravení." Netreba sa však stále pýtať a špekulovať o ničom, treba začať podľa možností konať - všetko začína od nuly a buduje sa pomaly a ťažko.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja som už dnes odvolil. Takže mf, som zvedavý, že ako to dopadne.
Napísať odpoveď